Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Luni, 09 August 2021 - Regional Press

Marți, 10 august, mai mulți consumatori din Galați rămân fără apă, timp de 12 ore

  • Publicat în Social

Societatea Apă Canal SA Galați informează că, marți, 10 august, se vor executa lucrări de înlocuire vană Dn 200mm și două vane Dn 100mm pe punțile ce traversează Drumul de centură, pe tronsonul: Arabesque – Autoniko - Arabesque Garaj - OMV.

Lucrările se execută de către Alitec Solution SRL, în cadrul proiectului de extindere și modernizare a centurii derulat de municipalitatea gălățeană.

Lucrările executate vor conduce la sistarea apei, marți, între orele 8.00 și 20.00, pentru următorii consumatori: Dedeman, Ecosal, consumatorii casnici și agenții economici de pe Drumul de centură (tronsonul str. Prelungirea Brăilei – str. Brăilei), Biserica Sf. Paraschiva – Micro 20, Micro 16 și 17 (presiune scăzută sau lipsă apă la etajele 3-4).

Cererile pentru asigurarea cisternelor cu apă pentru zonele afectate pot fi făcute la dispeceratul Apă Canal SA, la numerele de telefon 0236 463 294 și 0236 473 380 int.133.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a reluat pregătirile

  • Publicat în Sport

Tripla campioană a României la volei masculin, CSM Arcada s-a reunit luni în vederea startului pregătirilor pentru sezonul 2021-2022. „A venit momentul mult-aşteptat, şi anume ziua în care dăm drumul la treabă. Noi, staff-ul, am avut destule de analizat pe timpul vacanţei jucătorilor. Ştim ce a fost bine, ştim ce trebuie îmbunătăţit. Timp de două săptămâni ne vom pregăti aici, la Galaţi, apoi vom merge preţ de 10 zile la Cheile Grădiştei. Ulterior, vom intra în perioada jocurilor-test, va urma şi Cupa Arcada şi deja ne vom apropia de ultima sută de metri dinaintea sezonului oficial", a declarat antrenorul Sergiu Stancu. După ce în cursul dimineţii revederea după vacanţă a avut loc la sala Polivalentă, în cursul serii a avut loc şi un prim antrenament pe stadionul Dunărea. Au fost prezenţi 10 jucători: Marian Bala, Vasile Talpă, Liviu Cristudor, Alexandru Raţă, Ovidiu Darlaczi, Vlad Kantor, care au jucat pentru echipa gălăţeană şi în sezonul trecut şi noile achiziţii Julian Bissette, Tudor Magdaş, Alexandru Butnaru şi Ionuţ Teleleu. Au lipsit motivat: mexicanul Pedro Rangel, croatul Filip Sestan, angrenaţi în competiţiile cu echipele naţionale şi argentinianul Alejandro Toro, care va sosi la Galaţi peste câteva zile

Citeşte mai departe ...

Efectele negative ale restricțiilor guvernamentale din pandemie se răsfrâng asupra copiilor noștri

Violenţa în societate a crescut alarmant de când luptăm cu pandemia. În cele mai multe cazuri minorii sunt victimele agresiunilor fizice dar şi emoţionale din mediul online. Cazurile raportate la poliţie s-au triplat în ultimul an. Iar fenomenul este în creştere. Este o situaţie îngrijorătoare pentru care autorităţile caută soluţii.

Lumea s-a schimbat. Oamenii îşi exprimă din ce în ce mai puţin emoţiile, îşi ascund trăirile şi bune şi rele, iar la un moment dat izbucnesc.

Conf. Univ. Dr. Roxana Maier: „Violența verbală este tot o formă de agresivitate. E necesar să ne identificăm emoțiile negative și să alegem să le manifestam în dezirabilul social, să nu dăm voce numai furiei”.

George Roman, specialist în drepturile copilului, „Salvați copiii!”: “Un mediu conflictual nu poate conduce la personalități echilibrate și empatice cu cei din jur”.

Prevenirea pericolelor este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Familiile şi comunităţile trebuie să fie bine informate şi să ia atitudine.

Persoane specializate în siguranţă, psihologi, profesori pregătesc strategia pentru prevenirea violenţei mai ales în rândul copiilor.

Mădălina Turza, consilier de stat, coordonatorul Programului Naţional Din Grijă Pentru Copii: “Vom pregăti profesorii, asistenții sociali, psihologii, toți cei care intră în contact cu copiii astfel încât să identifice semnalele că acești copii pot fi abuzați. Ne gândim la o serie de mecansime de alertare în timp real, cum poate un copil să ceară ajutor repede și facil și pentru asta vom dezvolta cel puțin o aplicație online".

Citeşte mai departe ...

Studiu Sanitas privind vaccinarea angajaților din Sănătate

Federaţia Sanitas anunță că peste 60% dintre angajații din Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS CoV-2 în ultimele șase luni și au anticorpii necesari. În acest caz, decizia individuală de a se vaccina poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol, susține federația sindicală.

În același timp, medicii sunt vaccinați în proporție de 70%, potrivit unui studiu realizat de sindicaliști, pe baza datelor statistice din spitalele publice din România. La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, serviciile județene de Ambulanță și centre de transfuzie sanguină din întreaga țară.

Studiul vine în contextul în care autoritățile vorbesc despre impunerea testării periodice pentru personalul nevaccinat din unitățile medicale cu teste pe care să le plătească fiecare persoană în parte

Citeşte mai departe ...

O aniversare a unei Capele faimoase

La 9 august 1483 a avut loc prima Liturghie celebrată în Capela Sixtină din Roma. Capela Sixtină (italiană: Cappella Sistina, iar în latină Sacellum Sixtinum / Aedicula Sixtina) este capela palatului papal din Vatican şi este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei. A fost construită între anii 1472 şi 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea, de unde îi provine numele. Capela se găseşte în dreapta Bazilicii Sfântul Petru şi este cunoscută în toata lumea, fiind locul unde se ţin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papă şi datorită picturilor murale ale lui Michelangelo. Capela are o forma dreptunghiulară, măsurând 40,93 metri în lungime şi 13,41 metri lăţime, corespunzând – conform tradiţiei biblice – dimensiunilor Templului lui Solomon. Înălţimea este de 20,70 metri, plafonul este în forma de boltă, pereţii laterali au 12 ferestre iar pardoseala este din mozaic policrom de marmură. Capela are două părţi: una mai mare împreună cu altarul, rezervată ceremoniilor religioase, şi alta mai mică pentru credincioşi. În timpul solemnităţilor mai importante, pereţii laterali sunt acoperiţi cu tapiserii executate dupa modele de Rafael.

Citeşte mai departe ...

A început școala de vară pentru copiii defavorizați din mediul rural

Biblioteca V.A.Urechia și Consiliul Județean Galați organizează o școală de vară pentru copiii defavorizați din mediul rural. Acțiunea se desfășoară începând de astăzi în cinci localități din județul Galați.

Ceremonia de deschidere a școlii de vară a avut loc luni dimineață la Grădina Botanică. Autoritățile județene au spus că proiectul reprezintă un sprijin pentru copiii din medii defavorizate

„Cu susținerea Consiliului Județean Galați, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științele Naturii și cu cinci biblioteci comunale gălățene, Biblioteca Județeană V.A. Urechia organizează o școală de vară pentru copiii și tinerii proveniți din medii defavorizate din cinci localități ale județului nostru: Drăgănești, Măstăcani, Scânteiești, Valea Mărului și Vânători”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Până pe 12 septembrie, câte o săptămână pentru fiecare localitate, se vor organiza ateliere tematice de teatru, literatură, comunicare nonverbală și creativitate, la care vor participa 75 de copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. În plus, copiii vor face vizite pe Faleza Dunării și la Grădina Zoologică.

Citeşte mai departe ...

Șofer din Republica Moldova, prins băut la volanul unui automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat la controlul de frontieră, un bărbat care conducea un automarfar, deși era în stare de ebrietate. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier  – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 45 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul „săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Cea mai mare calitate a premierului Florin Cîţu este că poate să mintă fără să aibă nicio reţinere

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că cea mai mare calitate a premierului Florin Cîţu este că poate să mintă fără să aibă nicio reţinere.


"Cea mai mare calitate a lui Florin Cîţu este că poate să mintă fără să aibă nicio reţinere (atunci când spune că românii o duc din ce în ce mai bine şi că a crescut puterea de cumpărare - n.r.). Avem cea mai mare inflaţie din Europa, avem cel mai mare deficit bugetar din Europa, avem cel mai mare deficit de cont curent din Europa, avem cea mai mare diferenţă de balanţă comercială din Europa, ne apropiem către cea mai mare datorie externă al unui stat al UE. 

Capitalul românesc e la cel mai mic nivel. Vinzi companiile româneşti pe nimic. Toate aceste lucruri, la manual, pas cu pas duc la pierderea suveranităţii României ca stat. (...) Cred că FMI e la uşa noastră, va veni FMI şi Comisia Europeană şi vor decide cum ne încadrăm din nou în parametrii europeni şi în acordurile semnate", a declarat Marcel Ciolacu duminică la Antena 3

Citeşte mai departe ...

Procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Adam, la Catedrala din Galați

Credincioșii din județul Galați au venit în număr mare, duminică, la Catdrala Arhiepiscopală din Galați pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni şi aducătoare de ploaie la vreme de secetă, adusă de la Mănăstirea Adam.

În perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos se organizează o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, în mai multe parohii și mănăstiri din municipiul și județul Galaţi.

În acest an, punctul de plecare al procesiunii a fost Catedrala Arhiepiscopală, unde, în prezența chiriarhului Dunării de Jos, icoana adusă din nordul județului Galați, de la Mănăstirea Adam, a fost așezată în sfântul locaș.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a înălţat rugăciuni de mulţumire către Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi către Preasfânta Sa Maică și a vorbit celor prezenți despre importanţa pelerinajului în viaţa unei comunităţi, ca bucurie şi întărire în urcuşul duhovnicesc din această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului.

După Sfânta Liturghie, Sfânta Icoană a fost purtată în procesiune către baldachinul special amenajat de lângă biserica mamă a acestei eparhii și așezată pentru venerare.

Credincioşii prezenţi în număr mare, au avut posililitatea ca timp de câteva ore, cu emoţie şi cu bucurie să se închine şi să sărute acest odor de mare preţ.

De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana va fi dusă în procesiune la alte trei biserici din municipiul Galați, iar către seară icoana va ajunge la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Tudor Vladimirescu, unde va rămâne peste noapte în biserica mănăstirii la priveghere şi rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor.

Săptămâna viitoare, icoana va ajunge luni, 9 august, ora 12.00, la Mănăstirea ”Nașterea Maicii Domnului” – Cudalbi, marți, 10 august, ora 12.00, la Biserica ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Tecuci, iar de la ora 18.00 va fi la Mănăstirea ”Sf. Treime” – Buciumeni.

Pelerinajul se va încheia miercuri, ora 12.00, când Sfânta Icoană va fi dusă de la Mănăstirea ”Sf. Treime” – Buciumeni la Mănăstirea Adam.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri