Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Duminică, 01 August 2021 - Regional Press

Posibile restricții de viteză pe calea ferată, din cauza caniculei

Conform unui comunicat al CFR SA, duminică, din cauza temperaturilor maxime cuprinse între 37 și 39 de grade în aer, în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime.

Astfel, personalul de întreţinere va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidența atenționărilor de temperaturi ridicate și diconfort termic accentuat. Aceste revizii prevăd verificarea directă ale linilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei.

În intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 - 55 de grade, pe intervalele de stații unde situația o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, a informat compania.

De asemenea, CFR SA va informa operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale se va lua această măsură, astfel încât aceștia să informeze din timp pasagerii.

Duminică, la ora 18.45, trenul IR 1574 Galați – București Nord, avea anunțată deja o întârziere de 80 de minute. IR 1794, de la Pitești, avea întârziere de 20 minute, IR 1686 de la Constanța – 25 min și IR 1754 de la Suceava – 55 minute.

Citeşte mai departe ...

Sportivii români care concurează luni la Tokyo

  • Publicat în Sport

Tricolorii vor fi prezenţi luni 2 august la patru discipline sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo: atletism, kaiac-canoe, lupte şi tenis de masă. Atleta Claudia Bobocea va evolua în serii la 1.500 m, Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi au programate calificări la canoe-2 pe 1.000 m, iar echipa feminină de tenis a României se va duela cu selecţionata Hong Kong-ului, în sferturile de finală. Programul sportivilor români în întrecerile de luni 2 august (ora României): Atletism: 3:47 (Olympic Stadium) 1.500 m feminin - primul tur al calificărilor - seria a 2-a: Claudia Mihaela Bobocea; Kaiac-Canoe: 4:13 (Sea Forest Waterway) canoe-2 masculin - 1.000 m - seria a 2-a: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi, 6:21 (Sea Forest Waterway) canoe-2 masculin - 1.000 m - sferturi de finală: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (dacă se califică); Lupte: recalificări 130 kg: Alin Alexuc - Mirzazadeh Amin din Iran,  Tenis de masă: 8:30 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) echipe feminin - sferturi de finală: România - Hong Kong.

Citeşte mai departe ...

Întăriri pentru Liga Campionilor: brazilianul Coquinho şi românul Cîrdei au devenit „tigri”

  • Publicat în Sport

Vicecampioana României, United Galaţi, echipă ce a fost învitată să joace în UEFA Champions League, ediţia 2021-2022 va reveni luni la muncă după o vacanţă binemeritată. Lotul de jucători a suferit modificări importante. Duminică, cu o zi înainte de reluarea antrenamentelor, clubul gălăţean a anunţat două transferuri. Brazilianul Lucas Bonifacio Dos Santos Coquinho, 27 ani, extremă a semnat un contract pe un an cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi. Coquinho a jucat în ultimul sezon în Ekstralasa Polonia pentru Team Lebork, reuşind să marcheze 14 goluri. „Îl monitorizăm pe Lucas cam de la finalul anului trecut, avem referinţe bune despre el şi de la celălalt brazilian al nostru, Daniel Araujo, şi este important că vine dintr-un campionat puternic, cum este cel al Poloniei, cu 17 echipe şi, implicit, multe meciuri. Ne dorim să-l avem cât mai curând la antrenamente, însă este extracomunitar şi formalităţile sunt ceva mai greoaie. Am depus toate actele, îl aşteptăm la echipă şi îi urăm mult succes la United!", a declarat preşedintele CS United, Cristian Ştefu.
Cel de-al doilea nou venit este portarul Alin Robert Cîrdei, 19 ani, crescut la Bukovina Vicov, care în sezonul trecut a cucerit titlu de campion naţional cu Imperial WET Miercurea Ciuc, având o prestaţie foarte bună în finala cu United. Cîrdei a semnat pe o perioadă de trei ani şi în paralel va fi şi student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din urbea noastră.

Citeşte mai departe ...

„GAMification tEcniqueS for entrepreneurial vet Teachers – GAMEST”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este lider într-un proiect internațional revoluționar, de educație inovatoare.

Obiectivul proiectului este promovarea tehnicilor de predare de înaltă calitate și inovatoare bazate pe aplicarea strategiilor de gamificare. Perioada de implementare a proiectului a început în decembrie 2019 și va continua până în noiembrie 2021, iar valoarea de 154.282 de euro.

Coordonatorul proiectului și manager este prorectorul conf. dr. ing. Ciprian Vlad.

Luna trecută a avut loc a doua întâlnire transnațională în proiectul Erasmus+ „GAMification tEcniqueS for entrepreneurial vet Teachers – GAMEST”.

Partenerii internaționali implicați în realizarea proiectului sunt: FVB S.R.L. (The HIVE) din Italia, Solski Center Novo Mesto din Slovenia, Prism Consulting S.R.L. din Italia și Universidad de Santiago de Compostela din Spania.

Citeşte mai departe ...

Sfatul specialiștilor: cum să te protejezi de căldură!

Fie că eşti acasă sau în alte încăperi, vara evită sursele suplimentare de căldură. Astfel, limitează la maximum folosirea luminii artificiale şi a aparatelor electrocasnice, pe care este bine să le scoţi din priză dacă nu le foloseşti, pentru că şi astfel pot genera căldură.

Este de la sine înţeles că nu este indicat să găteşti în miezul unei zile caniculare; rezervă această activitate pentru orele mai răcoroase ale dimineţii. Acoperă ferestrele (jaluzele, cearşafuri) şi ţine-le închise: aeriseşte dimineaţa şi noaptea.

Nu se recomandă folosirea ventilatoarelor dacă temperatura depăşeşte 23 de grade Celsius, pentru că astfel se recirculă doar aerul cald. În cazul în care ai aer condiţionat, este indicat ca temperatura din casă să fie apropiată de confortul termic, adică 21-23 de grade Celsius

  • Nu sta la soare între 11.00 şi 18.00

Pentru că razele solare sunt mai puternice şi, implicit, mai periculoase între orele 11.00 şi 18.00, trebuie evitate ieşirile în acest interval. Cei care sunt totuşi nevoiţi să iasă între aceste ore ar trebui să se retragă în spaţii în care există aer condiţionat (magazine) în momentul în care au senzaţia de moleşeală. Persoanele nevoite să lucreze afară trebuie să facă pauze dese şi să consume cel puţin 2 litri pe zi. De asemenea, în zilele călduroase se va evita efortul fizic intens, care epuizează suplimentar organismul.

  • Poartă haine cât mai lejere

Pentru a evita supraîncălzirea, este bine ca vara să purtăm haine din materiale naturale (in, bumbac), confortabile şi cât mai largi. Sunt indicate şi pălăriile cu boruri largi, pentru a preveni nu numai insolaţia, ci şi pentru a proteja faţa de razele soarelui.

  • Duşuri cu apă călduţă, cât mai dese

Suntem tentaţi să credem sau chiar avem senzaţia pe moment că un duş rece într-o zi fierbinte de vară este o modalitate excelentă pentru a ne răcori. În realitate însă lucrurile nu stau chiar aşa. Mai ales în cazul în care corpul este supraîncălzit, contactul cu apa foarte rece poate duce la instalarea şocului termic. Efectul de răcorire se va produce însă mai repede dacă facem băi călduţe. Sunt utile şi înfăşurările într-un cearşaf umed.

  • Cremele de protecţie solară, de nelipsit

Pentru a limita efectele nocive ale soarelui pe termen scurt şi lung, cremele cu factor de protecţie solară nu trebuie să îţi lipsească. Persoanele cu pielea foarte albă, cu părul blond sau roşcat, cu ochi albaştri sau verzi au un risc mai mare de a suferi arsuri solare, de aceea trebuie să folosească produse cu SPF ridicat (40, 50). De asemenea, pentru copii se aleg creme de fotoprotecţie cu SPF mare, însă doar după vârsta de 6 luni. Medicii recomandă alegerea cremelor fotoprotectoare cu spectru larg (UVA şi UVB).

În cazul în care mergi la mare, aplică pe corp crema cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, după care reaplici la 3-4 ore sau după ce ai ieşit din apă. Se foloseşte o cantitate suficientă de produs (echivalentul a 6 linguriţe pentru o aplicare, în cazul unui adult). Nivelul de protecţie scade dacă se foloseşte prea puţină cremă.

  • Protejează-ţi şi ochii

Şi vederea este afectată de razele soarelui, de aceea ai grijă să previi acest lucru. Expunerea pe termen lung la soare, fără protecţie, poate duce la apariţia unor probleme oculare precum fotokeratita, inflamaţie a corneei manifestată prin usturime, lăcrimare şi senzaţia de nisip în ochi.

Alte riscuri asociate sunt cataracta (opacifierea cristalinului), dar şi cancerul pleoapei. Alege ochelari de soare cu indice de protecţie de 100% pentru UVA şi UVB. Este bine de ştiut că gradul de protecţie al ochelarilor este dat de tratarea cu o substanţă specială, care absoarbe radiaţiile, nu de culoarea lentilelor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri