Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 03 Mai 2021 - Regional Press

Crește valoarea tichetelor de creşă

  • Publicat în Social

Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată cu 10 lei, începând cu cele acordate pentru luna aprilie 2021, conform unui ordin al Ministerului Muncii apărut în Monitorul Oficial.

Ordinul comun al Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii nr. 1.779/580/2020 prevede că, din aprilie până în septembrie 2021, inclusiv, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă este de 480 lei.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De tichetele de creșă nu pot beneficia asistenții maternali profesioniști sau persoanele la care este găzduit copilul și pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgență.

Precedenta majorare a valorii tichetelor de creșă a avut loc în aprilie 2020 și a fost tot de 10 lei, de la 460 la 470 de lei.

Citeşte mai departe ...

Ghidul AJFP Galați pentru conectarea noilor case de marcat la sistemul informatic al ANAF

Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscal la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (sistemul informatic MF-ANAF) a devenit operațională începând cu data de 31 martie 2021.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați prezintă detalii despre modul și termenele până la care trebuie făcută conectarea de către contribuabili, fie ei mari, mijlocii sau mari.

Astfel, operatorii economici au obligația realizării conectării caselor de marcat până cel târziu pe 30 iunie 2021 (în cazul marilor contribuabili), 30 noiembrie 2021 (contribuabilii mijlocii și mici) sau la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal, dacă această operațiune se realizează ulterior datelor 30.06.2021, respectiv 30.11.2021, în funcție de categoria operatorilor economici care dețin aparatele de marcat electronice fiscale.

Practic, operatorii economici solicită distribuitorilor autorizați și unităților acreditate de service intervenția acestora în scopul trecerii aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) instalate în profil online și implicit conectarea la sistemul informatic.

Operatorii economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale asigură, cu caracter permanent, îndeplinirea condițiilor pentru menținerea conexiunii (de exemplu asigură neîntreruperea serviciilor de internet etc.).

După realizarea conectării aparatului de marcat electronic fiscal la sistemul informatic, operatorul economic deținător al aparatului de marcat, poate verifica, prin intermediul serviciului Spațiu Privat Virtual, eventuale mesaje pe care sistemul informatic le poate transmite, referitoare la disfuncționalitățile transmiterii fișierelor de la AMEF la sistemul informatic.

Datele înregistrate de aparatul de marcat electronic fiscale până la momentul realizării conectării vor fi transmise de operatorul economic (deținător al AMEF), prin depunerea declarației  A4200 (sau, după caz, a declaraţiei F4109, în cazul în care casele de marcat nu au fost utilizate) până la data de 20 a lunii următoare celei de raportare.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații au obligația de a informa ANAF cu privire la această situație, prin depunerea declarației pe propria răspundere, care se transmite organului fiscal exclusiv online prin transmiterea formularului F4110, cu respectarea următoarelor termene: 30.06.2021 – marii contribuabili; 30.11.2021 – contribuabilii mijlocii și mici; în termen de 2 zile lucrătoare de la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal, pentru operatorii economici care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1.7.2021, respectiv 1.12.2021.

Acești operatori economici își îndeplinesc în continuare, conform legii, obligaţiile declarative privind transmiterea datelelor fiscale înregistrate de aparatele de marcat electronice fiscale, prin depunerea declarației A4200 sau, după caz, a formularului 4109 „Declaraţie privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate“.

Citeşte mai departe ...

Grupul de Comunicare Strategică arată că Galațiul este în scenariul verde

Capitala şi 13 judeţe se află în scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Bucureştiul a înregistrat o rată de infectare de 2,62 cazuri la mia de locuitori, în scădere de la 2,86 cazuri în ziua anterioară.

Tot în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3), cu cele mai ridicate rate de infectare, se regăsesc judeţele Ilfov – 2,47, Cluj – 2,36 şi Alba – 1,96.

De asemenea, 28 de judeţe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Suceava – 0,38, Gorj – 0,40 şi Maramureş – 0,46.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 133, Sibiu – 57, Ilfov – 48 şi Timiş – 47.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Botoşani, Gorj, Ialomiţa şi Suceava – câte 3, Galaţi – 1.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.083 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a câştigat seria şi va întâlni Foresta în primul baraj

  • Publicat în Sport

În Vinerea Mare au fost programate meciurile ultimei etape din returul Ligii a III-a. SC Oţelul a jucat în fieful lanternei Sportul Chiscani. Roş-alb-albaştrii lui Petre Grigoraş au controlat cu autoritate şi s-au impus la scor de forfait. Au marcat: Cîrjan şi Petrache, în prima repriză şi Nica, în partea a doua. 11-le de start pentru Oţelul: Dinu - Mereuţă, Stoian, Crihană, D.Popescu - Cucu, D.Cireş - Petrache, Alecu, Sevastian - Cîrjan. În repriza a doua au mai intrat. Ghiocel, Neagu, Nica, Dobre, Ursu. Oţelul a terminat pe locul 1 cu 41 de puncte şi va juca în continuare la un prim baraj cu Foresta Suceava, ocupanta locului 2 din seria 1. Turul este programat pe 8 mai la Galaţi iar returul pe 15 mai la Suceava. Învingătoarea va întâlni apoi câştigătoarea duelului Bucovina Rădăuţi - Dacia Unirea Brăila.

Citeşte mai departe ...

Cadrele medicale din Galați au primit coșuri cu produse pascale de la preoți

Preoții din Galați au mers zilele acestea în spitalele din oraș și au oferit cadouri cadrelor medicale aflate la datorie. Mai exact, coșuri cu produse pascale. 

„Preoții din Protopopiatului Galați au oferit astăzi coșuri cu daruri pascale cadrelor medicale aflate la datorie în spitalele din municipiul Galați”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În perioada sărbătorilor pascale, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit peste 3000 de pachete cu produse alimentare și de igienă familiilor defavorizate din județul Galați. 

 

Citeşte mai departe ...

Restricții relaxate în Galați. Se redeschid restaurantele, cinematografele și teatrele!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea restaurantelor, cinematografelor şi a sălilor de spectacole din oraşul Galaţi, în limita a 30% din capacitate. Măsurile de relaxare intră în vigoare începând de astăzi.

Muncipiul Galați a ajuns la o rata de incidență de 1,94  la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că este în scenariul galben. Potrivit autorităților, se deschid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile în interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00. 
 
„Începând cu data de 03.05.2021, ora 00.00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi şi Rediu, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori, vor fi aplicate, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 432 din 8 aprilie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunțat Prefectura Galaţi. 
 
Masca rămâne obligatorie în continuare. De asemenea, circulaţia persoanelor în afara locuinţei este interzisă între orele 22.00-5.00.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri