Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Marți, 14 Aprilie 2020 - Regional Press

Coronavirus la ISU Galați. Mai mulți pompieri sunt izolați la domiciliu

Un pompier de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați s-a infectat cu COVID-19. Mai mulți angajați care au intrat în contact cu persoana infectată au fost izolați la domiciliu.

Potrivit primelor informații, bărbatul lucrează la secția de victime multiple. El s-a dus la spital deoarece s-a simțit rău, având simptomele virusului. Testul a confirmat faptul că anagajatul ISU s-a infectat cu noul virus. În prezent, este internat la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.

Potrivit cifrelor transmise de Prefectura Galați, în acest moment, la nivelul județului, s-au efectuat 1227 de teste pentru coronavirus. 204 persoane au fost confirmate pozitiv și au fost internate în spital. 14 gălățeni au decedat din cauza virusului.

De asemenea, 791 de gălățeni sunt plasați în carantină instituționalizată, iar 505 sunt autoizolați la domiciliu.

 

Citeşte mai departe ...

Baschetbalista de origine română, Sabrina Ionescu are şanse foarte mari să facă pasul în WNBA

  • Publicat în Sport

Agenţia Reuters a transmis că baschetbalista americană de origine română Sabrina Ionescu, de la Oregon Ducks, va atrage lumina reflectoarelor la draftul pentru liga profesionistă nord-americană (WNBA) de vineri, care va avea loc în formă virtuală din cauza pandemiei de coronavirus. Ionescu (22 ani), prima jucătoare din NCAA care a marcat 2.000 de puncte în carieră, a reuşit 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive, va fi prima alegere la draft, discipola marelui Kobe Bryant urmând să fie o forţă a ligii. „Are totul în materie de talent, dar oamenii vorbesc cel mai mult despre competitivitatea sa. Această calitate face diferenţa între cei mai mari jucători'', a declarat fosta mare jucătoare Rebecca Lobo, analistă pentru canalul ESPN. Sabrina Ionescu este aşteptată să ajungă la New York Liberty, care a avut un bilanţ de 10 victorii şi 24 de înfrângeri în sezonul trecut, dar se va reconstrui pentru sezonul viitor. WNBA a anunţat la începutul acestei luni că debutul sezonului regulat a fost amânat din cauza pandemiei. Iniţial prima fază a campionatului era programată în perioada 15 mai - 20 septembrie.

Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați: 14 decese și 204 cazuri confirmate

Coronavirusul face victime și la Galați. 14 oameni au decedat din cauza nemilosului virus, iar 204 persoane au fost testate pozitiv.

Potrivit cifrelor transmise de Prefectura Galați, în acest moment, la nivelul județului, s-au efectuat 1227 de teste pentru coronavirus. 204 persoane au fost confirmate pozitiv și au fost internate în spital. 14 gălățeni au decedat din cauza virusului.

De asemenea, 791 de gălățeni sunt plasați în carantină instituționalizată, iar 505 sunt autoizolați la domiciliu.

Autoritățile continuă controalele privind respectarea ordonanțelor militare și a restricțiilor de circulație, impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Au fost verificate, la nivelul județului Galați, 413 persoane aflate în izolare.

„S-au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 359 400 de lei, dintre care 180, în valoare de 293 750 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației”, a anunțat Prefectura județului Galați.

Citeşte mai departe ...

O parte din jucătorii de la Arsenal Londra nu sunt de acord cu reducerea salariului

  • Publicat în Sport
Potrivit cotidianului englez, The Telegraph, cei mai importanţi jucători de la Arsenal Londra nu sunt dispuşi să facă niciun sacrificiu financiar, refuzând categoric tăierile salariale, în ciuda mai multor demersuri în acest sens ale responsabililor clubului din Premier League. Ziarul englez scrie că oficialii grupării de pe Emirates Stadium le-au cerut jucătorilor să accepte o scădere salarială de 12,5% pentru următoarele 12 luni, oferindu-le totodată posibilitatea ca aceştia să recupereze diferenţa dacă vor semna noi contracte cu Arsenal sau în momentul în care vor fi vânduţi altor cluburi. The Telegraph mai precizează, că reducerea salarială ar scădea la 7,5% în cazul în care Arsenal s-ar califica în Europa League şi va fi anulată definitiv de o eventuală calificare în Liga Campionilor. Clubul avea nevoie de o majoritate de aproximativ trei sferturi din echipă pentru ca propunerea să fie acceptată, dar nu a reuşit să se apropie de acest procent, deşi nu a existat o respingere totală a acordului, unii jucători fiind de acord cu reducerile salariale, cu ocazia unui vot organizat luni după-amiază.
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați cumpără izolete și alte echipamente moderne pentru Spitalul Județean

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat investiţii noi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Este vorba de echipamente medicale necesare pentru a combate noul coronavirus. Toate achizițiile au fost aprobate de consilierii județeni în cadrul unei şedinţe extraordinare care a avut loc marți.

Potrivit șefului CJ Galați, Costel Fotea, pe lista cu investiții pentru cel mai mare spital din sud-estul țării au fost trecute un sistem de depistare a coronavirusului, izolete, tuneluri dezinfectante și un aparat pentru realizarea radiografiilor în sistem digital.

„Am modificat lista de investiţii a spitalului, astfel încât unitatea medicală să poată demara de urgenţă procedurile de achiziţie publică pentru un sistem complet de depistarea a noului coronavirus,  două izolete, trei tuneluri dezinfectante şi un sistem prin care radiografiile vor putea fi examinate în format digital. Izoletele vor intra în dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a secţiei de ATI, iar tunelurile dezinfectante vor fi montate în secţia nou înfiinţată pentru pacienţii confirmaţi sau care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus şi la secţia de terapie intensivă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea echipamentelor medicale este de 624.500 de lei, au precizat reprezentanții Consiliului Județean.

Citeşte mai departe ...

Liga 1 de fotbal se poate relua pe 2 sau 7 iunie

  • Publicat în Sport

La Bucureşti a avut loc o videoconferinţă la care au participat reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal, ai cluburilor din Liga 1, ai Federaţiei Române de Fotbal şi ai sindicatului liber al jucătorilor AFAN şi după câteva ore de discuţii aprinse s-a stabilit ca Liga 1 să se reia pe 2 sau 7 iunie. „S-a discutat despre reluarea campionatului şi s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi să se înceapă pe 2 sau maximum pe 7 iunie. Dar asta depinde de momentul în care se va relua pregătirea, pentru că s-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puţin trei săptămâni de pregătire. Va fi oricum comprimat destul de mult campionatul. Adică va începe pe 2 sau 7 iunie şi trebuie să se încheie în 26 iulie. Toată lumea care a participat la videoconferinţă, cluburile din Liga I, LPF şi deţinătorul de drepturi ... doreşte să se reia campionatul şi să se joace toate meciurile rămase de disputat. Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum. Nu s-a discutat nimic legat de prezenţa spectatorilor la meciuri ... adică e destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală. Iar în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către federaţie. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii", a declarat pentru Agerpres, Emilian Hulubei, preşedintele AFAN. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, într-un comunicat de presă remis după videoconferinţa organizată, luni, cu reprezentanţii celor 14 cluburi, că termenul limită pentru obţinerea licenţei de Liga I, ediţia 2020-2021, va fi prelungit cu o lună.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Elevilor le cere olimpicilor să facă ateliere online pentru a-și ajuta colegii

“Consiliul Național al Elevilor dă startul Olimpiadei Solidarității, cea mai mare provocare pentru olimpicii din România.

Având în vedere contextul actual din România, care a determinat Ministerul Educației și Cercetării să anuleze olimpiadele și concursurile școlare, Consiliul Național al Elevilor dă startul Olimpiadei Solidarității, o provocare pentru olimpicii din România, astfel încât aceștia sunt invitați să deconteze cunoștințele pe care le au la diferite discipline de studiu, organizând ateliere online pentru colegii lor.Apelul deschis al Consiliului Național al Elevilor pentru elevii olimpici, redat integral:

Dragă elev olimpic,

Suntem conștienți de faptul că, în aceste momente, nimic nu mai poate răscumpăra zecile de ore pe care le-ai petrecut învățând, parcurgând subiecte, exerciții cu un grad ridicat de dificultate menite să te pregătească pentru obținerea unui premiu la olimpiada națională în cadrul disciplinei care simți că îți pune în valoare toate competențele și te face să dai tot ce ai mai bun din tine.

Când educația pare să stagneze, blocată într-un sistem caracterizat prin coordonate inechitabile, într-un sistem în care zeci de mii de elevi nu au acces la Internet, știm că tu poți fii olimpic la solidaritate, o olimpiadă derulată în premieră în acest an care prezintă provocări pentru toți actorii cheie din educație. Educația își pune acum încrederea în tine că vei utiliza toate cunoștințele pe care le-ai dobândit pentru a le da mai departe, către colegii tăi care se simt acum bulversați de ceea ce se întâmplă și nu pot ține pasul cu materia. Ajută-ți acești colegi și, în timpul pe care îl petrecem acasă, utilizează toate mijloacele de care dispui pentru a fi alături de ei, deoarece în aceste momente de cumpănă putem valorifica cu adevărat educația de la egal la egal.

Ne cerem scuze față de tine, dragă elev olimpic, căci știm că visul tău de a ajunge în fruntea clasamentului pare acum unul îndepărtat, însă te asigurăm de faptul că simpla participare a ta la olimpiada de solidaritate se va transpune într-un beneficiu pentru tine, pentru colegii din clasa ta și pentru un sistem de învățământ mai performant, de care avem nevoie cu toții.

Având în vedere gestionarea deficitară a sistemului educațional din România din ultima perioadă, facem apel la elevii olimpici, avem nevoie de solidaritatea lor și suntem de părere că educația tip peer to peer se încadrează în peisajul învățământului preuniversitar, în contextul actual. Mai mult decât atât, vrem să arătăm autorităților că prin această mișcare civică vom reuși să aducem elevii mai aproape unii de ceilalți, să arătăm acest mesaj și să combatem perspectiva competitivă, uneori toxică pentru educație. Sistemul creat de voi, dragi factori decizionali, este deficitar, pentru că nu ne-ați învățat să fim aproape unii de ceilalți. A venit momentul să vă învățăm unii de la ceilalți, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Citeşte mai departe ...

Noapte albă pentru pompierii gălățeni: fosta groapa a orașului Tecuci a luat foc

Pompierii gălățeni au avut noaptea trecută o intervenție de amploare la fosta groapă de gunoi a orașului Tecuci. Ei au stins un incendiu de proporții care s-a întins pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. 

Pompierii au fost anunțați prin numărul unic de urgență 112 că un incendiu de proporții s-a declanșat  la fosta groapă de gunoi a orașului Tecuci din cartierul Cernicari. Misiunea pompierilor a început la ora 19.30 și a ținut până dimineață.

Echipajele de pompieri sosite la locul incidentului au lucrat pentru limitarea extinderii incendiului acesta fiind alimentat și de vântul puternic.

„Au intervenit 30 de pompieri cu 3 autospeciale cu apă și spumă de la secția de pompieri Tecuci și trei motopompe transportabile și două cisterne de la primăria municipiului Tecuci. La această ora incendiul este lichidat. Au ars gunoaie menajere și vegetație uscată pe o suprafață de circa 5000 metri pătrați”,  a transmis ISU Galați.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, în prima linie a luptei cu epidemia

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați este preocupat, zilele acestea, printre multe alte activități care le desfăsoară neobosit pentru sănătatea gălățenilor dar și pe frontul combaterii și diminuării riscurilor de infectare cu coronavirus, mai ales de asigurarea constantă cu necesarul de echipamente și materiale sanitare de protecție.

Mulțumesc tuturor cadrelor medicale și personalului auxiliar pentru munca pe care o depun în aceste zile, pentru că luptă să salveze viața oamenilor indiferent de riscurile la care se supun. Noi, ceilalți, trebuie să avem grijă de eroii noștri”, spune liderul CJ Galați pe pagina sa de FB, anunțând sosirea unei noi serii de materiale achiziționate și cele care sunt deja distribuite.

#Eroi în alb - #echipamente de #protecție ajung în #spitalele gălățene!

aprovizionare materiale sanitareSe fac toate eforturile posibile pentru a aduce toate echipamentele de care au nevoie eroii acestor zile, astfel încât să fie în siguranță atunci când salvează oameni. Zilele acestea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență au ajuns 3450 de combinezoane, 700 de viziere, dezinfectanți și 200 de măști FFP2 și FFP3

De asemenea, Spitalul de Boli Infecțioase are pe stoc:materiale sanitare la SCUrgente
• 3336 de combinezoane
• 1618 bucăți de ochelari de protecție
• 34.950 de măști chirurgicale
• 4097 de măști FFP2 și FFP3
• 37.010 perechi de mănuși
• 6600 viziere
• 8.850 de calțete, bonete și halate
Spitalul de Boli Infecțioase are pe stoc și dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, iar în perioada următoare trebuie să mai ajungă și alte materiale de protecție, adică măști chirurgicale, măști FFP2 cu supapă, combinezoane sau ochelari de protecție.
Zi de zi sunt lansate diverse comenzi de echipamente de protecție și dezinfectanți. Se discută în permanență cu furnizorii și cu cei care transportă aceste echipamente de protecție.

Citeşte mai departe ...

Studenții fără posibilități materiale, sprijiniți financiar să achiziționeze un calculator

Univeritatea ”Dunărea de Jos” anunță că începe Programul Euro 200. Acesta prevede acordarea unui ajutor financiar studenților în vederea achiziționării de calculatoare

Prin intermediul programului EURO 200, Ministerul Educației și Cercetării oferă un ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare. Beneficiarii acestui program sunt studenții învățământului de stat acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit lunar de maximum 250 lei pe membru de familie.

Pentru a beneficia de acest sprijin, studenții trebuie să depună un dosar cu documente doveditoare, nefiind necesară deplasarea la secretariatul facultății, ci transmiterea prin servicii de curierat sau prin intermediul poștei electronice.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 17.04.2020.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri