Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Sâmbătă, 22 Mai 2021 - Regional Press

Oţelul a remizat acasă cu Brăila în barajul de promovare

  • Publicat în Sport

Stadionul Oţelul a îmbrăcat sâmbătă haine de sărbătoare, cu spectatorii în tribune după ce timp de 14 luni porţile s-au închis din cauza pandemiei. la partida SC Oţelul Galaţi - Dacia Unirea Brăila, care a contat ca manşa tur din barajul de promovare pentru Liga a 2-a. Partida a avut două reprize diametral opuse. Roş-alb-albaştrii lui Petre Grigoraş au controlat-o pe prima când au avut multe ocazii de gol din care au fructificat-o pe cea din min.37 când Răducan a înscris cu capul după un corner executat de Stoian. Oaspeţii au solicitat penalti în min.41 la duelul dintre Farcaş şi Patrick Petre dar centralul a făcut semn că jocul poate să continue. Fiul antrenorului de la Dacia Unirea a insistat la o minge în careul gălăţean în min.49 şi l-a obligat pe experimentatul Ionuţ Neagu s-o devieze în propria poartă. Golul venit din senin a turnat plumb în ghetele oţelarilor, forţaţi din cauza accidentărilor să recurgă la câteva improvizaţii şi a dat aripi brăilenilor care au preluat iniţiativa. Pe final, Oţelul a trecut în două rânduri pe lângă golul izbăvitor ce le-ar fi putut aduce victoria. Rezultat final: SC Oţelul Galaţi - Dacia Unirea Brăila 1-1 (1-0). Antrenorul Petre Grigoraş a folosit formula: Dinu - Farcaş, Cucu, Ghiocel, Sevastian (min.56 Petrache) - Dobre (min.74 Păun), Neagu - Stoian, Răducan, Nica - Cîrjan. Returul va avea loc pe 29 mai pe stadionul Orăşenesc din Însurăţei.

Citeşte mai departe ...

Se reia circulația autobuzelor 7 și 39 pe strada Frunzei

  • Publicat în Social

Începând de luni, 24 mai, se va relua circulația autobuzelor care asigură traseele 7 și 39, pe strada Frunzei.

Măsura a fost decisă ca urmare a avizului favorabil primit din partea Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației.

La sfârșitul anului 2019, o deflagrație foarte puternică, urmată de un incendiu, s-a produs la un imobil aflat la intersecţia străzilor Frunzei și Prelungirea Brăilei, la un rezervor subteran de carburant al fostei staţii PECO din acea zonă.

Au fost impuse restricții de circulație pentru vehiculele cu masă maximă autorizată de până la 3,5 tone și o limită de viteză, de 30km/h, pe porțiunea de drum respectivă.

Citeşte mai departe ...

Conferință de Excelență la Facultatea de Litere din cadrul UDJG. Invitat: Cătălin Ghiță

Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Centrul de interdisciplinar de studii culturale central și sud-est europene a trecut la următoarea etapă din seria conferințelor de excelență în Filologie, susținută de către prof. univ. dr. habil. Cătălin Ghiță, membru al Școlii doctorale „Al. Piru” al Universității din Craiova și cadru didactic al facultății de profil din această instituție. Tema propusă este Anul 1933: cultură și extremism, iar întâlnirea s-a desfășurat pe 20 mai, online.

Cătălin Ghiță este posesor a două doctorate – unul în literatură română, la Universitatea din Craiova, în 2003, cu tema O morfotipologie a poeziei vizionare, iar celălalt în literatură engleză, obținut la Tohoku University, Japonia, în 2007, cu tema Revealer of the Fourfold Secret: William Blake’s Theory and Practice of Vision. Profesorul Cătălin Ghiță este preocupat de direcții și teme de cercetare în domeniul literaturii comparate și al studiilor culturale care vizează poezia vizionară europeană, romantismul din perspectivă comparatistă, frica și anxietatea în relațiile intelectuale dintre Orient și Occident, scenarii ale terorii în proza românească, metamorfozele discursului critic românesc actual ș.a.

Adept al deschiderilor interdisciplinare firești, pentru un filolog bine acomodat spațiilor culturale multiple, Cătălin Ghiță a fost director de proiect în cadrul grupului de cercetare avansată Inter-Disciplinary.Net, Oxford și a fost preocupat, în studiile sale, de formele de manifestare ale altor arte - Estetica umbrelor mișcătoare. Altfel despre filme, ori de inedita relație care s-ar putea stabili între sentimentul de frică și nașterea ideilor - Fear and Big Ideas: A Short Introduction to an Inter-Disciplinary Relationship.

Citeşte mai departe ...

„Speranță la viață”- voluntariat al studenților mediciniști de la UDJ Galați, cu ocazia ”vaccinării în parcare”

20 de studenţi-voluntari ai Facultăţii de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-au implicat în activitatea de vaccinare desfăşurată în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City. Aceștia ajută persoanele care vin să facă vaccinul Pfizer să completeze formularele necesare, le oferă prospecte și detalii despre vaccin, supraveghează starea persoanelor vaccinate, ba chiar, dacă sunt din anul II sau III de studiu, efectuează vaccinarea.

„În această perioadă, am ales să renunțăm la viața noastră normală ca să putem da SPERANȚĂ LA VIAȚĂ. Fiecare student prezent aici a simțit că aceasta este vocația lui. Am stat și câte 12 ore pe zi la Centrul drive-through, pentru a da o mână de ajutor. Oamenii au nevoie de sprijin, au nevoie să simtă că îi susținem, că le transmitem încredere”, a declarat unul dintre liderii studenților mediciniști.

În primele opt zile de funcţionare, aproape 5.000 de persoane (gălăţeni, brăileni, cetăţeni din Republica Moldova, China, Olanda, Belgia) s-au imunizat în Centrul Drive-through de la Shopping City Galați. Programul este zilnic, între orele 8.00 și 20.00. La acest centru se poate efectua, cu vaccinul Biontech/Pfizer, fără programare prealabilă, atât prima doză de vaccinare, cât și rapelul. Dacă în timpul săptămânii s-au format coloane de maşini cu doritori să se vaccineze, din judeţul Galați şi din alte judeţe, în weekend s-au prezentat la Centru angajaţii diverselor companii: oameni care speră că, odată cu imunizarea, își vor relua viața normală.

„Este o acțiune care continuă voluntariatul studenților mediciniști în lupta cu COVID-19. Suntem mândri de studenții noștri și de școala universitară de medicină, care formează nu doar specialiști, ci și caractere, oameni care luptă și se sacrifică pentru viața semenilor lor”, a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

Prof. dr. Aurel Nechita, Facultea de Medicină și Farmacie din Galați, a transmis felicitări studenților pentru implicare: „V-aţi asumat deplin profesia, punându-vă în slujba sănătăţii oamenilor. Nu există meserie mai frumoasă decât medicina, după cum nu există meserie mai grea. Maratonul pentru Sănătate continuă și datorită vouă, studenții Facultății de Medicină din Galați! Vă felicit pentru dăruire, vă admir pentru sacrificiu!”

Vaccinarea în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City Galați continuă până pe 8 iunie.

 

 

Citeşte mai departe ...

Palatul Bragadiru îl găzduieşte pe Godot

Godot Cafe Teatru îşi schimbă numele în Teatrul Godot şi îşi reia activitatea, pe 4 iunie, în cadrul Palatului Bragadiru din Bucureşti, informează un comunicat al instituţiei teatrale transmis AGERPRES. Noul spaţiu în care Teatrul Godot se redeschide, la Palatul Bragadiru, va include o sală de teatru şi de evenimente amplă, elegantă, un restaurant şi o grădină spaţioasă. "Teatrul Godot este un spaţiu cultural aparte atât prin susţinerea teatrului şi artelor independente, cât şi datorită conceptului de teatru de vară, ce aminteşte de celebrele grădini Union sau Oteteleşeanu, din Bucureştiul anilor 1900, dar şi prin faptul că are propria trupă de actori, selectaţi printr-un concurs la care au participat 200 de artişti", se arată în comunicat. Teatrul Godot va monta, în continuare, producţii proprii, dar va găzdui, de asemenea, şi piese invitate. Producţiile proprii şi actorii Teatrului Godot au continuat să fie prezente în spaţiul cultural românesc şi în cei trei ani în care teatrul iniţial, Godot Cafe Teatru, de pe Lipscani, a fost închis. Piesele au fost găzduite de alte spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară, precizează sursa citată. În weekend-ul de deschidere vor fi prezentate trei piese de notorietate ale scenei de teatru independent: "Bullets Over Lipscani" - 4 iunie, "Un bărbat şi mai multe femei" - 5 iunie, "Carpathian Garden" - 6 iunie.
Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu vâlcencele

  • Publicat în Sport

Cea de-a 26-a etapă a Ligii Florilor MOL a fost deschisă la Sf. Gheorghe cu partida SCM Rm. Vâlcea - CSM Galaţi. Vâlcencele au început în forţă, cu 5-0 pe tabela de marcaj şi totul a decurs conform aşteptărilor. Echipa gălăţeană a intrat încet încet în meci şi a încercat să limiteze proporţiile scorului. Rezultat final: SCM Rm. Vâlcea - CSM Galaţi 35-20 (16-9). Lotul folosit: Ana Micu, Emilia Anghel, Roxana Caragea - Nikolina Knezevic 2 goluri, Cristina Gheorghe 2 g, Cristina Marcu 2 g, Abigail Vălean, Cristina Andriţa 1g, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric 3 g, Daniela Corban 8 g, Mădălina Conache, Cristina Clisu, Ana Maria Lopătaru 1 g, Patricia Vizitiu 1 g, Tamara Bokaric. Duminică, CSM Galaţi va întâlni pe HC Zalău.

Citeşte mai departe ...

26 de de centre vaccinare cu Johnson & Johnson în întreaga ţară. La Galați, la Baza Sportivă Siderurgistul

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că sunt 26 de puncte de vaccinare cu serul produs de Johnson & Johnson în întreaga ţară. 

 Potrivit CNCAV, sunt 19 centre de vaccinare: Centrul CAEX Bacău, judeţul Bacău; Căminul Cultural Parincea, judeţul Bacău; Centrul City Mall Sector 4, Bucureşti; Centrul ENEL Călăraşi, judeţul Călăraşi; Centrul Pavilion Expoziţional Constanţa, judeţul Constanţa; Centrul de zi Arlechino Târgovişte, judeţul Dâmboviţa; Centrul Sala Polivalentă C3 Craiova, judeţul Dolj; Centrul Baza Sportivă Siderurgistul Galaţi, judeţul Galaţi; Centrul Sala de sport Şcoala generală Nr.12 Tîrgu Jiu, judeţul Gorj; Centrul Restaurant Jigodin Miercurea Ciuc, judeţul Harghita; Complex hotelier Amara Ialomiţa, judeţul Ialomiţa; Centrul Sala de Sport Chitila, judeţul Ilfov; Centrul Sala de Sport Sovata, judeţul Mureş; Centru Colegiul Naţional Agricol ”Carol I” Slatina, judeţul Olt; Centrul Cercul Militar Zalău, judeţul Sălaj; Centrul Iulius Mall Suceava, judeţul Suceava; Centrul Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş - Timişoara, judeţul Timiş; Centrul Liceul agricol ”Nicolae Cornăţeanu” Tulcea, judeţul Tulcea; Centrul Sala de sport Liceul Sanitar ”Antim Ivireanu” Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea.
 
Totodată,  serul produs de Johnson & Johnson este administrat în patru centre drive-thru: Drive-Thru parcare Era Shopping Park Oradea, judeţul Bihor; Drive-Thru Centrul Modular Piaţa ”Emanuil Gojdu” Oradea, judeţul Bihor; Drive-Thru Shopping City Deva, judeţul Hunedoara; Drive-Thru parcare Parcul Tineretului Slatina, judeţul Olt.
 
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri