Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” reia reprezentaţiile în Sala Mare de Spectacole, în baza Hotărârii nr. 375 din data de 2 mai 2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată ca urmare a scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus sub pragul de 3 la mia de locuitori în municipiul Galaţi. Primele reprezentaţii vor avea loc sâmbătă şi duminică, pe 8 şi 9 mai 2021, la un grad de ocupare a sălii de 30% din capacitatea totală. Sâmbătă, 8 mai 2021, la ora 19:00, este programat spectacolul MAME, o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală. Regia este semnată de Cristian Ban, iar scenografia este creaţia Iuliei Gherghescu. Spectacolul durează o oră şi jumătate. Duminică, 9 mai 2021, la ora 19:00, este programat spectacolul PASAGERII de Sam Bobrick. O co-producţie Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, PASAGERII este spectacolul de licenţă al Anului III Actorie de la Facultatea de Arte. Pornim într-o călătorie spre oriunde şi nicăieri care ne va duce totuşi spre tărâmuri mult şi de demult dorite. Direcţia de scenă poartă semnătura lect.univ.dr. Florin Toma, iar scenografia este realizată de Daniel Divrician. Spectacolul dureaza două ore şi se desfăşoară cu publicul pe scenă (pe gradene). Locurile sunt limitate.
Citeşte mai departe ...

"În lumina Învierii", concert vocal-simfonic la Teatrul Naţional "Nae Leonard"

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a programat pe data de 9 mai, de la ora 18.30, concertul vocal-simfonic "În lumina Învierii", care va avea loc în sala de spectacole a instituţiei. Concertul va fi dirijat de Eugen Dan Drăgoi, iar corul Teatrului va fi condus de dirijorul Daniel Nistor. Soliştii Adelina Diaconu, Florentina Soare, Florin Bobei şi Alin Munteanu vor interpreta lucrări din muzica religioasă românească şi europeană, alături de corul şi orchestra Teatrului. Spectacolul va fi prezentat de Laura Sava, secretarul muzical al instituţiei. Preţul întreg al biletului pentru spectacolului "În lumina Învierii" este de 21,6 lei, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10,8 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei.

Citeşte mai departe ...

Hai la drum, talentaţilor!

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România a lansat concursul pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022, destinate tinerilor muzicieni, interpreţi de muzică vocală şi instrumentală, precum şi a dirijorilor, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepţie. Potrivit unui comunicat UNIMIR transmis AGERPRES, vor fi oferite 15 burse a câte 1.000 de euro fiecare, pe parcursul anului şcolar/universitar 2021-2022. "Tinerii muzicieni români au demonstrat dintotdeauna capacităţi artistice deosebite. Mai mult ca oricând, acum este momentul în care cei înzestrati au nevoie de sprijin pentru a continua să studieze, pentru a se forma ca eminenţi oameni ai artelor, pentru a face pasul către marile scene şi podiumuri de concert ale lumii. Bursele UNIMIR reprezintă atât un îndemn spiritual venit din partea breslei muzicienilor, cât şi un sprijin material atât de necesar la început de drum", a declarat dr. Felicia Filip, preşedintele UNIMIR. Candidaţii îşi pot depune dosarele până pe 4 iunie, ora 12,00, urmând ca evaluarea acestora să aibă loc pe 5 şi 6 iunie. Anunţarea candidaţilor calificaţi pentru proba practică va avea loc pe 7 iunie. Potrivit sursei citate, proba practică a concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022 va avea loc pe 12 şi 13 iunie, urmând ca anunţarea câstigătorilor burselor să fie făcuta pe 14 iunie. Candidaţii pentru Bursele UNIMIR 2021-2022 trebuie să fie elevi sau studenţi în anul de studiu menţionat şi să transmită online următoarele documente: cerere incluzând date de identitate şi de contact, numele instituţiei în care învaţă candidatul, clasa sau anul de studiu, precum şi repertoriul pentru proba practică: două lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite; copie după Cartea de Identitate; CV Profesional; scrisoare de recomandare din partea unei personalităţi din domeniu. Hai copii, daţi năvală, că mai sunt şi alte concursuri decât "Românii au talent", cu toate că şi aici, tot despre talentul românilor este vorba!

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri