Menu
RSS
Medalii pentru halterele gălăţene de Ziua României

Medalii pentru halterele gălăţene d…

Sezonul de haltere s-a în...

COVID-19: Gălățenii au primit un nou semnal de restricții guvernamentale: ”DECÂT” 14 zile

COVID-19: Gălățenii au primit un no…

Comitetul Judeţean pentru...

Mesajele autorităților locale de Ziua Naţională a României

Mesajele autorităților locale de Zi…

Autoritățile locale au tr...

Fostul premier PSD Mihai Tudose:"PSD va intra la guvernare. Liberalii nu au cu cine să facă majoritate"

Fostul premier PSD Mihai Tudose:…

Mihai Tudose s-a contrat,...

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lu…

„În ultimele săptămâni, n...

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat că legea privind redeschiderea pieţelor n-a ajuns la promulgare:"Minte din nou"

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat…

Klaus Iohannis a declarat...

La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!

La mulți ani României, tuturor româ…

Ziua Națională a României...

COVID-19 la un centru de bătrâni din comuna Vânători

COVID-19 la un centru de bătrâni di…

36 de persoane din centru...

Visul continuă: Tigrii de la United, victorie istorică în UEFA Futsal Champions League

Visul continuă: Tigrii de la United…

Sala Polivalentă Dunărea ...

Încă o victorie categorică pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

Încă o victorie categorică pentru h…

Cel de-al doilea joc dint...

Prev Next

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

„În ultimele săptămâni, niciun om, cu capul pe umeri, n-ar îndrăzni să-l acuze pe Klaus Iohannis de faptul că ar fi mut. Din contră. Urmând o strategie băsesciană bine brevetată, preşedintele Iohannis dă dovadă de abilitatea de a emite serii de sunete în cadenţă îndoielnică, odată la câteva zile. Domnia sa este, totuşi, primul motor electoral al PNL, în ciuda Constituţiei, actul fundamental care oricum se pregăteşte, săracul, să fie reformat, cu surle şi trâmbiţe, de însăşi Raluca Turcan. Faptul că preşedintele a dobândit o dragoste înflăcărată pentru propria voce nu este o surpriză pentru nimeni. Faptul că domnia sa ţine USR ostatic, în încercarea de a-i prelungi lui Orban mandatul de premier, nu mai miră pe nimeni.

Faptul că slăbiciunea discursului său zgârie până şi cele mai neavizate urechi, nu mai surprinde niciun român. Ceea ce totuşi rămâne frapant, este această încercare prezidenţială de a simula cu stângăcie că Iohannis nu vede că România se îndreaptă spre cel mai negru scenariu al existenţei sale naţionale”, a scris Romaşcanu, într-un comunicat de presă transmis publicaţiei Adevărul.„De la directorul spitalului Marius Nasta şi până la pacienţii care-şi spun povestea de pe holurile spitalelor, de lângă grupurile sanitare, unde stau întinşi cu tubul de oxigen la cap, sau din corturi improvizate, unde se milogesc de familie pentru o pătură şi o saltea, presa este plină de relatări care demonstrează că sistemul medical românesc a intrat în colaps total.

Imaginea oamenilor abandonaţi pe tărgi, ca şi când ar fi război total, fac înconjurul României şi produc o discrepanţă foarte clară între discursul prezidenţial şi guvernamental şi chinul în care oamenii ajung să se zbată. Preşedintele n-ar trebui să depună un efort mai mare decât cel necesar pentru a deschide televizorul, pentru a vedea că suferinţa propriului popor este endemică şi atinge cote inumane. Cu siguranţă, primul om de stat al ţării ştie, încă şi mai bine decât noi, că sistemul medical a capotat. Colapsul este total. Durerea nu mai poate fi oprită. Moartea galopează.

N-are cum să nu vadă aceste lucruri pentru că, este evident, domnia sa se informează mai mult decât de la televizor. Ca atare, nu putem decât să asumăm că domnul preşedinte se preface că nu vede că România ar putea să testeze mai mult dacă s-ar dori, că rata de mortalitate ar putea fi scăzută dacă s-ar institui măsurile necesare, că până la venirea unui vaccin în România, mai este mult de luptat pentru vieţile oamenilor care vor lua COVID şi vor fi aruncaţi în malaxorul neiertător al unui sistem medical sufocat de alegeri şi de lipsa unor măsuri guvernamentale ferme. Se preface că este orb, fiind sedus de un sentiment al măreţiei care nu-l va experimenta, cu adevărat, niciodată.

Atunci când morţii se vor aduna, atunci când presa nu va mai sta disciplinată la conferinţele de la Cotroceni, atunci când oamenii vor cere socoteală pentru situaţia în care se află România, acest prim agent electoral al PNL va fi primul răspunzător”, şi-a continuat Romaşcanu atacul la adresa liderului de la Palatul Cotroceni.

Citeşte mai departe ...

Noutăți despre ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru perioada rece

Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Protecţiei Socială

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi puţin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizaţia socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecţie socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020- martie 2021.

Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1.082 lei şi rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se bazează pe testarea mijloacelor şi se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât şi bunurile deţinute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

Citeşte mai departe ...

Atenție șoferi. Când se montează cauciucurile de iarnă

Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

Totodată, în Codul Rutier din România nu este specificată o dată de la care acestea ar fi obligatorii, transmite avocatnet.ro.Acesta prevede faptul că pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei, autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, fără menționarea unei perioade anume a anului.

Potrivit stirileprotv.ro, dacă această regulă nu este respectată, șoferul riscă să primească o amendă între 9 și 20 de puncte amendă, respectiv între 1.305 lei și 2.900 de lei. Mai mult, șoferilor li se reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.Legea utilizează termenul „anvelope de iarnă”. Acestea se pot identifica cel mai simplu prin prezenta pe laterale a literelor M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S.

Anvelopele all-season sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă, potrivit RAR.

Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG 5 /2011. Singurul criteriu care certifică faptul că anvelopa este omologată şi legală este inscripţia literelor M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S, din nou conform Ordonanţei de Guvern nr. 5/2011.

„Menţionăm însă că din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandată pentru utilizarea pe tot parcursul anului în ţări cu o climă că a României, acestea fiind destinate mai degrabă unor ţări cu o climă mai temperată”, precizează RAR.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri