Menu
RSS
Platformă digitală interactivă pentru persoane cu deficiențe de auz 

Platformă digitală interactivă pent…

#Pesemne.ro, prima platfo...

Jumătate dintre noi nu facem sport și nu ne antrenăm corpul în activități fizice regulate

Jumătate dintre noi nu facem sport …

Conform ultimului sondaj ...

Au început cursurile de blogger, vlogger, influencer la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Au început cursurile de blogger, vl…

Gabriel Coveșeanu (Cove)&...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Consiliul Județean Galați construie…

Lucrări în ritm accel...

La Galaţi, un Concert în doi

La Galaţi, un Concert în doi

Duminica, 9 octombrie, or...

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european

Gălăţeanca Daria Irina Gherasim a u…

La Ibiza s-a desfăşurat C...

Sesiune de informare la Galați, vizând proiectele finanțate prin Programul pentru Regiunea Dunării

Sesiune de informare la Galați, viz…

Ministerul Dezvoltării, L...

Academicienii români solicită creșterea numărului de ore de istorie în programul școlar

Academicienii români solicită creșt…

Academia Română, sub semn...

Evenimente științifice importante, de Neurochirurgie și Neuroștiințe, se organizează la finalul acestei luni

Evenimente științifice importante, …

Comitetului Științific &a...

Sunetul Muzicii la Teatrul "Nae Leonard"

Sunetul Muzicii la Teatrul "Na…

Cine nu îşi mai aduce ami...

Prev Next

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Lucrări în ritm accelerat pentru a finaliza anul acesta două mari investiții la Spitalul Județean Galați, cea mai mare uniate medicală din județ. Este vorba despre două clădiri noi, în care vor fi amenajate zeci de cabinete și spații medicale.
 
„Continuăm astfel, pentru prima oară în ultimele decenii, să construim clădiri medicale noi, pe care le și dotăm cu echipamentele necesare, pentru ca pacienții să aibă condiții mai bune de diagnostic și tratament. Ambulatoriul spitalului se extinde cu peste 1500 de mp, într-o clădire cu trei etaje construită de la zero cu ajutorul banilor europeni. Se lucrează deja de ceva timp la finalizarea amenajărilor interioare, echipamentele medicale (peste 2,1 milioane de lei) fiind deja achiziționate. În curând, vom finaliza și procedurile pentru achiziționarea mobilierului”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Clădire nouă va avea și secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală.
 
„Se lucrează deja la partea de automatizări și amenajare interioară, iar în scurt timp vom finaliza și procedurile pentru achiziționarea echipamentelor necesare”, a adăugat Fotea.
 
Valoarea celor două investiții este de peste 23 de milioane de lei.
Citeşte mai departe ...

Comuna Matca va avea sistem de apă și canalizare în valoare de 33 de milioane de euro

În cadrul ședinței Consiliului Județean Galați s-au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru o amplă investiție în infrastructura de apă și canalizare. Este vorba despre un proiect pentru  localitatea Matca, cu o valoare de aproximativ 33 de milioane de euro.

“De mai bine de un an lucrăm împreună cu Primăria Matca și cu reprezentanții de la Apă Canal la acest amplu proiect de apă și canalizare. Din păcate, astăzi, Matca, bazin legumicol de mare importanță pentru agricultura României, nu are infrastructură de apă și canalizare, din motive care pot fi explicate doar de către cei care au condus cu ani în urmă destinele acestei mari comunități.  Însă, în perioada următoare, lucrurile se vor schimba, iar astăzi am făcut noi pași pentru ca acest proiect, apă și canalizare la Matca, să devină realitate, în cadrul unei investiții cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. De asemenea, a fost demarată și licitația pentru desemnarea unui constructor și am aprobat și documentele necesare pentru validarea cererii de finanțare, astfel încât după finalizarea procedurilor de achiziție publică să înceapă lucrările. Este vorba despre montarea a aproximativ 200 de km de rețea de apă și canalizare, a 22 de stații de pompare apă potabilă și ape uzate, precum și a mai multor stații de clorinare și rezervoare de înmagazinare a apei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul a fost deja verificat de mai multe ori de către JASPER, reprezentanții Comisiei Europene, urmând ca după adunarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul Regional Apă Galați” toate documentele să fie trimise la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. În prezent, în județul Galați se implementează un proiect cu fonduri europene de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare în 21 de localități, investițiile fiind finalizate în proporție de 60%.  

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va avea birou la Galați

Veste bună pentru mediul de afaceri: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va avea birou la Galați. Noul birou va fi deschis în mai puțin de o lună, astfel că Galațiul va deveni în cel mai scurt timp un centru regional în acest domeniu, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Este o veste extrem de importantă pentru oamenii de afaceri gălățeni și nu numai, deoarece vor beneficia astfel de mult mai mult sprijin, vor face mai puține drumuri la București, iar comunicarea cu reprezentanții fondului și cu băncile va fi mult mai eficientă și mai rapidă”, a transmis președintele CJ Galați, Costel Fotea.

De asemenea, dosarele vor fi analizate la Galați, iar implementarea programelor derulate de Fondul Național de Garantare se va face direct la nivel regional.

În plus, ca o nouă veste bună, astăzi, a fost lansat oficial și la Galați Programul “IMM Invest Plus”, cu o valoare de 4 miliarde de euro, prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii au acces la împrumuturi bancare cu garanții de stat și dobânzi mici.

Totul a fost prezentat în cadrul unei ample întâlniri cu mediul de afaceri gălățean, la care au participat președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România, Florin Jianu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Dumitru Nancă, și președintele Federaţiei Patronale a IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est, Marian Filimon.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri