Menu
RSS
Ediția 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura online

Ediția 2021 a Târgului de Carte Gau…

Aproape 70 de participanţ...

Coronavirus România: Aproape 1000 de persoane la ATI

Coronavirus România: Aproape 1000 d…

Potrivit datelor Com...

Peste 120 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenție COVID-19 în timpul stării de alertă

Peste 120 de sancțiuni pentru neres…

Polițiștii din cadrul Ins...

Victorie scontată la fileu

Victorie scontată la fileu

CSM Arcada Galaţi a întâl...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au plecat la Focşani după patru puncte

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

Lucrări avansate la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului

Lucrări avansate la depozitul ecolo…

Se lucrează în ritm alert...

Thriller în sala Dinamo: CSM Arcada a condus cu 2-1 dar a trebuit să se mulţumească în final cu un singur punct

Thriller în sala Dinamo: CSM Arcada…

Partida Dinamo - CSM Arca...

Campioana României şi-a recuperat cele 2 puncte

Campioana României şi-a recuperat c…

S-a făcut dreptate până l...

Anunț vaccinare! Etapa a II-a

Anunț vaccinare! Etapa a II-a

Începând de luni, 1 marti...

Cum va fi vremea în martie. Temperaturi mai mari decât cele normale

Cum va fi vremea în martie. Tempera…

Conform ANM, în martie te...

Prev Next

Ediția 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura online

Aproape 70 de participanţi, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din ţară, zeci de evenimente, cele mai recente apariţii editoriale îi aşteaptă pe vizitatori, online, la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, pe www.gaudeamus.ro, între 1 şi 31 martie.

Primele zile ale târgului - 1 - 8 martie - vor fi dedicate scriitoarelor şi literaturii adresate publicului feminin, următorul interval (9 - 15 martie) va fi rezervat în special cărţii de nonficţiune, fără a exclude însă alte genuri literare, iar perioada 16 - 22 martie va fi revendicată de poezie şi ficţiune, în onoarea Zilei Internaţionale a Poeziei sărbătorite anual pe 21 martie. Ultimele zile a târgului vor fi dedicate cărţii pentru copii şi proiectelor de tip „Şcoala altfel”.

Şi în ediţie online, Târgul Gaudeamus Radio România va reprezenta o alternativă sigură şi atractivă, pentru şcolile care vor alege ultima săptămână din martie pentru derularea acestui proiect educaţional.

Citeşte mai departe ...

În weekend, cu poezie pe acorduri folk sau povestea unei celebrități mondiale în limbaj liric

Un nou spectacol-premieră pe scena Teatrului Dramatic din Galați este invitația acestui weekend pentru gălățeni, la reîntâlnirea cu actorii locali. Pe 20 și 21 februarie, de la ora 19,00, în Sala Mare, iubitorii teatrului, dar nu numai, pot viziona spectacolul de poezie și folk "Dorurile mele", după versuri de Octavian Goga, în regia lui Vlad Vasiliu, scenografia fiind semnată de Elena Neagu.

În distribuție, actorii Mihaela Lecca-Gorea (Anița crâșmărița), Lică Dănilă (Țăran) și Vlad Vasiliu (Țăran), cu participarea cantautorului Săndel Spînu (Lae Chioru').

Și artiștii Teatrului Nae Leonard își așteaptă spectatorii cu porțile deschise în weekend, după ce publicul a solicitat reluarea spectacolului ”Édith Piaf - o viață”, care a avut premiera pe 13-14 februarie. Cu o distribuție generoasă, spectacolul se joacă de la ora 18,30 (atât sîmbătă, cât și duminică) în regia lui Dan Mirea, care s-a ocupat și de scenografie, sub conducerea muzicală a maestrului Nicolae Mantu.

Duminică, cei mici sunt așteptați și ei la scenă deschisă, de la ora 10.30. Teatrul de păpuși Gulliver le-a pregătit avanpremiera spectacolului ”Elefănțelul Curios”. Adaptare după Rudyard Kipling de Aurelian Iorga, spectacolul are în distributie pe Ramona Pauc, Andrei Ciugulea, Valeria Taban, Nicoleta Miru, Andrei Dombrovschi, Cosmin Cosma. Regia şi scenariul - Aurelian Iorga, cu o scenografie de Mariana Brudiu.

Citeşte mai departe ...

Olimpiadele școlare se reiau de anul viitor, potrivit calendarului școlar 2021-2022

„Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor organiza, de regulă, în perioada dedicată programului „Școala Altfel”, conform calendarului olimpiadelor naționale școlare”, se arată în ordinul de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu.

Anul viitor, Școala Altfel are pentru prima dată în cinci ani o săptămână de desfășurare bătută în cuie. Astfel, „programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022”, scrie în calendarul anului școlar 2021-2022.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri