Menu
RSS
Un gălățean a lăsat fără gaze peste 1.000 de oameni din mai multe cartiere

Un gălățean a lăsat fără gaze peste…

Alimentarea cu gaze natur...

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi focşăneni au făcut istorie la Cupa Unirii

150 de copii gălăţeni gălăţeni şi f…

O iniţiativă lăudabilă în...

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenții UDJ Galați

Finanțări de până la 100.000 euro ș…

Universitatea „Dunărea de...

Virginia Woolf, o scriitoare între cele două războiae mondiale

Virginia Woolf, o scriitoare între …

Atunci când va veni ziua ...

Consiliul Județean cumpără laptopuri și tablete pentru școlile speciale din județul Galați

Consiliul Județean cumpără laptopur…

Consiliul Județean Galați...

Ministrul Transporturilor: Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova

Ministrul Transporturilor: Anul ace…

Ministrul Transporturilor...

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate şi stabilitate

Marcel Ciolacu: La 163 de ani de la…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Școlile vor primi, de marți, kit-ur…

Noile teste de salivă car...

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în optimi la Australian Open

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au p…

Tenismena Simona Halep a ...

Prev Next

Școlile vor primi, de marți, kit-urile pentru testare de salivă

Noile teste de salivă care vor fi folosite în școli sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două și au ajuns în depozitele inspectoratelor școlare, iar marți vor fi distribuite școlilor, a anunțat duminică Ministerul Educației.

Conform sursei citate, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, în depozitele inspectoratelor școlare au fost primite 10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.

Marți, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri, spune Ministerul Educației.

Rezultatul pozitiv trebuie anunțat la școală sau grădiniță, iar unitatea de învățământ va raporta acest caz către DSP.

Citeşte mai departe ...

Galațiul începe să se ”înroșească” în hărțile Covid

Potrivit datelor oficiale, în cele două municipii și alte 14 localități din județ s-a depășit incidenţa de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Lista postată pe site-ul Prefecturii cuprinde: Independenţa - 6,58/1000 locuitori; Buciumeni - 6,26; Vânători - 6.07; Suceveni - 5.7; Valea Mărului - 4.76; Iveşti - 4,33; Gohor - 4,31; Municipiul Tecuci - 3,94; Movileni - 3,93; Ghidigeni - 3,59; Smârdan - 3,51; Municipiul Galaţi - 3,38; Bălăşeşti - 3,31; Cudalbi - 3,25; Umbrăreşti - 3,22; Pechea - 3,15.

Legislația prevede ca în astfel de situație (scenariul roşu) se reduce gradul de ocupare permis pentru restaurante şi terase de la 50% la 30%. De asemenea, se micşorează numărul participanţilor la numeroase alte evenimente culturale şi sportive. Masca sanitară este obligatorie atât în spaţii închise, cât şi deschise.

Citeşte mai departe ...

Cauți INFO pe telefon despre COVID? Ai neșansa să rămâi și fără banii din conturi

Valurile pandemiei de Covid au afectat românii nu numai fizic ci i-a ”năucit” pe unii și …financiar.

Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint, a explicat, într-un interviu video, că românii şi-au infectat telefoanele, la începutul pandemiei, după ce şi-au instalat aplicaţii din afara magazinului autorizat. Iar unii au rămas fără banii din conturile de pensii, după ce au deschis aceste aplicații.

"În pandemie am oprit o serie de troieni bancari, înainte să afecteze prea mulți oameni. La începutul pandemiei, din lipsa de cunoaștere despre cât de rău ne afectează acest virus și boala aferentă, foarte mulți aveau, au avut tendința de a accesa diverse linkuri, de a instala diverse aplicații care se numeau: detalii secrete covid, cum să ne ferim de covid, tratament minune.

Și mai ales oameni peste 50-55 de ani, despre care se spunea la început că pot să moară din cauza acestei boli cauzate de virus, și-au instalat aplicații din afara magazinului autorizat, au dat click pe linkuri și s-au infectat” spune Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint, în cadrul podcastului TOP (ne)SECRET

Cerberus Android Banker a fost un troian care a afectat ceva pensionari și le-a golit conturile pensiilor de la bancă, dar am intervenit rapid. Prima sesizare pe care primită la Cyberint, înainte să se manifeste, a fost din zona membrilor Parlamentului !?

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri