Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Marți, 03 August 2021 - Regional Press

Mazepa I și Micro 21, primele cartiere din Galați unde începe atribuirea locurilor în parcările de reședință

  • Publicat în Social

Atribuirea locurilor în parcările de reședință va începe pe 8 august 2021. Potrivit calendarului stabilit de municipalitate, în luna august, se vor rezerva și atribui locurile de parcare din anumite zone, acolo unde au fost marcate și numerotate, din Mazepa I și Micro 21, urmate de zone din Mazepa II și Țiglina II, apoi Micro 18.  

Prima etapă în atribuirea locurilor de parcare din parcările de reședință este rezervarea online a locului. 

Astfel, în intervalul 8 august, ora 0.00 – 10 august, ora 23.59, locurile disponibile din Mazepa I - zona 16 - subzona A și Micro 21 - zona 1 - subzonele A, B și C, pot fi rezervate online numai prin accesarea aplicației informatice la adresa https://parcarigalati.gisapp.ro – care va fi activă pentru rezervări doar în perioada menționată, locurile disponibile având culoarea verde.

După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 11 august, ora 8.30 - 20 august, ora 13.00, se pot depune cererile pentru atribuire însoțite de documentele privind domiciliul, autovehiculul și încadrarea într-un grad de handicap, acolo unde este cazul. Documentația de atribuire se poate depune, în perioada amintită, la registratura primăriei sau electronic la adresa e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Municipalitatea precizează că pot rezerva și li se atribuie locuri de parcare în parcările de domiciliu/reședință doar persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care:

- nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;

- au în proprietate/folosință un autovehicul;

- au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul municipiului Galați.

În același timp, NU vor aplica pentru rezervare persoanele fizice care:

- nu pot dovedi domiciliul/reședința în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință;

- deţin garaje amplasate în municipiul Galați;

- nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare.

În cazul în care sunt mai multe cereri de rezervare pentru același loc de parcare, se va proceda la atribuirea prin licitație.

Manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa online pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință. De asemenea, anunțul privind începerea atribuirii se va afișa la fiecare intrare în imobilele care sunt arondate parcărilor de domiciliu/reședință vizate.

Regulamentul de atribuire este disponibil în secțiunea amintită sau la adresa https://www.primariagalati.ro/dm_galati/hotarari.nsf/03A6714F8836064DC225870D0034D0B3/$FILE/HCL%20337.pdf?Open

Relații suplimentare se pot obține la telefon  0336 102117.

Mazepa II, subzona 15A, și Țiglina II, subzona 10B, au ca perioadă de rezervare intervalul 15 august, ora 0.00 – 17 august, ora 23.59, și perioadă de depunere a documentelor 18 august, ora 8.30 – 27 august, ora 13.00.

Pentru Micro 18, subzonele 4 A, B, C, D, se poate face rezervare în intervalul 22 august, ora 0.00 – 24 august, ora 23.59, iar documentele se pot depune în intervalul 25 august, ora 8.30 – 3 septembrie, ora 13.00.

Citeşte mai departe ...

O luptătoare şi un atlet reprezintă miercuri România la Tokyo

  • Publicat în Sport

Doi sportivi români vor concura miercuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atletul Alexandru Novac, în calificările probei de aruncare a suliţei, şi luptătoarea Kriszta Incze, în recalificările la cat. 62 kg. În cazul unei victorii, Incze va avea şansa să se bată, tot miercuri, pentru medalia de bronz. Programul sportivilor români în întrecerile de miercuri 4 august (ora României): Atletism: 3:05 (Olympic Stadium) aruncarea suliţei - masculin - calificări Grupa A: Alexandru Mihăiţă Novac; Lupte: 5:00 (Makuhari Messe A) cat. 62 kg feminin, libere - recalificări: Kriszta Tunde Incze - Anastasija Grigorjeva

Citeşte mai departe ...

Noi reglementări privind Concediul Medical

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a introdus noi reglementări în modul de acordare a concediilor medicale, care intră în vigoare de la 1 august.

”O serie de noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale va intra în vigoare începând cu data de 1 august 2021, prin punerea în aplicare a Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017”, conform CNAS.

A fost introdus, astfel, un nou mecanism de acordare a certificatelor de concediu medical în cazul incapacităţii temporare de muncă pentru boli obişnuite, care prevede evaluarea stării de sănătate şi monitorizarea pacienţilor de către medicii curanţi, prin întocmirea unui plan de urmărire a evoluţiei bolii. Perioadele de concediu medical pentru fiecare episod de boală se vor acorda în cel puţin două etape, în vederea recuperării capacităţii de muncă a persoanei asigurate şi reinserţiei socio-profesionale a acesteia.

În situaţia în care asiguratul se află în imposibilitatea deplasării la cabinetul medical în vederea acordării concediului medical, medicul curant (medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriu) poate acorda consultaţii la domiciliu sau la distanţă. Dacă după acordarea primei etape a concediului medical asiguratul nu se mai prezintă pentru evaluarea stării de sănătate conform planului de urmărire a evoluţiei bolii, precum şi în situaţia în care evoluţia stării de sănătate a asiguratului este favorabilă ca urmare a respectării de către acesta a planului de urmărire a evoluţiei bolii, medicii curanţi nu vor mai acorda concediu medical în continuare.

Începând cu data de 1 august a.c., asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copiilor cu afecţiuni grave în vârstă de până la 18 ani, nu până la 16 ani, cum a fost reglementat până la această dată. De asemenea, persoanele care se deplasează în interes personal în zone în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic cu un agent înalt patogen, deşi aceste condiţii erau cunoscute la momentul iniţierii deplasării şi care, la întoarcerea pe teritoriul României, pentru a nu deveni factori de risc pentru persoanele cu care vin în contact, intră în concediu de carantină, vor beneficia de indemnizaţie suportată din FNUASS doar pentru o perioadă de 5 zile.

Citeşte mai departe ...

Derbi gălăţean în Cupa României

  • Publicat în Sport

Federaţia Română de Fotbal a validat cele 41 de echipe calificate din Faza I a Cupei României, ediţia 2021-2022, desfăşurată pe 28 iulie, după care a stabilit meciurile din Faza a II-a a competiţiei, unde surprinzător vor evolua şi cele cinci nou-promovate în Liga 2. Sorţii au confirmat aşteptările noastre şi vom avea parte de duelul gălăţean: Sporting Lieşti - SC Oţelul Galaţi, partida fiind programată pe „Lieşti Arena” pe 11 august, de la ora 17.30. Cele două echipe aveau programat un amical pe 4 august care este foarte posibil să fie anulat. Programul complet al partidelor din faza a 2-a: Progresul Spartac - Steaua, CS Cârcea - ACSO Filiaşi, FC Avrig - FC Braşov, Kids Tâmpa Braşov - SR Braşov, CSM Jiul Petroşani - Gilortul Târgu Cărbuneşti, CS Hunedoara - CSM Deva, Progresul Ezeriş - CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, CSC Dumbrăviţa - Şoimii Lipova, Avântul Periam - Progresul Pecica, Lotus Băile Felix - Crişul Chişineu Criş, Foresta Tileagd - CA Oradea, CSM Satu Mare - Minaur Baia Mare, Progresul Şomcuta Mare - Gloria Bistriţa-Năsăud, Sportul Şimleu Silvaniei - SCM Zalău, Sportul Beclean - Unirea Dej, Sănătatea Cluj - Sticla Arieşul Turda, Voinţa Stremţ - Industria Galda, Metalurgistul Cugir - CS Comunal Şelimbăr, Unirea Ungheni - Avântul Reghin, Dante Botoşani - Foresta Suceava, Şomuz Fălticeni - Bucovina Rădăuţi, Ştiinţa Miroslava - CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, Sporting Juniorul Vaslui - Huşana Huşi, Sporting Lieşti - SC Oţelul Galaţi, Viitorul Curiţa - AFC Odorheiu Secuiesc, Inizio Focşani - CSM Focşani, Sportul Chiscani - Dacia Unirea Brăila, Recolta Gheorghe Doja - Viitorul Ianca, Metalul Buzău - CSM Râmnicu Sărat, CS Năvodari - Axiopolis Sport Cernavodă, Dunărea Ciocăneşti - Agricola Borcea, SC Popeşti Leordeni - CS Afumaţi, Asalt Bucureşti - CS Tunari, CSM Alexandria - Sporting Roşiori, CSO Plopeni - CS Blejoi, Flacăra Moreni - FC Pucioasa, Sparta Râmnicu Vâlcea - Unirea Bascov, Viitorul Dăeşti - Vediţa Coloneşti.

Citeşte mai departe ...

Biblioteca "V.A Urechia" ne aminteşte de un mare scriitor

„Treptat mi s-a descoperit că linia care desparte binele de rău nu trece printre state, nici printre clase sociale, nici printre partide politice, ci direct prin inima fiecărui om – şi apoi prin toate inimile omeneşti... Şi chiar şi înlauntrul inimilor copleşite de rău, se păstreaza un mic cap de pod al binelui. Şi chiar şi în cea mai bună dintre toate inimile, rămâne nedezrădăcinat... un colţişor de rău.” - Aleksandr Soljeniţîn. Nu există în ultima vreme scriitor sau gânditor care să fie mai răstălmăcit şi chiar defăimat decat marele Aleksandr Soljeniţîn. Curajul şi perseverenţa sunt calităţi pe care până şi cei mai înverşunaţi critici i le recunosc. Cu toate acestea, romancierul de respiraţie universală, istoricul şi filosoful moral (unii folosesc acest din urmă termen în accepţiunea sa largă) a fost în mare măsură umbrit din cauza unei caricaturi răspândite îndeosebi în lumea anglofonă. Această caricatură a transformat un patriot înflăcărat, dar cu simţ al măsurii şi capabil de autocritică, într-un naţionalist feroce; un susţinător raţional al democraţiei la firul ierbii într-un personaj cvasiautoritar; un om al credinţei şi al raţiunii într-un bigot religios. La 3 august 2008 a încetat din viaţă scriitorul dramaturgul şi istoricul rus, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1970, Aleksandr Soljeniţîn, autor a numeroase romane monumentale despre lagărele sovietice, între care cel mai cunoscut în întreaga lume este „Arhipelagul Gulag”.

Citeşte mai departe ...

Un tânăr din Galați este căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă  

Polițiștii gălățeni au fost sesizați  cu privire la faptul că, duminică, în jurul orei 22.30, IOAN-COSMIN IENCIU, în vârstă de 19 ani, ar fi plecat de la domiciliul său, din municipiul Galați, și, până în prezent, nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime - 1,70 m, greutate - aproximativ 80 de kg, constituție atletică, ochi căprui, păr negru, fața ovală.

La momentul plecării, tânărul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni scurți, de çuloare gri, și un tricou gri deschis.

Persoanele care pot oferi informații despre locul în care se află sau a fost văzut tânărul sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.

Citeşte mai departe ...

Viața are prioritate. Consiliul Județean Galați a achiziționat peste 2100 de indicatoare rutiere și aproape 2200 de stâlpi de susținere

Consiliul Județean Galați a finalizat procedurile de licitație publică pentru achiziționarea de indicatoare rutiere de diferite dimensiuni. Valoarea contractului este de 462.475 de lei (fără TVA).

“Viața are prioritate. De aceea, în lunile care urmează, pe drumurile județene se va derula cea mai mare campanie din ultimii ani de reabilitare a sistemului de semnalizare rutieră. Pentru ca traficul să se desfășoare în condiții cât mai sigure, au fost achiziționate peste 2100 de indicatoare rutiere, aproape 2200 de stâlpi de susținere și sute de metri de plasă de împrejmuire. Este cea mai mare achiziție din ultimii ani în acest domeniu. O parte dintre indicatoarele rutiere au dispărut de pe drumurile județene, iar unele sunt degradate, având gradul de retroreflexie mult diminuat. Vom pune indicatoare noi acolo unde este nevoie și vor fi înlocuite cele uzate.  Deja, pe drumurile care au fost modernizate cu fonduri europene au fost montate indicatoare rutiere noi.De asemenea, lucrăm de câteva luni la reabilitarea bornelor kilometrice, operațiune care va continua și în perioada următoare” a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Au fost achiziționate indicatoare de avertizare, limitare de viteză, prioritate, drumuri periculoase, de interzicere sau restricție, informare, închidere de tronsoane de drum, cât și cu alte specificații cu caracter preventiv. 

Citeşte mai departe ...

PSD: Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani!

Reprezentanții PSD au postat pe Facebook un grafic al INS cu reprezentarea inflației în perioada 2007-2021 și „somează” guvernul Cîțu și pe liderii coaliției „să coboare în lumea reală”.

OFICIAL! Primele șase luni ale acestui an au adus cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 13 ani!

PSD somează guvernul Cîțu și pe liderii coaliției de guvernare să coboare în lumea reală! Și să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate și să ia decizii de urgență prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă față scumpirilor.

Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil și #PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților care urmează să fie convocată.

PSD a avertizat că liberalizarea pieței energiei, fără pregătirile necesare, naște monștri. A avut dreptate, încă o dată!

Toate prețurile cresc nestăvilit și lovesc în puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităților esențiale- energie electrică, gaz, combustibil.

Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă și ticăloasă este actuala guvernare!”, este mesajul postat de PSD.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri