Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Vineri, 27 August 2021 - Regional Press

100 de milioane de lei, noi investitii în Sănătatea gălățeană prin fonduri europene atrase de CJ Galați

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, a fost aprobată  documentația economică și tehnică pentru realizarea unui nou proiect de investiții la Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare de 8,7 milioane de lei (TVA inclus).

În acest moment, Consiliul Județean are depuse spre finanțare patru proiecte pe Programul Operațional Infrastructură Mare, axa privind consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în valoare totală de 97.661.331 de lei. Proiectele vizează modernizarea instalațiilor de fluide medicale de la Spitalul Județean și achiziționarea de aparatură medicală modernă, precum și de echipamente sanitare și materiale de protecție pentru Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul din Tecuci.

Trei dintre proiecte, cele depuse încă de la sfârșitul anului trecut, sunt în faza de evaluare de către specialiștii de la Guvern”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul destinat Spitalului de Pneumoftiziologie va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Citeşte mai departe ...

Cursuri de perfecționare limbă engleză și franceză la UDJ

Până pe 30 august se mai pot face înscrieri pentru cursuri de perfecționare de limbă engleză și franceză la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Cei interesați trebuie să știe că înscrierile se  fac prin e-mail, pentru engleză (nivel C1) la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar pentru franceză (nivel B2) la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cursurile sunt gratuite și vor include câte 40 de ore de activități practice, cu prezență fizică, menite să dezvolte abilități de comunicare scrisă și orală în limba engleză, respectiv franceză. Orele se vor desfășura în perioada septembrie-octombrie 2021 conform unei programări ce va fi anunțată ulterior.

Înscrierea cursanților este urmată de o pretestare a cunoștințelor de limba engleză, nivel B2 și a celor de limba franceză, nivel B1, care va avea loc în intervalul 31 august - 3 septembrie, ora și locul urmând a fi anunțate candidaților cu cel puțin 24 de ore înainte.

La final, după promovarea testului sumativ, cursanții vor primi certificate de absolvire.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi au grupă de foc

  • Publicat în Sport

Comisia de Competiţii a stabilit programul Diviziei A la handbal feminin pentru sezonul 2021-2022. Sorţii nu au fost favorabili cu CSM Galaţi, echipă ce a fost repartizată în seria A unde va avea două contracandidate puternice în lupta pentru revenirea în cel mai scurt timp în Liga Florilor, Activ Prahova Ploieşti şi CSM Corona Braşov. Programul turului pentru fetele antrenate de Relu Druţu este următorul: Activ Prahova Ploieşti, pe 12 septembrie în deplasare; CSU Neptun Constanţa, acasă; CSM Bucureşti, deplasare; CSM Roman, acasă; CSM Slobozia, deplasare; Spartac Bucureşti, acasă; CSM Corona Braşov, deplasare; Şcoala 181 SPP Bucureşti, acasă; etapă liberă; Danubius Călăraşi, deplasare; Ştiinţa Bacău, acasă; HC Femina Piatra Neamţ, deplasare; CNE Sf. Gheorghe, acasă.

Citeşte mai departe ...

Liberty Galați oferă vouchere de 100 de lei angajaților care se vaccinează

Combinatul siderurgic Liberty Galați anunță că a extins pachetul de stimulare pentru angajații care doresc să se imunizeze anti-Covid, prin acordarea de vouchere în valoare de 100 de lei celor care își completează schema de vaccinare.

Tichetele-cadou se vor acorda atât salariaților care se vaccinează cu a doua doză, cu doză unică, dar și celor care își vor prelungi imunitatea cu a treia doză, atunci când va fi cazul, conform indicațiilor medicale.

Începând din luna mai, combinatul gălățean a oferit celor care au ales să se vaccineze transport organizat până la un centru de vaccinare din oraș precum și asistență de specialitate. 

Compania anunță, totodată, că menține măsurile interne de combatere a pandemiei.

Citeşte mai departe ...

Street FOOD Festival, în Grădina Publică din Galați. Ce surpriză v-au pregătit organizatorii

Grădina Publică va deveni, în perioada 2-5 septembrie, din nou locul unde preparatele internaționale se întâlnesc cu pofticioșii din oraș. Băuturile reci, decorurile frumoase, muzica bună și atmosfera relaxantă fac și ele parte din meniu.

„Street Food este un eveniment de succes, pe care gălățenii îl așteaptă în fiecare an și de care știu să se bucure. Și anul acesta organizatorii s-au asigurat că vor fi preparate pentru toate gusturile în Grădina Publică, unde și-au anunțat prezența 20 de vendori cu mâncăruri delicioase. Street Food Festival vine cu patru zile de distracție pentru gălățeni”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați

"Ne bucurăm că vom ajunge la Galați pentru al patrulea an consecutiv. E o mare realizare că nu am întrerupt nici în 2020 tradiția și ne-am revăzut cu gurmanzii de aici. Totuși, contextul de anul trecut ne-a limitat în a oferi gălățenilor experiența completă cu care i-am obișnuit și pe care o merită. Anul acesta ne revanșăm și promitem că fiecare vizitator va găsi o ofertă culinară bogată și o atmosferă foarte frumoasă, de care să se bucure în Grădina Publică alături de cei dragi.", spune Constantin Covaliu, Manager proiect Street FOOD Festival.

Conceptul festivalului din acest an e Yummy & Yay, ceea ce promite o colecție mare de experiențe, atât pentru pofticioși cât și pentru cei care vor să petreacă o seară alături de cei dragi în aer liber. Evenimentul este cofinanțat de către Primărie care a alocat 160.000 de lei.

Street FOOD Festival va avea loc între 2-5 septembrie în Grădina Publică. Programul este între orele 12.00 și 23.00 în zilele de joi și vineri, iar în weekend între orele 10.00 și 23.00. Intrarea este liberă.

Citeşte mai departe ...

Clubul de vacanţă „Cafeneaua Culturală”

"Cafeneaua Culturală" de astăzi s-a desfăşurat sub îndemnul „Alege-ţi profesia!” O pleiadă de invitaţi din diverse domenii de activitate au răspuns invitaţiei Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, împărtăşind publicului informaţii şi experienţe din activitatea profesională pe care o desfăşoară fiecare, dar şi exemple de bune practici, sfaturi de urmat în alegerea unei cariere. Aspecte despre infracţionalitate şi prevenire au fost prezentate de echipa formată din comisar-şef Cristina Pană (IPJ Galaţi) şi ofiţer Gabriel Bîrligea (DIICOT), iar familia de avocaţi Raluca şi Mihai Nicolau-Drăgan (Tribunalul Galaţi) a oferit precizări şi exemple din perspectiva „apărării”. Medicul radiolog Monica Marinescu (Spitalul Militar Galaţi) a vorbit despre calitatea de a vindeca oamenii dar şi despre muncă, urgenţele şi timpul petrecut în spital. Doamna profesor pentru învăţământul primar Daniela Bobu (Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi) a mărturisit că adoră să se afle în faţa clasei de învăţăcei şi să modeleze caractere, iar doamna Isabela Oancea, actriţă şi regizor (Teatrul Muzical „Şapte”, Teatrul de Buzunar), ne-a convins cât de important este să ne hrănim sufletele prin intermediul teatrului. Fascinaţia reportajelor din teren a transmis-o jurnalistul Ovidiu Amălinei (Viaţa liberă), iar despre cifre, calcule şi bani a vorbit economist Mariana Buruiană (Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”). Gabriela Istrate (Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”) a evidenţiat importanţa voluntariatului prin exemplul personal, povestind despre implicarea sa în proiectul MagiCAMP, cu impact semnificativ în vieţile copiilor şi familiilor lor. Tavi Cernat, IT-ist, programator, proiectant de aplicaţii bancare la o instituţie de profil din Olanda, a captivat atenţia publicului prin expunerea unor elemente specifice unei profesii din ce în ce mai dorite de tineri. Despre activităţi didactice şi cercetare la nivel înalt ne-a împartăşit lectorul universitar Mugurel Enache (Facultatea Transfrontaliera – UGAL), iar psiholog Silvia Stamate (Centrul Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice Galaţi) a încheiat întâlnirea în mod interactiv, provocând tinerii prezenţi să descopere aspecte ale profesiei de terapeut. Organizatori şi public, invitaţi şi spectatori, personalităţi diferite, concluzia tuturor a fost aceeaşi: meseria trebuie aleasă din convingere dar mai ales din plăcere, astfel, metaforic vorbind, nu va fi nevoie să „munceşti” nici măcar o zi. Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi, ca parte a Clubului de vacanţă dedicat adolescenţilor.

Citeşte mai departe ...

„Panterele negre” de la FC Universitatea au ca obiectiv salvarea de la retrogradare

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin programează duminică partidele din prima etapă. FC Universitatea Galaţi s-a mutat cu arme şi bagaje pe stadionul Dunărea şi acolo va primi vizita, de la ora 11.00, formaţiei ACS Fair Play Joc Cinstit Bucureşti. Un meci care se anunţă interesant, un meci de şase puncte, cu implicaţii majore în ierarhia finală a campionatului. „Panterele negre” traversează o perioadă complicată, cu serioase probleme financiare care au dus la modificări în lot şi trebuie să strângă rândurile înaintea celui mai greu din istoria clubului. Conducerea tehnică şi cea administrativă nu au dezarmat şi au reuşit să facă câteva transferuri importante: Lucica Meleacă, 29 ani, fostă campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României şi componentă a Naţionalei României de futsal, de la CSM Tg. Mureş , Isabela Bengescu, 20 ani, care a jucat la CSM Tg. Mureş şi Poli Timişoara, Lavinia Bot, 23 ani, de la Piroş Security Arad, Gabriela Grecu, 21 ani, venită de la Selena Constanţa, fostă componentă a Naţionalei Under 19 a României, un rol important la realizarea transferului avându-l impresarul Mario Monzon şi Adelina Crăciun, 17 ani, o junioară gălăţeancă get beget, elevă la Liceul Teoretic Dunărea în care antrenorul David Asandei are mare încredere. Au plecat spre alte zări: Monica Benţoiu, Alexandra Ivan , ambele la Navobi Iaşi, Sandra Oprică, Iriska Topal, Valeria Postol, Nadya Petrovskaya, Nicoleta Lepădatu. „Ne aşteaptă un sezon infernal, poate cel mai complicat din istoria clubului. Am reuşit în ciuda problemelor cu care ne confruntăm să ne completăm lotul cu câteva jucătoare interesante, trebuie să reuşesc să fac simbioza între jucătoarele experimentate şi cele tinere, avem mult de muncă dar sunt optimism că vom reuşi împreună să ne atingem obiectivul, salvarea de la retrogradare. Meciul de debut este foarte important, întâlnim o contracandidată, ne dorim o victorie de moral”, ne-a declarat antrenorul David Asandei care va fi ajutat de colegii Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu. Celelalte meciuri din prima etapă sunt: CSM Alexandria - Poli Timişoara, Banat Girls Reşiţa - Fotbal Feminin Baia Mare, CSS Târgovişte - Heniu Prundu Bârgăului, Ladies Tg. Mureş - Vasas Femina Odorheiu Secuiesc şi Piroş Security Arad - U Olimpia Cluj, ultimul meci a fost amânat pentru 11 noiembrie.

Citeşte mai departe ...

Admitere de toamnă la UDJG: Specializări noi la licență și locuri la extensiunea de la Buzău

Pentru Admiterea din toamnă, care începe la 1 septembrie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează o sesiune de înscrieri pentru locurile rămase libere din vară la programele cunoscute de licență, dar și pentru câteva specializări noi, trecute printr-un proces de acreditare și aprobate prin hotărâre de guvern. Este vorba de Medicină în limba engleză (la Facultatea de Medicină și Farmacie), Antreprenoriat pentru producția alimentară (la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor) și Rețele și software de telecomunicații (la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică).

În premieră, în această toamnă, urmând același calendar de înscriere, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza Admitere și la Buzău pentru specializările Educație fizică și sportivă (50 de locuri la taxă), Drept (60 de locuri la taxă) și Agricultură (50 de locuri la taxă). Înscrierile se fac doar FAȚĂ ÎN FAȚĂ, la centrele special amenajate. Locurile au fost aprobate recent, tot prin hotărâre de guvern. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a promovat oferta educațională pentru extensiunea de la Buzău la Târgul de Oferte Educaționale dedicat Învățământului Universitar, organizat la mijlocul lunii mai de Muzeul Județean Buzău. Instituția noastră a fost reprezentată de cadrele didactice de la facultățile Știința și Ingineria Alimentelor, Inginerie și Agronomie din Brăila, Educație Fizică și Sport, Științe Juridice, Sociale și Politice, Litere, precum și de reprezentanți ai Departamentului de Comunicare, Promovare și Relații Publice.

Înscrierile se fac atât ONLINE cât și FAȚĂ ÎN FAȚĂ în centrele special amenajate. Candidații care optează să se înscrie de acasă, au la dispoziție un Ghid al admiterii, (pe pagina www.admitere.ugal.ro), ce conține, în detaliu, etapele de parcurs și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Există și o secțiune de Contact pe platforma de admitere, unde se găsesc numerele de telefon aferente Comisiei Centrale de Admitere dar și ale facultăților - pentru informații admitere (40) 336 130 108, (+40) 336 130 109, (+40) 336 130 104, pentru suport înscriere online (+40) 729 035 559, respectiv (+40) 731 055 711 pentru candidați români de pretutindeni, candidați cetățeni străini din statele membre UE, SEE, CE și state non-UE, sau Fax: (+40) 236 461 353.

„Stăm destul de bine, comparativ cu anul trecut, suntem pe un trend crescător, raportat la cifra natalității și la gradul de depopulare a județului și a regiunii. Platforma online a reprezentat un avantaj pentru înscrierea candidatilor, deci ne-am adaptat cu succes la situația creată de pandemie. Felicit echipa care s-a ocupat de admitere, felicit și pe cei care au ales universitatea noastră, îi așteptăm, din toamnă, echipați cu cele mai noi tehnologii de predare în domeniul IT”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Calendarul admiterii de toamnă

Admiterea din luna septembrie pentru programele de licență se desfășoară după cum urmează: în perioada 1-10 septembrie 2021 are loc înscrierea online a candidaților, urmând ca din data de 6 septembrie, înscrierile să se desfășoare și fizic, la centrele special amenajate. Pe 11 septembrie au loc probele eliminatorii la Facultățile de Arte, Educație Fizică și Sport și Istorie, Filosofie și Teologie (domeniile: Teologie, Arte vizuale). În intervalul calendaristic 14-15 septembrie 2021 se afișează rezultatele și se rezolvă contestațiile. Până pe 18 septembrie, candidații declarați ADMIȘI trebuie să depună diplomele de bacalaureat în original, confirmând, astfel, că doresc să ocupe locul obținut prin concurs și să aibă calitatea de student al universității. Rezultatele finale la licență se vor afișa pe 19 septembrie.

După modelul sesiunii din luna iulie, admiterea din septembrie pentru programele de licență se face tot pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 și 100%, în funcție de decizia facultăților.

Citeşte mai departe ...

PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu înaintea Congresului PNL

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cițu. "Alegerile anticipate sunt singura soluţie, pentru că actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor", spune liderul PSD.

"Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii parlamentare să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură. În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în Opoziţie, AUR, şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. (...) Spre ce ne îndreptăm, românii nu pot să suporte. Cred că e cazul ca şi cei aflaţi în USR, şi cei aflaţi în PNL, în UDMR şi în Grupul minorităţilor să facă un act patriotic şi să voteze demiterea acestui guvern", a afirmat el.

Potrivit lui Ciolacu, sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, iar "în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea". 

Citeşte mai departe ...

Duel cu BCM U FC Argeş Piteşti în Cupa României

  • Publicat în Sport

Tragerea la sorţi a ţintarului pentru sezonul baschetbalistic 2021-2022 a avut loc la Focşani. CSM Galaţi a avut ghinion şi va trebui să joace în Cupa României cu BCM U FC Argeş Piteşti, nimeni alta decât medaliata cu bronz din Liga Naţională. „Vom avea un adversar redutabil în primul tur al Cupei României. BCM U FC Argeş Piteşti a ocupat locul 3 în sezonul trecut. Noi vom putea face antrenamente în efectiv complet, în cel mai fericit caz în săptămâna viitoare, astfel că pornim cu un handicap important. Asta nu înseamnă că ne vom preda în faţa formaţiei piteştene. Vom da tot ce avem mai bun şi sunt convins că prestaţia noastră va fi onorabilă”, a declarat pentru pagina oficială a CSM Galaţi, antrenorul Florin Nini. Partidele sunt programate în dublă manşă, turul pe 24 septembrie în sala Polivalentă Dunărea respectiv returul, pe 28 septembrie la Piteşti.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri