Menu
RSS
Înfrângere neaşteptată pentru CSM Arcada

Înfrângere neaşteptată pentru CSM A…

Divizia A1 la volei mascu...

VIDEO Lucrările la cea mai mare pistă de biciclete din județul Galați avansează: 25 de km de traseu în natură, între Lacul Vânători și Pădurea Gârbovele

VIDEO Lucrările la cea mai mare pis…

Președintele Consili...

„Zilele Medicale de la Dunărea de Jos” Galați – Brăila

„Zilele Medicale de la Dunărea de J…

Conferința Regională „Zil...

Sâmbătă, Crosul Andreian pe străzile Galațiului

Sâmbătă, Crosul Andreian pe străzil…

Sâmbătă, 9 noiembrie, se ...

Oţelul, „remiză albă” la Galați cu lanterna

Oţelul, „remiză albă” la Galați cu …

Returul Superligii a debu...

United a avut trei jucători la Naţionala României

United a avut trei jucători la Naţi…

Naţionala de futsal a Rom...

Prevenirea infecțiilor nosocomiale. Costel Fotea: Sistem inteligent pentru igiena mâinilor la Spitalul de Boli Infecţioase

Prevenirea infecțiilor nosocomiale.…

Spitalul de Boli Infecţio...

Sâmbătă, 9 noiembrie, cu acces de la 20:00, la Daily Pub din Galaţi, Eyedrops îşi lanseaă noul lor album

Sâmbătă, 9 noiembrie, cu acces de l…

Ce înseamnă să fii viu? C...

Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc de Sf. Mihail și Gavril onomastica

Aproape 1,5 milioane de români îşi …

În fiecare an, pe 8 noiem...

Depozit ilegal uriaș de deșeuri periculoase, găsit lângă Galați

Depozit ilegal uriaș de deșeuri per…

Comisarii gălățeni ai Găr...

Prev Next

Mai 2024 - Regional Press

Spune NU fumatului! Campanie realizată de elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați

Cu ocazia zilei de 31 mai, declarată Ziua Mondială fără Tutun, elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați, coordonați de prof. Simona Maravela, desfășoară o campanie de conștientizare a efectelor nocive ale fumatului. Inițiativa, care se înscrie în seria de activități educative dedicate promovării unui stil de viață sănătos, a vizat în special pericolele fumatului în rândul tinerilor și copiilor.

Campania elevilor a avut drept scop principal informarea colegilor, profesorilor și părinților despre riscurile majore pe care le implică fumatul, în special asupra tinerilor și copiilor. Activitățile desfășurate au inclus prezentări, afișe, discuții interactive și distribuirea de pliante informative. De asemenea, copiii au participat la diverse ateliere creative în care și-au exprimat prin desene și mesaje propriile gânduri despre fumat și efectele sale dăunătoare.

Elevii, cu sprijinul doamnei prof Simona Maravela, au subliniat câteva dintre principalele efecte nocive ale fumatului, cum ar fi:

-Fumatul poate duce la afecțiuni grave ale plămânilor, boli care afectează capacitatea de respirație și reduc semnificativ calitatea vieții.
-Nicotina și alte substanțe chimice din tutun cresc riscul de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și hipertensiune arterială.
-Fumatul este principalul factor de risc pentru dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, de gât și de gură.
-Fumatul în rândul copiilor și adolescenților poate duce la dependență timpurie de nicotină, afectând dezvoltarea creierului și capacitatea de concentrare și învățare.-Elevii au evidențiat că fumatul la vârste fragede prezintă riscuri suplimentare.
-Fumatul în perioada de creștere poate avea efecte negative asupra dezvoltării fizice și cognitive a copiilor. De asemenea, poate reduce capacitatea de concentrare și memorare, afectând astfel performanța școlară.

-Tinerii fumători sunt adesea expuși unor influențe sociale negative și pot fi mai predispuși la alte comportamente riscante, precum consumul de alcool sau droguri.

În cadrul campaniei, elevii au transmis mesaje puternice și emoționante prin care au îndemnat colegii și adulții din comunitatea școlară să renunțe la fumat și să adopte un stil de viață sănătos.

Campania desfășurată de elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați reprezintă un exemplu de educație pentru sănătate și implicare activă în promovarea unor obiceiuri de viață sănătoasă în rândul tinerilor. Această inițiativă demonstrează importanța conștientizării efectelor nocive ale fumatului și necesitatea educației continue pentru prevenirea acestui obicei periculos.

Citeşte mai departe ...

Afacerile Liberty Galați au scăzut la jumătate, în 2023, față de anul precedent

Afacerile combinatului siderurgic Liberty Galaţi au scăzut la 3,7 miliarde lei (740 mil. euro) în 2023, de la 7,9 miliarde lei în 2022, arată cele mai recente date publicate de Ministerul de Finanţe. De asemenea, compania a înregistrat o pierdere de 2,3 mld. lei (460 mil. euro). În schimb, numărul de angajaţi al companiei a rămas acelaşi (4.772) ca în anul 2022.

Ziarul Financiar scrie că, în vreme ce ţări precum Germania sau Franţa au pompat miliarde de euro pentru susţinerea marilor jucători din industrie, în România producătorii nu au beneficiat de ajutoare. Astfel, industria românească  a pierdut viteză pe două fronturi.

„De anul trecut, toţi producătorii de oţel din Europa operează în condiţii extrem de dificile, cu inflaţie crescută, costuri ridicate ale energiei şi cerere scăzută, agravate de războiul din Ucraina care a generat creşterea masivă a preţurilor la materiile prime şi întreruperea lanţului de aprovizionare. Industria siderurgică a fost, de asemenea, afectată de creşterea istorică a importurilor ieftine din ţări care nu se confruntă cu aceleaşi costuri de reglementare a standardelor de mediu. Importurile au obţinut o cotă de 27% din piaţa europeană, un factor care a contribuit la suspendarea unei capacităţi de producţie primară de 22 de milioane de tone de oţel la finalul anului trecut, reprezentând aproximativ 25% din capacitatea totală de producţie la nivel european, iar mulţi producători din Europa au anunţat închideri de fabrici şi disponibilizări”, au transmis, pentru ZF, reprezentanţii Liberty.

A fost nevoie şi de întreruperea activităţii la combinat, cum a fost şi închiderea temporară a furnalului, când s-au făcut lucrări de mentenanţă a acestuia, dar sistarea activităţii a venit şi ca urmare a condiţiilor de piaţă din acel moment.

„Pentru a gestiona eficient aceste provocări de piaţă, Liberty Galaţi a întrerupt uneori activitatea furnalului şi a redus programul de producţie, dar a reuşit să menţină locurile de muncă şi să plătească integral salariile angajaţilor. În acest an, am repornit operaţiunile de producţie şi am livrat circa 400.000 de tone de oţel românesc clienţilor noştri din România şi de peste hotare. Aşteptăm o îmbunătăţire a pieţei în cursul acestui an şi revenirea producţiei şi a profitabilităţii la un nivel normal”, au mai transmis reprezentanţii companiei pentru Ziarul Financiar.

Citeşte mai departe ...

Petrecere de 1 Iunie, în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Sâmbătă, 1 iunie, între orele 09:30 și 14:30, copiii sunt invitați de către Consiliul Județean  la o petrecere cu dulciuri, muzică, jocuri, personaje de poveste, pictură pe față, baloane și multă voie bună în Parcul de Aventură “EscapeLand” din Pădurea Gârboavele.

Copiii vor avea parte de multă înghețată și dulciuri, dar și de alte surprize pregătite de echipa Consiliului Județean. 

De asemenea, Centrul Cultural “Dunărea de Jos” va susține un spectacol muzical, iar trupa “Marili Kids Show” a pregătit un moment special pentru copii. 

În plus, cei mici, dar și cei mari, se pot distra pe cele 15 trasee și cele două tiroliene din Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele.

Citeşte mai departe ...

65 de contracte au fost semnate în programul „Anghel Saligny”

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea a semnat 65 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Valoarea totală este de peste 956 de milioane de lei.

Contractele vizează atât înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale, cât și modernizarea drumurilor de interes local, a podurilor și podețelor.

„Prin toate programele pe care le coordonăm, urmărim modernizarea tuturor localităților din România, reducerea disparităţilor dintre regiuni și asigurarea unor condiții decente de viață pentru toți locuitorii”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Citeşte mai departe ...

Un nou traseu de autobuz în Galați

Începând de sâmbătă, 1 iunie 2024, se va înființa Traseul de autobuz 43, care va asigura temporar transportul călătorilor din zona (Liceul nr. 9 - Căminele “Combinatului”), până la modernizarea căii de rulare a tramvaiului pe al doilea tronson al Bulevardului Siderurgiștilor.

Traseul va fi următorul: Piața Energiei - str. Siderurgiștilor (Combinatului) - str. Pictor Isser  - str. Nicolae Deleanu - Cămine Combinat (și retur).

Stații vor fi la: Piața Energiei, Liceul nr. 9 (pe ambele sensuri), Cămine Combinat.

Acest traseu va fi asigurat cu un autobuz tip Karsan și va avea o frecvență de 30 minute. Prima plecare de la Cămine va fi la ora 05.00 și ultima de la Piața Energiei la ora 22.00.

Programul complet de transport cu toate orele de plecare de la capetele de traseu și stațiile intermediare va putea fi consultat pe site-ul operatorului de transport SC Transurb SA.

 

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: De această dată, alegerile sunt despre performanţă şi proiecte

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susține că românii erau chemaţi până acum să voteze cu ură împotriva altuia, însă de această dată alegerile sunt despre performanţă şi proiecte. 

„N-avem atât de multe breaking news-uri, nu atât de multe bătăi, înjurături? Nu. Eu consider că România a intrat într-o perioadă de democraţie consolidată. Lucrul acesta este evident. Sunt 30 de ani, 30 şi de ani, cu adevărat, eu am îmbătrânit în această perioadă şi mulţi dintre noi, de democraţie, ni se pare imens, dar încă era o democraţie fragedă faţă de democraţiile consolidate din lume şi eu cred că am intrat într-o zonă de democraţie consolidată şi normal că şi atitudinea se schimbă. 
 
 
Candidaţii trebuie să înţeleagă, s-au săturat românii de scandal şi mai ales s-au săturat românii să se găsească vinovaţi. Întotdeauna eram chemaţi sau îndemnaţi să votăm cu ură împotriva altuia, Ciuma Roşie.  Eu sunt şeful de la Ciuma Roşie. Şi găseam tot felul de scuze şi de ură. Câteodată ne certam cu vecinul şi după alegeri ne era ruşine cum să ne împăcăm, fiindcă vedeam că de fapt ne-am certat degeaba. Cred că de această dată alegerile locale sunt despre performanţă în administraţie şi despre proiecte. Şi cred că asta e aşteptarea românilor. Şi mai puţin despre de ce nu s-a făcut, fiindcă fiecare dintre dumneavoastră. constataţi ceea ce s-a făcut şi ce nu s-a făcut în localitatea dumneavoastră sau în judeţul dumneavoastră”, a declarat Marcel Ciolacu.
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Modernizăm drumul dintre Schela şi Slobozia Conachi

Drumuri bune şi sigure pentru Galaţi. Este modernizat drumul dintre Schela şi Slobozia Conachi, anunță președintele CJ Galați, Costel Fotea. 
 
„Modernizăm în etape întregul tronson de drum, astfel încât traficul să fie cât mai puţin afectat. Știm cât de important este pentru voi să vă continuați activitățile zilnice fără întârzieri sau disconfort, de aceea gestionăm lucrările cu grijă și eficiență.
 
În primul rând, lărgim drumul la 8 metri, cu 2,5 metri mai mult decât este în prezent, pentru un trafic sigur şi fluent. Apoi, consolidăm fundaţia şi la final se toarnă trei straturi de asfalt.
 
Construim drumuri solide pentru viitorul Galaţiului!”, a transmis Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...

Memorandum de colaborare între porturile Galați și Vukovar

Joi, 30 mai, a avut loc semnarea unui memorandum de cooperare între Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA Galați și Autoritatea Portuară Vukovar (Croația).

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Primăriei Galați, cu participarea reprezentanților Ambasadei Croației în România, a europarlamentarului Dan Nica și a reprezentanților unor importante companii.

Protocolul de colaborare vizează fluxul logistic de mărfuri pe Dunăre, în vederea creării de oportunități de business ce vor conduce și mai mult la dezvoltarea celor două orașe și porturi.

APDM Galați și Autoritatea Portului Vukovar au deja o istorie comună în cooperarea interinstituțională, facilitată de proiectele europene ce au vizat obiective precum dezvoltarea transporturilor pe apele interioare (DaHar) sau armonizarea legislativă și protecția mediului (Wanda și Co-Wanda). Cele două administrații au mai colaborat în cadrul unui proiect-pilot ce a evaluat timpii și costurile transportului containerizat dintre Asia spre Vukovar, cu folosirea facilităților din Portul Galați.

Memorandumul semnat joi la Galați vizează mai multe domenii de cooperare:

- transportul de mărfuri generale sau mărfuri containerizate;

- transportul de pasageri și promovarea reciprocă prin acțiuni și evenimente specifice;

- asistență consultativă în procesul de adaptare a politicii portuare și a bunelor practici conform standardelor Uniunii Europene în domeniu;

- schimb de experiență și vizite tehnice în porturile aflate sub jurisdicția celor două administrații din România și Croația;

- identificarea și abordarea comună a proiectelor finanțate de UE menite să îmbunătățească activitățile portuare din România și Croația;

- dezvoltarea navigației pe apele interioare.

Citeşte mai departe ...

Formarea profesională continuă pentru învățătorii din sistemul educațional gălățean

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reușit să organizeze într-o singură zi trei cercuri metodice cu participarea educatorilor din județ. Aceste întâlniri au fost organizate pentru a facilita schimbul de idei și bune practici între cadrele didactice, având scopul de a îmbunătăți calitatea educației oferite elevilor din învățământul primar.

- Învățătorii arondați setului E, Galați și zonele rurale aferente, s-au întâlnit la Școala Gimnazială „Dimitrie Luchian” din Piscu. Tema abordată, atât din perspectivă teoretică, cât și practică, a fost „Modele de bune practici în dezvoltarea competențelor cheie în învățământul primar”.

- Învățătorii din setul Târgu Bujor și zonele rurale aferente s-au reunit la Școala Gimnazială Nr. 1 din Adam. Aceștia au discutat despre „Modalități de stimulare a creativității prin utilizarea metodelor activ-participative”, subliniind importanța metodelor activ – participative în dezvoltarea creativității elevilor.

- La Școala Gimnazială „Vasile Burlui” din Suceveni, învățătorii arondați setului F, Galați și zonele rurale aferente, au explorat tema „Învățământul simultan și eficientizarea actului educațional la școlarul mic”, concentrându-se pe strategiile de eficientizare a predării în clasele simultane.

Cercurile metodice pot deveni cu adevărat motorul dezvoltării profesionale a învățătorilor din județul Galați, contribuind la creșterea calității educației în întreaga regiune.

Citeşte mai departe ...

Olimpice gălăţene de bronz

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Danubius a găzduit în perioada 25-29 mai turneul final Valoare al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare. Galaţiul a fost reprezentat cu succes de ACS LUCIAN BUTE, antrenori Daniela Goldic, Bogdan Fuică şi Nicoleta Vlad, care a reuşit după un parcurs bun să cucerească medaliile de bronz. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 26-28 (13-17) cu Rapid, 26-22 (10-12) cu Corona Braşov, 28-19 (13-11) cu OK Sport Oneşti, în grupă, 25-35 (11-20) cu CSM Bucureşti, în semifinale, 24-23 (12-11) cu Transilvania Braşov, în finala mică. Lotul olimpicelor de bronz: Ioana Popoiu -Catrina Zăbavă, Roxana Dan, Ilinca Simionică, Rebeca Vasilache, Ioana Trifan, Antonia Chiriac, Anna Isac, Larisa Tufă, Ioana Vrabie, Irina Munteanu, Eveline Şandru, Ilinca Bălan, Teodora Dohotariu. La festivitatea de premiere care a fost oficiată de Steluţa Luca, antrenor federal, Cristian Gherman, antrenor România cadete şi Adrian Manole, preşedinte HC Dunărea Brăila s-au acordat Premiile individuale: Cel mai bun portar - Larisa Stan (CSM Bucureşti), Cea mai bună extremă stânga: Maria Antonescu (CSM Bucureşti), Cel mai bun inter stânga: Sara Lupuian (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Cel mai bun centru: Denisa Filip (ACS Transilvania Braşov), Cel mai bun pivot: Rania Mustaţă (ACS Transilvania Braşov), Cel mai bun inter dreapta: Ioana TRIFAN (ACS LUCIAN BUTE GALAŢI), Cea mai bună extremă dreapta: Sara Stark (CS Rapid Bucureşti), Golgheteră: Denisa Filip (ACS Transilvania Braşov) – 61 goluri, Cel mai bun apărător: Sophia Livadariu (CS Rapid Bucureşti), MVP : Mara Petrache (CSM Bucureşti). Clasament final: 1.CSM Bucureşti, 2.Rapid Bucureşti, 3.ACS LUCIAN BUTE GALAŢI, 4.ACS Transilvania Braşov, 5.CSM Corona Braşov, 6.ACS Cîtu Timişoara, 7.Gloria 2018 Bistriţa Năsăud, 8.OK Sport Oneşti.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri