Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Dependența de ecrane, noua provocare în Sănătate a erei digitale

Institutul Național de Sănătate Publică va derula campania „Dependența de ecrane, noua provocare a erei digitale, cum o gestionăm?”, care se va desfășura sub sloganul „Mai multă viață, mai puține ecrane!'”.

Campania se adresează în special copiilor, adolescenților, dar și părinților acestora, precum și populației generale, deoarece prin creșterea nivelului de conștientizare și încurajarea unui stil de viață orientat către sănătate pot fi reduse în mod semnificativ atât declanșarea unor tulburări mintale, cât și a unor tulburări de comportament.

Conform Eurobarometrului privind sănătatea mintală din octombrie 2023, 46% dintre respondenți s-au confruntat în ultimele 12 luni cu o problemă emoțională sau psihosocială (stare de depresie sau anxietate), 89% dintre respondenți considerau că promovarea sănătății mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătății fizice.

Cele mai frecvent diagnosticate boli ale sănătății mintale includ depresia, anxietatea generalizată și tulburările de alimentație.

Potrivit Tabloului Sănătății Mintale în România din anul 2023, raport al Consiliului Economic și Social al României, cele mai prevalente tulburări mintale în rândul adulților sunt tulburările de anxietate (3,8% fobii specifice), urmate de tulburarea depresivă majoră (2,9%).

Citeşte mai departe ...

Primul parteneriat strategic din România pentru o abordare integrată a sănătăţii mintale

Mai multe asociaţii profesionale şi ale pacienţilor au lansat Parteneriatul pentru Sănătate Mintală.

Membrii iniţiatori ai acestui parteneriat sunt: Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP), Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF), Societatea Română de Medicina Muncii (SRMM), Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog (CNSMLA).

Parteneriatul pentru Sănătate Mintală reuneşte experţi în psihiatrie, medicină de familie, medicina muncii, sănătate publică, psihologie, asociaţii de pacienţi şi instituţii guvernamentale, care, împreună, şi-au propus să ofere o voce unitară tuturor celor implicaţi în susţinerea, promovarea şi sprijinirea nevoilor de sănătate mintală ale fiecăruia dintre noi.

Citeşte mai departe ...

Se lucrează susținut la cea mai mare investiție din sănătatea tecuceană

„Pas cu pas, la Tecuci se construiește un spital nou, de peste 10.000 de mp suprafață desfășurată și cu heliport pe acoperiș.

În acest moment, se lucrează la ultima etapă a fundației, care înseamnă amenajarea unui radier de 2.000 de mp, la care se vor folosi peste 300 de tone de fier-beton și peste 1.800 de mc de beton”- Costel Fotea, Președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției este de peste 40 de milioane de euro

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri