Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Duminică, 23 Mai 2021 - Regional Press

Autoturism Jaguar, care figura ca furat din Marea Britanie, descoperit în comuna gălățeană Independența

  • Publicat în Social

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați - I.T.P.F. Iași au depistat, pe raza localității Independența, din județul Galați, un autoturism marca Jaguar, fabricat în 2016, ce aparținea unei femei în vârstă de 41 de ani.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Marea Britanie.Cu privire la aspectele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul în sistem leasing de la o societate de profil din Marea Britanie și nu a mai achitat ratele aferente”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere. Autoturismul, în valoare de aproximativ 147.800 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte mai departe ...

Peste jumătate de milion de doze Pfizer ajung mâine în țară

România va primi luni o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 698.490 de doze.
Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare Împotriva COVID-19.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează CNCAV.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
În România, alocarea dozelor de ser se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată sursa citată.

Citeşte mai departe ...

Parcă se mişcă ceva în lumea teatrului, e bine!

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" creşte la 50% gradul de ocupare a Sălii de Spectacole în baza Hotarârii nr. 403 din 15 mai 2021 emisă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi ca urmare a scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus sub pragul de 1,5 la mia de locuitori în municipiul Galaţi. Săptămâna aceasta, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolele SOACRA CU TREI NURORI după Ion Creangă, regia Dan Mirea şi PASAGERII de Sam Bobrick, direcţia de scenă lect.univ.dr. Florin Toma. Programul de reprezentaţii poate fi consultat pe fanitardini.ro/program, iar biletele la spectacole pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro. Teatrul Dramatic „Fani Tardini” oferă reprezentaţii în condiţii de siguranţă sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare.
Citeşte mai departe ...

18 salariați ai ANIF Galați, concediați pentru că încasau în același timp pensie și salariu

18 salariați ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Filiala Galați au fost dați afară deoarece cumulau pensia cu salariul. Totul s-a aflat în urma unui control al ITM, iar salariații au fost concediați.

„Menționăm că, în luna mai, Filiala a fost supusă unei acțiuni de control din partea ITM Galați, iar în planul de control al ITM a intrat și verificarea salariaților cu vârsta apropiată de pensionare. În urma controlului, Filiala Galați a solicitat Casei Județene de Pensii Galați verificarea unui număr de 25 de persoane care se încadrau în aceasta categorie. În urma răspunsului transmis de aceasta, s-a constatat că un număr de 18 salariați erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă. Aceștia nu au informat conducerea ANIF că sunt beneficiarii dreptului de pensie, deși legislația actuală prevede că obligația cu privire la acest lucru revine salariatului”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANIF.

Prin urmare, Filiala Teritorială Galați a emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă, iar Agenția Națională va dispune măsurile legale care se impun, au precizat cei de la ANIF.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Rebeca Daria Ciocan s-a întors cu două medalii de argint de la Cupa României

  • Publicat în Sport

Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti a găzduit în weekend întrecerile Cupei României la atletism pentru juniori 1 Under 20. Marea speranţă a atletismului gălăţean, Rebeca Daria Ciocan şi-a confirmat încă odată calităţile şi conştienciozitatea, reuşind să obţină două medalii de argint: 100 m plat, cu rezultatul 12,29, record personal după ce în serii a înregistrat 12,30 respectiv 200 m plat, cu timpul de 25,00. Trebuie menţionat faptul că gălăţeanca a alergat pentru prima dată în carieră o cursă de 200 metri. „Sunt foarte mulţumită de cum a decurs acest concurs, am obţinut rezultate bune atât la 100 cât şi la 200 de metri, aceasta fiind prima mea participare la proba de 200 m. În continuare îmi doresc să am un sezon cât mai bun pe plan naţional cât şi internaţional”, ne-a declarat „Rebe”. Atleta este legitimată la CSM Galaţi unde este pregătită de antrenorul emerit Dumitru Văduvoiu. Următoarea competiţie va fi campionatul naţional de seniori din 4 Iunie care se va desfăşura la Cluj Napoca.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri