Menu
RSS
Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat adunarea pentru Sporting

Antrenorul Ionuţ Niculcea a sunat a…

La mijlocul acestei săptă...

Licitație pentru heliportul de la Galați. Consiliul Județean caută proiectant

Licitație pentru heliportul de la G…

Heliportul de la Spitalul...

Olandezul Niels Klapwijk continuă la CSM Arcada

Olandezul Niels Klapwijk continuă l…

 Viaţa trebuie să me...

Lucrări și restricții de circulație pe strada Domnească

Lucrări și restricții de circulație…

Aproape jumătate de zi nu...

Taximetriști gălățeni au ”regulament de pandemie”

Taximetriști gălățeni au ”regulamen…

Reprezentanții firmelor d...

PSD: "Românii au fost abandonați complet în fața pandemiei de către Președinte și Guvernul său"

PSD: "Românii au fost abandona…

"Românii au fost abandona...

260.000 de pensionari vor beneficia de tichetele de masă electronice

260.000 de pensionari vor beneficia…

„Condițiile pe care trebu...

Modificările PSD la Legea carantinei

Modificările PSD la Legea carantine…

Conform amendamentelor de...

Cum pot beneficia studenţii antreprenori de granturi de până la 100.000 de euro, dar și de burse sociale

Cum pot beneficia studenţii antrepr…

Guvernul a adoptat joi o ...

Prev Next

Guvernul anunță revenirea la garanția pe sticle

Potrivit digi24, obiceiul de a plăti o garanție atunci când cumpărăm un recipient de sticlă ar putea reveni în România. Ministerul Mediului vrea să implementeze acest sistem inclusiv pentru pet-uri, iar cumpărătorii ar urma să primească garanția înapoi, la returnarea ambalajului.

Ministrul Costel Alexe spune că măsura va intra în practică la finalul acestui an: "Țineți minte când mergeați cu sticla la magazin și îți dădeau garanția? Același lucru ni-l dorim azi, să avem un grad mai mare de colectare și să nu vedem cantități imense de sticle sau pet-uri fie pe gropile de gunoi, la marginea pădurii sau pe suprafața lacurilor de acumulare".

Regula va fi obligatorie până la sfârșitul anului, spune ministrul Mediului. Prețul garanției va fi de 50 de bani sau un leu.

Citeşte mai departe ...

Stare de alertă: Se pot organiza workshop-uri cu 20 de persoane

HG nr. 511/2020 stabilește noi reguli ce trebuie respectate în starea de alertă, măsuri intrate în vigoare de la data de 1 iulie. Astfel, sunt permise următoarele activități :

cursurile de instruire pentru adulți care pot fi organizate cu până la 20 de persoane, însă acestea trebuie să respecte regulile de distanțare fizică;

activitățile specifice instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării naționale și ordinii publice care pot fi organizate în aer liber cu până la 200 de persoane, dar sub supravegherea unui medic epidemiolog;

activitățile specifice în domeniul diplomatic care pot fi desfășurate la sediile ambasadelor, dar în aer liber, cu asigurarea unei suprafețe de patru metri pătrați pentru fiecare participant.

activitățile recreative și sportive se pot desfășura în aer liber cu până la zece persoane care nu sunt din aceeași familie, nu cu maximum șase persoane, cum era permis până acum. Este vorba despre activități precum ciclism, drumeții, alergare, canotaj, pescuit, vânătoare sau alpinism.

centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, rămân în continuare în activitate.

Starea de alertă se încheie la data de 16 iulie 2020.

Citeşte mai departe ...

Amenzi pentru discriminări și hărțuiri la birou de până la 20.000 de lei

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care sancţionează discriminarea şi hărţuirea angajaţilor, la locul de muncă, cu amendă de la 1.000 la 20.000 lei.

Propunerea legislativă prevede că este interzisă discriminarea sau concedierea salariaţilor pe criterii de rasă, cetăţenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, opţiune politică, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, apartenenţă la o categorie defavorizată, sancţiunea fiind amendă de la 1.000 lei la 20.000 lei.

Conform prevederilor adoptate, „orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, discriminare prin asociere, hărţuire sau faptă de victimizare, bazată pe criteriul de rasă, cetăţenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare cu HIV, opţiune politică, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, apartenenţă la o categorie defavorizată, este interzisă”.

Totodată, constituie discriminare directă orice act sau faptă de deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre aceste criterii, care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii. De altfel, constituie discriminare indirectă orice prevedere, acţiune, criteriu sau practică aparent neutră care are ca efect dezavantajarea unei persoane faţă de o altă persoană în baza unuia dintre aceste criterii, în afară de cazul în care acea prevedere, acţiune, criteriu sau practică se justifică în mod obiectiv, printr-un scop legitim şi dacă mijloacele de atingere a acelui scop sunt proporţionale, adecvate şi necesare.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri