Menu
RSS
Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

Prev Next

Miercuri, 04 August 2021 - Regional Press

Măsuri minime obligatorii pentru angajatori, pe perioada temperaturilor extreme

  • Publicat în Social

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați anunță că efectuează verificări la angajatori privind măsurile aplicate în această perioadă cu temperaturi extreme ridicate, prin care se înțeleg temperaturi exterioare ale aerului, care depășesc 37°C sau, corelate cu condiții de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.

Astfel, în perioadele cu temperaturi extreme ridicate, angajatorii trebuie să asigure cel puțin câteva măsuri minimale.

Pentru menținerea stării de sănătate a salariaților care lucrează în aer liber, măsurile prevăd:

- distribuirea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb,

- asigurarea de dușuri și a echipamentului individual de protecție.

Pentru ameliorarea condițiilor de muncă, sunt necesare:

- reducerea intensității și ritmului activităților fizice,

- asigurarea ventilației la locurile de muncă,

-  alternarea efortului dinamic cu cel static,

- alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite, cu curenți de aer.

Angajatorii care nu pot asigura condițiile mai sus menționate vor lua, de comun acord cu reprezentanții sindicatelor sau cu reprezentanții aleși ai salariaților, după caz, următoarele măsuri:

- reducerea duratei zilei de lucru,

- eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru (până la ora 11,00 și după ora 17,00),

- întreruperea colectivă a lucrului, cu asigurarea continuității activității în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

De asemenea, pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiții de temperaturi extreme, angajatorul trebuie:

- să asigure examenul medical la angajare și controlul medical periodic,

- să urmărească depistarea precoce a salariaților cu contraindicații pentru munca la temperaturi extreme,

- să asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate,

- să asigure trecerea, după posibilități, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecțiuni, care au contraindicații privind munca la temperaturi extreme.

Nerespectarea prevederilor Ordonanței 99/2000 se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei, precizează ITM Galați.

Citeşte mai departe ...

Doi bărbați din Galați, răniți la noul aquapark. Au ajuns la spital

Doi bărbați din Galați au ajuns la spital cu leziuni la coloană și răni la picioare după ce s-au lovit într-unul din tobogane.

Din primele informații, cei doi nu ar fi respectat greutatea maximă a unui colac dublu și s-au dezechilibrat pe tobogan.

„Echipajul nostru a găsit un bărbat de 38 de ani care suferise un accident, un traumatism în zona toraco-lombară și o plagă la nivelul piciorului. Colegii noștri paramedicii de la SMURD au preluat și ei un alt bărbat care avusese și el un traumatism la una din glezne”, a declarat Mihai Polinschi, director medical SAJ Galați.

Noul aquaparck de la plaja Dunărea a fost deschis sâmbătă 31 iulie.

Citeşte mai departe ...

Două sportive reprezintă joi România la Tokyo

  • Publicat în Sport

Joi 5 august, două sportive românce vor evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atleta Daniela Stanciu în calificări la săritura în înălţime şi luptătoarea Andreea Ana în optimile categoriei 53 kg. Programul sportivilor români în întrecerile de joi 5 august (ora României): Atletism: 3:10 (Olympic Stadium) săritura în înălţime - feminin - calificări - Grupa A: Daniela Stanciu; Lupte: 5:40 (Makuhari Messe A) categoria 53 kg feminin, libere - optimi de finală: Andreea Ana - Vanesa Kolodinskaia.

Citeşte mai departe ...

La "V.A. Urechia", despre autonomia femeilor

O carte pe zi: „Confesiunea” de Jessie Burton publicată la Humanitas Fiction în 2021. „O capodoperă despre autonomia femeilor şi despre rolul lor în societate, care aduce în prim-plan mirajul Hollywoodului, maternitatea şi fragmentarea identităţii.“-Irish Tatler. Confesiunea are o construcţie pe două paliere temporale, anii 1980, din Soho până la Hollywood, şi Londra zilelor noastre, legate între ele de personajul unei scriitoare, Constance Holden, cândva de succes, dar care vreme de treizeci de ani a dispărut din lumea literară. Constance - Connie, cum îi spun femeile care îi traversează viaţa - este singura conexiune dintre Elise Morceau şi fiica acesteia, Rose Simmons. Puntea pe care, fără să vrea, ajunge să o ridice între cele două devine o mărturisire pe mai multe planuri şi o asumare. Confesiunea este, în primul rând, un roman despre multiplele relaţii ce se stabilesc între femei, de la maternitate la iubire, de la prietenie la ură, urmând o dublă istorie, desfăşurată într-un tempo la început lent, accelerându-se firesc pe parcurs, deoarece secretele nu pot fi dezvăluite oricum şi uneori este nevoie de o viaţă întreagă pentru ca rostirea lor să devină o cale spre descoperirea şi acceptarea de sine.

Citeşte mai departe ...

Cinci decenii de activitate la Liceul de Transporturi Traian Vuia, sărbătorite cu un Festival de rugbi

  • Publicat în Sport

Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Galaţi, director Mihaela Iacob , în colaborare cu Federaţia Română de Rugbi - DRD Moldova Sud - prof. Dorian Secuianu şi Fundaţia Sportul Gălăţean, au organizat în perioada 31 iulie - 1 august pe stadionul Municipal de lângă Autogară, Festivalul de Rugbi. Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătoririi a 50 ani de la înfiinţarea Liceului de Transporturi Traian Vuia din oraşul nostru. Echipele care au răspuns invitaţiei: RC IANTRA GABROVO - Bulgaria - manager Georgi Petkov, CSS Bârlad - antrenor Dan Tufaru , CSS TECUCI - antrenori Eugen Popa şi Ionel Popa, LPS Focşani - antrenor Romeo Păun, RC Antonio jr.Bucureşti - manager Antonio Dumitru, RC Brăila - antrenor: Dan Niculescu şi prof. Georgeta Puşcaşiu, Şcoala gimnazială nr.1 Munteni - prof. Marius Pintilie, Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia”- antrenori: Viorel Secuianu şi Marius Secuianu. Formaţiile CSS Tecuci, Şcoala gimnazială nr.1 Munteni şi Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” au participat cu câte două echipe. Sâmbătă s-au desfăşurat meciuri de Rugby în 7 iar duminică meciuri de rugbi tag , rugbi touch şi rugbi în 7. Pe 1 august s-a organizat şi Ziua Porţilor Deschise unde au fost aranjate trasee pentru toţi iubitorii jocului de rugbi. Din partea Federaţiei Române de Rugbi au fost prezenţi Bogdan Budişteanu - DRD şi Ciprian Popa - Director Naţional FRR. Organizatorii au oferit drept premii: cupe, medalii, trofee şi diplome pentru sportivii şi staff-urile echipelor participante.

 

Citeşte mai departe ...

PSD atacă în instanţă hotărârile Guvernului care restrâng participarea la mitinguri

PSD a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în anulare împotriva prevederilor din hotărârile de Guvern 730/2021 şi 795/2021, prin care numărul participanţilor la mitingurile de protest sau orice alte demonstraţii în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane.

„PSD a depus, luni, la Curtea de Apel București o cerere în anulare împotriva prevederilor din Hotărârile de Guvern nr. 730/2021 și nr. 795/2021, prin care numărul participanților la mitingurile de protest sau orice alte demonstrații în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane”, a anunțat Partidul Social Democrat.

În cererea PSD se menționează faptul că, „dacă situația epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție, este disproporționată limitarea organizării de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane”. Astfel, printre măsurile necesare prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, Guvernul României „include și restricții destinate celor care i-ar contesta activitatea politică.”

„Faptul că, spre deosebire de mitinguri și demonstrații, în cazul evenimentelor culturale participarea este condiționată de vaccinare sau test PCR nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, atâta timp cât, conform informațiilor oficiale, nu există date științifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate. În acest sens, chiar pe site-ul oficial al Guvernului României – vaccinare-covid.gov.ro – se menționează că „datele despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate și analizate în perioada următoare”.”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de PSD.

 

Citeşte mai departe ...

A început concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere

Timd de două zile, la balta Zătun se va organiza cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere.

“Continuăm acest proiect de suflet, pe care anul trecut nu l-am putut organiza din cauza pandemiei. Este un eveniment care aduce multă bucurie în sufletele persoanelor cu deficiențe de vedere, fiind un bun prilej de socializare și de relaxare în aer liber. Vom asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor lor, transportul de la hotel la baza de agrement, premiile competiției şi masa pe toată durata evenimentului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Programul zilei de 4 august:

-      08:00     Plecarea participanților către Baza de agrement Zătun

-      09:00     Deschiderea Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători, ediţia  a III-a

-      13:00     Încheierea concursului și cântărirea capturilor

-      14:00     Prânz cu specific pescăresc

-      16:00     Festivitatea de premiere

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a alocat noi fonduri pentru Protecția Copilului

 Consiliul Județean a alocat noi fonduri pentru ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Galați să-și poată continua activitatea. Astfel, în urma rectificării bugetare, a fost alocată suma de 5.610.700 de lei, o parte din bani urmând să fie folosiți pentru asigurarea hranei copiilor aflați în grija insitituției.

“Fondurile alocate de către Guvern s-au epuizat de mult, ajungând doar pentru prima parte a anului. Practic, în acest moment, autoritățile de la București par să fi uitat de obligațiile pe care le au față de acești copii, mai ales că nu avem nicio informație despre noi alocări de fonduri pentru Protecția Copilului.  Astfel, am intervenit din nou de urgenţă și am reușit să găsim fondurile necesare pentru ca această instituție să nu intre în blocaj în perioada următoare și să continue să aibă grijă de copii. Trag un semnal de alarmă privind situația de la Protecția Copilului și sper ca Guvernul României să aloce cât mai curând banii necesari pentru această instituție.  

De asemenea, am alocat bani din bugetul Consiliului Județean Galați și pentru achiziționarea unui microbuz, care va fi folosit pentru transportul copiilor de la Centrul Munteni la școlile din municipiul Tecuci în care învață”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În ședința ordinară din luna iulie, Consiliul Județean a alocat și fondurile necesare pentru a asigura cofinanțarea unei investiții de aproximativ 1,4 milioane de lei, pentru achiziționarea mai multor incubatoare pentru nou-născuți.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri