Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 17 Mai 2021 - Regional Press

Masca rămâne obligatorie în toate piețele din Galați

  • Publicat în Social

Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA informează că, în conformitate cu măsurile dispuse prin HG nr 531/11.05.2021 privind prelungirea stării de alertă, modificată și completată prin HG 550/14.05.2021, activitatea din piețele agroalimentare și din magazinele Economat se va desfășura după programul în vigoare.

Excepția va face piața de gros din Calea Basarabiei, unde se revine la programul non-stop.

Rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în toate piețele municipiului Galați, precizează Administrația Piețelor Agroalimentare, care insistă să fie respectate măsurile de protecție impuse la nivel național: dezinfectarea mâinilor cu soluţie la intrarea în spaţii, păstrarea unei distanțe de 1,5 m de alte persoane, evitarea contactului direct cu alte persoane, evitarea formării oricărui grup de persoane.  

Citeşte mai departe ...

Centru de vaccinare pe platforma Șantierului Naval Damen Galați

Luni, 17 mai, a fost deschis centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de pe platforma Șantierului Naval Damen Galați. Aici se vor imuniza, cu serul de la Pfizer, salariații șantierului și ai firmelor subcontractoare, cât și familiile acestora.

Centrul va rămâne deschis atât timp cât va fi necesar pentru acoperirea tuturor cererilor.

Pe platforma şantierului naval gălățean lucrează, în prezent, aproximativ 2.500 de angajaţi, din care aproape 500 sunt deja vaccinați.

Alții aproximativ 600 și-au exprimat accordul pentru a fi vaccinați, unii dintre ei împreună și cu alți membri de familie.

Citeşte mai departe ...

CSG a fost dintotdeauna o sursă de bani pentru hoţi!

O reţea de hoţi care dădea lovitură după lovitură pe platforma combinatului siderurgic din Galaţi a fost capturată de poliţişti. Oamenii legii au pus la cale un flagrant şi i-au prins pe indivizi în timp ce încercau să fure aparatură electrică. Prejudiciul se ridică la trei sute de mii de euro. Hoţii, care nu sunt angajaţi ai combinatului, au identificat o modalitate de a-i fenta pe paznici. De la sfârşitul anului trecut şi până acum, au dat mai multe lovituri. La un moment dat, au provocat chiar şi oprirea fluxului tehnologic, prin blocarea unui furnal, dupa ce au furat cabluri electrice. Poliţiştii i-au prins când ieşeau dintr-o magazie. Gabriela Costin, IPJ Galaţi: "În cursul nopţii, poliţiştii au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbaţi care sustrăgeau de pe platforma siderugică componente de materiale neferoase". Din aproape în aproape, anchetatorii au identificat o reţea formată din 8 bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. La prima oră, poliţiştii le-au bătut la uşă, după ce procurorii au aprobat 14 percheziţii domiciliare. Ce nu ştiu procurorii, se fură şi acum din Combinatul Siderurgic Galaţi, numai că nu vedeţi voi şi încă nu aţi aflat că şi oamenii care locuiesc pe lângă Combinat sunt implicaţi, TOŢI! Dar voi, poliţiştii, aveţi încă ochelari de cal sau, mai rău, sunteţi implicaţi, şi asta e mai rău!

Citeşte mai departe ...

O adolescentă de 15 ani a căzut de pe un bloc cu patru etaje

O adolescentă de 15 ani din Galați a căzut de pe acoperișul unui bloc cu patru etaje din Galați. Polițiștii încearcă să afle dacă a fost vorba despre un accident sau despre o tentativă de sinucidere.

Potrivit martorilor, fata s-a urcat pe acoperișul blocului și apoi s-a aruncat în gol. Căderea i-a fost atenuată de un copac și a supraviețuit impactului cu solul.

„Victima are 15 ani, a căzut de pe acoperișul unui bloc cu 4 etaje. Ea nu locuiește acolo. În cădere s-a lovit de o creangă, i-a atenuat căderea. A supraviețuit, are un traumatism la coloană și este policontuzionată. A fost transportată la spital”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul SAJ Galați, potrivit Mediafax.

Polițiștii au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă. Anchetatorii încearcă să afle dacă fata de 15 ani a încercat să se sinucidă sau a fost victima unui accident.

Citeşte mai departe ...

PSD: PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

PSD reacționează după ce Guvernul a dezmințit varianta unei întâlniri între premierul Florin Cîțu și Marcel Ciolacu. "Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României", susține PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara, la Antena 3, că a purtat cu premierul Cîțu o discuție telefonică ce a durat „maxim un minut” și a rămas că vor stabili luni data și locul unei întâlniri pentru a discuta despre PNRR. 

„Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîțu pe marginea PNRR, în condițiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern. Este în interesul României și spre binele tuturor cetățenilor ca reprezentanții Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR”, a transmis biroul de presă al Partidului Social Democrat.

Citeşte mai departe ...

Alexandru Rafila: ”Dacă toată lumea se testează şi nimeni nu se vaccinează, ne reîntoarcem la restricţii”

Doctorul Alexandru Rafila atrage atenţia asupra faptului că numărul persoanelor care se vaccinează în această perioadă cu prima doză de ser anti-COVID este mai mic decât cel al persoanelor care primesc doza de rapel, fapt ce va duce la o diminuare a ritmului vaccinării în următoarele săptămâni, cu consecinţa că „diversele ţinte nu vor fi atinse”. „Dacă toată lumea se testează şi nimeni nu se vaccinează, o să ne reîntoarcem la restricţii şi lucrul ăsta trebuie să-l înţelegem, asta e realitatea. Lucrul ăsta se poate întâmpla şi nu ar trebui să ne întoarcem la situaţia anterioară”, afirmă medicul.

El a arătat că în momentul de faţă „sunt semne îmbucurătoare”, însă a evidenţiat că „experienţa” României şi a altor state europene arată că trebuie menţinute unele măsuri de precauţie şi că trebuie mobilizaţi oamenii la vaccinare

El a vorbit despre testele antigen rapide, arătând că acestea pot fi „o bună alternativă” pentru organizarea unor evenimente, însă consideră că ar fi o greşeală ca vaccinarea să fie înlocuită de utilizarea acestor teste.

Acesta consideră că este nevoie de o campanie de informare a părinţilor cu privire la vaccinarea copiilor cu vârste de peste 12 ani, el arătând că din datele pe care le are „eficacitatea este chiar mai mare la copii decât la populaţia adultă şi este bine ca aceste lucruri să fie cunoscute de către părinţi”.

 

Citeşte mai departe ...

World LUMEN Congress, ediția a XV-a

Universitatea Danubius din Galati este co-organizator al ediției 2021 a World LUMEN Congress (WLC2021) ce va avea loc în perioada 26-30 mai, la Iaşi, România.

Congresul va explora noi abordări din tematica socio-umană prin tema aniversară “Logos Universalitate Mentalitate Educație Noutate”, aducând împreună cadre didactice din întreaga lume, practicieni și experți.

World LUMEN Congress 2021 reprezintă o continuare a primei ediții a manifestării care s-a desfășurat în anul 2016, cu ocazia a celei de-a 15-a aniversări a LUMEN. Drept urmare, lucrările WLC21 se vor concentra, mai departe, pe interferențele dintre noile abordări teoretice și practica socială și educațională, luând în calcul nevoia de redimensionare etică a acțiunii în plan social.

Evenimentul se va desfășura online.

Citeşte mai departe ...

Fetele de la FC Universitatea au pierdut la limită pe teren propriu

  • Publicat în Sport

Duminică au fost programate partidele celei de-a 7-a etape din play-off-ul Ligii 1 la fotbal feminin. FC Universitatea Galaţi s-a duelat pe stadionul Siderurgistul cu Fortuna Becicherecu Mic, ocupanta locului 3. Chiar dacă au avut absenţe importante: Monica Benţoiu, Alexandra Ivan şi Lidia Moacă iar Valeria Postol şi Iriska Topal au intrat nerefăcute complet, gălăţencele antrenate de David Asandei, Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu au desenat frumos, şi-au creat ocazii importante prin Nina Anca dar au trebuit să se recunoască învinse din nou. Rezultat final: FCUG - Fortuna 0-1 (0-0). 11-le de start pentru pantere: Roxana Pazargic, care a parat o lovitură de la 11 metri în prelungiri - Valentina Ivan, Daniela Mardari, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaya - Nicoleta Lepădatu, Valeria Postol, Iriska Topal, Andreea Surcică, Ioana Sfetcu - Nina Anca. Au mai intrat: Georgiana Bobocea şi Alexandra Condrea. FCUG se menţine pe locul 6 cu 19 puncte. Echipa gălăţeană mai are de jucat două meciuri până la terminarea sezonului: U Olimpia Cluj, 22 mai în deplasare respectiv Piroş Security Arad, 26 mai acasă.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi, ca şi retrogradate

  • Publicat în Sport

Liga Florilor MOL la handbal feminin a programat în weekend la Rm. Vâlcea noi partide. CSM Galaţi a pierdut ambele partide şi şi-a diminuat considerabil şansele de a mai prinde un loc de baraj. Echipa antrenată de Alexandrina Soare şi Relu Druţu a înregistrat rezultatele: 24-25 (8-13) cu Dacia Mioveni 12, au marcat: Cristina Gheorghe 3 goluri, Abigail Vălean 4 g, Cristina Andriţa 9 g, Daciana Balaban 1 g, Cătălina Cioaric 7 g şi 27-30 (15-18), marcatoare: Gheorghe 2 g, Vălean 4 g, Prescură 1 g, Andriţa 7 g, Balaban 1 g, Cioaric 4 g, Vizitiu 6 g, Bokaric 2 g. CSM Galaţi se menţine pe locul 13, direct retrogradabil, la 14 puncte de locul 12, care asigură prezenţa la baraj, ocupat de Dacia Mioveni. Echipa gălăţeană va juca la sfârşitul acestei săptămîni la Sf. Gheorghe alte trei partide cu: Activ Prahova Ploieşti, SCM Rm. Vâlcea şi HC Zalău.

Citeşte mai departe ...

Autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, în valoare de peste 160.000 euro, descoperit la Brăila

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Brăila au descoperit şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism, în valoare de 788.000 de lei, care figura în bazele de date ca fiind semnalat furat din Germania, alertă introdusă cu doar o zi înainte.

În data de 16 mai, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pe o arteră din municipiul Brăila, un autoturism marca Ferrari California, înmatriculat în Germania, condus de un cetăţean irakian în vârstă de 40 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii u efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, cu o zi înainte.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul este achiziţionat în sistem leasing şi nu are cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 788.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri