Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Reducerile de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale se acordă până la data de 31 martie 2023, informează Primăria municipiului Galați.

În cazul persoanelor fizice, se acordă o bonificație de 10%, pentru plata cu anticipație până la 31 martie a impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Pentru persoanele juridice, reducerea este de 3% la impozitul pe clădiri și de 10% la impozitul pe mijlocul de transport.

Taxele și impozitele locale pot fi plătite la oricare din cele patru centre din municipiul Galați (1- str. Domnească, nr.13, bloc L, parter; 2 - str. H. Coandă, bl. J5, parter; 3 - str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter; 4 - str. Basarabiei, nr.55, bl.A16, parter), sau online, utilizând cardul bancar, prin platforma electronică de plată www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care nu au cont și parolă pot intra în posesia ID-ului și parolei alocate, astfel:

-         accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor și a altor venituri locale, www.ghiseul.ro;

-         trimițând la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, pentru contribuabili persoane fizice.

De asemenea, persoanele fizice pot opta pentru achitarea impozitelor și taxelor locale și la stațiile de plată SelfPay, amplasate în centre comerciale, benzinării etc.

Citeşte mai departe ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos. Campania de donare de sânge continuă în Galați și Brăila

Patruzeci de credincioşi din Protopopiatul Brăila au donat sânge marţi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, în cadrul unei acţiuni organizate la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos, informează un comunicat remis de Biroul de presă al eparhiei.

Activitatea face parte din Campania umanitare "Donează sânge, salvează o viaţă!", organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

„Campania de donare de sânge derulată de Protoieria Brăila se întemeiază şi pe buna cooperare din anii precedenţi cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, această instituţie medicală asigurând atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară. Întrucât în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar vieţile pacienţilor depind de sângele primit de la donatori, prin activitate a de astăzi s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici. La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin implicarea activă a preoţilor şi credincioşilor, campania de donare de sânge va continua în perioada următoare la cele două centre de transfuzii din oraşele Galaţi şi Brăila”, se mai arată în comunicat.

Citeşte mai departe ...

Direcția Silvică Galați: Luna plantării arborilor, între 15 martie și 15 aprilie

Mereu actuală, pe fondul schimbărilor climatice pe care le resimțim, nevoia de apărare, conservare și extindere a suprafețelor ocupate cu păduri este crescută în special în zonele cu suprafețe reduse de fond forestier, printre care se regăsește și județul Galați, informează Direcția Silvică Galați, prefațând astfel „Luna plantării arborilor”, care se va desfășura în perioada 15 martie – 15 aprilie 2023.

În agenda de lucru a silvicultorilor gălățeni, pentru prima jumătate a anului 2023, sunt stabilite, ca obiective concrete, împădurirea unor suprafețe din fondul forestier aflat în administrare pe 70 ha, efectuarea completărilor de puieți forestieri pe 157 ha plantate în anii anteriori, refacerea a 6 ha din suprafețe calamitate de secetă, asigurarea regenerării naturale pe 270 ha, efectuarea de semănături în pepinierele silvice pe o suprafață de 335 ari și a butășirilor de plop și salcie în pepiniere pe o suprafață de 100 de ari, multe din aceste activități fiind în plina desfășurare.

În paralel, reprezentanții Direcției Silvice Galați desfășoară acțiuni de conștientizare a rolului și importanței pădurii, în special în rândul tineretului  din grădinițe, școli, licee, și de asigurare a asistenței de specialitate pentru lucrările de regenerare a suprafețelor de fond forestier sau vegetație forestieră a altor deținători sau proprietari.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri