Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Miercuri, 25 August 2021 - Regional Press

Amenzi de 930.700 de lei date de comisarii gălățeni de la Protecția Consumatorilor, de la începutul anului

  • Publicat în Social

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați a realizat 759 de acțiuni de control, în urma cărora s-au descoperit produse neconforme, în valoare totală de 514.270 lei, și au fost retrase definitiv de la comercializare produse valorând 33.087 lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare totală de 481.183 lei.

Comisarii gălățeni au aplicat în total 295 de amenzi, cu o valoare totală de 930.700 de lei.

Activitatea de supraveghere a pieței gălățene a vizat atât produsele alimentare și nealimentare, cât și activitățile de prestări servicii și de servicii și produse financiare. În perioada menționată, s-au prelevat probe din 10 produse, dintre care 5 s-au dovedit a fi neconforme ca urmare a determinărilor de laborator efectuate.

Valoarea despăgubirilor acordate consumatorilor, în urma sesizărilor depuse la CJPC Galați, s-a ridicat la 369.572 de lei, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citeşte mai departe ...

Cupa Danubius la pescuit, concurs sportiv international desfășurat în Complexul Zătun

Miercuri, 25 august, la balta Zătun, a început cea de-a 28-a ediţie a Cupei Danubius, concurs sportiv internațional destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Programul zilei de 25 august: 

- 09.00 - 09.30 deschiderea competiției

- 09.30 - 10.00 repartizare probe

-10.00 - 13.30 desfășurarea probelor sportive (pescuit, aruncarea greutății, tir cu arcul și aruncarea suliței)

- 13.30 - 14.30 masa de prânz

- 14.30 – 15.00 premierea concursului de pescuit

Concursul este o nouă inițiativă a Consiliului Județean Galați de a pune la dispoziție cu titlu gratuit, beneficiarilor din Galați, a zonelor de agreement și relaxare realizate în județ, prin proiecte și investiții atrase și susținute (și) din fonduri europene.

De altfel, la începutul acestei luni, conducerea CJ Galați a mai avut o inițiativă notabilă. Peste 80 de concurenți și însoțitorii lor au răspuns invitației președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, şi a Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Galaţi, de a participa, în cadrul Complexului  de agrement de la Zătun la cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere

La evenimentul respectiv au participat concurenți din 22 de filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România. La finalul competiţiei, toţi participanţii au fost invitați la un prânz cu specific pescăresc.

Citeşte mai departe ...

Alte două cazuri de infectare cu tulpina Delta la Galați

În județul Galați au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu tulpina Delta. Este vorba despre două femei de 84, respectiv 26 de ani. Pacienta de 84 de ani nu are istoric de călătorie şi  nu este vaccinată. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că femeia a intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.

Pacienta de 26 de ani, vaccinată cu ambele doze, a călătorit recent în Statele Unite ale Americii, prezentând simptomatologie de infecţie cu coronavirus la doar câteva zile de la revenirea în ţară.

Ambele paciente se află la domiciliu, starea lor de sănătate fiind una bună.

Până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi, au fost confirmate patru cazuri de infecţie cu tulpina Delta.

Citeşte mai departe ...

Picturi profetice la Prado

O carte pe zi: „Maestrul de la Prado şi picturile profetice” de Javiaer Sierra, publicată la Editura RAO în 2015. În cel mai pur stil al poveştilor cu mistere ale lui Javier Sierra, „Maestrul de la Prado” prezintă un periplu pasionant prin cele mai puţin cunoscute şi mai secrete cronici ale uneia dintre cele mai importante pinacoteci din lume, Muzeul Prado. O aventură care le va schimba cititorilor, pentru totdeauna, percepţia asupra artei şi îi va ajuta să înţeleagă sensul şi rolul lăuntric al acesteia. În acest roman, Javier Sierra i se prezintă cititorului în calitate de învăţăcel şi de maestru totodată, dezvăluindu-i tainele operelor de artă din Muzeul Prado. Autorul urzeşte o intrigă palpitantă, bazată pe prezenţa şi învăţăturile doctorului Luis Fovel, un personaj misterios pe care tânărul Sierra îl cunoaşte într-o după-amiază de la sfârşitul anului 1990 în faţa Perlei, unul dintre tablourile lui Rafael.

Citeşte mai departe ...

Anunț important pentru gălățeni: înhumările interzise duminica

Nu se mai fac înmormântări duminica în orașul Galați. Potrivit Societății Gospodărire Urbană, de vină este numărul mic de gropari care nu pot acoperi toate zilele săptămânii.

 "Începând cu data de 23.08.2021, nu se mai fac înhumări duminica, ca urmare a Deciziei nr. 281/19.08.2021, decât dacă decesul s-a produs în urma infecţiei cu SARS-CoV-2", se arată în anunţul societăţii.

„Eu înţeleg nemulţumirea oamenilor. Noi ne dorim să oferim nişte servicii cât mai bune la nişte standarde europene, ca în toate ţările civilizate.  Noi nu am făcut decât să respectăm ce ne-a transmis ITM, în urma unor controale. Acest program este implementat de foarte mult timp. Nu se fac înhumări duminică. Groparii veneau la muncă duminică, dar fără să fie chemaţi de noi în mod oficial. Ei vin pentru că ştiu că primesc de la fiecare persoană care solicită înhumare acea atenţie. Eu nu am făcut decât să dau o decizie ca director general să schimb această cutumă, să le impun să nu mai vină la muncă. Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea, însă în urma unor verificări cei de la ITM ne-au recomandat să găsim o soluţie pentru a respecta legislaţia”, a explicat directorul Dragoş Magearu.

Citeşte mai departe ...

Școală de vară de pregătire pentru Evaluarea Națională

La începutul acestei săptămâni, două cadre didactice inimoase, de la Școala Gimnazială Nr. 28, au lansat o inițiativă ce are drept obiectiv școala remedială.

Proiectul educațional "Școala de vară - un start bun în pregătirea Evaluării Naționale"a debutat luni, având drept parteneri Inspectoratul Școlar Județean Galați și Asociația Profesori Pentru Educație Durabilă. Coordonatoarele, profesoarele Nineta Bărbătescu și Diana Cristofan, și-au propus ca prin acțiunile întreprinse să remedieze și să crească situația la învățătură a elevilor în vederea obținerii de rezultate favorabile la examenele organizate cu ocazia EN.

Grupul ţintă este format din elevii din învăţământul primar  care urmează să susţină în anul școlar viitor Evaluarea Naţională la clasa a IV-a,  precum și cadrele didactice din instituţiile  partenere în proiect. Participarea elevilor se realizează online sau fizic.

Citeşte mai departe ...

Americanul Matt Milon va juca sub bagheta lui Florin Nini

  • Publicat în Sport

Mai bine mai târziu decât niciodată...CSM Galaţi începe să-şi contureze lotul pentru sezonul 2021-2022. După ce au fost anunţaţi jucătorii autohtoni, a venit rândul stranierilor. Primul transfer este americanul Matt Milon, originar din Florida, 25 ani, 196 cm, 96 kg, jucător care evoluează pe poziţia 1-2. Matt a evoluat în sezonul trecut pentru Starwings Basel, revelaţia primei Ligi din Elveţia şi a avut ca medii statistice în cele 30 de meciuri: 26 de minute, 12,6 puncte, 2,6 recuperări, 1,2 pase decisive, 9,2 indice de eficienţă iar ca procentaje: 80% la aruncări de la linia de fault, 58% la aruncările de 2 puncte şi 38% la cele de 3 puncte. Milon a evoluat cinci sezoane în NCAA. Campania e transferări continuă. La această oră lotul CSM Galaţi este format din: David Robert Stan, George Alexandru Vlad, Marius Ciotlăuş, Teodor Gherman, Cristian Câmpeanu şi Matt Milon.

Citeşte mai departe ...

Oţelul caută revanşa în Cupă la Brăila

  • Publicat în Sport

Cupa României la fotbal programează astăzi mai multe partide din faza a treia. Stadionul Municipal din Brăila va găzdui, de la ora 17.30, duelul orgoliilor dintre Dacia Unirea şi SC Oţelul Galaţi. „Vom trata foarte serios jocul, ne dorim să trecem în faza următoare, dar pentru asta trebuie să fim concentraţi. Brăila este favorită, joacă acasă, dar am vorbit cu băieţii mei şi suntem pregătiţi să mergem şi să facem o partidă bună. Noi ne dorim să câştigăm toate meciurile, dar nu va fi uşor, va fi un meci dârz, dacă pot să spun aşa, sper ca la final suporterii noştri să se bucure. La nici un meci nu voi menaja nici un jucător, am la dispoziţie un lot echilibrat, pot să încep cu oricare dintre ei în primul 11, pe parcursul jocului vor fi schimbări, e clar nu menajez pe nimeni”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu la Oţelul TV. Echipa gălăţeană se confruntă cu câteva absenţe: Ghiocel, accidentat, Sîrghi, suspendat iar italianul Cisotti, venit săptămâna trecută la Galaţi, nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

Citeşte mai departe ...

Ample lucrări pe drumurile din județul Galați. Unde se lucrează

Muncitorii profită de vremea bună de afară pentru a lucra pe drumurile județene. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea, se curăță vegetația pe DJ 255, între Pechea și Rediu. De la începutul acestui an, s-a intervenit pentru îndepărtarea vegetației de pe marginea drumurilor pe aproape 400 de kilometri de drum județean, pe ambele sensuri.

• s-a finalizat refacerea a peste 180 de borne kilometrice
• la Grivița se lucrează la #amenajarea podețelor de acces în gospodărie. Până acum, au fost realizate deja aproape 4000 de astfel de căi de acces.
• se lucrează în zona podului de la Pechea la amenajarea a peste 300 de metri din albia pârâului care trece prin localitate
• se modernizează din fonduri proprii mai multe tronsoane de drum între Vișina și Buciumeni, în zona localității Jorăști, între Vizurești și Tecucelu Sec sau între Lungești și limita cu județul Vaslui.
• se modernizează complet cu bani europeni zeci de kilometri de drum județean pe rutele: Ivești – Călmățui - Grivița;
DN24D – Rădești – Cruceanu – Berești – Berești-Meria - Slivna – Gănești;
Corod – Nicopole – Fundeanu – Drăgușeni –

 

Citeşte mai departe ...

PSD, ironii la adresa lui Vîlceanu: Nu știe cât e inflația, nu știe cât e salariul minim, nu știe nimic din fișa postului

PSD a lansat mai multe ironii la adresa lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, după ce acesta nu a știut cât este salariul minim în România.

”Ministrul “N-are cum” de la Finanțe lovește din nou! Valoarea salariului minim pe economie este o nebuloasă pentru “finanțistul” Dan Vîlceanu! Nu știe cât e inflația, nu știe cât e salariul minim, nu știe nimic din fișa postului.....știe doar ce a știut și prietenul lui penal care conduce Guvernul: să împrumute bani cu nemiluita!”, a transmis PSD pe Facebook.

 Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, nu a știut cât este salariul minim, la prima conferință pe care a avut-o în calitate de ministru. Este a doua oară când ministrul este prins pe picior greșit. În prima zi de mandat a contrazis datele oficiale ale INS care indicau o inflație de 5%.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri