Menu
RSS
Ediția 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura online

Ediția 2021 a Târgului de Carte Gau…

Aproape 70 de participanţ...

Coronavirus România: Aproape 1000 de persoane la ATI

Coronavirus România: Aproape 1000 d…

Potrivit datelor Com...

Peste 120 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenție COVID-19 în timpul stării de alertă

Peste 120 de sancțiuni pentru neres…

Polițiștii din cadrul Ins...

Victorie scontată la fileu

Victorie scontată la fileu

CSM Arcada Galaţi a întâl...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au plecat la Focşani după patru puncte

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

Lucrări avansate la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului

Lucrări avansate la depozitul ecolo…

Se lucrează în ritm alert...

Thriller în sala Dinamo: CSM Arcada a condus cu 2-1 dar a trebuit să se mulţumească în final cu un singur punct

Thriller în sala Dinamo: CSM Arcada…

Partida Dinamo - CSM Arca...

Campioana României şi-a recuperat cele 2 puncte

Campioana României şi-a recuperat c…

S-a făcut dreptate până l...

Anunț vaccinare! Etapa a II-a

Anunț vaccinare! Etapa a II-a

Începând de luni, 1 marti...

Cum va fi vremea în martie. Temperaturi mai mari decât cele normale

Cum va fi vremea în martie. Tempera…

Conform ANM, în martie te...

Prev Next

Marcel Ciolacu: Planul lui Biden de relansare economică și cel al PSD este similar

Președintele PSD, Marcel Ciolacu face, într-o postre pe Facebook, o comparație între  planul de relansare economică al președintelui SUA Joe Biden și cel al social-democraților din România. Parlamentarul e de părere că o mare parte dintre măsuri sunt similare.

„Așa arată planul Biden de scoatere a Americii din criză. Sunt măsuri similare cu propunerile făcute de PSD în programul său de guvernare. Multe dintre aceste măsuri sunt susținute și prin amendamentele la buget depuse de parlamentarii noștri în aceste zile. Oare președintele Biden este populist, cum ne acuză pe noi propaganda Dreptei? Oare democrații americani sunt iresponsabili, lansând un asemenea program de protejare a locurilor de muncă? Sau poate acesta este răspunsul CORECT pe timp de criză? Sunt sigur că premierul Cîțu, școlit în Statele Unite, va ieși azi și va da de pământ cu #socialiștii lui Biden care îndrăznesc să nege filozofia austerității!”, a scris președintele PSD în postarea sa.

(sursa foto: Capital.ro) 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu și Dan Nica au discutat cu preşedintele PE David Sassoli despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Președintele PSD Marcel Ciolacu și europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, au avut miercuri, 24 februarie 2021, o întrevedere cu David Sassoli, președintele Parlamentului European. Întrevederea, extrem de fructuoasă, s-a concretizat în mai multe linii de acțiune.

David Sassoli a ținut să sublinieze faptul că solicitarea social-democraților români de a implica pe deplin autoritățile locale, precum și principalii actori sociali, în elaborarea Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență este esențială. Parlamentul European în procesul de evaluare viitoare a planurilor naționale va trebui să țină cont de asemenea criterii relevante. Cu această ocazie, președintele PE a dat asigurări că va apăra aceste solicitări în cadrul familei social-democrate europene cu ocazia reuniunii liderilor PES care va preceda reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Totodată, președintele PE a susținut demersul social-democraților români de a pune în centrul atenției, în ceea ce privește PNRR, dimensiunea socială, astfel încât transformările și provocările ulterioare din plan ecologic și digital să nu afecteze categoriile sociale vulnerabile sau să lase pe cineva în urmă.

În final, Marcel Ciolacu și-a afirmat cu tărie sprijinul în favoarea inițiativei social-democraților europeni de a accelera campania de vaccinare din UE și combaterea sustenabilă a actualei crize sanitare prin facilitarea producției vaccinurilor la nivelul fiecarui stat membru, astfel încât gradul de ocupare a forței de muncă, precum și producția totală de vaccinuri să cunoască o sporire semnificativă.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Cerem majorarea alocațiilor copiilor de la 214 la 300 de lei

Social-democrații doresc majorarea alocaţiilor copiilor de la 214 la 300 de lei. Președintele PSD consideră că cei mici merită orice efort pentru o viață mai bună.

“Nu-mi face vreo plăcere să-i sun pe Orban şi Cîţu, dar o viaţă mai bună pentru copiii ţării merită orice efort. Sper că ambii vor înţelege că nu contează al cui e amendamentul, ci mai important este ce înseamnă pentru copii majorarea alocaţiilor”, a declarat  Marcel Ciolacu.

Președintele PSD face apel către părinți să între pe site-ul psd.ro/alocații şi să le ceară parlamentarilor PNL, USR şi UDMR din fiecare judeţ să voteze pentru mărirea alocaţiilor

Și prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a anunțat că PSD vrea să depună un amendament pentru majorarea alocațiilor copiilor. 

(sursa foto: national.ro) 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri