Menu
RSS
Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat adunarea pentru Sporting

Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat a…

La mijlocul acestei săptă...

Licitație pentru heliportul de la Galați. Consiliul Județean caută proiectant

Licitație pentru heliportul de la G…

Heliportul de la Spitalul...

Olandezul Niels Klapwijk continuă la CSM Arcada

Olandezul Niels Klapwijk continuă l…

 Viaţa trebuie să me...

Lucrări și restricții de circulație pe strada Domnească

Lucrări și restricții de circulație…

Aproape jumătate de zi nu...

Taximetriști gălățeni au ”regulament de pandemie”

Taximetriști gălățeni au ”regulamen…

Reprezentanții firmelor d...

PSD: "Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său"

PSD: "Românii au fost abandona…

"Românii au fost abandona...

260.000 de pensionari vor beneficia de tichetele de masă electronice

260.000 de pensionari vor beneficia…

„Condițiile pe care trebu...

Modificările PSD la Legea carantinei

Modificările PSD la Legea carantine…

Conform amendamentelor de...

Cum pot beneficia studenţii antreprenori de granturi de până la 100.000 de euro, dar și de burse sociale

Cum pot beneficia studenţii antrepr…

Guvernul a adoptat joi o ...

Prev Next

Licitație pentru heliportul de la Galați. Consiliul Județean caută proiectant

Heliportul de la Spitalul Județean Sf.Apostol Andrei din Galați a fost scos la licitație. Este vorba despre proiectarea obiectivului care va fi construit pe parcarea supraetajată, recent inaugurată. Consiliul Județean Galați a lansat procedura pe sistemul de licitații publice și așteaptă oferte de la firmele interesate până pe 21 iulie.

Pentru proiectare, Consiliul Județean are la dispoziție 460.000 de lei, cu acești bani urmând să fie concepute heliportul și un etaj al clădiri cu 150 de locuri de parcare.  Proiectantul trebuie să facă studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, verificarea tehnică de calitate a proiectului şi a detaliilor de execuţie și să ofere asistenţă tehnică.

La final parcarea cu heliport de la Galați va deveni cea mai mare construcție de acest tip din România. În prezent, imobilul  are două etaje și o capacitate de 306 locuri, din care 34 sunt destinate persoanelor cu handicap. Dac totul va merge conform planului, lucrările vor fi reluate în toamnă și vor fi gata spre sfârșitul anului viitor.

Autoritățile susțin că heliportul de la Galați va scurta foarte mult perioada în care se face transferul pacienților din elicopter către Unitatea de Primiri Urgențe și va duce spitalul gălățean în topul unităților medicale din România. Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi cea de a cincea dintr-o unitate medicală din țară. De asemenea, va fi al treilea heliport din România pe care se poate ateriza și noaptea. Lucrările la etajul superior și la heliport se vor desfășura fără închiderea clădirii.

Citeşte mai departe ...

PSD: "Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său"

"Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său. În loc de soluții concrete, dau vina pe toată lumea pentru creșterea cazurilor pozitive de coronavirus.

Cetățenii, oamenii politici, Parlamentul sau alte instituții fundamentale ale democrației sunt găsiți vinovați, doar ei nu! Nicio vorbă despre exemplul dat românilor, de la cel mai înalt nivel. Nicio vorbă despre faptul că cei care au stabilit toate aceste reguli au fost și primii care le-au încălcat.

Opriți minciunile! Nu mai furați! Renunțați la abuzuri! Fiți transparenți! Guvernați pentru români, nu doar pentru propriile interese electorale! Sunt singurele lucruri de care românii au acum nevoie, nu de declarații acuzatoare și de pasarea responsabilității!", transmit cei d ela PSD.

Citeşte mai departe ...

Un drum modern a apărut în nordul județului Galați în urma unei investiții a Consiliului Județean (Video)

Un drum modern a fost construit în nordul județului Galați. Este vorba despre DJ 242B care a fost modernizat în cadrul unei investiții de amploare a Consiliului Județean Galați. În ultimele decenii, șoseaua care leagă orașele Tg.Bujor și Berești a fost doar peticită.

S-a încheiat lucrarea de modernizare a drumului județean dintre Târgu Bujor și Berești. După ce a instalat indicatoarele, bornele kilometrice și marcajele de pe șosea, constructorul a predat lucrarea beneficiarului. În prezent, drumul de 23 de kilometri este complet schimbat: carosabilul a fost lărgit, podurile au fost consolidate, iar fundația șoselei a fost refăcută.

„A fost o lucrare amplă, care a presupus în primul rând consolidarea fundației drumului, apoi lărgirea părții carosabile, reabilitarea podurilor și turnarea a două straturi de asfalt pe o distanță de 23 de kilometri. Perioada de garanție pentru acest drum modernizat complet este de 10 ani”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Modernizarea DJ 242B a costat peste 8 milioane de euro.

 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri