Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

România trimite în Republica Moldova un autolaborator pentru monitorizarea calității aerului

Un autolaborator mobil, dotat cu echipamente pentru monitorizarea calității aerului, care s-a aflat în administrarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), prin Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, a fost donat de către Ministerul Mediului Agenției de Mediu din Republica Moldova, în baza unui memorandum aprobat de Guvernul României.

”Donarea acestui autolaborator, evaluat la 747.000 de lei, este un demers care continuă colaborarea dintre instituțiile noastre de mediu. Autovehiculul conține mai multe analizoare pentru poluanți, stație meteorologică, echipamente de înregistrare și stocare a datelor și multe alte instalații, cu ajutorul cărora autoritățile vor fi în măsură să realizeze studii pertinente privind evoluția calității aerului și vor putea aplica, experimental, tehnicile de analiză utilizate în mod curent, la nivelul Uniunii Europene”, a spus președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Acesta făcuse oficial anunțul privind donarea acestui autolaborator, către autoritățile de Mediu ale Republicii Moldova, în vara acestui an, în timpul vizitei delegației României la Chișinău.

Un astfel de laborator mobil se amplasează în zonele cu impact major asupra calității aerului (zonele platformelor industriale, zonele depozitelor de deșeuri, zonele cu trafic intens, etc.), fiind dotat și cu sursă alternativă de curent capabilă să mențină funcționarea întregului sistem în cazul unei întreruperi a energiei electrice, iar poluanţii monitorizaţi cu ajutorul său sunt cei prevăzuţi în legislaţia europeană (Directiva 2008/50/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 21 mai 2008 privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa):

- dioxid de sulf (SO2)/hidrogen sulfurat(H2S);

- oxizi de azot (NO, NO2, NOx)/ amoniac (NH3);

- particule în suspensie – fracția PM10;

- compuși organici volatili (C6H6, C7H8).

Corelarea nivelului concentraţiei poluanţilor cu sursele de poluare se face pe baza datelor meteorologice obţinute în autolaborator cu senzorii meteorologici de direcţie şi viteză ale vântului, temperatură, presiune, umiditate, precipitaţii şi intensitate a radiaţiei solare.

Citeşte mai departe ...

Concert de suflet la Universitate: „Colinda din Străbuni”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Arte, vă invită să trăiți magia sărbătorilor de iarnă într-un concert de suflet: „Colinda din Străbuni”.

Evenimentul va reuni participanții în Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Strada Domnească nr. 111, marți, 10 decembrie 2024, de la ora 18:00

Potrivit organizatorilor, concertul reunește vocile minunate ale Corului Facultății de Arte, acompaniate de Ansamblul Instrumental Kalofonis și de Corul de Copii al Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Citeşte mai departe ...

Poșta Română începe de luni distribuirea pensiilor pentru luna decembrie

Începând de luni, 2 decembrie, va începe distribuirea pensiilor pentru luna decembrie, anunță Compania Națională Poșta Română într-un comunicat.

Până pe 13 decembrie, curierii poștali vor distribui pentru 4,9 milioane de pensionari drepturile de pensie în numerar și/sau taloanele de pensie însoțite de talonul de călătorie CFR.

Pentru pensionarii care au optat pentru virament bancar, pensiile vor fi disponibile în cont conform calendarului stabilit de Casa Națională de Pensii Publice.

Peste 14.000 de angajați ai Poștei Române vor distribui peste 300.000 de pensii în fiecare zi, potrivit comunicatului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri