Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Marți, 25 Mai 2021 - Regional Press

Mâine, 26 mai, se oprește apa în comuna Vânători

  • Publicat în Social

Societatea Apă Canal Galați informează că, mâine, 26 mai, între orele 8,00- și 8,00 se vor executa lucrări de modernizare/reabilitare la Gospodăria de apă Brateș, care vor conduce la îmbunătățirea serviciului de alimentare cu apă în comuna Vânători.

Pentru execuția lucrărilor, se va sista apa, în intervalul precizat, în satele Vânători și Costi. În Odaia Manolachi se va furniza apă cu presiune redusă.

Pentru alimentarea cu apă a populației în perioada sistării, Apă Canal va asigura o cisterna cu apă la Primăria Vânători. Aceasta se va deplasa în localitate, funcție de necesitățile populației, sub directa coordonare a autorității locale.

Citeşte mai departe ...

Banii se duc oricum la manelişti!

Cristina Pocora, membru CNA, a atras atenţia managerului postului de radio Metronom FM din Râmnicu Vâlcea, George Chircă, că maneliştii, "în felul lor, sunt artişti" şi a îndemnat să nu se facă "judecăţi de valoare". Ea a făcut afirmaţia în contextul în care Chircă spusese anterior că a avut "probleme" cu organismele de gestiune a drepturilor de autor, precizând că "se duc banii la manelişti în loc să se ducă la artişti". "Am avut şi probleme cu ei. Experţii au constatat că doar 30% din playlist-ul nostru este administrat de ei. Suntem cu unii în procese, cu alţii am câştigat. Am încercat acum să sesizăm Comisia de Cultură să ne spună. Eu nu prea înţeleg cum 12% din cifra de afaceri a unui post de radio trebuie să se ducă spre nişte băieţi care, oricum, nu fac nimic cu banii sau, mă rog, au existat atâtea scandaluri. Dar asta e altă problemă", a spus Chircă. Preşedintele CNA, Monica Gubernat, a fost de părere că "modul în care cheltuie sau distribuie aceste venituri" ar trebui "transparentizat", iar George Chircă a spus că asta a cerut şi Radio Metronom. devărul este că dacă îţi plac manelele, asculţi manele, dacă nu, nu te opreşte nimeni să dai butonul de la ce asculţi pe "OFF". Şi dacă ceilalţi artişti nu-i consideră pe manelişti colegi, să facă ceva în sensul ăsta, simplu, NU?

Citeşte mai departe ...

Nepoatele au învins Sepsi şi au un făcut un pas important spre careul de aşi

  • Publicat în Sport

În sala sporturilor Gheorghe Bariţiu din Turda a debutat marţi turneul final al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare. CSM Galaţi a întâlnit pe Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Aşa cum se anticipa, duelul a fost foarte interesant iar miza uriaşă, învingătoarea urmând să ia o opţiune serioasă pentru un bilet în semifinale. A fost o confruntare interesantă şi la nivelul celor două bănci tehnice, între fostele colege de la CSS şi Oţelul, Sanda Asandei şi Gabriela Artene. În lotul de la Sepsi s-au aflat şi câteva jucătoare transferate de la Handbal Art. Lupta pe teren a fost aprigă, Sepsi s-a desprins după primul sfert de oră dar CSM-istele au revenit spectaculos şi au condus la pauză cu 12-10. Repriza a doua a fost echilibrată în prima jumătate după care „nepoatele” au jucat aproape perfect şi s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Rezultat final: ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe - CSM Galaţi 22-26 (10-12). Lotul folosit: Nicoleta Petre, Roxana Ivanov - Andreea Merlă 6 goluri, Miruna Codreanu, Iulia Eiler 10 g, Iulia Sava, Mălina Bichir 4 g, Andreea Prescură 3 g, Alessia Asandei 2 g, Mihaela Tănasă, Flavia Călina, Elena Ciuntu 1 g. În cealaltă partidă din Grupa 1: CSM Bucureşti - CSS Viitorul Cluj Napoca 41-25 (18-13). Programul zilei de miercuri: CSM Galaţi - CSS Viitorul Cluj Napoca, ora 10.00, cu o victorie gălăţencele se califică în semifinale şi CSM Bucureşti - Sepsi, ora 12.30. În prima partidă din grupa 2, CSS 2 Baia Mare - Chimia Rm. Vâlcea 33-37 (16-15).

Citeşte mai departe ...

Avarie pe strada Crizantemelor. Traseul 24, deviat

  • Publicat în Social

O avarie la rețeaua de apă s-a produs pe strada Crizantemelor din Galați, în zona sediului Apă Canal.

Lucrările au început în acestă dimineață, motiv pentru care, până la încheierea lor, traseul 24 al Transurb va suferi următoarele modificări:

- pe tur: str. N. Leonard - str. Gh.  Doja cu deviere pe str. Constructorilor - str. Brăilei - Inel Rocadă - str. Brăilei și reîncadrare în traseu la intersecția cu bdul. George Coșbuc;

 - pe retur: str. Brăilei cu deviere pe str. Constructorilor și reîncadrare în traseu pe str. Gh. Doja.

Citeşte mai departe ...

CJSU: Cinci unități școlare din județul Galați vor funcționa după scenariul 2 – scenariul Galben

Pe fondul măsurilor de relaxare anunțate de guvernanți cu privire la pandemia de covid, Prefectura Galați a publicat lista scenariilor de funcționare care se aplică unor unități de învățământ din județul Galați, potrivit hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi – CJSU Galați, cu modificările aferente. Astfel, Liceul tehnologic ”Paul Bujor” împreună cu Grădinița cu program normal nr.1 din Berești, revine la scenariul verde de funcționare. De asemenea, Școala Gimnazială ”George Ivașcu” din comuna Cerțești, împreună cu cele patru unități școlare aferente (două școli și două grădinițe) va funcționa în scenariul verde. Tot în scenariul verde va activa și Școala Gimnazială din comuna Smârdan ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, cu alte patru unități școlare fără personalitate juridică, aferente, din comună.

Conform Hotărârii CJSU Galați nr. 406 din 24.05.2021, Școala Gimnazială nr.1, din comuna Grivița , cu cele două grădinițe aferente, sunt prevăzute a funcționa în perioada următoare în scenariul galben. La fel, tot în scenariul 2 (galben) va funcționa și Școala Gimnazială ”Sf.Gheorghe” din comuna Cuca, împreună cu Grădinița cu program normal, cu același nume, din subordine.

Scenariile de funcționare anunțate în hotărârea CJSU Galați se aplică unităților de învățământ începând cu data de 25.05.2021, până la data când acestea vor fi reanalizate.

 

Citeşte mai departe ...

Panterele vor un rezultat pozitiv la ultimul meci de pe teren propriu

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a programat în weekend partidele antepenultimei etape din play-off. FC Universitatea Galaţi s-a comportat onorabil în fieful multiplei campioane naţionale U Olimpia Cluj, în condiţiile în care a făcut deplasarea cu un lot format din doar 11 jucătoare şi a fost învinsă, scor final: 0-3. Formula folosită: Georgiana Bobocea - Alexandra Ivan, Daniela Mardari, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaya - Nicoleta Lepădatu, Valeria Postol, Valentina Ivan, Iriska Topal, Ioana Sfetcu - Monica Benţoiu. „Din motive medicale sau personale am făcut deplasarea la Cluj cu doar 11 jucătoare, însă toate au muncit, au alergat şi au luptat până la final. Astăzi am jucat cu cea mai bună echipă din România şi sunt mândru de ceea ce au oferit. Mai avem 2 meciuri şi după tragem linie şi ne concentrăm pe al 7-lea sezon consecutiv de la înfiinţare”, a declarat antrenorul secund Gabriel Călinescu. Panterele vor juca miercuri, de la ora 11.00, pe stadionul Siderurgistul, cu Piroş Security Arad, ocupanta locului 2. Echipa gălăţeană ocupă locul 6 cu 19 puncte.

Citeşte mai departe ...

Proiectul de 100 de milioane de euro al Consiliului Județean Galați este în grafic

Proiectul de 100 de milioane de euro al Consiliului Județean Galați este în grafic. Este vorba despre cel mai important proiect de management al deșeurilor din România și cea mai mare investiție realizată vreodată de Consiliul Județean Galați.

Reprezentanții instituției anunță că lucrările la depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului sunt în derulare. De asemenea, se lucrează la documentele pentru investiţiile de la Tecuci şi Târgu Bujor, este în plină desfăşurare procedura pentru achiziţionarea de pubele, containere şi maşini de transport și se lucrează la pregătirea licitaţiei pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi. Aceasta din urmă este unică în România, deoarece include într-o singură procedură partea de proiectare, realizare şi operare, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Recent, Comisia Europeană a aprobat suma de 80 de milioane de euro pentru sistemul de gestionare a deșeurilor din Galați. Proiectul a fost aprobat în doar trei luni ceea ce reprezintă o premieră pentru România. De asemenea este o investiție unică în România.

„Galaţiul implementează, la ora actuală, singurul proiect major din România pe zona de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor. Inclusiv comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat că această investiţie va îmbunătăți viaţa persoanelor din Galaţi şi va stimula mediul economic. După finalizarea lucrărilor, Galaţiul va fi cu siguranță un judeţ mai curat, iar aerul va fi mai puţin poluat, în condiţiile în care această investiţie respectă ultimele norme europene de protecţie a mediului. În plus, această investiţie crează şi sute de noi locuri de muncă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea întregului proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro, diferenţa fiind acoperită cu fonduri ale Consiliului Judeţean Galaţi şi de la bugetul de stat.

Citeşte mai departe ...

20 de studenţi la Medicină fac voluntariat în centrul drive-through din Galați

20 de studenţi-voluntari ai Facultăţii de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-au implicat în activitatea de vaccinare desfăşurată în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City.

Aceștia ajută persoanele care vin să facă vaccinul Pfizer să completeze formularele necesare, le oferă prospecte și detalii despre vaccin, supraveghează starea persoanelor vaccinate, ba chiar, dacă sunt din anul II sau III de studiu, efectuează vaccinarea.

„În această perioadă, am ales să renunțăm la viața noastră normală ca să putem da SPERANȚĂ LA VIAȚĂ. Fiecare student prezent aici a simțit că aceasta este vocația lui. Am stat și câte 12 ore pe zi la Centrul drive-through, pentru a da o mână de ajutor. Oamenii au nevoie de sprijin, au nevoie să simtă că îi susținem, că le transmitem încredere”, a declarat unul dintre liderii studenților mediciniști.

În primele opt zile de funcţionare, aproape 5.000 de persoane (gălăţeni, brăileni, cetăţeni din Republica Moldova, China, Olanda, Belgia) s-au imunizat în Centrul Drive-through de la Shopping City Galați. Programul este zilnic, între orele 8.00 și 20.00. La acest centru se poate efectua, cu vaccinul Biontech/Pfizer, fără programare prealabilă, atât prima doză de vaccinare, cât și rapelul. Dacă în timpul săptămânii s-au format coloane de maşini cu doritori să se vaccineze, din judeţul Galați şi din alte judeţe, în weekend s-au prezentat la Centru angajaţii diverselor companii: oameni care speră că, odată cu imunizarea, își vor relua viața normală.

„Este o acțiune care continuă voluntariatul studenților mediciniști în lupta cu COVID-19. Suntem mândri de studenții noștri și de școala universitară de medicină, care formează nu doar specialiști, ci și caractere, oameni care luptă și se sacrifică pentru viața semenilor lor”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

Citeşte mai departe ...

Astăzi începe Evaluarea Națională pentru minorități, la clasa a II-a

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă (pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale) din cadrul evaluării pentru clasa a II-a sunt programate marţi.Testele de citire la aceste două discipline vor fi susţinute miercuri.Proba de Matematică este programată joi, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

 

Citeşte mai departe ...

PSD, despre PNRR: „Un set de documente incoerente, care nu aveau o legătură unele cu altele”

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este "un set de documente incoerente", fără legătură unele cu altele pe diverse capitole și fără să acopere întreaga tematică, a anunțat  purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. 

 „Am fost astăzi împreună cu partenerii sociali la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a vedea varianta Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care ar trebui să fie trimisă la Bruxelles în şapte zile. Suntem extrem de îngrijoraţi de ceea ce ni s-a prezentat ca material PNRR, un set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole, fără a acoperi întreaga tematică a PNRR. Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar şapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană”, a declarat Radu Oprea luni, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, vicepreşedintele PSD Victor Negrescu a declarat că PNRR „ridică mari semne de îngrijorare”.

„Prioritatea PSD este să atragem ca ţară cele 29 de miliarde de euro alocate României. De aceea, noi ne-am propus în aceste discuţii să venim cu soluţii împreună cu partenerii sociali, în aşa fel încât să reuşim să implementăm Planul de Redresare până la finalul lunii august 2026. Aşa cum se prezintă planul în prezent, ridică mari semne de îngrijorare şi, de aceea, am venit cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea acestor sume şi implementarea proiectelor pentru România. Prima noastră cerinţă este să dispară criteriul politic menţionat în ordonanţa de urgenţă care reglementează acest plan şi, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare şi suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect”, a afirmat Victor Negrescu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri