Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Vineri, 13 August 2021 - Regional Press

Duminică, 15 august, Ziua Marinei. Programul evenimentelor din Galați

  • Publicat în Social

Principalele evenimente organizate, duminică, pentru sărbătorirea Zilei Marinei vor avea loc, așa cum e și normal, pe Faleza Dunării, conform programului anunțat de municipalitate.  

Deschiderea oficială și ceremonialul religios vor avea loc pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Elice, între orele 17.00 și 18.15, când gălățenii vor putea urmări parada navelor militare și civile.

Apoi, spectacolul pentru copii „Ursul păcălit de vulpe” va avea loc tot pe Faleza Inferioară a Dunării, la Foișor, în intervalul orar 19.00 - 20.00.

Printre evenimentele de Ziua Marinei se vor mai număra spectacolul Café Concert Nae Leonard, în Grădina Publică și la Foișor, între 19.00 și 20.00, și expoziția de navomodele-machete din Holul Universității „Dunărea de Jos”, care este deschisă aproape pe toată durata zilei, de la 10.00 la 20.00.

Primăria Galați precizează că în această perioadă se desfășoară și Târgul gastronomic (Piața Axis Libri, 12-15 august) și Târgul  produselor turcești (Faleza Inferioară, zona Foișor, 3 - 15 august).

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Rebeca Daria Ciocan aleargă la Balcaniadă

  • Publicat în Sport

Cea de-a 18-a ediţie a Campionatelor Balcanice rezervate cadeţilor Under 18 se desfăşoară sâmbătă 14 august la Kraljevo în Serbia. România va fi reprezentată la acest regal atletic juvenil de o delegaţie formată din 51 de persoane, dintre care 37 de sportivi. Galaţiul va fi reprezentat de atleta Rebeca Daria Ciocan, dubla campioană naţională la 100 şi 200 m plat, de la CSM Galaţi şi antrenorul emerit Dumitru Văduvoiu, care va fi şi conducătorul delegaţiei României la această competiţie. „Va fi un concurs greu deoarece se va desfăşura într-o singură zi. Rebeca a avut un sezon extraordinar, a făcut parte din toate loturile României de seniori, juniori 1 şi juniori 2, a obţinut 10 medalii la toate concursurile interne, ne aşteptăm să se apropie de recordurile personale, nu mai putem cere cine ştie ce la final de sezon, vom vedea la faţa locului ce se va întâmpla”, a precizat Dumitru Văduvoiu, antrenorul Rebecăi.Gălățeanca noastră va concura în 2 probe: 100 m și ștafeta 4x100./p>

Citeşte mai departe ...

Fonduri europene pentru echipamente IT de top destinate educației online la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați

722 de studenti ai Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați vor avea la dispoziție tablete de ultimă generație și internet cu transfer de date nelimitat în cadrul proiectului „Creșterea accesului studenților universității la educație online – UNITEC”, accesat de instituția gălățeană.

Tutorii studenților vor primi 50 de laptopuri, iar 39 de laboratoare de predare online vor fi dotate cu table inteligente, calculatoare, videoproiectoare și alte echipamente IT destinate educației.

Proiectul, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, se derulează pe o perioadă de 12 luni și are drept scop facilitarea accesului studenților de la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați la activități didactice desfășurate online.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Restricții de trafic pe strada Henri Coandă

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 16-31 august 2021, se va închide circulația pe partea stângă a str. Henri Coandă, pe direcția de mers către bdul. George Coșbuc.

Traficul rutier pe str. Henri Coandă, tronsonul cuprins între str. Grigore Ventura și bdul. Traian Vuia urmează a fi deviat pe jumătate de stradă, circulația autovehiculelor urmând să se desfășoare pe câte o bandă de sens, în ambele direcții.

„Această măsură este necesară în vederea executării lucrărilor din proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil pe str. Henri Coandă și Traian Vuia”,  a transsmis Primăria Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, despre Cîțu: Este un infractor internațional. Președintele se face că nu vede legea!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, solicită în continuare reşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia premierului Florin Cîţu. „Nu ai dreptul de acces la informații clasificate dacă ești infractor. Unde e președintele care ieșea de trei ori pe zi să ceară fără penali în funcții publice”, spune Ciolacu. 

„Președintele se face că nu vede legea. Nu îl poate demite, dar îi poate cere demisia. Dacă ar fi fost Tudose sau Grindeanu, ce s-ar fi întâmplat și ce ați fi auzit? „Penalii să plece”. Mă întreb unde sunt domnii Barna și Cioloș să întrebe de penali în funcții publice. Cum a avut acces la informații secretizate prim-ministrul care a făcut închisoare? Când nu spui că ai săvârșit o faptă penală, nu se numește că e tăinuire? Cîțu este un infractor internațional. E treaba statului român să îl întrebe? A tăinuit o infracțiune. (…)Nu ai dreptul de acces la informații clasificate dacă ești infractor. Unde e președintele care ieșea de trei ori pe zi să ceară fără penali în funcții publice. De 48 de ore președintele nu îi cere demisia lui Cîțu. Nu cred că este necesară o moțiune de cenzură. Dar voi discuta cu liderii partidului peste 10 zile, când vom avea și ședința grupurilor parlamentare și vom decide”, a declarat Marcel Ciolacu, la B1.

În urmă cu două zile, premierul Florin Cîţu a confirmat că în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului, afirmând că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea să îşi vândă maşina şi să circule ca pieton timp de un an.

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la podul hobanat de pe centura orașului Galați

Se lucrează la podul hobanat de pe Drumul de Centură. Pilonul central al obiectivului realizat de Consiliul Județean Galați a ajuns deja la peste 20 de metri înălțime.

„Până în acest moment, s-au turnat 3000 de metri cubi de beton. De asemenea, structurile laterale de susținere a podului au fost deja finalizate. Acum se lucrează la confecționarea tronsoanelor metalice ale tablierului, care va fi montat la fața locului”, a anunțat recent Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Podul suspendat va avea patru benzi de circulație și va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galațiului.

La finalul lucrărilor, pilonul central va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Citeşte mai departe ...

Cafeneaua culturală - Club de vacanţă pentru adolescenţi

Cu emoţie şi bucurie, două generaţii s-au întâlnit ieri la „Cafeneaua Culturală”. Tineri şi seniori, altfel spus bunici şi nepoţi, şi-au deschis sufletul, au lucrat în echipă şi au evidenţiat valorile în care cred pentru a avea parte de stare de bine: familie, sănătate, iubire, încredere, înţelepciune. Coordonaţi de doamna psiholog Silvia Stamate, psiholog la Centrul Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice, participanţii de astăzi au oferit o adevărată lecţie de viaţă, din care am învăţat cât de important este să preţuim prezentul şi pe cei pe care îi avem aproape. Întâlnirea a avut loc în data de 12 august 2021, la ora 10.30, şi a fost organizată de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi, ca parte a Clubului de vacanţă dedicat adolescenţilor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri