Menu
RSS
Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Spitalul din Târgu Bujor va fi reab…

Consiliul Județean Galați...

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Prev Next

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Din data de 8 iulie și până acum, inspectorii de muncă gălățeni au distribuit peste 350 de pliante în locuri consacrate ca având afluenţă de persoane: gări, autogări, staţii de transport în comun, pieţe, instituţii de colectare a taxelor, instituţii de furnizare de utilităţi, hipermarketuri, marketuri, primării, inclusiv în localităţile rurale din judeţul Galaţi, precum şi cu ocazia controalelor efectuate la angajatori.

Acțiunea este inclusă în cadrul acțiunii de informare desfășurate de Inspecția Muncii la nivel național, până pe 30 iulie, și intitulate „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”.

Conform ITM Galați, acțiunea urmărește creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce atât munca nedeclarată, cunoscuta sub denumirea de muncă „la negru” , cât și munca subdeclarată, denumită muncă „la gri”.

Citeşte mai departe ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

O noua inițiativă filantropică pentru 25 de copii din cadrul Asociației filantropice creștin-ortodoxă „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați s-a desfășurat în satul Fundeanu, situat în apropierea cunoscutei Mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului“ – Adam.

Conform preotului Rareș Bucur, ziua a început în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din localitatea Fundeanu cu rugăciunea de dimineață și a continuat cu vizitarea Aşezământului multifuncţional din curtea bisericii, compus dintr-un muzeu, un centru social şi camera memorială a preotului martir Constantin Varlam.

După ce s-au relaxat în spațiul natural al pădurii Fundeanu, copiii au mâncat la centrul social al parohiei, apoi au vizitat Mănăstirea Adam, Schitul Zimbru și biserica parohială din satul Bursucani.

Activitatea face parte din programul eparhial de tabere pentru copii și tineri, în cadrul căruia aproximativ 2.000 de copii din diferite zone ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos beneficiază pe parcursul vacanței de vară de disponibilitatea, ospitalitatea, ocrotirea și dărnicia preoților, monahilor și monahiilor, precum și de sprijinul multor cadre didactice și al voluntarilor parohiali.

Citeşte mai departe ...

Lucrările din Piața Energiei și Bulevardul 1 Decembrie 1918 schimbă circulația rutieră

Începând din 23 iulie și până pe 28 august, pentru realizarea unor lucrări la calea de rulare a tramvaiului, în Piața Energiei și pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, se impun o serie de reglementări privind circulația autovehiculelor, informează Primăria municipiului Galați. Vor exista, de asemenea, unele modificări și în ceea ce privește transportul public în comun.

Astfel, traversarea Pieței Energiei pe axa vest – est se va realiza doar pe direcția de mers către est. Practic, autovehiculele care circulă dinspre Drumul de Centură către I.F.R., vor avea interzis efectuarea virajului la stânga, adică pe bld. 1 Decembrie 1918, sau la dreapta, adică pe bld. Siderurgiștilor.

Autovehiculele care circulă pe str. Basarabiei, pe direcția de mers către Drumul de Centură, la intrarea în Piața Energiei vor avea montat indicatorul ”Înainte sau la dreapta”.

Se redeschide circulației autovehiculelor bld. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Tecuci și Piața Energiei, pe ambele direcții de mers.

Municipalitatea precizează că autovehiculele care circulă pe bld. 1 Decembrie 1918, înainte de intrarea în Piața Energiei, vor avea montat indicatorul ”La dreapta sau la stânga”.

Se redeschide circulației interesecția dintre bld. 1 Decembrie 1918 și str. Aurel Vlaicu.

Bld. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Tecuci și str.  Aurel Vlaicu, va fi închis circulației autovehiculelor. Pe bld. Siderurgiștilor, tronsonul cuprins între str. Ing. Anghel Saligny și str. Basarabiei, pe direcția de mers către Piața Energiei, înainte de intersecția cu str. Dr. Răutu, va fi montat indicatorul rutier ”Drum fără ieșire”.

Municipalitatea informează că, în același interval de timp, va fi necesară și devierea traseelor de autobuz 39, 11,17, 18, 22 și 28 pe itinerariul str. Siderurgiștilor - str. Anghel Saligny - str. Basarabiei - IFR - str. Nae Leonard - str. Alba Iulia - str. Aurel Vlaicu - str. 1 Decembrie 1918 - str. Milcov. Returul se va face în sensul opus, pe aceleași străzi.

Autobuzele care asigură traseul 36 vor circula pe itinerariul  str. 1 Decembrie 1918 - str. A. Vlaicu - str. Alba Iulia - str. Nae Leonard - IFR - str. Basarabiei.  Returul se va face în sensul opus, pe aceleași străzi.

Autobuzele care asigură traseul 24 revin la itinerariul normal pe str. A. Vlaicu - str. Alba Iulia - str. Nae Leonard .

Lucrările sunt necesare pentru realizarea proiectului ”Modernizare linii tramvai și carosabil - străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri