Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Duminică, 08 August 2021 - Regional Press

O companie gălățeană își face școală de electricieni navali

O companie româno-olandeză de pe platforma Șantierului Naval Damen Galați își va forma propriii angajați,  după ce a deschis porțile unui centru de pregătire pentru electricieni navali.

Prima grupă de cursanți este formată din 12 persoane, cu vârste între 18 și 48 de ani, iar cursurile se vor finaliza la jumătatea lunii decembrie.

Cursurile se vor axa pe dobândirea de competențe tehnice referitoare la echipamentele electrice navale, elemente de automatizare ale instalațiilor navale și a parametrilor nominali. Trainerii implicați au experiență considerabilă în domeniul naval, anunță compania.

Acesta nu este singurul exemplu al unei companii puternice care a decis să-și formeze profesional angajații, în Galați.

Din această toamnă, Engie România lansează prima clasă de învățământ profesional în sistem dual din Galați, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”. Cei 25 de elevi care vor urma aceste cursuri vor beneficia și de avantaje financiare din partea companiei, pe lângă bursa lunară acordată de statul român.

Citeşte mai departe ...

Cam scârţâie viorile dar poate o fi bine!

Organizatorii Festivalului Internaţional "George Enescu" anunţă limitarea preventivă a vânzării de bilete la Ateneul Român şi la Auditorium la 70% din capacitatea sălii, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19. "În funcţie de situaţia epidemiologică din Bucureşti, înainte de începerea festivalului, organizatorii vor evalua situaţia împreună cu autorităţile responsabile şi vor decide dacă vor pune în vânzare locuri pentru a ocupa 100% din capacitatea sălii. Din acest motiv, condiţiile sanitare pentru accesul la Ateneu anunţate iniţial rămân în continuare în vigoare", informează organizatorii evenimentului, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES. Pentru a facilita intrarea în sala Ateneului şi la Auditorium, organizatorii vor folosi sisteme de verificare a certificatului european verde puse la dispoziţie de STS, adeverinţa electronică constituind dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Pregătirile pentru venirea celor peste 3.500 de artişti sunt avansate, iar organizatorii reasigură faptul că Festivalul Enescu va avea loc în perioada 28 august - 26 septembrie şi toate concertele se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară, purtarea măştii de protecţie fiind obligatorie.
Citeşte mai departe ...

Clădire nouă pentru UPU Galați. Investiția de 1,5 milioane de euro a fost făcută în cadrul unui proiect al Consiliului Județean

Una dintre noile clădiri ale Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este aproape gata. Este vorba despre Unitatea de Primiri Urgențe care a fost extinsă și modernizată în cadrul unui program cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați.

Investiția Consiliului Județean este de 1,5 milioane de euro. Clădirea este gata iar specialiștii fac ultimele pregătiri și amplasează aparatele medicale.

Noua secție UPU are o suprafață dublă și este dotată cu aparatură de ultima generație, printre care se află un computer tomograf, un incubator performant pentru nou născuții prematur, un aparat de radiologie mobil și un electrocardiograf cu 12 canale.

„Noua secție de urgențe de la Spitalul Județean va fi una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară. Printre altele, dublăm suprafața actuală a secției de urgențe și o dotăm cu un computer tomograf performant cu 64 de slice-uri”, a anunțat recent președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Consiliul Județean mai intenționează să cumpere o autospecială nouă pentru medicii de la SMURD. Tot la UPU a fost construit un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor.

Citeşte mai departe ...

Amicale de weekend pentru Oţelul şi Sporting

  • Publicat în Sport

 Cu câteva zile înaintea duelului direct din Cupa României, Oţelul Galaţi şi Sporting Lieşti au făcut ultimele repetiţii în amicale. SC Oţelul a întâlnit pe teren propriu colega de eşalon Viitorul Ianca, pe care a învins-o cu 3-1. Roş-alb-albaştrii au deschis scorul în min. 23 prin moldoveanul Jardan, în partea a doua Cîrjan, din pasa lui Jardan, a dublat avantajul, oaspeţii au încercat să revină şi au reuşit să înscrie dar scorul final a fost stabilit de Tănasă, junior transferat de la CSM Galaţi, care a înscris un gol superb, şut din 20 metri în vinclu. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Uţiu - Farcaş, Sîrghi, Cojocaru, V.Niculae - Vaştag, Jardan - Demian, Badea, Nica - Cîrjan. Au mai intrat: Ursu, Mereuţă, Rus, Cireş, Dobre, Nedelea, Tănasă, Angheluţă.
Sporting Lieşti a întâlnit de-asemenea o colegă de eşalon, Sporting Juniorul Vaslui. Vasluienii au fost foarte pragmatici, au marcat un gol cu care au câştigat în timp ce lieştenii au dominat dar au irosit multe ocazii printre care şi o lovitură de la 11 metri. Antrenorul Ionuţ Niculcea a început cu formula: Vădeanu - Ştefănescu, Voicu, Maftei, Năstase - Crihană, Munchiu - Stan, Zărnescu, Mihu - Bîrlădeanu. După pauză au mai evoluat: Brăneţ - Cucu, Dima, Drăgan, Hodorogea, Chiriac, Murgoci, Călin, Iancu, Ţicămucă, Grigoraş, Iftimie, Milea.
Miercuri 11 august, pe Lieşti Arena va avea loc un prim episod din derbiul orgoliilor, Sporting - Oţelul, partida contând pentru faza a 2-a din Cupa României.

Citeşte mai departe ...

Atlantykron - „Înapoi în viitor”

Academia de Vară pentru Tineret, Știință, Viitorologie și Science Fiction Atlantykron a ajuns  la ediția cu numărul 32 și s-a desfășurat între 30 iulie și 6 august, ca de obicei, pe Insula „Inelul de Piatră” de la Capidava, județul Constanța. Anul trecut  din motive obiective, generate de pandemia , cea de-a 31-a ediție Atlantykron a avut loc doar online, sub genericul New Horizons (Noi Orizonturi).

În acest an, sub genericul „Legendarium” și sub sloganul „Înapoi în viitor”, Atlantykron a revenit în format fizic și este , potrivit multor invitați speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume. Inedita Academie, organizată în natură și departe de civilizația urbană, are ca scop accesul la cunoaștere al tinerilor și reunește experți de talie mondială (din care unii au primit premiul Nobel și predau gratuit cursuri tinerilor interesați) și tehnologie de ultimă generație, pe o insulă care are mai puțin de 1 km patrat. Aici se desfășoară demonstrații științifice și cursuri de artă sau de comunicare așa cum în nici o școală nu se predau, cu participanți care stau  pe iarbă, sub cerul liber, sub stele.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri