Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Luni, 16 August 2021 - Regional Press

United susţine o dublă amicală pe terenul campioanei Moldovei

  • Publicat în Sport

„Tigrii” gălăţeni pregătiţi de Florin Ignat ajutat de Viorel Cojoc şi Alexandru Tănăsilă transpiră mult în această perioadă fierbinte dinaintea startului noului sezon 2021-2022. Aşa cum s-a întâmplat mereu, antrenamentele vicecampioanei României s-au desfăşurat după programul stabilit la sala şi stadionul Siderurgistul şi continuă la sala Polivalentă Dunărea. După două săptămâni, s-a trecut la etapa de omogenizare, una extrem de importantă şi United şi-a stabilit pentru 17 şi 18 august o dublă amicală la Chişinău cu Dinamo Plus Futsal, campioana Moldovei. În această vară, lotul a fost completat cu portarii Toniţă, reîntors şi Cîrdei, transferat de la Imperial WET Miercurea Ciuc, campioana României en-titre, echipă desfiinţată între timp din cauza problemelor financiare. Cel de-al treilea transfer, unul de marcă, brazilianul Coquinho, care a marcat în ultimul sezon 14 goluri pentru Team Lebork - Polonia, urmează să ajungă la Galaţi în cel mai scurt timp după ce se vor rezolva toate actele cu viza şi permisul de muncă. Liga 1 la futsal va debuta pe 5 septembrie, programul urmând să fie stabilit cel mai probabil în această săptămână. Echipa gălăţeană va reprezenta România, pentru a doua oară consecutiv în UEFA Futsal Champions League şi îşi va afla adversarele din Main Round pe 30 august.

sursa foto: United facebook

Citeşte mai departe ...

5,78%, rata şomajului înregistrat în Galați, în luna iunie

La sfârșitul lunii iunie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 10.977 șomeri (din care 4.710 femei), rata șomajului fiind de 5,78% (calculată în funcție de populația activă civilă la data de 1.01.2020). Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 5,80%, în luna iunie acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,02 pp.

Din totalul de 10.977 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Galați, 1.682 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 9.295 erau șomeri neindemnizați.

În ceea ce privește mediul de rezidență, 8.897 șomeri provin din mediul rural și 2.080 sunt din mediul urban.

Cei mai mulți dintre șomerii gălățeni înregistrați (3.205) au între 40 și 49 de ani, urmați de cei cu vârsta de peste 55 de ani (2.657) și de cei între 50 și 55 de ani (2.204 persoane)

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Galati (37,93%), urmati de cei cu studii primare (21,66%). Șomerii cu nivel de instruire inferior (învățământ primar și fără studii, învățământ gimnazial, învățământ profesional/arte ți meserii) reprezintă 83,32% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii medii (liceale si postliceale) reprezintă 13,20%, iar cei cu studii superioare reprezintă 3,48%.

3735 de persoane sunt foarte greu ocupabile, 4.673 greu ocupabile, 1.962 mediu ocupabile, iar 607 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele agenției gălățene.

Citeşte mai departe ...

Peste 2 milioane de euro, bani europeni atrași pentru reabilitarea Școlii 13

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Țiglina II este în plin proces de reabilitare și modernizare pentru că ne dorim să asigurăm cele mai bune condiții pentru cei aproximativ 900 de elevi și profesori de aici, anunță primarul municipiului Galați, Ionut Pucheanu, pe pagina sa de social media.

Mai mult, s-a construit un etaj nou de circa 800 mp pentru încă 7 săli de clasă, două laboratoare și două grupuri sanitare. Proiectul include și reabilitarea terenurilor de sport, a împrejmuirii și achiziția de mobilier și echipamente IT.

Lucrările se ridică la peste 2 milioane de euro bani europeni.

Citeşte mai departe ...

Centrul drive-thru de ”vaccinare la Mall” are activitate intensă și în vacanță

Chiar dacă este perioada concediilor, peste 100 de gălățeni de toate vârstele se vaccinează în fiecare zi la centrul drive-thru, procedura fiind una simplă care durează numai câteva minute.

”În centrul de vaccinare drive-thru pe care l-am amenajat în primăvară în parcarea Shopping City s-au administrat până acum mai mult de 20.000 de doze, fiind disponibile vaccinuri de la Pfizer și Johnson&Johnson”, informează biroul de presă al Primăriei Galați

Vaccinarea asigură în primul rând un certificat de sănătate, dar și unul de călătorie sau petrecere a timpului liber și cu toții putem contribui astfel la încheierea pandemiei.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada îşi încarcă bateriile la Cheile Grădiştei

  • Publicat în Sport

După o săptămână cu antrenamente de reacomodare la efort pe stadion şi la sala Dunărea, tripla campioană a României, CSM Arcada şi-a mutat cartierul general la munte, la Cheile Grădiştei. Antrenorul Sergiu Stancu a preferat aceeaşi locaţie pentru cantonament ca şi în ultimii ani şi speră ca şi rezultatele în viitorul sezon sezon. Lotul care a făcut deplasarea: Bala, Cristudor, Talpă, Raţă, Darlaczi, Kantor, jucători care formează nucleul de anul trecut plus noile achiziţii: Magdaş, adus de la Unirea Dej, Bissette, jucător revenit la Galaţi după ce a evoluat un sezon în Grecia, Teleleu, transferat de la SCM U Craiova, Butnaru, un centru de 208 cm care a evoluat la Ştiinţa Explorări Baia Mare şi argentinianul Toro, care s-a alăturat de câteva zile lotului. Vor absenta motivat: Sestan şi Rangel, care sunt deja în pregătiri cu Naţionalele Mexicului şi Croaţiei. Delegaţia gălăţeană va sta 10 zile în cantonament după care va începe seria de jocuri amicale. Primele trei meciuri se vor disputa la începutul lunii septembrie iar în perioada 16-18 septembrie va avea loc tradiţionala Cupa Arcada.

Citeşte mai departe ...

Accident cu cinci victime pe DN26, în localitatea Tulucești

Cinci persoane au fost rănite de Sf. Maria, pe DN26, în localitatea Tulucești, din județul Galați, după ce trei autoturisme s-au ciocnit. 

În urma verificărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că accidentul s-ar fi produs pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers, în el fiind implicate trei autoturisme, două dintre acestea aflate în trafic și unul parcat în afara părții carosabile.

Autoturismele au suferit avarii și, atât cei doi conducători auto, doi bărbați, de 50, respectiv 40 de ani, cât și 3 pasageri au fost răniți și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, în cazul bărbatului de 50 de ani, valoarea rezultată fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit doar penal pentru vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări, în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul.

Citeşte mai departe ...

PSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pe vaccinurile anti-COVID-19

Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetățenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziția dozelor de vaccin anti-COVID-19.

Afirmația ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, că astfel de informații ar fi „confidențiale” este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectați din taxele și impozitele plătite de cetățeni și că destinația acestor fonduri este de interes public.

Drept urmare, PSD solicită Guvernului să prezinte contribuabililor români, în cel mai scurt timp, următoarele informații:

1) Câte doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 au fost contractate de Guvern și la ce preț total?

2) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost deja achiziționate până în prezent de Guvern și cât au costat în total?

3) Câte dintre dozele din fiecare tip de vaccin au fost administrate efectiv în România și câte au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanție?

4) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost revândute către alte state și care a fost prețul total obținut?

5)Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost donate altor state?

În cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare și juridice pentru a aduce adevărul în fața cetățenilor.

Citeşte mai departe ...

Pe aripi de vânt

Margaret Mitchell, numele la naştere Margaret Munnerlyn Mitchell, (n. 8 noiembrie 1900, Atlanta, Georgia — d. 16 august 1949 în Atlanta) a fost o scriitoare şi jurnalistă americană. Este foarte cunoscută pentru unicul său roman (publicat antum), „Pe aripile vântului” (1936), care s-a bucurat de un succes internaţional. Succesul cărţii l-a determinat pe David Szelnick, producator de la Hollywood, să semneze un contract cu autoarea romanului, Margaret Mitchell, pentru ecranizarea acestuia. Premiera, la ''Grand Theater Loew'', Atlanta, a filmului ''Pe aripile vântului'' în regia lui Victor Fleming, avându-i ca protagonişti pe Vivien Leigh în rolul lui Scarlett O'Hara şi pe Clark Gable în rolul lui Rhett Butler, a avut loc pe 15 decembrie 1939, acesta devenind unul dintre filmele de mare succes. I-au fost acordate numeroase premii, printre care opt Premii Oscar.

Citeşte mai departe ...

Primul muzeu din Galați, Casa Cuza Vodă, este reabilitat cu fonduri europene de Consiliul Județean

Lucrări avansate Casa Cuza Vodă, primul muzeu din Galați. Clădirea fostului domnitor este reabilitată cu fonduri europene, un proiect al Consiliului Județean Galați care costă peste trei milioane de lei.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, primul muzeu din Galați este consolidat și dotat cu vitrine și panouri de expunere moderne. 

„Se desfășoară lucrările de consolidare, restaurare şi amenajare ale Muzeului Casa Cuza Vodă, prima instituţie muzeală deschisă în Galaţi, în 1939. Până la final se va consolida fundaţia monumentului istoric, vor fi înlăturaţi factorii care pun în pericol stabilitatea construcţiei, vor fi refăcute toate instalaţiile şi se vor achiziţiona vitrine şi panouri de expunere noi. De asemenea, se va realiza şi un tur virtual al clădirii. Investiţia este de peste 3,1 milioane de lei, cu bani de la Uniunea Europeană”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Casa Cuza Vodă a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a locuit aici în copilărie, precum şi în perioada în care a fost pârcălab al ţinutului Covurlui.

Citeşte mai departe ...

Avertizare Cod Galben de caniculă în România. Sunt vizate și județele Galați și Brăila

Meteorologii au transmis o atenţionare de Cod Galben care vizează val de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuat intră în vigoare de luni. Sunt vizate și județele Galați și Brăila. 

Potrivit ANM, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde luni cea mai mare parte a ţării, iar marţi va persista în regiunile sudice, centrale şi estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va  depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 şi 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade, informează meteorologii.

 
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri