Menu
RSS
Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de ziua SUA

Marcel Ciolacu, mesaj despre democr…

"Anul acesta sărbătorim 1...

ANP desfășoară controale sâmbătă și duminică în 26 de penitenciare din țară

ANP desfășoară controale sâmbătă și…

„Pentru asigurarea unui m...

Încă patru cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 15

Încă patru cadre medicale de la Spi…

Crește numărul cadrelor m...

Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Concediile medicale emise de medici…

Potrivit Ordinului MS și ...

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL știe doar să fure și să risipească"

Preşedintele interimar al PSD, Marc…

"Guvernul PNL știe doar s...

PSD: "Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor"

PSD: "Refuzul PNL de a majora …

"Coșul zilnic al pensiona...

Lionel Messi pare tentat să se despartă de Barcelona

Lionel Messi pare tentat să se desp…

Agenţia Reuters informeaz...

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

„Divorţ” Sebastian Vettel - Ferrari

 Agenţia AFP informe...

Se redeschid restaurantele. În interior vor fi impuse numeroase reguli

Se redeschid restaurantele. În inte…

Reprezentanții proprietar...

Unde sunt amplasate punctele de prim ajutor în Galați, pe perioada caniculei

Unde sunt amplasate punctele de pri…

Mai multe puncte de prim ...

Prev Next

Încă patru cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 15

Crește numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus, de la Spitalul Judetean Galați. În ultimele 24 de ore, au mai fost testați pozitiv încă patru angajați, astfel că numărul personalului medical infectat cu noul virus ajunge la 15. Colegii celor infectați sunt testați, la fel și pacienții care se internează în spital.

Problemele au apărut în urmă cu două zile, atunci când 11 cadre medicale de la Spitalul Județean s-au infectat cu COVID-19. Persoanele infectate lucrau la diferite secții ale spitalului. Este vorba despre secțiile Cardiologie, Urologie, Oncologie și despre Unitatea de Primiri Urgențe. Reprezentanții spitalului au anunțat că aceștia nu s-au infectat între ei și au luat virusul din surse aflate în exteriorul spitalului. Autoritățile au anunțat că în secțiile în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri ale cadrelor s-a început testarea întregului personal, dar și a pacienților.

Potrivit Prefecturii Galați, numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus din județul Galați a ajuns la 969, din care 594 vindecați și 91, decedați.

Citeşte mai departe ...

Concediile medicale emise de medicii specialiști nu mai trebuie vizate de medicul de familie

Potrivit Ordinului MS și CNAS nr. 1.092/745/2020, ale cărui prevederi se aplică de la mometul publicării, persoanele care se îmbolnăvesc și au nevoie de concediu medical nu mai sunt nevoite să treacă pe la medicul de familie ca să vizeze certificatul medical. Astfel, certificatele medicale emise de medicii speciliaști pot fi predate direct angajatorului, fără ștampila medicului de familie.

Așadar, din modelul noului certificat de concediu medical a dispărut rubrica dedicată medicului de familie. Până acum, prin completarea acesteia, medicul de familie dovedea că a luat în evidență certificatul medical eliberat de medicul specialist.

Însă, potrivit expunerii de motive ce a însoțit textul proiectului de ordin, la momentul la care a fost lansat în dezbatere publică, parafa medicului de familie nu e neapărat necesară. Asta pentru că medicul curant oricum încheie o convenție cu casa de asigurări de sănătate, iar formularele de concediu medical cuprind deja informațiile privind numărul convenției, denumirea casei de asigurări de sănătate, precum și parafa medicului, scrie avocatnet.ro.

O altă noutate adusă de Ordinul MS și CNAS nr. 1.092/745/2020 este introducerea unei rubrici speciale pentru părinții care au copii cu afecțiuni grave. Prin urmare, noul formular pentru acordarea concediului medical cuprinde și o rubrică în care medicul curant va trece codul numeric personal al copilului bolnav pentru care se acordă certificatul medical.

Citeşte mai departe ...

Nouă comune din județul Galați, puternic afectate de ploi și grindină. Care este valoarea pagubelor

Ploile torențiale și grindina au afectat puternic nouă comune din județul Galați. Peste 1,2 milioane de lei este valoarea estimată a pagubelor produse de vremea extremă din luna iunie, a anunțat Prefectura Galați.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, înregistrate în județul Galați, în perioada 17-23.06.2020, au fost afectate structura rutieră, patru locuințe și terenuri agricole din nouă unități administrativ-teritoriale: Cerțești, Frumușița, Foltești, Gohor, Grivița, Măstăcani, Schela, Smulți, Șendreni”, a anunțat Prefectura județului Galați.

Prin Ordin al Prefectului Județul Galați, au fost constituite trei comisii de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră, locuințe și terenuri agricole.

În urma evaluărilor realizate pe teren a fost întocmit și înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectul de Hotărâre de Guvern, însoțit de documentația prevăzută de legislația în vigoare, pentru refacerea infrastructurii afectate (18,825 km de drumuri comunale și străzi, o construcție hidrotehnică și refacere ravenă).

Suma solicitată pentru realizarea acestor lucrări, care va fi alocată din fondul de intervenție, la dispoziția Guvernului, este de 1,2 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri