Menu
RSS
Gloria 2018 Bistriţa, primul adversar pentru handbalistele antrenate de Alexandrina Soare

Gloria 2018 Bistriţa, primul advers…

Luni, în cadrul unei vide...

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

În data de 21 septembrie,...

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor"

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vot…

Președintele PSD, Marcel ...

Tătaru: "Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19"

Tătaru: "Sperăm ca din a doua …

Ministrul Sănătăţii a pre...

Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat proiectul PSD pri…

Senatul a adoptat luni pr...

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației

Condițiile concursului de angajare …

Ministerul Educației a an...

Simona Halep, campioană la Roma

Simona Halep, campioană la Roma

Jucătoarea de tenis Simon...

Premieră în România. Spitalul de Boli Infecțioase Galați are echipament medical pentru diagnosticarea cancerului de piele

Premieră în România. Spitalul de Bo…

Galațiul are singurul apa...

Tradiţia karatelor gălăţene respectată încă odată: Salbă de medalii  la Naţionale pentru Meikyo, Kodo, CSM şi Karate Club

Tradiţia karatelor gălăţene respect…

În perioada 18-20 septemb...

Școală din județul Galați, închisă din cauza COVID-19

Școală din județul Galați, închisă …

O școală din județul Gala...

Prev Next

Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar - 1.500 de lei lunar, informează Agerpres.

S-au înregistrat 85 voturi pentru, 25 împotrivă şi 13 abţineri.

Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului SARS-COV 2, a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

„Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, transmite digi24.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Centru medical de permanență, deschis în cartierul Mazepa. Cum va funcționa

Un nou centru de permanență pentru servicii medicale a fost deschis, astăzi, în cartierul Mazepa, pe strada Ovidiu nr. 10, în urma unei colaborări cu Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi”. Noul centru oferă pacienților consultații, dar și tratamente la recomandarea medicilor.

Pentru amenajarea centrului de permanență care dispune de un număr de patru cabinete medicale, Primăria a realizat separarea utilităților la gaz, apă, energie electrică, prin noi branșamente; o intrare separată de intrarea principală în clădire; grup sanitar și rampă automată pentru persoanele cu dizabilități.

„Sănătatea oamenilor este pe primul loc. Un astfel de centru de permanență înseamnă în primul rând un sprijin pentru gălățeni, iar pe de altă parte degrevează unitățile de primire a urgențelor ale spitalelor din oraș. În plus, apariția unui astfel de centru oferă mai multă siguranță pentru pacienți, mai ales în contextul pandemiei. Vreau ca toți gălățenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale și vom continua astfel de proiecte”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Programul Centrului de Permanență nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca” Galați este de luni până vineri între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale non-stop. Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012,70 lei cu TVA, acestea fiind executate de către asocierea firmelor SC Torsen SRL și SC Musar SRL.

Acesta este cel de-al doilea centru de permanență din municipiul Galați, după cel din cartierul Micro 39, înființat în 2017, unde s-au înregistrat până acum aproape 30.000 de prezentări.

Citeşte mai departe ...

Statistica COVID, la început de săptămână

Încă 52 de gălățeni au fost trecuți, în weekend, pe lista celor depistați cu COVID-19. Astfel încât, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.777. De la începutul pandemiei și până în prezent, în județului Galați s-au efectuat 34.727 de teste pentru depistarea coronavirusului

În ultimele 48 de ore, a fost raportat încă un deces printre cei infectaţi cu Covid-19. Astfel, numărul pacienților care au decedat după ce s-au infectat cu coronavirus a ajuns la 172.

Totodată, conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, numărul gălățenilor aflați în izolare la domiciliu sunt în prezent 67 de gălățeni. De asemenea, numărul gălățenilor care mai sunt în carantină este de 319.

La nivel național au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Până acum, 4.435 de persoane diagnosticate pozitiv au decedat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri