Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a declarat, luni, că, pentru el, cel mai important lucru pe care TIFF l-a reuşit în 20 de ani este că a schimbat ''câteva destine". El a vorbit în deschiderea Conferinţei de Educaţie Media şi Cinematografică. "De fiecare dată când cineva ne întreabă care sunt lucrurile importante realizate de TIFF în 20 de ani, ce întâlniri vă impresionează cel mai tare, pentru mine, lucrul care efectiv contează cel mai mult e legat de felul în care am reuşit în 20 de ani să schimbăm câteva destine. Vorbim de copiii care au fost aduşi de părinţi la proiecţiile din cadrul EducaTIFF, copiii care au descoperit cinematograful odată cu TIFF-ul", a afirmat Giurgiu. Acesta a povestit că, la deschiderea ediţiei cu numărul 20 a festivalului de la Cluj-Napoca, s-a întâlnit cu o femeie care la prima ediţie TIFF era însărcinată. "Acel copil astăzi este student la film, el trăgând dupa el alţi voluntari, alţi copii şi asta e pentru mine fantastic", a spus preşedintele TIFF. El a făcut referire la obiectivul conferinţei ce se desfăşoară luni, amintind despre dorinţa introducerii educaţiei cinematografice în şcoli.
Citeşte mai departe ...

Festivalul George Enescu îl aduce în atenţie pe Claude Debussy

Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus în celebrul film "Iisus din Nazareth" va fi prezent pe 3 septembrie, la Sala Thalia din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", informează un comunicat de presă remis AGERPRES. "Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus în celebrul film 'Iisus din Nazareth' face parte din distribuţia impresionantă a spectacolului 'Viaţa pasională a lui Claude Debussy', alături de actriţa Rohan McCullough, cunoscută pentru numeroase distribuţii în filme, seriale şi piese de teatru şi de muzicienii Clive Conway la flaut şi Christine Croshaw la pian. Robert Powell va da viaţă personajului uneia dintre cele mai fascinante celebrităţi din istoria muzicii, Claude Debussy, iar Rohan McCullough se alătură pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar şi complex. De-a lungul întregii drame se va derula muzica sa, ce a şocat încă de la apariţie prin senzualitatea şi limbajul armonic îndrăzneţ. Spectacolul unic poate fi urmărit la Sibiu în 3 septembrie, la Sala Thalia", se arată în comunicatul organizatorilor.

Citeşte mai departe ...

Odă Bucuriei, un turneu internaţional

Turneul Internaţional Stradivarius, editia a XIV-a, va prezenta, într-o serie de 13 concerte, în catedrale şi spaţii inovative din România, în perioada 25 iulie - 11 august, Simfonia a 9-a - "Odă Bucuriei" - compusă de Ludwig van Beethoven, într-o transcripţie pentru vioară şi pian de Hans Sitt. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, concertele vor fi susţinute de violonistul Alexandru Tomescu pe vioara Stradivarius Elder-Voicu şi de pianistul spaniol Josu de Solaun. "Este un proiect muzical provocator, în care doi muzicieni îşi asumă întreaga încărcătura emoţională şi muzicală a Simfoniei a 9-a de L.v.Beethoven. Transcripţia încredinţează viorii şi pianului vocile celor peste 100 de muzicieni prezenţi, în mod normal, pe scenă la un asemenea program: orchestra simfonică, corul, cei patru solişti, dirijorul. Mesajul pe care ni-l transmite celebra odă este clar şi dezarmant de simplu: cea mai mare bucurie este să poţi fi prietenul cuiva. După mai bine de un an de distanţare socială, muzica lui Beethoven ne îndeamnă să regăsim latura noastră generoasă şi celestă. Până în momentul de faţă, nu există tiparită o varianta completă în limba română a Odei Bucuriei a lui Schiller. Vă mulţumim că iubiţi muzica şi vă aşteptam la concerte cu tot dragul, pentru a sărbători bucuria şi prietenia", a declarat Alexandru Tomescu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri