Menu
RSS
Două cadre didactice de la UDJG, premiate la „Gala Scriitorilor”

Două cadre didactice de la UDJG, pr…

Consiliul Județean Galați...

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austr…

Președintele PSD, Marcel ...

Oţelul părăseşte Cupa

Oţelul părăseşte Cupa

Cupa României Betano a pr...

Consiliul Județean Galați a organizat Conferința internațională privind noile metode de diagnistic și tratament ale copiilor și tinerilor

Consiliul Județean Galați a organiz…

Președintele CJ Galați, C...

Duminică, povestea trupei Phoenix este „spusă” la Galați

Duminică, povestea trupei Phoenix e…

Duminică, 11 decembrie, l...

Arbitrii gălăţeni la mare căutare pe semicerc

Arbitrii gălăţeni la mare căutare p…

Săptămâna aceasta a fost ...

„Gala Scriitorilor”, eveniment desfășurat pentru prima dată la Galați, de Consiliul Județean

„Gala Scriitorilor”, eveniment desf…

Astăzi a avut loc „Gala S...

A doua victorie pe semicerc pentru satelitul CSM Galaţi

A doua victorie pe semicerc pentru …

Divizia A la handbal femi...

Încep licitațiile privind alocarea locurilor de parcare din parcările de reședință

Încep licitațiile privind alocarea …

Primăria municipiului Gal...

Prev Next

Duminică, povestea trupei Phoenix este „spusă” la Galați

Duminică, 11 decembrie, la cinematograful „Prof. Ioan Manole” din Galați va avea loc, de la ora 19.00, proiecția specială a filmului „PHOENIX – Povestea”, în prezența fondatorului Nicu Covaci, precum și a echipei filmului.

Biletele sunt limitate și pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro și de la Cinema „Prof. Ioan Manole”.

„Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și produs de Bianca Beatrice Michi, filmul spune povestea trupei, așa cum am trăit-o cu toții și transpune cinematografic, la aniversarea a 60 de ani, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix”, se arată într-un mesaj al organizatorilor.

Citeşte mai departe ...

„Galeria personalităților iveștene”, organizată joi, la Casa „Hortensia Papadat-Bengescu”

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, organizează joi, 8 decembrie, de la ora 10.00, la Casa „Hortensia Papadat-Bengescu” din Ivești, acțiunea „Galeria personalităților iveștene”, coordonată de muzeograful Mihaela Damian.

„Ca în fiecare an, 8 decembrie reprezintă o dată importantă în calendarul evenimentelor culturale găzduite de Casa „Hortensia Papadat-Bengescu” din Ivești. Este momentul în care celebrăm nașterea marii noastre prozatoare și un prilej de a aduce laolaltă copii și adulți, iveșteni sau oaspeți îndepărtați, în vizită la muzeu.

Prin intermediul activității „Galeria personalităților iveștene la ceas aniversar”, anul acesta ne-am propus să promovăm și alte nume importante ale comunității, personalități născute în târgul de altădată al Iveștiului sau fii adoptivi ai acestui loc. Activitatea va debuta cu un „Te Deum”, oficiat la monumentul scriitoarei Hortensia Papadat-Bengescu situat în curtea muzeului, operă a sculptorului Dan Mateescu.

Apoi, prin glasul profesorului Gheorghe Frătiță, invitații vor avea ocazia să-i cunoască pe comandorul aviator Anton Marin, poetul Ștefan Petică, medicul Casandra Lupescu, fotograful, scriitorul și jurnalistul Dan Eremia Grigorescu, fiul marelui erou de la Mărășești - Eremia Grigorescu, medicul Alexandru Pârvulescu și alte personalități iveștene care au făcut cinste de-a lungul timpului acestui loc încărcat de istorie”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al muzeului gălățean.

Periplul iveștean va fi încheiat printr-un tur ghidat al Casei „Hortensia Papadat-Bengescu” asigurat de muzeograful Mihaela Damian, ocazie cu care invitații vor pătrunde în universul celor cinci personalități omagiate în acest spațiu expozițional: Hortensia Papadat-Bengescu, I. Valerian, Ștefan Petică, Eremia Grigorescu și Casandra Lupescu.

Citeşte mai departe ...

Elevii gălățeni, invitați la un concurs de împodobit brazi de Crăciun pentru familii nevoiașe

În această perioadă, în „Orășelul lui Moș Crăciun” din centrul municipiului Galați se desfășoară și un concurs de împodobit brazi de Crăciun, la care sunt invitate să participe școlile și liceele din oraș.

50 de brazi vor fi astfel împodobiți și vor fi donați familiilor cu posibilități materiale limitate, informează Primăria Galați.

Brazii vor fi numerotați și vor fi împodobiți pe o tematică aleasă de fiecare unitate de învățământ. Decorațiunile vor fi aduse de fiecare școală participantă la concurs, fiind  acceptate numai acelea care nu necesită alimentare la o sursă de energie electrică.

Publicul prezent în cadrul evenimentului va desemna cel mai frumos brad împodobit care va fi premiat. Unitatea de învățământ câștigătoare va primi un videoproiector și un ecran pentru videoproiector ce vor rămâne în dotarea școlii.

Înscrierea participanților se poate face până pe 8 decembrie. Între 9 și 11 decembrie se desfășoară concursul propriu-zis de împodobire a brazilor, după care, în perioada 12-19 decembrie, va avea loc jurizarea concursului de către public.

Între 20 și 21 decembrie se va face departajarea echipelor participante și se va acorda premiul cel mare, iar brazii vor fi donați unor cazuri speciale până în Ajunul Crăciunului.

„Orășelul lui Moș Crăciun” este deschis în centrul orașului, în zona Spicu, până pe 7 ianuarie 2023.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri