Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Miercuri, 12 Mai 2021 - Regional Press

25 mai, termenul-limită pentru depunerea la Fisc a declaraţiei unice

Ziua de 25 mai este termenul-limită până la care trebuie depusă la Finanțe declarația unică de către persoanele fizice care, în anul de impunere, au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați informează că ANAF pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea declarației, respectiv în cazul:

- persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real; 

- persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit;

- persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută);

- persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei);

- persoanelor  fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate.

Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalul ANAF din Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice. Acestea conțin indicații vizuale pentru completarea secțiunilor declarației unice în funcție de venitul obținut.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:

- apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor - Call - center, la numărul de telefon 031.403.91.60;

- prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

Declarația unică poate fi depusă on-line, prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual", disponibil pe site-ul anaf.ro, sau prin intermediul   serviciului "Depunere  declarații", disponibil pe portalul  www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

Declaraţia unică se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Citeşte mai departe ...

Joi, se întrerupe apa în Mazepa I și Mazepa II

  • Publicat în Social

Societatea Apă Canal SA informează că joi, 13 mai, se vor executa lucrări de cuplare conductă PEHD Dn 400 mm în zona str. Cernat c/c Brăilei și înlocuire vană Dn 400 mm. Lucrările se execută în cadrul obiectivului de investiții „Reabilitare rețea apă potabilă Dn 350 + Dn 300 + Dn 200 + Dn 100 str. A.Cernat-Armata Poporului”, realizat din surse proprii ale societății Apă Canal, executant fiind societatea Dreams Riviera SRL.

Lucrările programate vor avea ca efect sistarea apei între orele 8.00 – 19.00 în cartierele Mazepa I și Mazepa II, inclusiv la blocurile BR1 – BR5, A1 – A3 (str. Vlad Țepeș), bloc Pescăruș, W11, W12, 24 Apartamente, K, Piața, Școala 26, Casa de modă (str. Prelungire Traian).

Apă Canal informează că asigură numai asistența tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire și umplere rețea, închidere și deschidere vane, precum și spălarea rețelei de distribuție la finalizarea lucrărilor executate de către constructor.

Pentru situații deosebite, compania va pune la dispoziție o cisternă cu apă, cererile putând fi făcute la dispeceratul Apă Canal, la numerele de telefon 0236 463 294 și 0236 473 380 int.133.

Citeşte mai departe ...

Asfaltări pe tronsonul patru al Drumului de Centură din Galați

Se toarnă cel de-al doilea strat de asfalt pe strada Macului, pe tronsonul patru al Drumului de Centură, între strada Traian și strada Calea Prutului.

„La finalul lucrărilor, pe acest segment vor fi trei straturi de asfalt. Și aici, la ultimul strat de asfalt se va folosi o mixtură stabilizată cu polimeri, ceea ce înseamnă o rezistență mai mare la uzură și la variațiile de temperatură”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Citeşte mai departe ...

Poluarea ucide!

8,8 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza poluării la nivel global. Potrivit unui studiu publicat în revista europeană de cardiologie, Cardiovascular Research, poluarea aerului crește riscul afecțiunilor cardiace și respiratorii. Oamenii de ştiinţă au calculat că poluarea aerului reduce speranţa de viaţă, în medie, cu 2,9 ani la nivel mondial.

Poluarea afectează vasele sanguine, antrenând creșterea tensiunii arteriale a crizelor și insuficienței cardiace și a accidentului vascular cerebral. În vreme ce bolile coronariene și accidentele vasculare cerebrale reprezintă aproape jumătate din cauzele de deces provocate de poluare, bolile pulmonare și alte boli netransmisibile, precum diabetul și hipertensiunea arterială constituie cea mai mare parte a celorlalte cauze de deces. Doar 4,8% din mortalitatea rezultată din aerul poluat este cauzată de cancerul pulmonar, mai arată studiul.

Principala afecțiune provocată de poluare care a dus la deces la nivel global sunt bolile de inimă ischemice, cu o rată de 28.6%. Acestea sunt urmate de infecții ale tractului respirator inferior – 21,4%, boli cronice – 20,7%, boli cerebrovasculare – 14,5%, boli obstructive pulmonare cronice – 10% și cancer pulmonar – 4,8%.

Citeşte mai departe ...

Lista locurilor de școlarizare pentru admiterea la licee și școlile profesionale din județul Galați

Inspectoratul Școlar Galați anunță că au fost publicate noi informații despre admiterea de anul acesta la licee și școli profesionale.

Pe site-ul instituției se găsesc distinct ofertele de școlarizare la clasa a IX-a, liceu, învățământ de zi/seral/frecvență redusă în anul școlar 2021-2022.

De asemenea, un link este postat și către oferta de școlarizare la clasa a IX-a, învățământ profesional, pentru anul școlar 2021-2022.

Sunt locuri distinct alocate pentru candidații cu CES (cerințe educaționale speciale) în învățământul de masă. Totodată, au fost alocate și locuri pentru candidații de etnie rromă. Pentru cele două categorii individualizate, locurile alocate sunt atât în învățământul liceal, cât și pentru cel profesional.

La nivelul județului Galați, oferta de școlarizare pentru adniterea în anul școlar 2021-2022, pusă la dispoziție prin cele 30 de unități școlare de tip liceu este de 118 clase de IX-a, cu un total de 2948 locuri învățământ liceal cursuri de zi. Dintre acestea 163 locuri sunt pentru candidații de etnie rromi și alte 37 de locuri pentru candidații cu CES.

Opt licee școlarizează în anul școlar 2021-2022 elevi pentru 5(cinci) clase de învățământ cu frecvență redusă – 140 de locuri și 7(șapte) clase de învățământ seral – 196 de locuri.

Programa pentru învățământul dual arată că 18 unități școlare din județul Galați scot la concurs un număr de 43 de clase în școli profesionale, cu un total de 1033 de locuri. 47 dintre acestea sunt pentru candidații de etnie rromi și alte 32 de locuri sunt pentru candidații cu CES.

Citeşte mai departe ...

Juniorii de la CSS Arcada s-au calificat la turneul final

  • Publicat în Sport

La Tulcea a avut loc în weekendul trecut, unul din turneele semifinale ale Campionatului Naţional de volei pentru juniori. O evoluţie entuziasmantă a avut CSS Arcada Galaţi, antrenor: Nicuşor Harabagiu, care a terminat pe locul 2 după ce a înregistrat rezultatele: 0-3 cu CTF Mihai I, 3-0 cu CSS Bacău şi 3-2 cu CSS Tulcea, după un meci dramatic, cu răsturnări de scor. Ca urmare a acestor rezultate, echipa gălăţeană a obţinut calificarea la turneul final. Lotul de jucători: Dragoş Nedelcu, Cristian Ciobanu, Iuri Eftimie, Paul Paiu, Alexandru Lefterache, David Macovei, Alexandru Macovei, Albert Eftimie, Dragoş Grecu, Adrian Apostu, Vlad Neştian, Vlad Onişor. Cele şase echipe care vor lupta pentru medalii în acest sezon sunt: CSS LPS Suceava, CTF Mihai I Bucureşti, CSS Zalău, CSS Lapi Dej, CSS Arcada Galaţi şi CSS Blaj.

Citeşte mai departe ...

Galaţiul, capitala handbalului juvenil

  • Publicat în Sport

De astăzi şi până duminică, Galaţiul devine capitala handbalului juvenil. La sala Polivalentă Dunărea se vor disputa meciurile din Grupa Valoare 1 a Campionatului Naţional pentru junioare 3. La start se vor alinia şase echipe: CSS Bacău, CSO Buhuşi, ACS Lucian Bute Galaţi, CSM Galaţi, CSS 1 Constanţa şi HC Dunărea Brăila. Primele două clasate vor obţine calificarea pentru turneul final. „Olimpicele” gălăţene sunt creditate de specialişti cu şanse foarte mari să câştige unul din biletele pentru faza finală. Chiar dacă nu sunt cotate printre favorite, „nepoţele mici” vor încerca să profite la maxim de avantajul terenului propriu şi sunt hotărâte să producă surprize. Programul competiției: 12 mai - CSS Bacău - HC Dunărea Brăila, ora 12.00; ACS Lucian Bute - CSM Galaţi, ora 15.40; CSO Buhuşi - CSS 1 Constanţa, ora 18.20; 13 mai; Dunărea Brăila - CSM Galaţi, ora 12.00; CSS 1 Constanţa - ACS Lucian Bute, ora 15.40; CSS Bacău - CSO Buhuşi, ora 18.20; 14 mai: CSM Galaţi - CSS 1 Constanţa, ora 12.00; CSO Buhuşi - Dunărea Brăila, ora 15.40; ACS Lucian Bute - CSS Bacău, ora 18.20; 15 mai: Dunărea Brăila - CSS 1 Constanţa, ora 12.00; CSS Bacău - CSM Galaţi, ora 15.40; CSO Buhuşi - ACS Lucian Bute 1, ora 18.20; 16 mai: CSS 1 Constanţa - ACS Lucian Bute 1, ora 9.00; ACS Lucian Bute - Dunărea Brăila, ora 11.40; CSM Galaţi - CSO Buhuşi, ora 14.20. Toate partidele vor fi transmise pe pagina de facebook Actual TV Bacău.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Pedofil căutat de polițiști după ce a agresat sexual un copil de 5 ani într-un parc din județul Galați

Un bărbat este căutat de Poliție după ce ar fi agresat sexual o fetiță de cinci ani într-un parc. El este cercetat pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

Incidentul a avut loc pe marți, în jurul orei 14.40, în parcul Alexandru Ioan Cuza din Tecuci. Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată de către o femeie, din localitate, cu privire la faptul că fiica sa minoră, în vârstă de 5 ani, ar fi fost victima unei agresiuni sexuale.

În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit că, în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla cu mama sa într-un parc, din municipiul Tecuci, fetița ar fi fost atinsă în zona intimă de un bărbat necunoscut care, ulterior, a fugit.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală, iar prezumtivul agresorul a fost identificat, la scurt timp, în persoana unui bărbat, de 35 de ani, din municipiul Tecuci, în prezent fiind căutat de polițiști.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, discuții cu comisarul european pentru economie pentru a "salva" PNRR: Premierul Cîtu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a avut o discuție online cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, tema principală fiind „salvarea Planului Național de Redresare și Reziliență”. Liderul PSD susține că „premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles”.

„Am discutat astăzi cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie, despre cum putem salva Planul Național de Redresare și Reziliență. Spre deosebire de Guvernul României, Comisia Europeană a înțeles importanța dialogului cu Partidul Social Democrat. La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles. În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE. Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...

Începe vaccinarea studenților din Campusul „Alexandru Ioan Cuza”. Serul folosit va fi Pfizer

Programul de vaccinare, inițiat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în Campusul Studențesc „Alexandru Ioan Cuza”, va debuta miercuri, 12 mai 2021, la Cabinetul Medical Studențesc din Căminul F, atunci când vor fi vaccinați toți studenții înscriși până acum pe listele de așteptare. Aceștia vor fi contactați de personalul cabinetului pentru a li se comunica ora exactă la care trebuie să se prezinte pentru administrarea vaccinului.

Vaccinul folosit va fi Pfizer, iar studenții care se vaccinează au obligația de a prezenta personalului medical o copie după actul de identitate.

Important de reținut este faptul că lista înscrierilor rămâne deschisă, astfel că toți studenții interesați să se vaccineze se pot înscrie în continuare. Pentru mai multe detalii, aceștia pot lua legătura cu responsabilii de cămine.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri