Menu
RSS
Medalii pentru halterele gălăţene de Ziua României

Medalii pentru halterele gălăţene d…

Sezonul de haltere s-a în...

COVID-19: Gălățenii au primit un nou semnal de restricții guvernamentale: ”DECÂT” 14 zile

COVID-19: Gălățenii au primit un no…

Comitetul Judeţean pentru...

Mesajele autorităților locale de Ziua Naţională a României

Mesajele autorităților locale de Zi…

Autoritățile locale au tr...

Fostul premier PSD Mihai Tudose:"PSD va intra la guvernare. Liberalii nu au cu cine să facă majoritate"

Fostul premier PSD Mihai Tudose:…

Mihai Tudose s-a contrat,...

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lu…

„În ultimele săptămâni, n...

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat că legea privind redeschiderea pieţelor n-a ajuns la promulgare:"Minte din nou"

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat…

Klaus Iohannis a declarat...

La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!

La mulți ani României, tuturor româ…

Ziua Națională a României...

COVID-19 la un centru de bătrâni din comuna Vânători

COVID-19 la un centru de bătrâni di…

36 de persoane din centru...

Visul continuă: Tigrii de la United, victorie istorică în UEFA Futsal Champions League

Visul continuă: Tigrii de la United…

Sala Polivalentă Dunărea ...

Încă o victorie categorică pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

Încă o victorie categorică pentru h…

Cel de-al doilea joc dint...

Prev Next

Noi reglementări privind sporul de muncă pentru condițiile deosebit de periculoase în care personalul medical tratează pacienții COVID-19

Hotărârea de Guvern prevede pentru perioada stării de alertă și a celei de urgență, acordarea sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv pentru personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă.

În aceeași perioadă, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din serviciile de ambulanță publice va beneficia de un spor în procent de 80%. Mai mult, acordarea acestui spor se realizeaza fara eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

”Conform Ordonanței de Urgență, sporurile pentru condițiile de muncă periculoase nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat. De asemenea, actul normativ prevede că, în cazul nerespectarii obligațiilor contractuale de către cabinetele medicilor de familie, casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală pot aplica sancțiuni graduale, începând cu avertisment la prima constatare, diminuarea contractului cu 5% la a doua constatare și 10% la cea de-a treia”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Citeşte mai departe ...

Forțe proaspete în Sănătate De săptămâna viitoare, rezidenții medicali vor fi repartizați pe specializări și centre de pregătire

Procesul de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în rezidențiat în sesiunea din 15 noiembrie începe marți. Timp de patru zile toți candidații care au obținut cel puţin 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu pe țară își vor alege locurile sau posturile în specialitate, precum și centrele de pregătire – anunţă Ministerul Sănătății. Ca în fiecare an, repartiția se va face prin teleconferință. 

Având în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta ministerul a decis majorarea cifrei de şcolarizare de la puțin peste 7.000 la peste 9.100. Dintre acestea, 565 de locuri suplimentare sunt în specialitățile anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie imagistică medicală.

Citeşte mai departe ...

Campania de prevenire a gripei în Galați, sub așteptările ”triumfaliste” anunțate de guvernanți

Mai puțin de jumătate dintre vaccinurile necesare au fost livrate. Chiar dacă DSP anunță că nu s-a înregistrat nici un caz de gripă, situația este ”sub presiune” și epidemia poate izbucni în orice clipă, spun specialiștii.

Noua tranșă de vaccin antigripal, a treia, a fost trimisă abia zilele acestea de Ministerul Sănătății către Direcția de Sănătate Publică Galați, pentru campania națională de imunizare antigripală a categoriilor la risc.

”Cele 16 920 de doze, acestea sunt distribuite către medicii de familie”, după cum a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați

De la lansarea acestei campanii și până în momentul de față, la nivelul județului Galați s-au primit prin minister 44 920 doze de vaccin antigripal.

Necesarul de doze estimat în județ este de circa 100 000 de doze.

Potrivit datelor raportate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Galați, nu s-au înregistrat cazuri de gripă până acum în Galați.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri