Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Consiliul Județean Galați a semnat un nou contract cu fonduri europene. Gălățeniii vor avea o nouă zonă de relaxare la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de aproape 1,8 milioane de lei.

 „Pe o suprafață de peste 500 de mp, vom amenaja o expoziţie virtuală şi interactivă, cu echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală şi sunet cu efecte speciale.În plus, într-una dintre săli vom amenaja o instalație tridimensională, astfel încât cei mici să facă o călătorie aeriană virtuală, pentru a descoperi într-un mod inedit și interactiv zona Prutului și a Dunării Inferioare. Astfel, cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din această zonă și despre aşezările pescăreşti din acest areal. Sunt convins că toți gălățenii vor fi încântați de acest nou mod de a petrece timpul liber”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției este de aproape 1,8 milioane de lei.

 

Citeşte mai departe ...

Cea mai mare investiție a Consiliului Județean Galați este în grafic. Proiectul este de aproximativ 100 de milioane de euro

Se lucrează intens la cel mai important proiect de management al deșeurilor din România. Este cel mai mare proiect realizat vreodată de Consiliul Județean Galați.

Reprezentanții Consiliului Județean anunță că lucrările la depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului sunt aproape de jumătate. De asemenea, se evaluează documentaţia tehnică pentru investiţiile de la Tecuci şi Târgu Bujor, este în plină desfăşurare licitaţia pentru achiziţionarea de pubele, containere şi maşini de transport și se lucrează la pregătirea licitaţiei pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi. Aceasta din urmă este unică în România, deoarece include într-o singură procedură partea de proiectare, realizare şi operare, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Recent, Comisia Europeană a aprobat suma de 80 de milioane de euro pentru sistemul de gestionare a deșeurilor din Galați. Proiectul a fost aprobat în doar trei luni ceea ce reprezintă o premieră pentru România. De asemenea este o investiție unică în România.

„Galaţiul implementează, la ora actuală, singurul proiect major din România pe zona de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor. Inclusiv comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat că această investiţie va îmbunătăți viaţa persoanelor din Galaţi şi va stimula mediul economic. După finalizarea lucrărilor, Galaţiul va fi cu siguranță un judeţ mai curat, iar aerul va fi mai puţin poluat, în condiţiile în care această investiţie respectă ultimele norme europene de protecţie a mediului. În plus, această investiţie crează şi sute de noi locuri de muncă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea întregului proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro, diferenţa fiind acoperită cu fonduri ale Consiliului Judeţean Galaţi şi de la bugetul de stat.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: „Școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine” în privința testării COVID a elevilor”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, acuză coaliția de guvernare că nu a luat o decizie clară în privința testării anti-COVID-19 în școli și spune că, din acest motiv, cursurile vor începe într-o stare de „confuzie.

„După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la stadiul „vom vedea”, „vom analiza”. Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit PSD, decizia Guvernului de a permite prezența fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, iar anul școlar a fost total compromis pentru acești elevi.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a adăugat președintele PSD. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri