Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Sâmbătă, 01 Mai 2021 - Regional Press

Hocheiştii de la CSM Galaţi conduc cu 2-0 la general în finala mică

  • Publicat în Sport

Meciul 2 din finala mică a Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă dintre CSM Galaţi şi ACSH Gheorgheni s-a disputat în Vinerea Mare pe Patinoarul Dunărea. Ca şi în ziua precedentă, echipa gălăţeană a avut iniţiativa, a condus cu 1-0 şi 3-1, oaspeţii au avut puterea să revină şi să egaleze dar CSM-ul a dat lovitura şi a reuşit golul victoriei cu nouă minute înainte de final. Rezultat final: CSM Galaţi - ACSH Gheorgheni 4-3 (1-1, 2-1, 1-1). Marcatorii pentru echipa învingătoare: Lymansky din pasa lui M.Biro, Irimia ajutat de acelaşi M.Biro, Neznamov, ajutat de Paior şi Machala şi Makarov, cu contribuţia lui Skachkov şi Paior. CSM Galaţi conduce cu 2-0 la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a intra în posesia medaliilor de bronz. Meciurile 3 şi 4 vor avea loc la Gheorgheni, luni şi marţi.

Citeşte mai departe ...

Prohodul Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba Deniei Prohodului Domnului a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai acestui sfânt locaș.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni care au dorit să participe în această zi de doliu pentru creştinătate la slujba de punere în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Soborul slujitor, împreună cu numeroşi credincioşi şi tineri din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala Galaţi, îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc, purtând în mâini făclii aprinse, au cântat Prohodul Domnului.

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. La cele patru opriri, chiriarhul Dunării de Jos şi preoţii din sobor au rostit cuvenitele ectenii.

În timp ce Sfântul Epitaf era purtat împrejurul sfântului locaş, credincioşi prezenţi ţineau în mâini lumânări aprinse, într-o atmosferă de profundă evlavie şi rugăciune.

După procesiune, la momentul reintrării în catedrală, toţi cei prezenţi la slujbă au trecut pe sub Sfântul Epitaf, pentru a participa în continuare la slujba Deniei Prohodului.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Citeşte mai departe ...

Medicii de familie vor primi 40 de lei pentru o vaccinare

De luna aceasta, medicii de familie mai primesc încă zece lei în plus pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare, iar tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul a precizat că modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie.

Prin Ordonanța de Urgență, aprobată miercuri, pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii se prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri