Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Joi, 02 Aprilie 2020 - Regional Press

Deces provocat de coronavirus la Galați. Un bărbat de 77 de ani, care avea și alte afecțiuni

A fost înregistrat primul caz de deces din cauza coronavirusului în județul Galați. Este vorba de o persoană de 77 de ani, care suferea de obezitate şi hipertensiune arterială şi, din primele informații, a fost contact al angajaților infectat de la Spitalul Militar Galaţi. Bărbatul a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.

„Deces 110: bărbat, 77 ani, jud Galați. Internat în Spitalul de BI Galați în data de 30.03.2020 și recoltat în aceiași zi. Contact cu caz confirmat COVID-19. Decedat în 1.04.2020. Rezultat pozitiv pentru COVID-19 în data de 2.04.2020. Comorbiditati: HTA”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În județul Galați sunt confirmate 82 de cazuri de coronavirus.

Citeşte mai departe ...

7.350 de lei strânşi din vânzarea tricourilor personalizate vor fi donaţi de Cristina Neagu către Crucea Roşie

  • Publicat în Sport

 Handbalista Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare din lume a anunţat în cursul zilei de joi, că suma totală obţinută din vânzarea tricourilor galbene din colecţia personală CN8 este de 7.350 lei, aceasta urmând să fie donată Crucii Roşii Române pentru achiziţionarea de materiale necesare combaterii virusului COVID-19.
„Vă mulţumesc tuturor pentru mobilizare. Aşa cum vă spuneam, stocul de tricouri CN8 a fost epuizat în numai câteva ore. S-au vândut toate cele 105 tricouri pe care le aveam, însumând 7.350 lei, sumă care va fi donată către Crucea Rosie Romana pentru achiziţionarea de materiale necesare în spitale în această perioadă. Cei care au comandat vor primi pe email dovada donării banilor. Mulţumesc echipei mele Sports-HUB pentru implicare şi gestionarea comenzilor", a precizat căpitanul Naţionalei României şi componentă a formaţiei CSM Bucureşti într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook.

Citeşte mai departe ...

Vlad Chiricheş: „Îmi e dor de familie şi de suporteri, îmi e dor să joc pentru România”

  • Publicat în Sport

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Vlad Chiricheş, este blocat în locuinţa sa din Modena, de 22 de zile, din cauza pandemiei de COVID-19, care a întrerupt în Italia orice formă de activitate sportivă, dar fundaşul formaţiei Sassuolo continuă să se pregătească zilnic de câte două ori. Fundaşul care evoluează la Sassuolo şi la echipa naţională locuieşte la 20 de kilometri de oraşul clubului pe care îl reprezintă, se arată într-un material de presă publicat pe site-ul oficial al FRF. Ambele localităţi fac parte din Provincia Modena, una din cele mai afectate de pandemie în Italia. „Poate nu e spectaculoasă, dar acesta e adevărul, acestea sunt activităţile. Nu îmi e deloc uşor, sunt blocat aici, ieri s-au împlinit fix trei săptămâni, sunt 22 de zile consecutive în casă... Iar soţia şi cei doi copii sunt în România, la fel părinţii mei", spune Chiricheş. Fundaşul naţionalei României se antrenează de unul singur în casă şi în curte de câte două ori pe zi. „"Am mai multe seturi de exerciţii pe care le alternez. Le recomand tuturor celor care practică fotbalul, atât sportivi profesionişti, cât şi copiilor care încep acum acest drum în fotbal. E o perioadă cu provocări pentru sportivi, trebuie să compensăm lipsa efortului din antrenamente şi din competiţie. În plus, exerciţiile fizice îţi dau nu doar un tonus fizic bun, ci şi o stare pozitivă. Dar cel mai mult, stau pe telefon cu familia ... Îmi e atât de dor de ei ... Şi de voi, suporterii noştri! Îmi e dor să joc pentru România! Vă îmbrăţişez, protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi, staţi cât mai mult în case! Va fi bine, până la urmă! Hai, România!", a concluzionat căpitanul României.

Citeşte mai departe ...

Doliu la Real Madrid: legendarul fundaş spaniol, Goyo Benito răpus de coronavirus la 73 de ani

  • Publicat în Sport

Goyo Benito, legendarul fundaş al echipei de fotbal Real Madrid, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 73 de ani, fiind victima pandemiei de coronavirus cu care se confruntă Spania, informează cotidianele sportive Marca şi AS. Gregorio Benito Rubio, născut pe 21 octombrie 1946 la Puente del Aryobispo (Toledo), a îmbrăcat tricoul primei echipei a lui Real Madrid între 1969 şi 1982, disputând în total 420 de meciuri oficiale pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu, alături de care a cucerit în total 11 trofee, între care şase titluri de campion al Spaniei. El este singurul jucător din istoria lui Real Madrid, alături de Jose Martinez Sanchez "Pirri", care a primit insigna cu aur şi diamante "La Laureada" din partea clubului madrilen. Goyo Benito a jucat de 22 de ori pentru selecţionata Spaniei, cu care a participat la Jocurile Olimpice din 1968, desfăşurate în Mexic.

Citeşte mai departe ...

Coronavirusul atacă pensiile a 7,5 milioane de români!

Valoarea portofoliilor deținute de cei 7,5 milioane de români care contribuie la fondurile de pensii de la Pilonul II s-a micșorat cu mai bine de 10% după declanșarea pandemiei de coronavirus, ca urmare a scăderii burselor și acțiunilor în care fondurile de pensii investesc, iar această scădere are un impact direct, doar pentru un număr limitat de persoane, pentru că banii nu pot fi retrași.

Fondurile de pensii din Pilonul II, în care cotizează 7,5 milioane de români, investesc o parte din bani în acțiuni. Acestea au scăzut, în contextul pandemiei, cu 30-40%, ceea ce a făcut să scadă activele fondurilor de pensii cu 10-12%.

Sunt afectate direct doar persoanele mai în vârstă care au cotizat voluntar la Pilonul II și în acest an ies la pensie. Potrivit ASF, au mai fost perioade de volatilitate în trecut, însă scăderile se pot corecta în timp și dă asigurări că nu sunt probleme.

Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că s-au mai înregistrat scăderi în ultimii ani: în august 2015, ianuarie 2016, iunie 2016, iunie 2017 și în decembrie 2018. ”În ciuda acestor episoade temporare de volatilitate, activele totale ale fondurilor de pensii private au crescut de la an la an”.

ASF a mai transmis că România are unul dintre cele mai moderne și mai sigure sisteme de pensii private.

Citeşte mai departe ...

Guvernul pune gând rău medicilor demisionari! Află ce le pregătește

Actualul guvern ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică şi prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează, anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Se pare că, în contextul pandemiei cu COVID-19, zeci de medici şi-au dat demisia în ultima perioadă.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Citeşte mai departe ...

PSD, reacție DURĂ după ce Orban a confirmat criza de echipamente de protecție pentru medici

Ludovic Orban despre echipamentele pentru protecția personalului medical: „Este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achizițiile pe care le facem la nivel național.”

"Dacă în luna ianuarie, în loc să vă țineți de anticipate, ați fi făcut achiziții de teste și echipamente, ați fi găsit, că nu era penurie! Iar azi personalul medical ar fi fost protejat!

Dacă ministrul Economiei semna pe 24 ianuarie, nu pe 24 martie, ordinul ca Romarm să producă echipamente pentru protecția medicilor și asistenților, azi n-am fi avut spitale în carantină și zeci sau sute de cadre medicale infectate!

Dacă în ianuarie, Iohannis ne-ar fi spus că e ceva serios, așa cum spunea OMS, nu că efectele noului virus sunt ca „în orice răceală”, atunci probabil că toată țara s-ar fi pregătit de pandemie, nu de anticipate!

La ce ne folosesc acum regretele, Ludovic Orban?", reacționează dur, astăzi, reprezentanții PSD.

Citeşte mai departe ...

De Ziua internaţională a cărţilor pentru copii şi tineri recomandăm: Copii vs. Pandemii

ziua internationala a cartii pentru copiiPe 2 aprilie se celebrează ziua internaţională a cărţilor pentru copii şi tineri. O sărbătoarea dedicată amintirii unuia dintre cei mai îndrăgiți autori de poveşti şi basme, danezul Hans Christian Andersen, de la a cărui naştere se împlinesc 212 ani. ”Mica sirenă”, ”Hainele cele noi ale împăratului”, ”Răţuşca cea urâtă” sau ”Crăiasa zăpezilor” sunt doar câteva dintre cărţile sale, care au străbătut timpul, fiind îndrăgite şi în zilele noastre. Sărbătoarea este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti. În toată lumea, în această zi, sunt organizate lecturi publice și sunt puse în scenă povești și basme.

Anul acesta, dată fiind situația pandemică care a cuprins tot globul, momentele de distanțare socială ar trebui utilizate cu folos, să citim sau să le recomandăm copiilor noștri să citească sau să asculte online carți și povești frumoase.copiii vs pandemiile

O recomandare pe care o facem cu această ocazie sunt cărțile unor puști din România (bineînțeles, sprijiniți de părinții lor): Manualul tinerilor super-eroi (Copii vs.Pandemii), Cartea de colorat (ABC-ul pandemiei), Povestea germenilor (Cum explicăm Coronavirus copiilor) 

Copii vs Pandemii înseamnă o gașcă de puști mai mici și mai mari care adună informații din surse sigure și le transcriu pe fundal roz ca să le dea mai departe colegilor de generație pe limba lor – cu mai mult haz de necaz și mai puțină panică. Un manual de shopping de pandemie, cum să îi ajuți pe boomerii dragi ție aflați la nevoie și care e faza cu Ordonanțele de Urgență.carte colorat

ABC-ul pandemiei. ”Q vine de la Qarantină” este o carte de colorat care nu își propune să fie decât semi-educațională, dar complet distractivă și care acoperă de la A la Z gândurile și activitățile de carantină. Dă-i un print între declarațiile pe propria răspundere și colorează plictiseala, distanțarea socială și pandemia în culori cât mai vii.carte copii coronavirus

Povestea germenilor. Ce e cu toată atenția asta asupra germenilor din ultimul timp, într-o poveste scrisă și ilustrată pe înțelesul celor mici de Grădiniția Educarium. Îți va ușura misiunea de adult de a le explica celor mici care e faza cu virusul care ne ține închiși în case, departe de locul de joacă.

Lectură plăcută!

Citeşte mai departe ...

82 de cazuri de coronavirus în Galați. Cinci pacienți au fost vindecați

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, 82 de cazuri de coronavirus, la nivelul județului Galați. Potrivit aceleiași surse, cinci persoane testate pozitiv cu coronavirus au fost declarate vindecate.

Cele 82 de persoane sunt internate în spitalele din Galați, iar starea lor este stabilă.

Potrivit Prefecturii Galați, în acest moment 2925 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 262 de gălățeni sunt plasați în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

 

Vom reveni

Citeşte mai departe ...

Profesorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați fabrică viziere și măști de protecție pentru medici

Profesorii de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați fabrică măși și viziere de protecție pentru medicii implicați în lupta cu COVID-19. Ei utilizează o tehnică modernă și sunt ajutați cu echipamente și bani de companii private și de Consiliul Județean Galați.

Potrivit informațiilor oferite de profesori, pentru realizarea echipamentelor de protecție sunt utilizate imprimantele 3D. Laboratorul este copleșit de numărul de cereri. Peste 2.000 de solicitări au fost făcute până în prezent, iar specialiștii au reușit să livreze doar 370 de viziere.

Profesorii întâmpină greutăți și pentru că imprimantele se strică din cauza utilizării excesive. Patru astfel de echipamente s-au stricat, dar săptămâna viitoare laboratorul va primi opt imprimante cu ajutorul cărora va putea să fabrice 150 de viziere pe zi.

Viziera fabricată de profesorii gălățeni poate fi personalizată după faţa omului, în timp ce masca de protecție poate fi refolosită și impregnată cu substanțe dezinfectante. De asemenea, profesorii gălățeni își propun să fabrice și ventilatoare pentru intubarea pacienţilor sau măcar piese de schimb pentru aceste echipamente. 

Pentru realizarea echipamentelor de protecție, profesorii au nevoie de bani și de materii prime. Ei sunt ajutați de mai multe companii din Galați, dar și de Consiliul Județean care alocă 20.000 de lei pentru achizițiile necesare.

 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri