Menu
RSS
Medalii pentru halterele gălăţene de Ziua României

Medalii pentru halterele gălăţene d…

Sezonul de haltere s-a în...

COVID-19: Gălățenii au primit un nou semnal de restricții guvernamentale: ”DECÂT” 14 zile

COVID-19: Gălățenii au primit un no…

Comitetul Judeţean pentru...

Mesajele autorităților locale de Ziua Naţională a României

Mesajele autorităților locale de Zi…

Autoritățile locale au tr...

Fostul premier PSD Mihai Tudose:"PSD va intra la guvernare. Liberalii nu au cu cine să facă majoritate"

Fostul premier PSD Mihai Tudose:…

Mihai Tudose s-a contrat,...

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lu…

„În ultimele săptămâni, n...

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat că legea privind redeschiderea pieţelor n-a ajuns la promulgare:"Minte din nou"

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat…

Klaus Iohannis a declarat...

La mulți ani României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!

La mulți ani României, tuturor româ…

Ziua Națională a României...

COVID-19 la un centru de bătrâni din comuna Vânători

COVID-19 la un centru de bătrâni di…

36 de persoane din centru...

Visul continuă: Tigrii de la United, victorie istorică în UEFA Futsal Champions League

Visul continuă: Tigrii de la United…

Sala Polivalentă Dunărea ...

Încă o victorie categorică pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

Încă o victorie categorică pentru h…

Cel de-al doilea joc dint...

Prev Next

Cultura nu moare, se adaptează și se transformă

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați a programat un concert simfonic extraordinar, care va fi difuzat live, pe pagina de Facebook a instituției, pe 28 noiembrie, de la ora 18,00.

Din programul pregătit, veți asculta importante lucrări muzicale compuse Wolfgang Amadeus Mozart, dintre care amintim Sonata pentru pian, KV 331, în La major, Concertul nr. 4 în Mi bemol major, KV 495, pentru corn și orchestră, precum și Simfonia a VIII-a în Fa major, de Ludwig van Beethoven.

Spectacolul, dirijat de maestrul Cristian Sandu, conține importante lucrări muzicale compuse Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul va fi susținut de orchestra simfonică a Teatrului, iar invitat special la acest spectacol va fi instrumentistul Gabriel Cupșinar, stabilit în Austria, artist care va susține pasajele solistice din Concertul nr. 4 în Mi bemol major, KV 495, pentru corn și orchestră. Cele patru concerte pentru corn ocupă un loc important în repertoriul corniștilor profesioniști. Au fost compuse pentru prietenul lui Mozart, Joseph Leutgeb.

Citeşte mai departe ...

Organizația Salvați Copiii România va desfășura un program de sprijin pentru copiii rămași singuri acasă, după ce părinții lor au plecat la muncă în străinătate

Potrivit statisticilor oficiale citate de Salvați Copiii, în total 79.500 de copii au rămas în grija rudelor sau a unui singur părinte, în țară.

Suceava: Este județul cu cel mai mare număr de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Potrivit autorităților de protecție a copiilor, în iunie 2020, 7.143 de copii din Suceava aveau unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.
Iași: județul ocupă a doua poziție în ceea ce privește numărul copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate din România: 5.254 de copii. Este, totodată, pe primul loc în topul județelor cu copii aflați în sistemul de protecție specială.
Vaslui: 3.243 copii sunt înregistrați în evidențele serviciilor publice de asistență socială ca având părinți plecați la muncă în străinătate. După Iași, este județul cu cel mai mare număr de copii aflați în sistemul de protecție specială și deține a treia cea mai mică rată de ocupare a populației din județele din România.
Mureș: 1.197 de copii sunt afectați de migrația economică a părinților.
Hunedoara: Ultimele statistici indică un număr de 1.819 de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, în tot județul.

Citeşte mai departe ...

Calendarul examenului de Titularizare 2021 și etapele de mobilitate pentru cadrele didactice, publicate în Monitorul Oficial

Calendarul Titularizare 2021 și etapele de mobilitate pentru cadrele didactice, plus metodologia au fost publicate în Monitorul Oficial și aprobate prin Ordinul 5.991/2020. Data probei scrise pentru concursul de Titularizare 2021 este 21 iulie.
Rezultatele inițiale vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, potrivit calendarului în lucru la Ministerul Educației.

Ocuparea prin concurs naţional a posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar:

Până la 7 mai 2021 – înregistrarea, analizarea şi soluţionarea cererilor de concediu fără plată în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratele şcolare;
Termen: 10 mai 2021 – verificarea și publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs;
Perioada: 11-17 mai 2021 – înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere;
Perioada: 12-18 mai 2021 – verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului;
Perioadele: 19-20 mai 2021; 13-16 iulie 2021 pentru absolvenții promoției 2021/absolvenţii 2021 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic – validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului; neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoțiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri