Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Pericol major în finanțarea Sănătății

Există deficite "mari" de finanţare la programele de sănătate, avertizează deputatul PSDAlexandru Rafila, într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută.

Potrivit acestuia, prin ultima rectificare bugetară s-au asigurat fonduri doar până în luna noiembrie.

El a susţinut, într-o conferinţă de presă, că există "un pericol major", mai ales în condiţii de pandemie, deoarece sunt deficite de sute de milioane de lei la programele HIV-SIDA şi pentru tuberculoză, pentru finanţarea Institutului Naţional de Hematologie şi Transfuziologie şi a testelor RT PCR pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus.

"Rectificarea bugetară a fost acordată şi sistemului de sănătate, atât Ministerului Sănătăţii, cât şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, însă noi suntem foarte preocupaţi de faptul că, în urma acestei rectificări bugetare, există deficite mari de finanţare la programele de sănătate. Finanţarea este asigurată până în luna noiembrie şi există această informaţie că în luna noiembrie va fi o nouă rectificarea bugetară care să completeze fondurile necesare, dar, din experienţa mea proprie atunci când am lucrat în administraţie, alocarea de fonduri la sfârşitul anului de multe ori face inoperante aceste fonduri şi există un risc major la nivelul programelor naţionale", a spus Rafila, la sediul central al PSD.

Citeşte mai departe ...

SJG este singura unitate medicală din regiune unde se realizează cardiologie intervențională

De aproape un an, zeci de vieți au fost salvate la Galați cu ajutorul cardiologiei intervenționale. În ultimele luni, la Galați se fac și implanturi de stimulatoare cardiace pentru pacienții cu grave probleme de ritm cardiac.

Astfel, în ultimul an s-au făcut peste 130 de coronografii și au fost montate peste 100 de stenturi și stimulatoare cardiace.

”Întreaga procedură este gratuită pentru pacienți, deoarece Consiliul Județean asigură costurile acestor dispozitivele medicale care salvează vieți. De asemenea, lucrăm intens și la amenajarea unei secții dedicată cardiologiei intervențională, pe care o vom dota cu peste 160 de echipamente medicale. Spitalul Județean este singura unitate medicală din regiunea noastră unde se realizează astfel de intervenții”, a adaugat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Fără certificat nu ai liber la divertisment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat joi hotărârea prin care se introduce certificatul verde COVID-19 dacă rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește pragul de 6. Astfel, activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă, iar desfășurarea evenimentelor cum ar fi nunțile sau botezurile va fi permisă dacă participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

 decizia CNSU prevede, două  puncte principale

  • Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală
  • Permiterea desfășurării unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri