Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Scenariile sanitare în județul Galați

 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ existente la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale din județul Galați, avizate de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică.

Prefectura Județului anunță că Municipiul Galați este în scenariul galben

În scenariul 1 (verde) se află școlile din Tecuci, Târgu – Bujor, Barcea, Băneasa, Berești Meria, Berești, Bălăbășești, Rădești, Bălășești, Braniștea, Brăhășești, Cavadinești, Costache Negri, Corni, Corod, Cosmești, Cudalbi, Cuza Vodă, Drăgănești, Drăgușeni, Foltești, Fundeni, Ghidigeni, Liești, Frumușița, Grivița, Ivești, Jorăști, Matca, Măstăcani, Movileni, Munteni, Nicorești, Poiana, Priponești, Pechea, Piscu, Suhurlui, Scânteiești, Smulți, Tudor Vladimirescu, Umbrărești, Vânători, Vlădești, Schela, Slobozia Conachi, Smârdan, Șendreni, Tulucești, Țepu și Valea Mărului;

În scenariul 2 (galben) sunt școlile din Băleni, Buciumeni, Cerțești, Cuca, Fârțănești, Gohor, Independența, GALAȚI, Nămoloasa, Negrilești, Oancea, Rediu, Suceveni și Vârlezi.

Citeşte mai departe ...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

Postul de director al CJAS Galați mai așteaptă până să fie ocupat pentru că singurul candidat participant la concurs a fost respins.

Doar 5 din cei 33 de candidaţi, care s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru funcţiile de director din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, au promovat, obţinând notă peste 7. Totodată, 19 candidaţi au luat sub 5, 26 de candidaţi au luat sub 6, iar 21 nu s-au prezentat la concurs.

Din cei doi candidați care au rivalizat pentru șefia CJAS Galați doar unul a fost admis să participe la concurs. Candidatul gălățean a participat la proba scrisă dar, din păcate, nici nu a dat dovadă că s-a pregătit, punctajul obținut fiind de 23,85, fiind declarat respins.

Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 7 au vizat şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, anunţa că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat, joi, la examen. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată ”în cel mai scrut timp”.

Adrian Gheorghe arăta că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi.

Citeşte mai departe ...

Vaccinare în impas (și) la Galați

În condițiile în care s-a lansat la nivel național, cu surle și trâmbițe, campania de vaccinare prin intermediul cabinetelor medicilor de familie, o situație, oarecum, hilară dacă nu tristă arata că sunt sute de localități în țară fără medic de familie.

Potrivit unui raport prezentat săptămâna trecută de Avocatul Poporului, peste 200 de localităţi din mediul rural din România nu au medic de familie.

Deşi la nivel teoretic există o Strategie naţională de sănătate, aceasta se pare că nu a dat rezultatele scontate, situaţia în teritoriu, mai ales în zona rurală, fiind una deficitară din punct de vedere al garantării şi asigurării sănătăţii publice prin intermediul medicilor de familie.

Ecaterina Mirea, adjunct al Avocatului Poporului, spune că raportul semnalează, pe de o parte, o legislaţie neadecvată realităţii de fapt existente în România şi, pe de altă parte, o lipsă de colaborare între instituţiile centrale cu atribuţii în materie, cu cele locale. Ea a mai precizat că raportul relevă că lipsa cadrelor medicale a dus la închiderea mai multor cabinete şi că au fost situaţii în care medicii au ieşit la pensie şi în locul lor nu au mai venit alte persoane.

La nivelul județului Galați, potrivit situației centralizate în baza de date și prezentată pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, nu mai puțin de cinci comune nu au medici de familie: Bălășești, Buciumeni, Poiana, Grivița și Jorăști.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri