Menu
RSS
Tigrii lui Florin Ignat s-au întors pentru victorie la Deva

Tigrii lui Florin Ignat s-au întors…

United Galaţi a revenit l...

Grindeanu cere verificarea infrastructurii și a mecanicilor din toată țara, după accidentul feroviar de la Galați

Grindeanu cere verificarea infrastr…

Ministrul Transporturilor...

Primele rezultate ale anchetei în cazul accidentului feroviar din Gara Galați: frâna locomotivei nu a funcționat

Primele rezultate ale anchetei în c…

Poliția Galația a transmi...

O victorie la 41 de puncte pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

O victorie la 41 de puncte pentru b…

Sala Polivalentă Dunărea ...

CSM Arcada a pierdut la Zalău

CSM Arcada a pierdut la Zalău

Echipa gălăţeană pregătit...

Accident feroviar grav în Gara CFR Galați: patru persoane sunt rănite

Accident feroviar grav în Gara CFR …

Ministrul Transporturilor...

Președintele CJ Galați, mesaj de ziua Poliției Române

Președintele CJ Galați, mesaj de zi…

Președintele CJ Galaț...

25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Prev Next

Serviciul de Ambulanță Județean Galați va primi (și) ambulanţe de tip A

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va cumpăra 122 de ambulanţe de tip A, destinate serviciilor publice de ambulanţă. Vehiculele sunt dotate cu defibrilator semiautomat şi cu alte echipamente medicale specifice, a informat instituţia.

Fondurile pentru achiziţia acestor ambulanţe provin din Programul Operaţional Regional şi nu fac parte din cele alocate celor 1.200 ambulanţe de urgenţă de tip B şi C, pentru care specificaţiile tehnice au fost finalizate, urmând a începe consultările de piaţă, precizează IGSU.

Dintre cele 1.200 ambulanţe care vor fi achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte vor fi direcţionate către serviciile publice de ambulanţă, iar restul către SMURD, arată IGSU.

Citeşte mai departe ...

"Somnul este esenţial pentru sănătate"

La 17 martie 2023, este marcată ediţia cu numărul 16 a Zilei mondiale a somnului, potrivit www.worldsleepday.org. Aceasta este programată în fiecare an, în ziua de vineri a celei de-a doua săptămâni întregi a lunii martie.

Sloganul din anul 2023 al Zilei mondiale a somnului este "Somnul este esenţial pentru sănătate" (''Sleep is Essential for Health'').

Ziua mondială a somnului este promovată de Societatea Mondială a Somnului, organizaţie apărută în 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federaţia Mondială a Somnului şi Asociaţia Mondială a Medicinii Somnului.

În această zi se subliniază importanţa pe care un somn suficient şi odihnitor o are pentru păstrarea sănătăţii mintale şi fizice, precum şi pentru sporirea calităţii vieţii. Totodată, este atrasă atenţia asupra impactului pe care tulburările de somn îl au atât asupra individului, cât şi asupra societăţii. Sunt promovate metode preventive care ne pot feri de problemele legate de somn şi variante de tratament care să vindece sau măcar să diminueze acest gen de afecţiuni.

Somnul este fundamental pentru menţinerea sănătăţii fizice, psihice şi bunăstării proprii, având o influenţă benefică la fel de puternică asupra acestor deziderate precum mâncatul sănătos şi exerciţiile fizice

 

Citeşte mai departe ...

#BusinessSkills4Women, un program gratuit, de dezvoltare, pentru pacientele oncologice

De Ziua Femeii, Asociația Mamprenoare, cea mai mare comunitate de mame antreprenoare din România, lansează a doua ediție a programului #BusinessSkills4Women, program gândit pentru dezvoltarea personală și profesională a femeilor din România și din Diaspora. Cea mai importantă componentă a acestei ediții este alocarea a 50 de locuri în program persoanelor diagnosticate cu cancer, precum și fetelor cu vârsta peste 16 ani ale acestora. Ideea a venit chiar de la unul dintre traineri, Gabriela Țichelea, supraviețuitor al unui cancer de gradul de III.

Din 2014, Gabriela, coach și fost sportiv de performanță, creează și livrează programe transformaționale în domeniul leadership-ului, coaching-ului, comunicării și lucrului în echipă. A generat nenumărate schimbări autentice pentru îmbunătățirea performanței clienților ei, iar acum își dorește să facă acest lucru pentru cât mai multe femei aflate la început sau la răscruce de drumuri.

#BusinessSkills4Women vine în sprijinul tuturor femeilor care se confruntă cu o perioadă dificilă, dar și celor care pur și simplu vor să se dezvolte profesional: angajate, șomere, antreprenoare, studente, chiar și eleve cu vârsta peste 16 ani.

”Alături de 4 facilitatori, vom parcurge următoarele 4 module: Discover, Organize, Monetize și SpeakUp.

Participante: fete și femei cu vârsta peste 16 ani, din toată țara și din diaspora, indiferent de statutul lor socio-profesional.

Vom acorda un număr de 50 de burse de studiu pentru femeile care sunt pacienți oncologici (au un diagnostic de cancer). Pot participa gratuit și fetele cu vârsta peste 16 ani ale beneficiarelor acestor burse”, a menționat Alina Bota, președintele Asociației Mamprenoare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri