Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Vineri, 07 Mai 2021 - Regional Press

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

  • Publicat în Sport

Liga Florilor MOL a continuat vineri cu partidele celei de-a 21-a etape. CSM Galaţi a întâlnit în sala sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca pe SCM Craiova, într-un duel foarte important pentru locul 11. Prima repriză a fost destul de echilibrată, cele două echipe au mers cap la cap în primul sfert de oră, după care oltencele s-au desprins şi au condus cu trei goluri la pauză. SCM Craiova a forţat şi s-a desprins decisiv după pauză. Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în min.49, scor: 25-15. Rezultat final: CSM Galaţi - SCM Craiova 22-28 (12-15). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Cristina Andriţa 6 goluri, Abigail Vălean 3 g, Cătălina Cioaric 3 g, Tamara Bokaric 2 g, Cristina Gheorghe 2 g, Daniela Corban 1 g, Daciana Balaban 1 g, Mădălina Conache 1 g, Andreea Prescură 1 g, Ana Maria Lopătaru 1 g. CSM Galaţi se menţine pe locul 13 cu 10 puncte.

Citeşte mai departe ...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

„Open Gates- Open Minds” - Zilele Porților Deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se va desfăsura online în perioada 12-14 mai 2021. La eveniment sunt așteptați să participe elevii de liceu, cadrele didactice, părinții și alte persoane interesate de oferta educațională a Universității.

În cadrul Open Gates - Open Minds participanții vor putea vizita virtual spațiile educaționale și de cercetare ale universității, vor avea posibilitatea să participe la cursuri și la evenimente științifice, vor face cunoștință cu profesori și studenți, vor discuta direct pe platforma instituției cu foști absolvenți. Programul evenimentului va fi afișat zilnic pe rețelele sociale ale universității, respectiv ale fiecărei facultăți în parte.

Potrivit inițiatorilor, Open Gates-Open Minds este o acțiune menită să arate deschiderea Universității „Dunărea de Jos” din Galați către viitor, transparența totală și dorința instituției de a comunica cu tânăra generație. Vine în întâmpinarea elevilor de liceu cu cele mai interesante activități care au loc în Campusul Științei, cu prezentări atractive ale laboratoarelor și sălilor de curs, cu o serie de cursuri adaptate pentru vârsta lor, cu gânduri și experiențe împărtășite de absolvenți, care acum se bucură de o carieră de succes.

 

Citeşte mai departe ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” reia reprezentaţiile în Sala Mare de Spectacole, în baza Hotărârii nr. 375 din data de 2 mai 2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată ca urmare a scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus sub pragul de 3 la mia de locuitori în municipiul Galaţi. Primele reprezentaţii vor avea loc sâmbătă şi duminică, pe 8 şi 9 mai 2021, la un grad de ocupare a sălii de 30% din capacitatea totală. Sâmbătă, 8 mai 2021, la ora 19:00, este programat spectacolul MAME, o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală. Regia este semnată de Cristian Ban, iar scenografia este creaţia Iuliei Gherghescu. Spectacolul durează o oră şi jumătate. Duminică, 9 mai 2021, la ora 19:00, este programat spectacolul PASAGERII de Sam Bobrick. O co-producţie Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi – Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, PASAGERII este spectacolul de licenţă al Anului III Actorie de la Facultatea de Arte. Pornim într-o călătorie spre oriunde şi nicăieri care ne va duce totuşi spre tărâmuri mult şi de demult dorite. Direcţia de scenă poartă semnătura lect.univ.dr. Florin Toma, iar scenografia este realizată de Daniel Divrician. Spectacolul dureaza două ore şi se desfăşoară cu publicul pe scenă (pe gradene). Locurile sunt limitate.
Citeşte mai departe ...

Vaccinare în impas (și) la Galați

În condițiile în care s-a lansat la nivel național, cu surle și trâmbițe, campania de vaccinare prin intermediul cabinetelor medicilor de familie, o situație, oarecum, hilară dacă nu tristă arata că sunt sute de localități în țară fără medic de familie.

Potrivit unui raport prezentat săptămâna trecută de Avocatul Poporului, peste 200 de localităţi din mediul rural din România nu au medic de familie.

Deşi la nivel teoretic există o Strategie naţională de sănătate, aceasta se pare că nu a dat rezultatele scontate, situaţia în teritoriu, mai ales în zona rurală, fiind una deficitară din punct de vedere al garantării şi asigurării sănătăţii publice prin intermediul medicilor de familie.

Ecaterina Mirea, adjunct al Avocatului Poporului, spune că raportul semnalează, pe de o parte, o legislaţie neadecvată realităţii de fapt existente în România şi, pe de altă parte, o lipsă de colaborare între instituţiile centrale cu atribuţii în materie, cu cele locale. Ea a mai precizat că raportul relevă că lipsa cadrelor medicale a dus la închiderea mai multor cabinete şi că au fost situaţii în care medicii au ieşit la pensie şi în locul lor nu au mai venit alte persoane.

La nivelul județului Galați, potrivit situației centralizate în baza de date și prezentată pe site-ul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, nu mai puțin de cinci comune nu au medici de familie: Bălășești, Buciumeni, Poiana, Grivița și Jorăști.

Citeşte mai departe ...

Pas important spre play-off pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit joi seara confruntarea dintre CSM Galaţi şi Dinamo Bucureşti, din penultima etapă a sezonului regular al Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Miza a fost uriaşă, învingătoarea urmând să aibă prima şansă la clasarea pe locul 8, ultimul care asigură prezenţa în play-off. Primul sfert a fost echilibrat, avantajul alternând când într-o parte când în cealaltă, bucureştenii au terminat în avantaj: 24-23. Dinamo a înscris primele puncte din sfertul doi după care CSM Galaţi a preluat iniţiativa şi a trecut în avantaj pe tabela de marcaj. Echipa gălăţeană a intrat la vestiare cu două posesii avantaj: 49-45. Soarta partidei s-a tranşat în sfertul trei, băieţii lui Florin Nini au pornit lansat cu un ecart de 9-0 şi s-au desprins decisiv: 60-47. Rezultat final: Dinamo Bucureşti - CSM Galaţi 76-85 (24-23, 21-26, 17-19, 14-17). 5-ul de start pentru echipa învingătoare: Bruncevic 2 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepţii; Vlad (0 p, 0, 5, 1); Brandon (9 p, 12, 5, 2); Konjevic (22 p, 2, 3, 0); Sturanovic (18 p, 6, 1, 1). Au mai jucat: Hamilton (18 p, 5, 1, 3); Eads III (12 p, 3, 0, 3); Ciotlăuş (4 p, 4, 1, 2); Grecu. CSM Galaţi a urcat pe locul 8 cu 35 puncte şi va juca astăzi cu SCM Craiova, locul 5 cu 42 de puncte, de la ora 19.00. Partida va fi transmisă pe canalul de Youtube FRB TV.

Citeşte mai departe ...

Centru de vaccinare drive-thru în Galaţi. Se deschide duminică și va fi amplasat în parcarea mall-ului

Vești bune pentru gălățeni. Începând de duminică, 09 mai 2021, va funcţiona primul centru de vaccinare de tip drive - through din oraş care va fi amplasat în parcarea Galaţi Shopping City.

În cadrul centrului, care va avea patru fluxuri de vaccinare, se va utiliza serul Pfizer, iar programul va fi între orele 08.00 şi 20.00. 

Potrivit Prefecturii Galați, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean este de 108.069. Numărul total al persoanelor din județul Galați care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 38.448. Alte 31.173 persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați pregătește investiții de aproximativ 35 de milioane de euro

Se pregătesc noile investiţii cu fonduri europene. Este vorba despre modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, proiecte de peste 35 de milioane de euro.

„Demarăm partea de proiectare tehnică pentru una din cele mai mari investiţii în infrastructura rutieră. Este vorba despre modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi  -DJ 255 A- intersecţia cu DN25”,a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest proiect va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2021-2027, pe o listă predefinită de proiecte selectate. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiție.

„Am semnat deja contractul de proiectare, astfel încât, în momentul în care se vor deschide axele de finanţare pe fonduri europene, să avem realizate toate studiile de teren şi documentaţiile necesare. De altfel, şi partea de proiectare va fi finanţată tot din fonduri europene, pe Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.
Valoarea estimată a întregii investiţii este de aproximativ 35 de milioane de euro”, a precizat Costel Fotea.

 

 

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri