Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Sâmbătă, 29 Mai 2021 - Regional Press

Patru echipe vor reprezenta Galaţiul la Euroregiune

  • Publicat în Sport

La sala Siderurgistul a avut loc în weekend faza locală a Campionatului Naţional de handbal junioare 4. Rezultatele din prima zi: Handbal Art - CSM Galaţi 16-30, ACS Lucian Bute - ACS Viitorul Oţelul 50-7, CSM - Viitorul 32-15, ACS Lucian Bute - Handbal Art 44-3. Toate cele patru echipe gălăţene s-au calificat pentru faza următoare Rezultatele din ziua a 2-a: ACS Lucian Bute - CSM Galaţi 32-11 (10-4, 8-3, 14-4), Handbal Art - Viitorul Oţelul 24-15 (6-8, 11-3, 7-4). Clasament final: 1. Lucian Bute, 2. CSM, 3. Handbal Art, 4. Viitorul Oţelul. Cele patru echipe vor reprezenta Gala?iul la faza pe Euroregiune programată pe 10-13 iunie.

Citeşte mai departe ...

PSD: Campania de vaccinare nu ar fi eșuat, dacă premierul Cîțu ar fi ținut cont de apelul la un „Pact național pe sănătate”

PSD consideră că declarația prim-ministrului Florin Vasile Cîțu prin care neagă asumarea anterioară a unor ținte de vaccinare reprezintă o minciună sfruntată și o fugă penibilă de răspundere în fața eșecului înregistrat de Guvern în privința modului în care a gestionat această campanie.

„PSD consideră că declaraţia prim-ministrului Florin Vasile Cîţu prin care neagă asumarea anterioară a unor ţinte de vaccinare reprezintă o minciună sfruntată şi o fugă penibilă de răspundere în faţa eşecului înregistrat de Guvern în privinţa modului în care a gestionat această campanie. În mod cert, campania de vaccinare nu ar fi eşuat, dacă premierul Cîţu ar fi ţinut cont de apelul la un „Pact naţional pe sănătate”, făcut de preşedintele Marcel Ciolacu în luna noiembrie 2020, sau dacă măcar ar fi dat curs soluţiilor propuse de PSD în urmă cu o lună pentru accelerarea vaccinării, inclusiv în mediul rural, ignorat până atunci de guvernanţi”, se arată într-un comunicat de presă. 

PSD „îi reaminteşte” premierului declaraţiile sale din luna aprilie, prin care „şantaja populaţia” că dacă nu se va vaccina în numărul vizat de guvernanţi, nu se va bucura de relaxarea restricţiilor din pandemie.

„Astfel, în data de 5 aprilie, premierul Cîţu spunea că ‘până la finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu să avem aproape 5 milioane de persoane şi într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate’. De asemenea, şeful politic al premierului, preşedintele Klaus Iohannis, spunea cât se poate de clar, în data de 13 mai, care sunt ţintele de vaccinare: ‘Ne propunem ca de la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie – 6 milioane, la 1 august – 7 milioane de persoane vaccinate’. Este incalificabil ca prim-ministrul României să mintă în faţă o naţiune întreagă susţinând acum că nu şi-ar fi propus nicio ţintă cantitativă privind vaccinarea. Acesta este încă un motiv serios pentru depunerea şi votarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Toate aceste mistificări, alături de care trebuie menţionat şi plagiatul pe care e construită noua campanie de informare lansată ieri de premier, nu fac decât să erodeze şi mai mult încrederea populaţiei în acţiunile şi mesajele Guvernului privind vaccinarea”, se mai arată în comunicat.

 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri