Menu
RSS
Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Vaccinare în impas (și) la Galați

Vaccinare în impas (și) la Galați

În condițiile în care s-a...

Prev Next

Consiliul Județean Galați pregătește investiții de aproximativ 35 de milioane de euro

Se pregătesc noile investiţii cu fonduri europene. Este vorba despre modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, proiecte de peste 35 de milioane de euro.

„Demarăm partea de proiectare tehnică pentru una din cele mai mari investiţii în infrastructura rutieră. Este vorba despre modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi  -DJ 255 A- intersecţia cu DN25”,a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest proiect va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2021-2027, pe o listă predefinită de proiecte selectate. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiție.

„Am semnat deja contractul de proiectare, astfel încât, în momentul în care se vor deschide axele de finanţare pe fonduri europene, să avem realizate toate studiile de teren şi documentaţiile necesare. De altfel, şi partea de proiectare va fi finanţată tot din fonduri europene, pe Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.
Valoarea estimată a întregii investiţii este de aproximativ 35 de milioane de euro”, a precizat Costel Fotea.

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Criză de vaccin la Tg.Bujor. Programările nu pot fi respectate

Este criză de vaccin la centrul de vaccinare Pfizer din orașul Tg.Bujor. Deputatul Laurențiu Gîdei anunță că în această săptămână, centrului i-au fost alocate doar 12 fiole de vaccin, zeci de persoane fiind nevoite să se reprogrameze.

„Hai cu toții la vaccin, am ajuns și nu găsim". Astfel începe mesajul online al deputatului PSD. Acesta atrage atenția asupra situației bizare de la centrul de vaccinare din Tg.Bujor. Centrul nu a primit decât 12 doze de la începutul săptămânii, spre deosebire de alte puncte de vaccinare din alte regiuni ale țării.

„Lipsă vaccin! Pfizer! Guvernul livrează cantități impresionante în comunitățile din vestul țarii, latră haotic clasamente cu "ai lor", dar restul poporului ce face? Așteaptă pe "Gheorghiță la portiță" să vină cu televiziunea și seringa? Ieri au fost livrate doar 12 doze Pfizer, astăzi nimic, mâine nimic și ne batem cu pumnul în piept că organizarea este impecabilă! Sunt persoane programate dar care nu pot fi vaccinate! Domnilor guvernanți, tratați cetățenii în mod egal! Vă place spectacolul, organizați peste tot modalități de vaccinare, (încă puțin și vaccinați și la disco) dar în centrele organizate cu eforturi locale NU livrați vaccin! LIVRAȚI VACCIN ȘI ÎN JUDEȚUL GALAȚI!”, solicită deputatul Laurențiu Gîdei.

În urma demersului, o cantitate de vaccinuri va fi livrată centrului din Tg. Bujor pe parcursul zilei de joi.

Citeşte mai departe ...

Investiție de zeci de milioane de euro în rețelele de apă și canalizare din județul Galați

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare vizează localitatea Matca și magistralele de apă ale municipiului Galați. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 43 de milioane de euro, fonduri europene prin Fondul de Coeziune.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că în paralel cu lucrarea de la Matca vor fi modificate mai multe magistrale de alimentare cu apă ale municipiului Galați.

„În acest moment, în județul Galați se derulează o investiție de amploare, de aproximativ 180 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare în 21 de localități. Cu o populație de peste 12.000 de oameni, Matca este singura mare localitate din județ care nu este în prezent conectată la o astfel de infrastructură, după ce în trecut s-a retras dintr-un proiect cu fonduri europene pe apă şi canalizare. Noul proiect, care vine în completarea investiției de amploare ce se implementează acum, se referă la realizarea a 100 de km de reţea de apă şi canalizare în Matca și la schimbarea mai multor magistrale de alimentare cu apă a municipiului Galați. Este vorba de peste 18 km de conducte mari care aduc apa de la punctul de captare Salcia Liești și de la Priza Dunării”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Până în acest moment, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea întregii documentații tehnice, în valoare de 3,9 milioane de lei.

„La sfârșitul anului viitor, după ce se vor finaliza toate studiile tehnice, vom demara licitația pentru începerea lucrărilor. Pentru acest proiect avem deja certitudinea că vom obține fondurile necesare. Conform estimărilor, valoarea investiției de la Matca este de aproximativ 19,5 milioane de euro, iar investiția pentru magistralele de apă este de aproximativ 23 de milioane de euro”, a declarat Gelu Stan, directorul general Apă Canal S.A.

În prezent, în județul Galați se implementează un proiect de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare în 21 de localități. Investiția prevede realizarea a 249 de km de reţea de apă potabilă, 535 de km de reţea de canalizare, stații de epurare, foraje și staţii de tratare a apei. Investiția este realizată în proporție de 50%.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri