Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Duminică, 09 Mai 2021 - Regional Press

Virtual, nevirtual, mergeţi copii către cei care vor să vă deschidă minţile!

"Open Gates- Open Minds" - Zilele Porţilor Deschise la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi se va desfăşura online în perioada 12-14 mai 2021. La eveniment sunt aşteptaţi să participe elevii de liceu, cadrele didactice, părinţii şi alte persoane interesate de oferta educaţională a Universităţii. În cadrul Open Gates - Open Minds participanţii vor putea vizita virtual spaţiile educaţionale şi de cercetare ale universităţii, vor avea posibilitatea să participe la cursuri şi la evenimente ştiinţifice, vor face cunoştinţă cu profesori şi studenţi, vor discuta direct pe platforma instituţiei cu foşti absolvenţi. Programul evenimentului va fi afişat zilnic pe reţelele sociale ale universităţii, respectiv ale fiecărei facultăţi în parte. Deschiderea evenimentului va fi realizată pe data de 12 mai 2021, la ora 10.00 de către Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu. În prima parte a evenimentului, vizitatorii vor avea acces la prezentarea generală a instituţiei, a Campusului Studenţesc "Al. I Cuza", a Mobilităţilor Programului Erasmus şi a parteneriatelor încheiate de instituţie cu mediul de afaceri şi alte universităţi, a Platformei de înscriere Admitere 2021. „Open Gates-Open Minds este o acţiune menită să arate deschiderea Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi către viitor, transparenţa totală şi dorinţa instituţiei de a comunica cu tânara generaţie. Venim în întâmpinarea elevilor de liceu cu cele mai interesante activităţi care au loc în Campusul ştiinţei, cu prezentări atractive ale laboratoarelor şi sălilor de curs, cu o serie de cursuri adaptate pentru vârsta lor, cu gânduri şi experienţe împărtăşite de absolvenţii noştri, care acum se bucură de o carieră de succes. Vă aşteptăm cu inimi, minţi şi porţi deschise să cunoaşteţi universitatea noastră, cea mai mare instituţie de învăţământ superior şi de cercetare din Sud-Estul României", a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Ar trebui să-i daţi crezare, copii!

Citeşte mai departe ...

Botezuri și petreceri oprite de polițiștii gălățeni. Amenzi usturătoare pentru administratorii restaurantelor

În cursul serii trecute, polițiștii gălățeni au întrerupt patru evenimente private, care se desfășurau fără respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infectarii cu virusul SARS -Cov 2.

Două dintre aceste evenimente s-au desfășurat pe raza Secției 1 Poliție Galați, în două restaurante situate pe străzile Alexandru Ioan Cuza și Portului.La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o aniversare și un botez, la fiecare participând în jur de 30 de persoane.

Un alt eveniment privat (botez) a fost constatat de polițiștii Secției 2 Poliție Galați, într-un restaurant de pe strada Drumul de Centură, stabilindu-se că la acesta participau aproximativ 60 de persoane.

Cu ocazia legitimării participanților, polițiștii au identificat un bărbat, de 34 de ani, care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu, acesta fiind sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei.

În aceeași seară,  polițiștii Postului de Poliție Foltești s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat, în localitate, la care participau în jur de 40 de persoane.

În toate cele patru cazuri, evenimentele au fost întrerupte, administratori restaurantelor fiind sancționați contraventional cu amenzi în valoare totală de 7 500 de lei.

Citeşte mai departe ...

Scenariile sanitare în județul Galați

 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ existente la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale din județul Galați, avizate de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică.

Prefectura Județului anunță că Municipiul Galați este în scenariul galben

În scenariul 1 (verde) se află școlile din Tecuci, Târgu – Bujor, Barcea, Băneasa, Berești Meria, Berești, Bălăbășești, Rădești, Bălășești, Braniștea, Brăhășești, Cavadinești, Costache Negri, Corni, Corod, Cosmești, Cudalbi, Cuza Vodă, Drăgănești, Drăgușeni, Foltești, Fundeni, Ghidigeni, Liești, Frumușița, Grivița, Ivești, Jorăști, Matca, Măstăcani, Movileni, Munteni, Nicorești, Poiana, Priponești, Pechea, Piscu, Suhurlui, Scânteiești, Smulți, Tudor Vladimirescu, Umbrărești, Vânători, Vlădești, Schela, Slobozia Conachi, Smârdan, Șendreni, Tulucești, Țepu și Valea Mărului;

În scenariul 2 (galben) sunt școlile din Băleni, Buciumeni, Cerțești, Cuca, Fârțănești, Gohor, Independența, GALAȚI, Nămoloasa, Negrilești, Oancea, Rediu, Suceveni și Vârlezi.

Citeşte mai departe ...

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice, numit Titularizare, va avea loc miercuri, pe 21 iulie 2021, potrivit unui draft de calendar al Ministerului Educației.

Titularizarea este concursul de angajare în învățământ la care candidații care iau medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată și cei care iau peste media 5, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

Rezultatele inițiale vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, potrivit calendarului în lucru la Ministerul Educației.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

  • Publicat în Sport

Stadionul Oţelul a găzduit sâmbătă manşa tur dintre SC Oţelul Galaţi şi Foresta Suceava, din barajul preliminar pentru promovarea în Liga a 2-a. Prima repriză a fost anostă cu puţine faze de poartă dar Oţelul s-a descătuşat după pauză, şi-a sufocat adversara şi a obţinut o victorie la scor de forfait. Antrenorul Petre Grigoraş, chiar şi în cârje, s-a agitat pe margine şi s-a dovedit inspirat cu schimbările făcute. Roş-alb-albaştrii s-au descătuşat în ultima jumătate de oră şi au marcat de trei ori: Neagu (min.58) care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri, Cîrjan (min.64) cu capul după un corner executat de Stoian, cel care peste doar două minute şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, transformând penaltiul scos de Nica. Pe final Gavrilă putea mări diferenţa dar lovitura liberă executată de el a ocolit de puţin cadrul porţii sucevene. Rezultat final: SC Oţelul - Foresta 3-0 (0-0) . 11-le de start pentru Oţelul: Dinu - Farcaş, Sîrghi, Ghiocel, D.Popescu - Neagu, Cucu - Petrache, Păun, Nica - Răducan. Au mai intrat: Dobre, Cîrjan, Stoian, Sevastian, Gavrilă. Returul este programat pe stadionul Areni din Suceava, pe 15 mai, de la ora 17.30. Echipa gălăţeană a făcut un pas uriaş spre barajul final unde va întâlni învingătoarea din partida Bucovina Rădăuţi - Dacia Unirea Brăila, în tur 2-0.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri