Menu
RSS
Premii pentru cei care aleg să studieze la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Premii pentru cei care aleg să stud…

Universitatea „Dunărea de...

Marcel Ciolacu critică eşecul campaniei de vaccinare: Oamenii nu mai au încredere

Marcel Ciolacu critică eşecul campa…

Preşedintele PSD, Marcel ...

10.000 de spectatori pot asista la întrecerile olimpice de la Tokyo

10.000 de spectatori pot asista la …

Agenţia AFP transmite că ...

Accident grav în județul Galați. Un microbuz cu călători, implicat

Accident grav în județul Galați. Un…

Un microbuz cu călători a...

Parteneriat Brăila-Galaţi

Parteneriat Brăila-Galaţi

Demers al managerului int...

CNAIR, explicații cu privire la infiltrațiile de la Podul peste Dunăre: nu pun în pericol finalizarea proiectului în condiții de siguranță

CNAIR, explicații cu privire la inf…

Apariția recentă a infilt...

Marcel Ciolacu îl taxează pe premierul Cîțu, după ce acesta a încurcat județul Suceava cu Vrancea

Marcel Ciolacu îl taxează pe premie…

Marcel Ciolacu îl ironize...

Patriarhia Română, mesaj pentru elevi: Școala şi Biserica sunt lumini

Patriarhia Română, mesaj pentru ele…

Preafericitul Daniel, Pat...

Rafila, despre campania lui Cîțu: „36 de milioane de mici îl despart de atingerea țintei de vaccinare"

Rafila, despre campania lui Cîțu: „…

Alexandru Rafila l-a pers...

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliotecii!

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliote…

Angajaţii Bibliotecii Naţ...

Prev Next

Joi, 06 Mai 2021 - Regional Press

"În lumina Învierii", concert vocal-simfonic la Teatrul Naţional "Nae Leonard"

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a programat pe data de 9 mai, de la ora 18.30, concertul vocal-simfonic "În lumina Învierii", care va avea loc în sala de spectacole a instituţiei. Concertul va fi dirijat de Eugen Dan Drăgoi, iar corul Teatrului va fi condus de dirijorul Daniel Nistor. Soliştii Adelina Diaconu, Florentina Soare, Florin Bobei şi Alin Munteanu vor interpreta lucrări din muzica religioasă românească şi europeană, alături de corul şi orchestra Teatrului. Spectacolul va fi prezentat de Laura Sava, secretarul muzical al instituţiei. Preţul întreg al biletului pentru spectacolului "În lumina Învierii" este de 21,6 lei, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10,8 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul www.naeleonard.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi s-au trezit în ceasul al 12-lea

  • Publicat în Sport

Caravana Ligii Florilor MOL a ajuns la Cluj Napoca şi Turda. CSM Galaţi a întâlnit joi dimineaţa în sala sporturilor Horia Demian pe Universitatea Cluj. Gazdele, o formaţie care se afla pe val pornea cu prima şansă, cel puţin la bursa pariurilor. Echipa gălăţeană antrenată de Alexandrina Soare a furnizat însă surpriza şi după o evoluţie foarte bună a obţinut o victorie foarte importantă care le menţine şansele pentru clasarea pe un loc care să le permită participarea la turneul de baraj. Gălăţencele, care au făcut cel mai bun meci din actualul sezon, au condus în permanenţă pe tabela de marcaj, Patricia Vizitiu a marcat 10 goluri şi ne-a adus aminte de zilele ei de glorie, atacul şi apărarea au funcţionat aproape perfect şi rezultatul a fost pe măsură. Rezultat final: CSU Cluj Napoca - CSM Galaţi 25-31 (13-19). Lotul trecut pe foaia oficială: Emilia Anghel, Anamaria Micu , Nicoleta Petre, care a reuşit să pareze o aruncare de la 7 m - Nikolina Knezevic, Cristina Gheorghe, Cristina Marcu, Abigail Vălean 4 goluri, Andreea Prescură, Cristina Andriţa 5 g, Daciana Balaban 3 g, Cătălina Cioaric 5 g, Daniela Corban, Mădălina Conache, Ana Maria Lopătaru 1 g, Patricia Vizitiu 10 g, Tamara Bokaric 2 g. CSM Galaţi a urcat pe locul 13 cu 10 puncte şi va juca vineri, de la ora 13.15 cu SCM Craiova, ocupanta locului 11.

Citeşte mai departe ...

Doar un candidat a rămas în cursa pentru șefia CJAS Galați

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti are loc joi, de la ora 10:00, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Candidaţii vor fi supuşi unui control epidemiologic, iar după intrarea în sălile de examen li se va verifica identitatea.

La concurs s-au înscris 60 de candidaţi, fiind şi judeţe în care se înregistrează mai mulţi candidaţi pe loc, conform listei prezentate de CNAS, printre care și Galaţi, unde s-au înscris două persoane.

Potrivit borderoului cu rezultatele dosarelor înregistrate, candidatul care s-a înscris mai devreme nu îndeplinește criteriile stabilite prin documentele emise și anume, să aibă doi ani de vechime într-o funcție de conducere, el fiind doar de mai puțin de un an într-un astfel de post.

Citeşte mai departe ...

Prima lecție cu drona din Delta Dunării

Joi, pe 6 mai, de la ora 11:00, a început transmisiunea live a primei lecții din proiectul „Educație la înălțime”.

Lecția include zboruri cu drona și experimente ce vor demonstra impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din deltă.

Lecția din Sfântu Gheorghe va fi prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.

Din Galați sunt înscriși profesori de la mai multe școli, cum ar fi cei de la Școala Gimnazială nr.28, care vor să ofere elevilor o alternativă interactivă la educația formală.

Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali.

Citeşte mai departe ...

Cea mai mare investiție a Consiliului Județean Galați este în grafic. Proiectul este de aproximativ 100 de milioane de euro

Se lucrează intens la cel mai important proiect de management al deșeurilor din România. Este cel mai mare proiect realizat vreodată de Consiliul Județean Galați.

Reprezentanții Consiliului Județean anunță că lucrările la depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului sunt aproape de jumătate. De asemenea, se evaluează documentaţia tehnică pentru investiţiile de la Tecuci şi Târgu Bujor, este în plină desfăşurare licitaţia pentru achiziţionarea de pubele, containere şi maşini de transport și se lucrează la pregătirea licitaţiei pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi. Aceasta din urmă este unică în România, deoarece include într-o singură procedură partea de proiectare, realizare şi operare, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

Recent, Comisia Europeană a aprobat suma de 80 de milioane de euro pentru sistemul de gestionare a deșeurilor din Galați. Proiectul a fost aprobat în doar trei luni ceea ce reprezintă o premieră pentru România. De asemenea este o investiție unică în România.

„Galaţiul implementează, la ora actuală, singurul proiect major din România pe zona de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor. Inclusiv comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat că această investiţie va îmbunătăți viaţa persoanelor din Galaţi şi va stimula mediul economic. După finalizarea lucrărilor, Galaţiul va fi cu siguranță un judeţ mai curat, iar aerul va fi mai puţin poluat, în condiţiile în care această investiţie respectă ultimele norme europene de protecţie a mediului. În plus, această investiţie crează şi sute de noi locuri de muncă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea întregului proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro, diferenţa fiind acoperită cu fonduri ale Consiliului Judeţean Galaţi şi de la bugetul de stat.

Citeşte mai departe ...

Criză de vaccin la Tg.Bujor. Programările nu pot fi respectate

Este criză de vaccin la centrul de vaccinare Pfizer din orașul Tg.Bujor. Deputatul Laurențiu Gîdei anunță că în această săptămână, centrului i-au fost alocate doar 12 fiole de vaccin, zeci de persoane fiind nevoite să se reprogrameze.

„Hai cu toții la vaccin, am ajuns și nu găsim". Astfel începe mesajul online al deputatului PSD. Acesta atrage atenția asupra situației bizare de la centrul de vaccinare din Tg.Bujor. Centrul nu a primit decât 12 doze de la începutul săptămânii, spre deosebire de alte puncte de vaccinare din alte regiuni ale țării.

„Lipsă vaccin! Pfizer! Guvernul livrează cantități impresionante în comunitățile din vestul țarii, latră haotic clasamente cu "ai lor", dar restul poporului ce face? Așteaptă pe "Gheorghiță la portiță" să vină cu televiziunea și seringa? Ieri au fost livrate doar 12 doze Pfizer, astăzi nimic, mâine nimic și ne batem cu pumnul în piept că organizarea este impecabilă! Sunt persoane programate dar care nu pot fi vaccinate! Domnilor guvernanți, tratați cetățenii în mod egal! Vă place spectacolul, organizați peste tot modalități de vaccinare, (încă puțin și vaccinați și la disco) dar în centrele organizate cu eforturi locale NU livrați vaccin! LIVRAȚI VACCIN ȘI ÎN JUDEȚUL GALAȚI!”, solicită deputatul Laurențiu Gîdei.

În urma demersului, o cantitate de vaccinuri va fi livrată centrului din Tg. Bujor pe parcursul zilei de joi.

Citeşte mai departe ...

Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră brăileni au depistat un bărbat care transporta nouă exemplare de cegă și aproximativ 10 kg de pește, diferite specii, fără a deţine documente legale, cu un moped neînmatriculat și fară a deține permis de conducere.

În data de 05 mai, în jurul orei 12.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iași, aflaţi într-o misiune specifică, au observat pe DJ 212C, un bărbat aflat pe un moped, ce se îndrepta dinspre malul fluviului Dunărea către localitatea Stăncuța. La vederea polițiștilor de frontieră, bărbatul a oprit și a abandonat mopedul și un sac din rafie, fugind pe un teren agricol din apropiere. În urma verificării bunurilor abandonate, colegii noștri au constatat că în sac se aflau nouă exemplare de cegă, în greutate de aproximativ șase kg și alte specii de pește (sânger, crap și mreană) în greutate de aproximativ 10 kg.

În urma continuării cercetărilor s-a constatat că bărbatul care conducea mopedul în cauză este cetățeanul român B.D., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Brăila. Totodată, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar mopedul pe care îl conducea nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor, produselor și subproduselor de sturioni; deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit şi a produselor din peşte obţinute din pescuit; punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

În conformitate cu prevederile în vigoare, exemplarele de cegă au fost redate mediului natural în prezența unui inspector piscicol din cadrul ANPA, iar celelalte specii de pește au fost predate unei unități de profil în vederea comercializării.

Citeşte mai departe ...

Tatăl și-a lăsat fiul la volan și s-au ales amândoi cu dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi, tată şi fiu, deoarece unul dintre ei, tatăl celuilalt, i-a încredinţat fiului ansamblul de vehicule pe care îl deţinea, deşi cel din urmă nu deţinea permis corespunzător categoriei.

În data de 05 mai a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Vlădești, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu de vehicule condus de un tânăr cu dublă cetăţenie bulgară şi R. Moldova, în vârstă de 31 de ani. Acesta călătorea împreună cu tatăl său, în vârstă de 53 de ani, de asemenea cu dublă cetăţenie bulgară şi R. Moldova.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că şoferul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule respectiv, al cărui proprietar este tatăl său, care era pasager. Cu privire la cele constatate, proprietarul ansamblului rutier în cauză, a declarat că i l-a încredințat fiului său să-l conducă deoarece se simțea obosit”, a anunțat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeşte mai departe ...

Panterele de la FCUG au uitat să câştige

  • Publicat în Sport

Miercuri s-au disputat meciurile ultimei etape din turul play-off-ului Ligii 1 la fotbal feminin. Stadionul Siderurgistul a găzduit partida FC Universitatea Galaţi - Vasas Femina Odorhei. Duelul ocupantelor 6 respectiv 5 a fost interesant. Prima repriză a avut un ritm bun, cele două echipe făcând risipă de energie pentru a reuşi să puncteze pe tabela de marcaj. Oaspetele au început şi au deschis scorul încă din min.7. Moldoveanca Nadya Petrovskaya şi-a reparat gafa din defensivă şi a restabilit egalitatea în min.18 după o fază fixă. Momentul psihologic s-a consumat în min.29 când lovitura liberă executată a fost deviată în bară de portarul de la Vasas pentru ca imediat fetele din Odorhei să revină în avantaj după ce Kingo Barabaş a transformat lovitura liberă de la marginea careului gălăţean. Panterele nu au mai reuşit să pericliteze poarta adversă în partea a doua, Vasas şi-a dorit mai mult victoria, consfinţită în min.88 cu un gol de generic de la 25-30 metri. Rezultat final: FC Universitatea Galaţi - Vasas Femina Odorhei 1-3 (1-2). Antrenorul David Asandei a început în formula: Roxana Pazargic - Nicoleta Lepădatu, Nina Anca, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaya - Al.Ivan, Iriska Topal, Lidia Moacă, Monica Benţoiu - Ioana Ştefu, Valeria Postol. Au mai jucat: Daniela Mardari, Alexandra Condrea, V.Ivan. Echipa gălăţeană se menţine pe locul 6 cu 19 puncte. Returul va debuta pe 9 mai când FCUG va întâlni pe stadionul Siderurgistul, de la ora 11.00 formaţia Heniu Prundu Bârgăului, ocupanta locului 2.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri