Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Duminică, 30 Mai 2021 - Regional Press

Promovarea, un vis nerealizabil pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

Supărare foarte mare în rândul celor care iubesc fotbalul din oraşul nostru. Duminică, pe stadionul Orăşenesc din Însurăţei s-a disputat manşa retur a barajului de promovare în eşalonul secund dintre Dacia Unirea Brăila şi SC Oţelul Galaţi. Prima repriză a fost anostă, fără ocazii la cele două porţi, cele două combatante fiind preocupate să se anihileze reciproc. Răducan a irosit singura ocazie gălăţeană în min. 29. După pauză, roş-alb-albaştrii au mărit ritmul, au avut iniţiativa dar dominarea lor nu a avut clarviziune, Răducan nu a reuşit să-l învingă pe portarul brăilean în 2-3 situaţii şi cam atât. Cu un buget inferior dar cu multă voinţă, Dacia Unirea a dat lovitura de graţie în min.86 când a marcat singurul gol în urma unui contraatac fulgerător purtat de Cocîrlă şi finalizat de nou intratul Narcis Ioniţă. Rezultat final: Dacia Unirea - Oţelul 1-0 (0-0). Antrenorul Petre Grigoraş a folosit formula: Dinu - Farcaş, Cucu, Ghiocel, Sevastian (min.73 Gavrilă) - Neagu, Dobre (min.73 D.Cireş) - Stoian, Nica, Răducan - Cîrjan (min.73 Păun). SC Oţelul ratează pentru a patra oară consecutiv promovarea şi din vară va evolua tot în Liga a 3-a.

Citeşte mai departe ...

31 mai, termenul-limită pentru depunerea bilanțurile anuale

Firmele gălățene mai au la dispoziție ziua de luni, 31 mai, pentru a întocmi și depune situațiile financiare pentru anul 2020.

Depunerea bilanțurilor se va face fie în format tipărit și format electronic, la registratura unităților Ministerului Finanțelor sau la oficiile poștale (prin scrisori cu valoare declarată), fie numai în format electronic, pe portalul e-guvernare.ro (semnate cu certificat digital calificat).

Cu excepția subunităților deschise în România de societăți rezidente în state aparținând SEE, subunitățile din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate depun situații financiare anuale la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, tot până pe 31 mai.

Același termen se aplică și pentru depunerea situațiilor financiare anuale întocmite de sediile permanente.

Citeşte mai departe ...

Aproape 78.000 de angajări prin ANOFM

  • Publicat în Social

Un număr de 77.701 de persoane au fost încadrate în muncă în primele patru luni ale anului în urma programelor derulate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (26.251 de persoane), profesionale (18.575 de persoane), gimnaziale (17.058), în timp ce 8.076 de persoane au studii universitare.

Conform ultimei statistici disponibile la nivelul județului Galați, în perioada ianuarie-martie 2021, prin intermediul AJOFM Galați au fost încadrate în muncă 1.315 persoane.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe sunt cu studii gimnaziale (399), urmate de cele cu studii profesionale/arte și meserii (375). Numărul celor cu studii liceale este de 335, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 111. Persoanele cu studii primare și fără studii sunt 65 la număr, iar cele cu studii postliceale – 30.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Patricia Ţig părăseşte din primul tur Roland Garros-ul

  • Publicat în Sport

Japoneza Naomi Osaka, favorită 2, a eliminat-o duminică în primul tur al turneului de Grand Slam de la Roland Garros pe jucătoarea română Patricia Ţig cu 6-4, 7-6 (5), după un meci echilibrat. Gălăţeanca, jucătoare ce a fost legitimată la un moment dat la Arcada, a dat o replică consistentă jucătoarei japoneze, câştigătoarea Australian Open 2021, va părăsi turneul parizian cu un cec de 60.000 euro şi 10 puncte WTA. Osaka se va duela în turul doi cu o altă româncă, Ana Bogdan

Citeşte mai departe ...

Afost reglementat concursul pentru funcții de conducere în școli

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență cu modificările Legii Educației pentru participarea la concursurile de directori de școală și inspectori și a profesorilor care nu sunt în corpul experților în management educațional, potrivit informațiilor confirmate de surse guvernamentale pentru Edupedu.ro. Este vorba despre un proiect prin care profesorii tineri, care sunt titulari, pot participa la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori și inspectori.

Concret, pot participa toate cadrele didactice titulare cu diplomă de licență și titlul de doctor, cu gradul I sau cu gradul II.

Concursul pentru directorii de școli ar trebui organizat pe data de 27 iulie 2021, potrivit anunțurilor publice făcute de ministrul Educației.

Metodologia de concurs pentru concursul de directori ar putea fi anunțată săptămâna viitoare

Citeşte mai departe ...

Concert Aniversar, 65 de ani de teatru liric la Galaţi

La 15 mai 1956, un act oficial consemna înfiinţarea Teatrului de Operetă şi Estradă, la Galaţi, centru cu vechi tradiţii culturale şi un public de elită ce frecventa permanent instituţiile teatrale bucureştene. De atunci şi până astăzi această instituţie a suferit numeroase transformări, trei generaţii de artişti păstrând vie flacăra artei muzicale aici, la malul Dunării de Jos, fără întreruperi, prezentând peste 300 de premiere, în mii de reprezentaţii, titluri de mare popularitate din creaţia artei lirice universale, dar şi creaţii originale în primă audiţie, semnate de compozitori români şi străini. Din 1972, teatrul a purtat numele marelui tenor Nae Leonard iar din 2018, a fost numit Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Începutul lunii mai 2021 a adus relaxarea restricţiilor impuse de pandemie şi libertatea de a participa fizic la spectacole, astfel că s-a permis organizarea unui Concert Aniversar, duminică, pe 16 mai, care, deşi gândit într-un timp extrem de scurt, a celebrat această sărbătoare la un înalt nivel de excelenţă artistică. În deschidere, a fost prezentat filmul documentar Leonard 65, la al căruit text am lucrat cu emoţionante aduceri aminte, lectura şi actualizările fiind realizate cu profesionalism şi o dicţie impecabilă de către secretara şi reprezentantul PR al instituţiei Cristina Floroiu. Desfăşurarea imaginilor bazate pe fragmente de filme din arhivă şi fotografii selectate de Oana Artem a fost realizată de Alexandru Roşu. Am revăzut cu această ocazie foşti artişti ai teatrului, unii – foarte puţini – martori ai primilor ani de la înfiinţarea instituţiei, alţii, generaţia anilor 80, astăzi la final de carieră, şi cei din generaţia actuală, care au transmis mesajele şi urarile lor teatrului. Întregul film a reuşit în doar 30 de minute să evidenţieze 65 de ani de realizări, creionând identitatea şi unicitatea acestei instituţii ce s-a impus la nivel naţional şi internaţional prin întreaga sa activitate.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea și Francisk Iulian Chiriac îi acuză pe guvernanți că au lăsat fără investiții județele Galați și Brăila

Costel Fotea și Francisk Iulian Chiriac, președinții Consiliilor Județene din Galați și Brăila, au semnat o scrisoare prin care protestează față de modul în care au fost concepute proiectele PNRR.

„A doua aglomerare urbană după București, care are o populație de aproape un milion de oameni, este ignorată de către Guvern, iar cele mai mari porturi dunărene de pe teritoriul României, Galațiul și Brăila, au fost excluse din Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce va accentua decalajul zonei în comparație cu celelalte regiuni”, susțin Fotea și Chiriac.

Șefii celor două județe arată că împărțirea banilor s-a făcut pe criterii politice.

„Asistăm cu stupoare la această dezvoltare a României, așa cum arată ea din perspectiva Guvernului. O dezvoltare discreționară, criteriul politic fiind baza împărțirii sumelor și proiectelor de dezvoltare pentru județe, în fond o marginalizare a sud-estului României (zona Galați-Brăila). Și în această parte a țării investițiile cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt infime comparativ cu alte regiuni”, scrie în protestul semnat de Costel Fotea, președintele CJ Galați, și Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila.

Scrisoarea-protest este adresată premierului Florin Cîțu, vicepremierului Dan Barna, ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ministrului Transporturilor, Cătălin Dulă, și șefului Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Atragem atenția asupra faptului că și brăilenii și gălățenii au dreptul să beneficieze de aceste fonduri, în aceeași măsură cu arădenii sau clujenii. Nu vom plăti și noi rambursarea împrumutului pe care Guvernul îl va face pentru proiectele P.N.N.R? Guvernul trebuie să dea dovadă de maturitate politică şi administrativă, tratând cu respect acești aproape un milion de oameni care trăiesc în regiunea noastră şi care plătesc taxe și impozite. În numele a aproape un milion de oameni, vă cerem să nu excludeți aceasta zonă din planul major de investiţii cu finanțare prin P.N.R.R. Incompetența profundă de care a dat dovadă Guvernul României în scrierea Programului Național de Redresare și Reziliență este inacceptabilă, mai ales când distribuirea fondurilor și aprobarea proiectelor stau în pixul lacom al unui ministru”, susțin Costel Fotea și Francisk Iulian Chiriac.

Cei doi enumeră în scrisoare proiecte care nu au fost incluse în PNRR. Sunt opt proiecte de la Brăila -infrastructură rutieră județeană, spitalul județean, sală polivalentă, reabilitarea sediului Facultății de Inginerie- în valoare de 80 de milioane de euro, dar și drumurile expres Brăila-Buzău, Brăila-Focșani și spitalul regional Galați-Brăila. Consiliul Județean Galați a trimis spre finanțare prin PNRR proiecte pe sănătate în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. De asemenea, drumul expres Galați-Tecuci-Tișița, o investiție cu o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, nu este trecut în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citeşte mai departe ...

Un restaurant unic se deschide la Galați

Un restaurant unic se deschide în orașul Galați. Este vorba despre un restaurant-pub care propune un nou concept. Marea inaugurarea va avea loc pe 4 iunie.

The Livingroom este un restaurant-pub unic în Galati situat pe strada Brăilei, nr.28 (vizavi de complexul Potcoava de Aur). Cei care au gândit proiectul susțin că nu și-au dorit să urmeze trenduri, ci să le creeze într-o atmosferă unică. Va fi un spațiu în care se vor împleti diferite culturi, evidențiate prin muzică, gastronomie și evenimente speciale. Concret, vor fi seri tematice cu mâncare gătită de un chef cunoscut, degustări de vinuri rare, muzică live instrumentală și dj.

The Livingroom are un aspect luxos și o capacitate de 100 de locuri, împărțită în zona de dining și în zona de pub. La exterior se află o terasă unică prin design, cu o capacitate de 120 de locuri, prevazută cu loc de joacă pentru copii. Pe terasă sunt ecrane de mari dimensiuni pe care pot fi urmărite competiții sportive.

Motto-ul restaurantului este: KING OF THE PUBS, PUB OF THE KINGS.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri