Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Gălățenii pot transporta cu trenul doar biciclete pliabile sau demontabile

CFR Călători anunță, printr-un comunicat de presă, posibilitățile prin care bicicletele pot fi transportate cu trenul spre destinația pe care ați ales-o pentru petrecerea timpului liber.

Astfel, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, ”în limita spațiului disponibil”.

În schimb, bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, informează compania. Serviciul respectiv este semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea și afişarea trenurilor în aplicaţiile online de mersul trenurilor și cumpărare bilete.

Costul biletului pentru transportul unei biciclete nedemontabile este de 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete. Dacă la control pasagerii nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, o bicicletă fiind evaluată ca având 15 kg.

”În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceștia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv”, precizează CFR Călători.

Niciunul dintre trenurile CFR Călători care vin și pleacă în și din Gara Galați nu are pictograma specifică transportului de biciclete, adică nu are vagon special în acest sens. În consecință, singurele biciclete pe care gălățenii le pot transporta cu trenul sunt cele demontabile sau pliabile, ca bagaj de mână.

Citeşte mai departe ...

Fondurile nerambursabile pentru tinerii fermieri din diaspora, disponibile până pe 5 iulie

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, dedicată celor din diaspora, a fost prelungită până pe 5 iulie,anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Până în prezent, au fost depuse 172 de proiecte în valoare de 6,9 milioane euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 milioane euro, conform unui comunicat remis de AFIR.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% la semnarea Contractului de finanțare și 25% în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși 3 ani (5 ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Citeşte mai departe ...

Crește valoarea tichetelor de creşă

Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată cu 10 lei, începând cu cele acordate pentru luna aprilie 2021, conform unui ordin al Ministerului Muncii apărut în Monitorul Oficial.

Ordinul comun al Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii nr. 1.779/580/2020 prevede că, din aprilie până în septembrie 2021, inclusiv, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă este de 480 lei.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De tichetele de creșă nu pot beneficia asistenții maternali profesioniști sau persoanele la care este găzduit copilul și pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgență.

Precedenta majorare a valorii tichetelor de creșă a avut loc în aprilie 2020 și a fost tot de 10 lei, de la 460 la 470 de lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri