Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Joi, 13 Mai 2021 - Regional Press

Campanie a Camerei de Comerț gălățene, adresată elevilor

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați organizează vineri, 14 mai, prima campanie de animare și nediscriminare având drept scop prezentarea elevilor cu vârsta sub 18 ani a conceptelor privind prevenirea și combaterea discriminării, a etichetării indirecte, stereotipurilor precum și a legislației în domeniu.

Evenimentul face parte dintr-o serie de 6 campanii de animare și nediscriminare derulate în cadrul activității “Organizarea a unei campanii de animare și prevenire a nediscriminării”, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Evenimentul de vineri are loc, începând cu ora 11,30, în incinta Școlii nr.16 din municipiul Galați, din str Arieșului nr.8.

Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic în Piața Energiei, până pe 12 iunie

  • Publicat în Social

Lucrările realizate la calea de rulare a tramvaielor din Piața Energiei din Galați, cuprinse în cadrul proiectului de modernizare a arterelor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, impun, până în ziua de 12 iunie, mai multe restricții de trafic în zonă, informează municipalitatea.

Pe Str. Basarabiei, pe tronsonul cuprins între str. Ing. Anghel Saligny și Piața Energiei, pe direcția de mers către Piața Energiei, accesul autovehiculelor va fi interzis, cu excepția riveranilor.

Bld. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Tecuci și Piața Energiei, va fi închis circulației autovehiculelor.

Vor exista și devieri de trasee ale mijloacelor de transport în comun. Astfel, Stația „Piața Energiei” va fi suspendată și va fi reactivată stația de la „Magazinul italian”, situată la intersecția străzilor Basarabirei și A. Saligny.

Toate traseele care circulă pe str. 1 Decembrie 1918, pe sensul spre Piața Energiei, vor fi deviate pe str.Tecuci - str. A. Saligny. Traseele deviate sunt: 11, 39, 22, 18, 17, 28 și 36.

Autobuzele care asigură Traseul 7 nu vor mai ajunge în Piata Energiei, ci vor circula pe str. A. Saligny, atât pe tur, cât și pe retur.

Citeşte mai departe ...

Măsuri de relaxare pentru români: Din 15 mai se elimină portul măștii în aer liber și restricțiile de circulație noaptea

Preşedintele Iohannis a anunţat că de la data de 15 mai se renunţă la purtarea măştii la exterior, cu câteva excepţii, precum pieţele, târgurile sau staţiile de transport public. Tot din acest weekend sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte, a precizat președintele. Nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat.

„Vom avea o relaxare pas cu pas. (...)Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.

Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască.

A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Deci, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut.

Tot din acest weekend pot să vă dau câteva exemple. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului”, a declarat președintele Iohannis.

Citeşte mai departe ...

Dan Nica: „Cer Guvernului să respecte dreptul românilor la racordarea gratuită la gaze şi electricitate”

Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, cere Guvernului să îi respecte pe toţi acei români care au dreptul la racordare gratuită la rețelele de gaze naturale şi energie electrică, așa cum prevede legea.

„Există un angajament clar la nivel european pentru susținerea consumatorilor vulnerabili în UE. Guvernele PSD au acționat constant în acest sens, dovadă şi legislația pe care am promovat-o şi de care beneficiază acum românii. Un guvern care se prevalează de afluxul de cereri de racordare pentru a se gândi la limitarea accesului la gaze şi electricitate în funcţie de consum trădează un cinism, încălcarea directivelor europene si lipsă de viziune economică revoltătoare. Iar dacă e în pană de soluții coaliția de guvernare, să ia exemplul altor state europene: Franța, Germania, Austria, Spania, Irlanda  sau Grecia”, a declarat Dan Nica.

Măsurile de sprijin pentru consumatorii vulnerabili reprezintă o prioritate în Franța şi în Germaniam, susține Dan Nica.

„În Austria, gospodăriile cu venituri reduse nu trebuie să plătească taxa pentru energia electrică ecologică, în vreme ce în Grecia legea privind comunitățile energetice prevede sprijin pentru consumatorii vulnerabili. În Spania, Strategia națională pentru sprijinirea consumatorilor vulnerabili, aprobată în 2019, cuprinde dispoziții pentru abordarea tuturor dimensiunilor pentru sprijinirea acestora într-un mod integrat”, a precizat Dan Nica.

 Liderul europarlamentarilor PSD a solicitat Ministerului Energiei să pună urgent în aplicare prevederile directivelor europene pentru a nu declanșa infringementul împotriva României.

„Consumatorii au dreptul la racordare la gaze şi electricitate. Cât despre consumatorii industriali, ar fi de-a dreptul penibil să vedem un guvern care privează companiile de acces la reţeaua de gaze. Îi recomand ministrului Energiei, Virgil Popescu, să citească textul Directivei UE 2019/944 privind normele comune pentru piaţa internă a energiei electrice şi Recomandarea Comisiei Europene din octombrie 2020”, a subliniat eurodeputatul Dan Nica.

Citeşte mai departe ...

A XXV-a ediție a Congresului ”Marisiensis”

Peste 1.000 de studenţi din ţară şi din străinătate participă, începând de miercuri până duminică, la cea de-a 25-a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti ”Marisiensis”, organizat de studenţii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş.Congresul ”Marisiensis” este un eveniment cu tradiţie, care îmbină performanţa şi profesionalismul.

Potrivit organizatorilor, este o manifestare ştiinţifică de referinţă în comunitatea academică a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş şi reprezintă pentru studenţii din domeniile Sănătate, Ştiinţe şi Tehnologie un bun prilej de a-şi prezenta rezultatele cercetării.

Citeşte mai departe ...

Fără mască în spațiile deschise

Potrivit ministrului Sănătății, autoritățile iau în calcul eliminarea obligativității de a purta masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber. Probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a adăugat ministrul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 930 de cazuri COVID-19, în urma a 34.543 de teste, potrivit datelor transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică. Totodoată, 98 de personae au decedat, iar la terapie intensivă sunt internați 874 de pacienți.

 

Citeşte mai departe ...

Concert aniversar „Leonard 65”, la Teatrul Naţional „Nae Leonard”

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” sărbătoreşte pe 15 mai frumoasa aniversare de 65 de ani de activitate! Aşadar, pe 16 mai, de la ora 18.30, a pregătit spectacolul Concert aniversar „Leonard 65”, care va avea loc în sala de spectacole a instituţiei. Pe tot parcursul activităţii sale, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi şi-a afişat clar menirea: spectacole de operă, operetă, revistă şi balet, spectacole destinate declarat copiilor şi chiar concerte simfonice. Liricul gălăţean a acţionat întotdeauna pe mai multe planuri, în mai multe direcţii şi cu mai multe colective specializate. În cei 65 de ani de activitate, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi a fost prezentat un repertoriu de dimensiuni impresionante, cele mai importante titluri din operele italiene, franceze, germane, ruse şi româneşti fiind aplaudate în una sau mai multe versiuni scenice, motiv pentru care duminică, pe 16 mai, sărbătorim cu un spectacol reprezentativ, în care titluri din opere precum Faust, de Charles Gounod, Cavalleria rusticană, de Pietro Mascagni, Carmen, de Georges Bizet, Elixirul dragostei, de Gaetano Donizetti sau Trubadurul, de Giuseppe Verdi, vor fi interpretate de soliştii Ana Băcanu, Andreea Bucur, Adelina Diaconu (soprane), Florentina Soare, Lăcrămioara Crihană (mezzosoprane), Florin Bobei, Adrian Mărginean, Valentin Vasopol (tenori), Dominic Cristea (bas-bariton) şi Constantin Lupu (bariton), alături de orchestra Teatrului, spectacolul fiind condus de la pupitrul dirijoral de maestrul Cristian Sandu. La pian, Ciprian Oloi va interpreta Rhapsody in Blue 17, de George Gershwin. Preţul întreg al biletului pentru spectacolului Concert aniversar „Leonard 65” este de 32,4 lei, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziţionate online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-online sau de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei.

Citeşte mai departe ...

Peste 200 de imigranți din Somalia, Afganistan și Irak au primit cadouri de la preoții gălățeni

Imigranții aflați în centrul de azil din Galați au primit cadouri de la Arhiepiscopia Dunării de Jos. Este vorba de 220 de persoane din Afganistan, Eritreia, Siria, Libia, Irak, Sudan, Pakistan, Camerun şi Somalia care au primit pachete cu alimente și cu produse de igienă.

„Cei 220 de imigranţi, între care şi mulţi copii, au primit pachete cu produse de igienă, materiale pentru cărăţenie, alimente greu perisabile, legume şi dulciuri ca semn al dragostei şi al bucuriei prilejuită de marele praznic al Învierii Domnului. Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru aceste persoane care provin din Afganistan, Eritreia, Siria, Libia, Irak, Sudan, Pakistan, Camerun şi Somalia, ţări fragile şi afectate de conflicte, cu religii diferite şi care au găsit la Galaţi liniştea şi pacea atât de mult dorite, dar şi ospitalitatea şi dragostea creştină care se îmbină armonios cu profesionalismul angajaţilor centrului”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Valoarea ajutoarelor oferite de Arhiepiscopia Dunăriii de Jos a fost de aproximativ 8.000 de lei.

Citeşte mai departe ...

Firea: Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi!

Senatoarea PSD Gabriela Firea cere guvernanților să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ. „Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line”, a scris Firea, pe Facebook.

„Discuție aplicată despre redeschiderea tuturor școlilor și testarea profesorilor și a elevilor, împreună cu parlamentarii și colegii noștri din București și Ilfov. Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor! Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ”, a declarat Gabriela Firea.

Senatoarea PSD susține că „guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi!”

„Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line.Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020.  PSD a propus și testarea în masă și redeschiderea școlilor, cu mult înainte  ca dezastrul să se producă. Și în noiembrie 2020 și în ianuarie 2021. Orban și Cîțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii”, a  adăugat Firea.

Citeşte mai departe ...

Sera palmierilor prinde contur. Investiția Consiliului județean Galați este de 3 milioane de euro

Avansează lucrările la sera de plante tropicale de la Grădina Botanică din Galați. Se lucrează atât la structura de rezistenţă a construcţiei, cât şi la amenajarea de la zero a unor noi spaţii expoziționale.

„Pas cu pas, inesteticul schelet metalic din curtea Grădinii Botanice, care a fost abandonat acum mai bine de 20 de ani, se transformă într-o spectaculoasă seră de plante exotice. La finalul lucrărilor, gălăţenii vor putea admira palmieri de aproape 20 de metri înălţime, arbori de cafea, portocali, bananieri, cactuşi, liane şi diverse plante mediteraneene”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sera de plante exotice este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați care costă aproximativ trei milioane de euro. Obiectivul are o mare importanță economică și va fi unul de interes pentru comunitate, dar și pentru întreaga regiune

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri