Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Sâmbătă, 14 August 2021 - Regional Press

Prima ediţie Stand-up Poetry "Barbu Nemţeanu", la Galaţi

Sâmbătă, 14 august 2021, la ora 17.30, Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" Galaţi şi "Zidul de hârtie” Suceava, în parteneriat cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, organizează, în frumoasa gradină a Palatului Episcopal, în premieră, la Galaţi, Stand-up Poetry "Barbu Nemţeanu". La eveniment vor participa poeţii: Radu Andriescu, Călin Dănilă, Marius Grama, David Greenslade, Iulian Grigoriu, Dan Cristian Iordache, Stela Iorga, Leonard Matei, Emanuel Pope, Florin Dan Prodan şi Anka Şerban. În cadrul evenimentului, pe lângă "stand-up-ul poetic", Radu Andriescu va prezenta ultima carte a scriitorului Dan Cristian Iordache – „Scrisori pentru Saraswati”, apărută la Editura Eikon în acest an. Vor prezenta Florin Dan Prodan şi Iulian Grigoriu. Sunt invitaţi toţi iubitorii de poezie la acest maraton poetic.

Citeşte mai departe ...

Lucrări de modernizare pe drumurile județene. Costel Fotea: Pe unele porțiuni nu s-a mai intervenit de zeci de ani

Numeroase lucrări de modernizare se desfășoară pe drumurile județene din Galați. Este vorba despre lucrări ale Consiliului Județean plătite cu bani de la bugetul județean sau din fonduri europene.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pe unele porțiuni de drum nu s-au mai făcut reparații de foarte mult timp.

„Intervenim pentru reabilitarea unor porțiuni de drum pe care nu s-a mai lucrat de zeci de ani. Vorbim de drumuri din piatră, la care se reface de la zero structura drumului și se lărgește partea carosabilă, după care se vor turna două straturi de asfalt. Astfel de lucrări au loc între Vișina și Buciumeni, precum și între Lungești și limita cu județul Vaslui”, a declarat Costel Fotea.

În paralel continuă marile investiții cu fonduri europene pe care Consiliul Județean le realizează pe zeci de kilometri de drum județean, unele dintre acestea fiind aproape de finalizare.

Citeşte mai departe ...

Festival de artă urbană, organizat în premieră în orașul Galați

Un festival de artă urbană este organizat în premieră în orașul Galați. Numeroși artiști români și străini transformă mai multe zone ale orașului prin realizarea de picturi murale de mari dimensiuni.
Festivalul are loc cu sprijinul Primăriei.

„Pentru prima oară, orașul nostru găzduiește un festival de artă urbană în cel mai adevărat sens al cuvântului. Artiști recunoscuți la nivel național și internațional transformă luna aceasta mai multe spații din Galați, zone care sunt regenerate și capătă astfel un plus de valoare. Artiștii stradali realizează picturi murale de mari dimensiuni absolut spectaculoase”, a anunțat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Edilul șef anunță că festivalul ar putea deveni o tradiție în orașul de pe malul Dunării.

„Htag Festival este organizat de Asociația Innovation Education Lab, susținut de municipalitate și are tema „Hope”. Și sigur că ne dorim ca acest proiect să devină tradiție”, a adăugat Ionuț Pucheanu.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentar PSD: Italia tocmai a primit un avans din PNRR, în timp ce Cîțu fuge de presă și de demisie

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, scrie într-o postare pe Facebook, că Italia tocmai a primit un avans de 24, 9 miliarde, aproape cât PNRR-ul României, acuzând faptul că ”USR și PNL se ceartă toată ziua, Florin Cîțu fuge de presă și de demisie”.

Victor Negrescu reamintește că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că mai e mult de lucru la planul României care încă nu îndeplinește cerințele europene.

„Italia tocmai a primit un avans pentru planul său de redresare și reziliență în valoare de 24,9 miliarde de euro, aproape cât valoarea totală a planului României. Între timp USR și PNL se ceartă toată ziua, Florin Cîțu fuge de presă și de demisie, iar țara tot așteaptă planul care nu mai vine. Zilele trecute, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că mai e mult de lucru la planul României care încă nu îndeplinește cerințele europene. Tot acest timp înseamnă bani pierduți pentru români, o economie în care prețurile cresc și o oportunitate ratată pentru dezvoltarea României”, a scris Victor Negrescu pe Facebook
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri