Menu
RSS
Premii pentru cei care aleg să studieze la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Premii pentru cei care aleg să stud…

Universitatea „Dunărea de...

Marcel Ciolacu critică eşecul campaniei de vaccinare: Oamenii nu mai au încredere

Marcel Ciolacu critică eşecul campa…

Preşedintele PSD, Marcel ...

10.000 de spectatori pot asista la întrecerile olimpice de la Tokyo

10.000 de spectatori pot asista la …

Agenţia AFP transmite că ...

Accident grav în județul Galați. Un microbuz cu călători, implicat

Accident grav în județul Galați. Un…

Un microbuz cu călători a...

Parteneriat Brăila-Galaţi

Parteneriat Brăila-Galaţi

Demers al managerului int...

CNAIR, explicații cu privire la infiltrațiile de la Podul peste Dunăre: nu pun în pericol finalizarea proiectului în condiții de siguranță

CNAIR, explicații cu privire la inf…

Apariția recentă a infilt...

Marcel Ciolacu îl taxează pe premierul Cîțu, după ce acesta a încurcat județul Suceava cu Vrancea

Marcel Ciolacu îl taxează pe premie…

Marcel Ciolacu îl ironize...

Patriarhia Română, mesaj pentru elevi: Școala şi Biserica sunt lumini

Patriarhia Română, mesaj pentru ele…

Preafericitul Daniel, Pat...

Rafila, despre campania lui Cîțu: „36 de milioane de mici îl despart de atingerea țintei de vaccinare"

Rafila, despre campania lui Cîțu: „…

Alexandru Rafila l-a pers...

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliotecii!

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliote…

Angajaţii Bibliotecii Naţ...

Prev Next

Marți, 04 Mai 2021 - Regional Press

Fondurile nerambursabile pentru tinerii fermieri din diaspora, disponibile până pe 5 iulie

  • Publicat în Social

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, dedicată celor din diaspora, a fost prelungită până pe 5 iulie,anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Până în prezent, au fost depuse 172 de proiecte în valoare de 6,9 milioane euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 milioane euro, conform unui comunicat remis de AFIR.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% la semnarea Contractului de finanțare și 25% în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși 3 ani (5 ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Citeşte mai departe ...

Meseriașii calificați, cei mai căutați pe piața muncii din Galați

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați are în evidență, la jumătatea acestei săptămâni, 154 de locuri de muncă declarate oficial vacante de către firmele locale.

Lăsând la o parte cele 60 de joburi disponibile pentru agent servicii client, ofertă existentă de mai mult timp pe piață,se observă că bunii meseriași sunt la căutare. Astfel, nu mai puțin de 30 de locuri vacante sunt disponibile pentru meseriile de confecționeri cabluri, lăcătuși construcții metalice și navale, precum și pentru izolatori. Mai sunt căutați, de asemenea, sudori, mecanici și șoferi profesioniști.  

Se observă, de asemenea, o ”dezmorțire” a sectorului HoReCa din Galați, în consens cu relaxarea restricțiilor sanitare. În ultimul timp, au fost anunțate mai multe locuri vacante în industria ospitalității, pentru bucătari, barmani, ospătari și recepționeri hotel.

Citeşte mai departe ...

Dacă gândim, timpul trece mai uşor!

Gata, s-au terminat şi sărbătorile pascale, de mâine începe şcoala şi începe chinul de zi cu zi. Nu că ar fi un chin, copiii chiar se bucură că merg din nou la şcoală, se vor întâlni cu colegii şi colegele, cu doamnele învăţătoare, cu doamnele profesoare şi, mai important, vor mai ieşi şi ei din casele lor, unde au stat prin faţa televizorului, al tabletei sau a calculatorului. Să credem că vine oareşce relaxare...să nu credem, chestia e că oricum ar fi, încă va trebui să purtăm măştile la nas, va trebui să vedem pe unde şi cum tuşim sau strănutăm, să vedem cum ne vaccinăm şi, în general, să ne vedem de viaţa noastră. Problema e că până ajungem din nou la chestia aia care se numea cândva "cultură", va mai trece ceva timp. Că vom merge numai 30 la sută pe la spectacole de teatru, că vom merge numai 70 la sută pe la spectacole în aer liber, că avem voie să mergem la o bibliotecă în nu ştiu ce procent, accesul la cultură nu mai e ce a fost şi nu ştiu când va mai fi la fel! Dar noi suntem datori să sperăm, să ne protejăm, să ne vaccinăm şi să încercăm să atingem măcar cultura, citind, chiar încercând să scriem ceva, măcar un catren, măcar două versuri şi să nu uităm ce a spus René Descartes: Cogito, ergo sum!

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Au fost alocaţi de urgenţă banii necesari pentru montarea unei noi instalaţii de oxigen la Spitalul Judeţean Galaţi

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, s-a decis alocarea de urgență a fondurilor necesare pentru realizarea unui sistem suplimentar de distribuţie a oxigenului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Valoarea investiţiei este de 326.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

 Investiţia constă în: proiectarea şi întocmirea documentelor tehnice necesare autorizării şi avizării investiţiei : achiziţionarea unui stocator de oxigen de minimum 11.500 l, realizarea infrastructurii de conexiune între stocator şi rampele de distribuţie gaze medicale din cadrul secţiei de Terapie Intensivă (conducte din cupru medical şi elemente de siguranţă),  realizarea instalaţiei electrice de alimentare pentru stocator, realizarea de panouri de comandă, control şi alarmare

 “Au fost alocaţi de urgenţă banii necesari pentru montarea unei noi instalaţii de oxigen la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Noul sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen. În această secţie funcţionează echipamente medicale care utilizează şi 40 de litri de oxigen pe minut pentru pacienţii grav afectaţi de covid.  Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia Covid de la etajul I şi blocul operator.   

În paralel, depunem la Ministerul Fondurilor Europene un proiect cu finanţare europeană pentru reconfigurarea întregii infrastructuri de distribuție a oxigenului. Este vorba despre o investiţie de aproximativ trei milioane de euro, care presupune redimensionarea magistralei şi a instalaţiilor de oxigen, montarea sistemelor de semnalizare incendiu şi detecţie a concentraţiei de oxigen, modificarea puterii instalate pentru reţeaua electrică a spitalului şi suplimentarea rampelor de oxigen”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, tot în cadrul şedinţei de astăzi, au fost aprobate fonduri pentru achiziționarea de către Spitalul Judeţean a unui echipament medical modern pentru intervenţii chirurgicale. Valoarea acestui aparat medical este de 200.000 de lei. 

Citeşte mai departe ...

Directoarea DSP Galați, demisă din funcție de Ministerul Sănătății

Directoarea DSP Galați, înlocuită din funcție de Ministerul Sănătății. Liliana Moise va fi schimbată de la vârful instituției începând de miercuri, 5 mai.  

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al instituției, Liliana Iordăchescu. 

Nu se știe, deocamdată, motivul schimbării din funcție, însă se pare că un specialist din cadrul Ministerului Sănătății îi va lua locul.  Pe surse am aflat că se dorește „întărirea luptei anti COVID și gestionarea campaniei de vaccinare” în județul Galați.

Citeşte mai departe ...

Când începe școala după Paște

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Ministerul Educației are în vedere două scenarii de funcționare posibile, funcție de evoluția incidențelor COVID-19

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

Scenariul 2

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

 

Citeşte mai departe ...

Panterele gălăţene de la FC Universitatea, în premieră la TV

  • Publicat în Sport

Miercuri sunt programate partidele ultimei etape din play-off-ul Ligii 1 feminine. FC Universitatea Galaţi va juca acasă, pe stadionul Siderurgistul, de la ora 11.00 cu Vasas Femina Odorhei. Duelul se anunţă foarte interesant chiar dacă se întâlnesc ocupantele locurilor 6 respectiv 5, echipe ce nu au reuşit să obţină nicio victorie în această fază a competiţiei. „Mâine vom lupta aşa cum o facem la fiecare meci, întâlnim un adversar de tradiţie în fotbalul feminin din România şi cu siguranţă va fi un meci greu sau mai bine zis, în play-off nu mai există meci uşor. Pentru prima dată meciul va putea fi urmărit pe FRF TV sau pe pagina de facebook şi sunt sigur că va fi o motivaţie în plus pentru ambele echipe”, ne-a declarat antrenorul secund şi preşedintele FCUG, Gabriel Călinescu. Partida va putea fi urmărită de cei interesaţi pe canalul de Youtube FRF TV sau pe pagina de facebook a federaţiei.

Citeşte mai departe ...

Investiție de zeci de milioane de euro în rețelele de apă și canalizare din județul Galați

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare vizează localitatea Matca și magistralele de apă ale municipiului Galați. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 43 de milioane de euro, fonduri europene prin Fondul de Coeziune.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că în paralel cu lucrarea de la Matca vor fi modificate mai multe magistrale de alimentare cu apă ale municipiului Galați.

„În acest moment, în județul Galați se derulează o investiție de amploare, de aproximativ 180 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare în 21 de localități. Cu o populație de peste 12.000 de oameni, Matca este singura mare localitate din județ care nu este în prezent conectată la o astfel de infrastructură, după ce în trecut s-a retras dintr-un proiect cu fonduri europene pe apă şi canalizare. Noul proiect, care vine în completarea investiției de amploare ce se implementează acum, se referă la realizarea a 100 de km de reţea de apă şi canalizare în Matca și la schimbarea mai multor magistrale de alimentare cu apă a municipiului Galați. Este vorba de peste 18 km de conducte mari care aduc apa de la punctul de captare Salcia Liești și de la Priza Dunării”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Până în acest moment, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea întregii documentații tehnice, în valoare de 3,9 milioane de lei.

„La sfârșitul anului viitor, după ce se vor finaliza toate studiile tehnice, vom demara licitația pentru începerea lucrărilor. Pentru acest proiect avem deja certitudinea că vom obține fondurile necesare. Conform estimărilor, valoarea investiției de la Matca este de aproximativ 19,5 milioane de euro, iar investiția pentru magistralele de apă este de aproximativ 23 de milioane de euro”, a declarat Gelu Stan, directorul general Apă Canal S.A.

În prezent, în județul Galați se implementează un proiect de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare în 21 de localități. Investiția prevede realizarea a 249 de km de reţea de apă potabilă, 535 de km de reţea de canalizare, stații de epurare, foraje și staţii de tratare a apei. Investiția este realizată în proporție de 50%.

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi au încheiat sezonul pe podium

  • Publicat în Sport

Meciul 3 din finala mică a Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă s-a disputat luni seara la Gheorgheni. Gazdele au intrat pe gheaţă motivate să amâne deznodământul, au condus cu 1-0 şi 2-1 în prima repriză. La rândul lor, gălăţenii, cu 2-0 la general, au forţat în a doua treime când au marcat de trei ori şi au obţinut o victorie meritată. Rezultat final: ACSH Gheorgheni - CSM Galaţi 3-6 (2-2, 0-3, 1-1). Au marcat pentru echipa gălăţeană: Machala, Neznamov 2 goluri, Makarov 2 g, Butochnov. După 3-0 la general, CSM Galaţi a cucerit medaliile de bronz în sezonul 2020-2021. Lotul CSM Galaţi: Otto Onodi Otto, Magor Szopos - portari; Istvan Nagy, Mikhail Rybalko - Evgeni Yemilianenko, Albert Polinin - Cătălin Berdilă, Ciprian Ţapu - Otto Biro - fundaşi; Patrik Machala, Aleksander Neznamov, Sergei Paior - Anton Butochnov, Konstantin Makarov, Evgeni Skachkov, Matyas Biro , Mircea Constantin, Adrian Irimia - Yevgeni Limansky, Denis Zabludovsky, Vitalii Kyrychenko, Otto Szops - atacanţi;. Antrenori : Vadim Shakraichuk şi Cornel Chiriţă .

Citeşte mai departe ...

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit în torpedoul unui microbuz, condus de un bărbat cu dublă cetățenie R. Moldova și română, o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, ce s-a dovedit a fi falsă.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui microbuz înmatriculat în România, un bărbat cu dublă cetățenie moldovenească și română, în vârstă de 32 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, colegii noștri descoperind în torpedoul autovehiculului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia altei persoane.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost rugată de un prieten să ducă respectivul document în Polonia, unde urma să-l predea persoanei al cărui nume era înscris pe cartea de identitate. Totodată, el a declarat că nu știa că aceasta este falsă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri