Menu
RSS
Galerie foto/Spital nou în orașul Galați. A fost inaugurată clădirea comandată de Consiliul Județean la Spitalul de Boli Infecțioase

Galerie foto/Spital nou în orașul G…

 În urma unei invest...

Gloria 2018 Bistriţa, primul adversar pentru handbalistele antrenate de Alexandrina Soare

Gloria 2018 Bistriţa, primul advers…

Luni, în cadrul unei vide...

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

Angajări la PENITENCIARUL GALAȚI

În data de 21 septembrie,...

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor"

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vot…

Președintele PSD, Marcel ...

Tătaru: "Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19"

Tătaru: "Sperăm ca din a doua …

Ministrul Sănătăţii a pre...

Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat proiectul PSD pri…

Senatul a adoptat luni pr...

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației

Condițiile concursului de angajare …

Ministerul Educației a an...

Simona Halep, campioană la Roma

Simona Halep, campioană la Roma

Jucătoarea de tenis Simon...

Premieră în România. Spitalul de Boli Infecțioase Galați are echipament medical pentru diagnosticarea cancerului de piele

Premieră în România. Spitalul de Bo…

Galațiul are singurul apa...

Tradiţia karatelor gălăţene respectată încă odată: Salbă de medalii  la Naţionale pentru Meikyo, Kodo, CSM şi Karate Club

Tradiţia karatelor gălăţene respect…

În perioada 18-20 septemb...

Prev Next

Dezastru pentru transportatorii români. Aceștia cer ajutor de la stat

Peste 80.000 de angajaţi din domeniul transportului de persoane se gândesc cu teamă la ziua de mâine. Criza sanitară i-a trimis în şomaj, după ce românii care obişnuiau să ia microbuzul sau autocarul au renunţat la aceste curse.

Acum, transportatorii cer ajutor de la stat. Se pare că numărul de pasageri care în mod normal călătoreau dintr-un judeţ în altul a scăzut dramatic în ultimele luni. 

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei operatorilor Romani de Transport declară: “Dezastru total, cifre de afaceri cu 80% mai mici decât anul trecut”. Ca să supravieţuiască lipsei de clienţi transportatorii şi-au trimis în şomaj angajaţii şi încearcă să scape de parcul auto.

Citeşte mai departe ...

Scutiri de taxe pentru șoferii de TIR și de autocar

„Șoferii profesioniști din România se formează în țară noastră, în întreprinderile de la noi și migrează spre țările din vestul UE, pentru salarii mai mari. Totodată, aceeași mare problemă, a deficitului de conducători auto profesioniști, este semnalată și în țara noastră, aceasta nefiind una nouă. Conducătorii auto pleacă din țară din cauza salariilor mici, iar întreprinderile nu au capacitatea financiară de a mări salariile, cu taxele aferente”, se arată în expunera de motive.

România are un deficit de circa 45 000 de șoferi profesioniști și „un număr considerabil de vatmani”, iar operatorii de transport sunt nevoiți să țină în garaje între 10 și 15% din vehicule, mai spun inițiatorii.

„O primă măsură de facilitare și de suport care trebuie și poate fi acordată este modificarea legislativă care propane ca, asemenea persoanelor care lucrează în induslria IT, și șoferii profesioniști din România să beneficieze de subvenționarea impozitului pe venit”, se mai arată în expunerea de motive.

Conform proiectului de lege, șoferii de transport de persoane, inclusiv transport public, și șoferii de transport marfă vor fi scutiți de impozitul pe venit până la finalul anului 2028.

De asemenea, „în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezenței legi și data de 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în domeniile transport de călători sau transport de marfă și care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 60 pct. 5*, cota contribuției de asigurări sociale prevăzută la art. 138 se reduce cu 3,75 puncte procentuale”.

Șoferii profesioniști vor fi scutiți și de la plata asigurărilor de sănătat și de contribuția la Pilonul II de pensii, conform proiectului.

Senatul este prima cameră sesizată pentru acest proiect de lege. Camera Deputaților este for decizional, scrie digi24.ro.

Citeşte mai departe ...

Cum vor funcționa restaurantele începând cu 1 septembrie

„Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință. Sse interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității”, se arată în document.

De asemenea, „se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare. Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică”.

La o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii.

”Angajații vor purta mască și mănuși și vor face „triaj observațional” al clienților care intră în restaurant. Accesul clienților cu „semne vizibile” de infecție respiratorie va fi interzis.La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu produse biocide avizate/autorizate pentru clienți.

De asemenea, în restaurante trebuie să existe, acolo unde este posibil, circuite cu sens unic pentru clienți.

Acolo unde plata se face la casa de marcat, se vor instala panouri de protecție din plexiglas.

Pentru asigurarea distanțării, o masă va putea fi ocupată, iar următoarea va rămâne liberă.

Mesele vor fi ocupate pe bază de rezervare sau prin înscrierea în registru la intrarea în restaurant. Cel puțin o persoană de la masă trebuie să-și dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.În cazul restaurantelor din hoteluri, rezervarea se poate face pe baza numărului camerei unde sunt cazaţi clienții.

Angajații restaurantelor trebuie să poarte mască și să-și dezinfecteze mâinile înainte de fiecare servire.Mesele vor fi de asemenea dezinfectate după plecarea fiecărui grup de clienți.Este recomandată aerisirea cât mai frecventă a încăperilor, prin deschiderea ferestrelor și/sau ușilor, cu folosirea sistemelor de aer condiționat în caz de caniculă”, potrivit digi24.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
Info for bonus Review William Hill here.

Taguri