Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Aprilie 2024 - Regional Press

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

  • Publicat în Social

Pentru executarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere, în perioada 7 – 31 mai, intersecția dintre str. Oltului cu str. Vrancei va fi închisă traficului rutier, informează Compartimentul de presă al municipalității. Pentru evitarea ambuteiajelor și fluidizarea traficului, se recomandă ferm evitarea tranzitării străzii Oltului pe tronsonul cuprins între str. Barboși și Drumul de Centură.

Rute ocolitoare recomandate:

- Str. Brăilei - Drumul de Centură – str. Prelungirea Brăilei/Combinatului – str. Barboși – str. Oltului;

- Str. Oltului – str. Nicolae Caranfil – str. Galații Noi – str. Barboși - str. Prelungirea Brăilei/Combinatului;

- Str. Oltului – str. Ileana Cosânzeana – str. Brăilei (ieșire zona Dunărea Mall);

- Str. Vrancei – str. Ileana Cosânzeana – str. Brăilei (ieșire zona Dunărea Mall);

- Str. Oltului – str. Mioriței – str. Ileana Cosânzeana – str. Turturelelor – str. Brăilei (zona farmacie Hygeia Spitalul Județean).

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto și pietonii sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor.

Programul de transport public se va modifica astfel:

Traseul 28 (Micro 19 - Bariera Traian):

- Tur: Micro 19 (terminal de transport) - str. Oțelarilor - str. Brăilei - Sens giratoriu - str. Brăilei -  str. Frunzei - str. Gh. Asachi .... Bariera Traian;

- Retur: Bariera Traian ...... str. Gh. Asachi - str. Frunzei - str. Brăilei - Sens giratoriu - str. Brăilei - str. Oțelarilor - Micro 19 (terminal de transport).

În această perioadă toate stațiile amplasate pe str. Oltului vor fi suspendate. Având în vedere că stațiile IATSA și Grădinița „Prichindel” vor fi tranzitate de autobuzele traseului 28 pe ambele sensuri de deplasare, lângă numărul traseului va fi afișat și sensul de deplasare.

Traseul 38 (Micro 19 - Locuințe sociale Micro 17):

- Tur: Micro 19 (terminal de transport) - str. Oțelarilor - str. Brăilei - Drumul de Centură - Locuințe sociale Micro 17;

- Retur: Locuințe sociale Micro 17 - Drumul de Centură - str. Brăilei - str. Oțelarilor - Micro 19 (terminal de transport).

În această perioadă, stațiile amplasate pe str. Dr. Petru Groza, str. Prelungirea Brăilei, str. Barboși și str. Oltului vor fi suspendate.

Citeşte mai departe ...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Vești bune de la Olimpiada Națională de Informatică, unde elevii gălățeni de la două licee de top au obținut mai multe medalii:

Neculau Rareș-Andrei, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Voinea Mirela, profesor Dău Liliana – Premiul al III-lea și Medalie de aur,

Frumuzache Dorin Gabriel, clasa a V-a, Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu", profesor Neagu Violeta – Medalie de bronz;

Dumitrașcu Flavius-Cristian, clasa a IX-a, Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu", profesor Neagu Violeta – Medalie de bronz

Și elevii gălățeni participanți la Olimpiada Națională de Fizică adaugă și ei în palmaresul județean rezultate frumoase:

Neculau Rareș-Andrei, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Onuț-Valeriu Atanasiu, ️Mențiune și medalie de argint;

Tăbăcaru ️Paul Sebastian, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Caragea Cătălina, medalie de bronz;

Butunoi Matei, clasa a VII-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Caragea Cătălina, medalie de bronz.

Citeşte mai departe ...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene, anunță europarlamentarul PSD Dan Nica. 
 
„Săptămâna trecută la tribuna Parlamentului European am cerut ca primul proiect prin Net Zero Industry Act, să fie la Galați, și nu în Saxonia! Prin programul STEP, de acum putem finanța industria europeană a oțelului. Să fie mai competitivă, cu emisii zero de dioxid de carbon și să stopăm importurile din țările din afara Uniunii Europene de oțel, aluminiu și alte produse energo-intensive care se fac vinovate de emisii de CO2”, a transmis Dan Nica. 
Citeşte mai departe ...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Începând cu data de 1 mai 2024, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, instituție în subordinea Consiliului Județean Galați, se redeschid pentru public două zone tematice: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă !

Grădina Senzorială este un spațiu inedit, care aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafață de 750 mp sunt amenajate mini-grădini verticale, alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutică-pe care publicul poate umbla... desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul desculţ pășește peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite.

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei.

Botanica Distractivă este situată lângă Grădina Senzorială și îşi propune stimularea interesului copiilor pentru cunoaşterea naturii.

În cadrul acesteia sunt prezentate plante printr-o modalitate prietenoasă şi hazlie. Accesul publicului este inclus în biletul de intrare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați scoate la concurs un post de ofițer psiholog, prin încadrare directă (din sursă externă).

Persoanele interesate trebuie să fie absolvente de superioare de lungă durată sau studii universitare de licență (ciclul I Bologna), absolvite cu diplomă de licență, în specializarea psihologie sau asimilată, potrivit legii. Totodată, candidații trebuie să dețină atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România în specialitatea „psihologie aplicată în domeniul securității naționale”.

Persoanele care solicită înscrierea la concurs vor transmite cererea de înscriere, în format pdf, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 07.05.2024, inclusiv. După transmiterea cererii, candidatului i se va comunica numărul de înregistrare atribuit, în baza căruia se va identifica în anunțurile ulterioare.

Dosarul de recrutare, în volum complet și corect întocmit, se constituie exclusiv în format electronic și va fi transmis cu toate documentele scanate în format pdf, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 21.05.2024, inclusiv.

Cererea de înscriere și documentele pentru constituirea dosarului pot fi descărcate accesând următorul link: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1933

Citeşte mai departe ...

Programul ”Masă sănătoasă” suplimentat cu aproape 100 de milioane de lei

 Programul naţional ”Masă sănătoasă” va fi suplimentt cu aproape 100 de milioane de lei. De acest program vor beneficia circa 460.000 de copii.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul suplimentează şi finanţarea Programului naţional ”Masă sănătoasă” cu aproape 100 de milioane de lei.

„Suplimentăm și finanțarea Programului național ”Masă sănătoasă” cu aproape 100 de milioane de lei. Astfel fondurile totale alocate în 2024 acestui program de combatere a abandonului școlar depășesc 1,1 miliarde de lei. De o masă sănătoasă în școli vor beneficia circa 460.000 de copii”,a transmis premierul. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori

„Vreau să anunț că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Nu vom tolera vreo întârziere, fiindcă vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării”,a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Legea votată de către Parlament, care interzice sălile de „păcănele” în localităţile sub 15.000 de locuitori, a fost promulgată pe 17 aprilie de preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte mai departe ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Mihai Tâmpeanu și Butură Alex au participat, împreună cu reprezentanții Clubului Sportiv Kodo Galați, la Finala Campionatului Național de Karate Tradițional care s-a desfășurat în perioada 26-28 aprilie 2024, la București.

La întrecerea sportivă au participat concurenți din toată țara, la categoriile de vârstă cadeți, juniori, tineret și seniori.

Mihai Tâmpeanu și Butură Alex sunt polițiști în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și au obținut împreună o medalie de aur la proba kumite echipe seniori și o medalie de argint la proba kata echipe seniori. Ei vor reprezenta România la Campionatul European de Karate Tradițional care va avea loc la Iași, la mijlocul lunii mai a acestui an.

De-a lungul timpului, ambii lucrătorii de poliție au obținut rezultate sportive remarcabile, printre care titluri de campioni mondiali, europeni și naționali.
Mihai Tâmpeanu este antrenor emerit, maestru emerit al sportului și, datorită rezultatelor obținute în cariera sa de sportiv, a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Galați.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Banii pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferați integral Companiei Naționale Poșta Română, anunță Ministerul Muncii. 

Potrivit sursei citate, sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferate, de către Casa Națională de Pensii Publice, Poștei Române, astfel:

- tranșa I, reprezentând 50% din suma totală, au fost virați joi, 25 aprilie;

- tranșele II și III au fost transferate vineri, 26 aprilie.

„Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paște sunt deja la Poșta Română. Le mulțumim pe această cale partenerilor noștri de la Compania Națională Poșta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

  • Publicat în Sport

Sezonul 2023-2024 din Divizia A1 la volei masculin s-a terminat luni seara cu o mare surpriză. Cvintupla campioană a României a fost învinsă de nou promovata CSM Corona Braşov. Cu gălăţenii Laurenţiu Lică şi Bogdan Preda pe banca tehnică, echipa din oraşul de la poalele Tâmpei a cucerit în premieră titlul de campioană după ce a învins cu 3-1 la general pe CSM Arcada Galaţi, formaţie condusă de braşoveanul Sergiu Stancu. Meciul 4 din finală a fost început perfect de echipa gălăţeană care şi-a adjudecat primul set şi ne-a dat speranţe. Cu sprijinul suporterilor, Corona nu s-a clătinat, a revenit spectaculos şi şi-a adjudecat următoarele două seturi. Soarta campionatului s-a decis în setul 4, echipa gălăţeană a dat impresia că poate împinge confruntarea în tie-break, a condus cu 13-10 dar ultimul cuvânt l-au avut gazdele, care au apăsat acceleraţia şi au stopat hegemonia din ultimii cinci ani deţinută de echipa noastră. Rezultat final: CSM Corona Braşov -CSM Arcada Galaţi 3-1 (-24, 21, 21, 19). Lotul vicecampioanei României: Mihălescu, Woch, Talpă, Butnaru, Toman, Gergye, Aldea, Lescov, Lopes, Bala, Nikula, Karimi, Cristudor, Hamacher.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri