Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Marți, 11 Mai 2021 - Regional Press

Peste 1.300 de angajări prin AJOFM Galați, în primul trimestru

  • Publicat în Social

În perioada ianuarie-martie 2021, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați au fost încadrate în muncă 1.315 persoane, dintre care 498 au fost femei, informează instituția.

692 de persoane din acest total au peste 45 de ani, 241 au vârsta mai mică de 25 ani, 214 au între 35 și 45 de ani, iar 168 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 735 dintre persoanele angajate prin AJOFM provin din mediul urban, iar 580 persoane, din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu studii gimnaziale (399), urmate de cele cu studii profesionale/arte și meserii (375). Numărul celor cu studii liceale este de 335, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 111. Persoanele cu studii primare și fără studii sunt 65 la număr, iar cele cu studii postliceale încadrate - 30.

De asemenea, în primul trimestru al acestui an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.689.

Citeşte mai departe ...

14 firme din Galați au început vaccinarea angajaților

Peste 200 de companii din toată țara au început vaccinarea, iar alte peste 60 vor începe să facă același lucru în această săptămână, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al CNCAV.

„Până în acest moment vorbim de un număr 207 operatori economici care au demarat activitatea de imunizare a angajaților, din care 43 din HoReCa. Această activitate a fost desfășurată cu ajutorul a 58 de echipe mobile și s-a ajuns la un număr de 17.590 de persoane vaccinate astfel”, a declarat Andrei Baciu.

El a precizat că în această săptămână va începe vaccinarea angajațior din 62 de companii private cu peste 100 de angajați.

Într-un top al județelor după numărul firmelor care au început vaccinarea propriilor angajați, Galațiul este pe locul 4, cu 14 operatori economici, conform secretarului de stat. În top 3 sunt Brașovul, cu 35 de firme, Alba, cu 29 și Dolj, cu 16, iar pe locul 5 este Harghita, cu 12.

Brașovul conduce și în topul județelor cu cei mai mulți angajați vaccinați ”la serviciu”, cu 2.563 de persoane, urmat de București – 2.500 și Cluj – 1.650.

Citeşte mai departe ...

Președintele Iohannis, la Poligonul Smârdan:„Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic al NATO”

Președintele Klaus Iohannis a participat marți, alături de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, care se va desfășura în poligonul Smârdan din Galați.  Exercițiul face parte din mai amplul „Defender Europe 2021”, care implică cele mai mari manevre militare NATO din Europa realizate sub comandă americană. Exercițiul va verifica inclusiv capacitatea de apărare a armatei române în cadrul unui „scenariu fictiv”.

Conform MApN, exercițiul „Justice Sword 21” face parte din complexul de exerciții „Dacia 21 LIVEX”, desfăşurat la nivelul Armatei României, conectat la exerciţiile Defender Europe 2021 conduse de armata americană, şi are ca scop principal îmbunătăţirea capacităţii structurii de a planifica, conduce şi desfăşura acţiuni de luptă într-un mediu de luptă multinaţional.

Preşedintele Klaus Iohannis susține că este„impresionat” de exercițiile militare. 

„Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare! Este, pentru noi, pe Flancul Estic al NATO, extrem de important să avem forţe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe Flancul Estic. Ieri, am condus împreună un Summit al Formatului Bucureşti 9, am discutat în pregătirea Summitului NATO care va avea loc peste o lună de zile şi, împreună cu domnul Preşedinte, am dorit astăzi să venim şi să vedem cum se pregătesc în teren oamenii noştri. Sunt impresionat, exerciţiul a funcţionat foarte bine şi îi felicit pe toţi!”, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a adăugat că este foarte importantă această colaborare a soldaţilor români şi polonezi.

„Astăzi pe poligonul de la Smârdan am avut ocazia să vedem exerciţii practice la care au participat polonezi din cadrul misiunii aliate. Mă bucur foarte mult că există această ocazie de exerciţii comune, de demonstraţii comune. E important pentru soldaţii români şi polonezi că pot lucra împreună. E important de văzut că suntem în curs de modernizare cu tehnica militară. Vedem că devenim astăzi tot mai compatibili cu aliaţii noştri şi chiar şi cu Statele Unite. Aşadar mă bucur că putem realiza aceste exerciţii împreună. Încă o dată vă mulţumesc, domnule preşedinte, pentru invitaţie şi am speranţa că vom putea urmări astfel de exerciţii în ţara mea, tot ale soldaţilor noştri împreună”, a spus preşedintele Poloniei.

Citeşte mai departe ...

Conacul familiei lui Costache Negri va fi reabilitat de Consiliul Județean Galați

 Consiliul Județean Galați va restaura conacul lui Costache Negri de la Mânjina. Președintele CJ, Costel Fotea, a semnat marți contractul de finanțare pentru realizarea documentației tehnice în cadrul investiției “Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale Costache Negri”. Valoarea contractului este de 152.900 de lei, cu finanțare de la Institutul Naţional al Patrimoniului.

“Vrem să restaurăm conacul lui Costache Negri, un reper al istoriei României. La Mânjina, așa cum se numea în trecut localitatea Costache Negri, la conacul fostului deputat, pârcălab și diplomat pe lângă curțile europene, aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor. Afectat de inundațiile din anii trecuți, conacul are nevoie de consolidare şi reabilitare. De asemenea, și hruba casei, folosită în perioada pașoptistă ca loc de refugiu, este degradată. De aceea, am solicitat și obținut bani de la Ministerul Culturii, astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanțare, să avem documentația tehnică realizată, pentru a putea depune imediat proiectul pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Mânjina, la conacul lui Costache Negri, om de cultură, deputat de Galaţi şi diplomat pe lângă marile curţi europene, aveau loc întâlnirile de taină ale personalităților care au făcut posibilă Unirea Principatelor. La conacul de la Mânjina (actuala localitate Costache Negri) s-au scris pagini din istoria neamului românesc.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea.

 

Citeşte mai departe ...

Monarhia nu poate fi uitată, a fost parte din istoria românilor

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel-Pop, a afirmat marţi că Monarhia constituţională inaugurată la 10 mai 1866, odată cu înscăunarea Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, a creat auspiciile sincronizarii noastre cu civilizaţia europeană. "Monarhia constituţionala inaugurată la 10 mai 1866, odata cu înscaunarea Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, a adus României stabilitate şi echilibru, creând, prin efortul clasei politice şi intelectuale şi prin antrenarea în acest efort a naţiunii, auspiciile sincronizării noastre - cum ar fi zis Lovinescu - cu civilizaţia europeană. Adică, a dus aşezarea noastră în acel circuit de valori verificate care au asigurat lumii europene prosperitate, eficienţă şi preluarea modelului european într-un cadru mondial, ca un model de succes. Prin urmare, elogiul Monarhiei, al Regalităţii şi al Dinastiei la români se înscrie periodic, cu precădere în ziua de 10 mai a fiecărui an, în ordinea firească a lucrurilor, în necesitatea amintirii faptelor mari, spre a le oferi, dacă nu altceva, tinerilor energia necesară edificării viitorului", a spus Ioan-Aurel Pop în cadrul conferinţei susţinute în Amfiteatrul "Ion Heliade Rădulescu" al Bibliotecii Academiei Române. Academia Română şi Biblioteca Academiei Române au celebrat, marţi, printr-o conferinţă publică susţinută de preşedintele acestui for, Ioan-Aurel Pop, două momente majore din istoria românilor: semnarea de către Principele Carol, la 10 mai 1877, a Declaraţiei de independenţă faţă de Imperiul Otoman (adoptată cu o zi înainte de către cele două camere ale Parlamentului) şi încoronarea acestuia ca Rege patru ani mai târziu, la 10 mai 1881.

Citeşte mai departe ...

Prima înfrângere pentru rugbiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

 

Divizia Naţională de Seniori la rugbi a programat partidele celei de-a 4-a etape. CSM Galaţi s-a deplasat în fieful campioanei en-titre, Ştiinţa Petroşani. „Am întâlnit un adversar puternic, campioana en-titre a Diviziei Naţionale de Seniori. Am încercat să ne impunem jocul nostru dar nu am reuşit. Rezultatul final este cel care reflectă, de obicei, ceea ce se petrece pe teren. Trebuie să ne mobilizăm, să eliminăm greşelile făcute astăzi şi să abordăm următorul meci, cu mai multă determinare şi dăruire”, a declarat la finalul partidei antrenorul de la CSM Galaţi, Marius Secuianu. Rezultat final: Ştiinţa Petroşani - CSM Galaţi 38-15 (26-10). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Cocârlă - eseu, Giuşcă - eseu, Niacşu - o transformare şi o lovitură de picior. După patru etape, CSM Galaţi ocupă locul 2 cu 15 puncte. Etapa viitoare, echipa gălăţeană va întâlni pe stadionul Municipal lângă Autogară, pe 15 mai, de la ora 11.00, formaţia CS Năvodari.

Citeşte mai departe ...

Au început înscrierile pentru YouthSpeak Forum

YouthSpeak Forum este un eveniment cu tradiție organizat anual de AIESEC Galați, care are ca scop promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU în rândul tinerilor și cum aceștia pot contribui la atingerea lor.

Aici ai doar câteva motive să te înscrii:

1) Îți petreci timpul într-un mod util, aflând mai multe despre ODD-uri

2) Îți găsești sursa de inspirație și motivație pe care o cauți în discursurile speakerilor, cărora le poți adresa direct întrebări

3) Participi la ateliere interactive ale marilor companii din Galați, în cadrul cărora poți afla așteptările lor pentru viitorii angajați, iar tu îți poți pune în valoare calitățile

4) Este online și gratis

YouthSpeak Forum va avea loc sâmbătă, pe 15 mai pe platforma Zoom. Salvează data și înscrie-te azi bit.ly/YSF2021Galati1.

Poți afla mai multe detalii pe pagina evenimentului nostru: https://fb.me/e/CEC9ZwOQ

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi aşteaptă ultimele restanţe de pe loc de play-off

  • Publicat în Sport

Echipa pregătită de Florin Nini a jucat luni în sala Transilvania din Sibiu restanţa cu CSM CSU Oradea. Băieţii noştri au jucat mult timp de la egal la egal cu experimentata echipă orădeană, au reuşit să câştige sfertul 2 la o posesie dar au cedat în ultimul sfert, fiind învinşi la 18 puncte diferenţă, Rezultat final: CSM CSU Oradea - CSM Galaţi 96-78 (27-19, 25-27, 21-20, 23-12). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Hamilton 13 puncte, 5 recuperări, 0 pase decisive, o intercepţie; Bruncevic (9 p, 0, 1, 2); Vlad (0 p, 1, 2, 0); Brown (11 p, 4, 3, 1); Konjevic (22 p, 3, 2, 0); Brandon (2 p, 1, 2, 1); Eads III (10 p, 2, 2, 1); Ciotlăuş (3 p, 7, 0, 0); Ardelean 2 p; Grecu; Vaida. CSM Galaţi a terminat sezonul regular cu 37 de puncte şi momentan se află pe locul 8 care asigură prezenţa în play-off. Deznodământul însă îl vom afla mâine, deoarece Dinamo, ocupanta locului 9 cu 35 de puncte mai are două restanţe cu: BCMU FC Argeş, astăzi şi cu CSU Sibiu, miercuri.

Citeşte mai departe ...

Pandemia schimbă obiceiurile. Se lansează o nouă ”modă”: te vaccinezi/testezi și petreci

Comitetul interministerial pentru relaxarea restricţiilor ia în calcul permiterea desfăşurării unor evenimente precum nunţile şi botezurile după 1 iunie, pentru mai mult de 20 de persoane, dar numai dacă acestea sunt vaccinate sau pot dovedi că nu sunt infectate cu noul coronavirus.

Potrivit unor surse, măsurile care se vor lua, și la care se lucrează zilele acestea intens, ar putea prevede ca, de exemplu, la nunți, pe lângă lăutari, mirii ar putea să fie nevoiți să invite și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice. Mai exact, accesul invitaților la petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID-19 negativ, ori de dovada vaccinării.

Evidența din teren, în momentul de față arată că, în ultimele luni, mai multe petreceri, nunţi şi botezuri au fost oprite de poliţişti, acestea fiind organizate ilegal, cu prea multe persoane şi fără respectarea normelor de siguranţă.

Citeşte mai departe ...

Gabriela Firea: Sinistra Coaliție a Dreptei înființează un al doilea Minister al Sănătății

Senatorul PSD Gabriela Firea declară că guvernanții vor să înființeze încă un minister al Sănătății pentru a acoperi erorile făcute în timpul pandemiei. Potrivit acesteia, este vorba despre un proiect care stabilește ce instituție se va ocupa de colectarea și raportarea datelor din sistemul de sănătate. 

Gabriela Firea afirmă că, luni, Senat, parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR au șters de pe ordinea de zi a dezbaterii plenului proiectul de lege al Guvernului Cîțu prin care Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate preia colectarea și raportarea datelor din sistemul de sănătate.

„Practic, actuala guvernare vrea să pună în mâinile unei singure instituții, care conform legii de funcționare se ocupă de siguranța și calitatea serviciilor medicale ale pacientului, o mare parte din atribuțiile Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății și nu gratis, ci pe bani mulți. După ce, prin raportul Comisiei pentru Sănătate, votat cu majoritate de voturi, au fost abrogate toate articolele Ordonanței de Urgență ale Guvernării Dreptei prin care lua naștere un nou Minister al Sănătății, legea a fost trecută la adoptare tacită. Liberalii și colegii lor de la USR-PLUS și UDMR sunt atât de disperați să acopere prostiile pe care le-au făcut în pandemie cu raportările infectărilor, decedaților, vaccinaților, încât pentru câteva minute, chiar au șters cu totul Ordinea de zi de pe site-ul Senatului”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul PSD transmite și câteva întrebări membrilor coaliției de guvernare.

„De ce sunt 2.300 de morți neraportați de COVID, iar Coaliția PNL, USR, UDMR ascunde adevărul despre pandemie? De ce parlamentarii puterii refuză înființarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie, deși au apărut informații din interiorul Ministerului Sănătății care arată că există o diferență între datele reale și cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de COVID? De ce PNL-USR-PLUS-UDMR vor să mute raportările din sănătate de la Direcțiile de Sănătate Publică și de la Ministerul Sănătății la o Autoritate de Management aflată în subordinea directă a primului ministru?”, a adăugat Firea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri