Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Duminică, 29 August 2021 - Regional Press

Debut cu eşec pe teren propriu pentru panterele lui David Asandei

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a programat duminică partidele primei etape din sezonul 2021-2022. FC Universitatea Galaţi a întâlnit pe stadionul Dunărea pe AFC Fair Play Joc Cinstit Bucureşti. În ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă, „panterele negre” au intrat pline de elan pe teren şi una din noile achiziţii, Lucica Meleacă şi-a valorificat experienţa şi a marcat în secunda 18, cu siguranţă un gol ce ar putea intra în Guiness Book. Încet-încet, oaspetele, o echipă clar mai omogenă au început să-şi valorifice atuurile şi au pus stăpânire pe joc. Egalitatea au restabilit-o în min.7, apoi pe finalul primei reprize Nina Anca a luat încă o acţiune pe cont, s-a debarat de câteva adversare dar şutul a ocolit de puţin poarta adversă. Bucureştencele s-au jucat cu ocaziile dar totuşi au reuşit să marcheze golul victoriei în min.65. Pe final, echipa gălăţeană ar fi putut egala dar Andreea Surcică nu a găsit cea mai bună soluţie şi a ratat şansa egalării. Se anunţă un sezon foarte greu pentru AFC Universitatea care se confruntă cu grave probleme financiare dar speranţa moare ultima şi aşteptăm ca trioul David Asandei - Gabi Călinescu - Gheorghe Cucu să facă o minune şi să redreseze corabia. Rezultat final: FC Universitatea Galaţi - Fair-Play 1-2 (1-1). 11-le de start pentru echipa gălăţeană: Mădălina Grecu - Adelina Crăciun, Georgiana Bobocea, Lavinia Bot, Ioana Sfetcu - Lidia Moacă, Isabela Bengescu, Andreea Surcică - Lucica Meleacă, Nina Anca, Adelina Chiriac. După pauză au mai intrat: Elena Ivan şi Diana Stoian. Etapa viitoare, FC Universitatea va juca în deplasare cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Atleţii Masters de la CSM Dunărea s-au întors cu cinci medalii de aur şi una de argint de la Bucureşti

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional Masters de atletism, s-a desfăşurat pe 28-29 august la Bucureşti. CSM Dunărea a participat cu o delegaţie de şase sportivi care au reuşit să cucerească şase medalii. Veteranii „vedete” ai delegaţiei gălăţene au fost: Paul Găvănescu, fost consilier, revenit în întrecerile atletice după o pauză de 25 ani, cu două titluri de campion naţional în probele de triplusalt şi săritura în lungime şi Daniela Ciocan, care la fel ca de fiecare dată a câştigat cele două probe la care a alergat: 800 metri respectiv 1500 metri. Cea de-a cincea medalie de aur a fost obţinută de Adrian Preda, care şi-a adjudecat proba de 3000 metri obstacole. Bilanţul gălăţean a fost completat de medalia de argint cucerită de Culai Voicu în proba de 5000 metri. Tot la această probă, Adrian Anghel s-a poziţionat pe poziţia foarte bună. Mai menţionăm faptul că gălăţeanul Paul Găvănescu va participa în perioada 15-19 la Campionatul Balcanic ce se va desfăşura în Albania, unde va concura la triplusalt.

Citeşte mai departe ...

"Mame" s-au dus la Timişoara

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi prezintă spectacolul MAME la Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST – FDR). Reprezentaţia va avea loc duminică, 29 august 2021, la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara (Sala Mare). Biletele pot fi cumparate de aici. MAME, un spectacol în regia lui Cristian Ban şi scenografia Iuliei Gherghescu, este o producţie din anul 2020 a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Pentru spectacolul MAME, Cristian Ban a fost nominalizat în anul 2021 la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie. MAME este o creaţie colectivă bazată pe amintirile din copilărie ale actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul mama. În distribuţie: Svetlana Friptu (Mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (Mama lui Ionuţ), Ionuţ Moldoveanu (Ionuţ), Elena Anghel (Mama lui Ştefan), Ştefan Forin (Ştefan), Oana Mogoş (Mama lui Răzvan) şi Răzvan Clopoţel (Răzvan). Spectacolul MAME dureaza o oră şi jumătate şi este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: FMI confirmă că economia României e un pacient a cărui operaţie „a reuşit”, încât a ajuns la ATI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) confirmă că economia României e un pacient care a ajuns la ATI, susţine preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

„Şi FMI confirmă: economia României e un pacient a cărui operaţie „a reuşit”… încât a ajuns la ATI! Am citit cu îngrijorare cele mai recente evaluări ale Fondului Monetar Internaţional despre economia României. Se vorbeşte despre ajustarea fiscală = austeritate! FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm. Acest lucru înseamnă încă o rectificare bugetară, una negativă, cu tăieri masive!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit sursei citate, „până şi experţii FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale şi orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale şi sectoarele de activitate cele mai dezavantajate”.

„Doar libertarianul Cîţu nu-i vede însă pe românii sărăciţi de explozia preţurilor şi îngheţarea veniturilor. El e interesat doar ca marile corporaţii să facă profituri record de pe urma populaţiei! Concluzia doctorului FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datorie publică ce se măreşte ameţitor şi riscă să treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un şoc letal, fiind internat de urgenţă la ATI. Alo, trezirea domnule Cîţu! Se aude până la Palatul Victoria?!”, a adăugat liderul PSD.

Citeşte mai departe ...

Galațiul va avea una dintre cele mai spectaculoase seră de plante exotice din ţară

Scheletul metalic inestetic din curtea Grădinii Botanice se transformă într-o frumoasă și modernă seră de plante tropicale. Este o lucrare complexă, având în vedere că fundația și structura metalică aferentă au fost abandonate mai bine de două decenii.

„Lucrările avansează, iar de fiecare dată când apare o problemă sau un blocaj discut la fața locului cu specialiștii, astfel încât să putem găsi cele mai bune soluții. Constructorul lucrează la structura palmariului, unde vor fi expuși palmieri de aproape 20 de metri înălțime. De asemenea, spațiul expozițional suplimentar, care este realizat de la zero în cadrul acestei investiții, este deja mai bine de jumătate amenajat.

Am discutat personal cu toți cei implicați în acest proiect pentru a accelera lucrările, astfel încât să putem oferi gălățenilor un nou spațiu de relaxare cât mai curând posibil. Cu siguranță, acest spațiu, în care gălățenii vor putea admira plante exotice aduse din diverse colțuri ale lumii, va deveni unul dintre cele mai apreciate și vizitate locuri din Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 
Citeşte mai departe ...

Știați că pătrunjelul este planta cu mai multă vitamina C decât citricele?

Dar, totodată, pătrunjelul este de ajutor și în lupta cu cancerul. Recent, cercetătorii din domeniul profilaxiei și combaterii cancerului au descoperit proprietatea antitumorală a frunzelor de pătrunjel.

Când este consumat în salate, pătrunjelul protejează căile respiratorii, plămânii, ficatul, intestinele, rinichii și ține cancerul la distanță.

În același timp, sucul proaspăt și frunzele mărunțite se pot consuma în perioada tratamentelor cu citostatice, contribuind la distrugerea celulelor canceroase, dar și la diminuarea efecetelor negative ale medicamentelor. S-a constat că, atunci când se consumă zilnic câte 20 ml de suc de pătrunjel, în amestec cu alte diverse alte sucuri (morcov, mere), tratamentul ajută la vindecarea cancerului.

În concluzie, pătrunjelul este anitanemic, afrodisiac, antitumoral, antiviral, cicatrizant, depurativ, diuretic, tonic general, regenerator, vasodilatator.

Este importantă precizarea că o legătură de pătrunjel furnizează organismului mai multe proteine decât consumul a două ouă. Pătrunjelul conține și vitamine importante: A, B1, B2, B3, B12, C (mai multă decât cantitatea conținută de citrice: 200 mg/100 gr frunze și 100 mg/100 gr rădăcină), K, E, dar și acid folic.

Citeşte mai departe ...

Bursele școlare vor fi diferențiate

Cuantumul burselor ar trebui să varieze între 5 şi 20% din salariul minim, consideră reprezentanţii elevilor. Mai multe asociaţii ale elevilor din judeţele ţării solicită acordarea burselor elevilor pe baza unui procent din salariul minim pe economie.

”Bursa socială, bursa de merit, bursa de performanţă şi bursa de studiu sunt acordate în circumstanţe diferite, dorind să corespundă unor nevoi diferite. Este necesară o cuantificare diferită a burselor pentru ca fiecare să poată avea impactul dorit. Considerăm fundamentală stabilirea acestora în funcţie de salariul minim pe economie, cu cuantumuri diferite în funcţie de tipul de bursă", afirmă reprezentanţii acestor asociaţii.

Ei consideră necesară adoptarea următoarelor cuantumuri minime:

  • - burse de merit: 5%
  • - burse de studiu: 15%
  • - burse de performanţă: 20%
  • - burse sociale: 20%
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri