Menu
RSS
Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Spitalul din Târgu Bujor va fi reab…

Consiliul Județean Galați...

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Prev Next

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul PSD, Viorica Sandu, solicită ca Guvernul Cîțu să acorde despăgubiri și sătenilor din comuna Cosmești, județul Galați, grav afectați de ploile torențiale cu grindină, din luna iunie.

La primăria comunei Cosmești s-au înregistrat peste 50 de înștiințări din partea locuitorilor cu privire la pierderile produse de calamitățile naturale recoltelor lor.

„Primăria comunei Cosmești, ca urmare a acestor cereri, respectând procedurile și termenele, a înaintat un raport reprezentanților guvernului în teritoriu, în măsură să dea un răspuns, lămuriri și o rezolvare! Premierul Cîțu promitea în videoconferința cu prefecții din 20 iunie, că se va deplasa personal și se va asigura că ajutoarele vor ajunge la cei afectați. Pentru Galați totul s-a rezumat la acea conferință de presă și a rămas în stadiul de promisiune.Solicit în numele acestor gospodari să se ia măsuri de către organele abilitate, solicit puncte de vedere din partea reprezentanților guvernului în teritoriu”, a scris deputatul Viorica Sandu, pe FB.

Deputatul PSD cere să se constituie o comisie care să constate pagubele produse culturilor agricole de calamitățile naturale.

„Necazurile vin neanunțate, iar guvernul ar trebui să fie la dispoziția românilor cu prioritate.
Locuitorii comunei Cosmești au semănat odată cu viitoarea recoltă și speranțele lor într-un an mai bun, cu rod bogat. Acum cu speranțele destrămate încă așteaptă un semn că acestui guvern îî pasă și de pierderile lor”, a adăugat Viorica Sandu.

 

Citeşte mai departe ...

Senatorul Firea, interpelare pe tema siguranței în trafic: România, țara în care doar morții sunt vinovați!

Senatorul PSD Gabriela Firea a făcut o interpelare parlamentară pe tema siguranței în trafic. Demersul îi vizează pe miniștrii de interne și Transporturi. Concluzia lui Firea este că în România doar morții sunt vinovați!

Potrivit Gabrielei Firea, România are un număr foarte mare de accidente rutiere, însă autoritățile nu au întocmit o strategie pentru a le reduce.

„România, țara în care doar morții sunt vinovați! Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană. De la tribuna Senatului, le-am solicitat ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode și celui al Transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, în aprilie, să prezinte strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să le ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

La interpelarea parlamentară nu a răspuns decât ministerul de Interne.

„Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare, aruncată în campanie, așa că ministrul Drulă a ignorat solicitarea. Doar ministrul de Interne a răspuns, ca obligație legală a miniștrilor de a furniza Parlamentului orice informații solicită. Din păcate, nimic concret, nici măcar o măsură, chiar și una prezentată simplu, cu un responsabil și un termen de aplicare. Un răspuns cu pasaje copiate din legislație, limbă de lemn și angajamente demagogice: “reducerea numărului de accidente și a consecințelor acestora (n.n pierderea unei vieți este o tragedie, dar este așa de simplu să o depersonalizezi numind-o consecință) este o prioritate. În timp ce guvernanții nu acționează, în fiecare zi, presa prezintă accidente foarte grave, cu numeroase victime, cu multe autovehicule implicate”, a explicat Firea.

Senatorul PSD mai arată că în lipsa unor acțiuni ale autorităților în România se încalcă flagrant toate regulile de circulație și de bun simț, așa cum s-a întâmplat pe Autostrada Soarelui unde zeci de mașini au circulat pe contrasens.

Citeşte mai departe ...

PSD: "Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu"

PSD susţine că premierul Florin Cîţu dezinformează populaţia cu privire la creşterea salariului mediu pe economie şi vorbeşte de o falsă îmbunătăţire a nivelului de trai.

"Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent. În realitate, Institutul Naţional de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluţia câştigului salarial din România au fost afectate "în contextul situaţiei cauzate de pandemia COVID-19", iar "datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acurateţe, completitudine şi comparabilitate mai redus". În acest sens, INS subliniază că «în câştigul salarial mediu lunar sunt cuprinse şi sumele plătite salariaţilor pentru şomajul tehnic»", potrivit comunicatului de presă al PSD.

Altfel spus, Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgenţă şi care reprezenta doar 75% din salariul de bază, mai indică sursa citată.

"Prin urmare, dacă se face abstracţie de această diferenţă de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaţilor care au fost nevoiţi să intre în şomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluţia reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflaţiei galopante provocată de guvernarea Cîţu", mai precizează PSD.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri