Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Duminică, 19 Aprilie 2020 - Regional Press

Sfintele Paști: tradiții românești

Duminică, 19 aprilie, creștinii sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Acesta reprezintă cel mai mare eveniment din istoria mântuirii noastre, care ne-a adus posibilitatea mântuirii și care stă la temelia credinței și a Bisericii Creștine.Tradiții și obiceiuri în prima zi de Paște

Tradiţia spune că de Paște trebuie să îți înnoiești garderoba. Purtarea unor haine noi în duminica Învierii semnifică purificarea corpului şi a sufletului.

Fetele şi flăcăii obişnuiesc în dimineaţa primei zile de Paşte, înainte de răsăritul soarelui şi fără să fie văzuţi de nimeni, să se scalde într-o apă curgătoare, pentru a fi iuţi, sprinteni, sănătoşi, harnici şi iubiţi. 

Duminică dimineaţa, există tradiţia ca toţi membrii familiei să se spele pe faţă cu apă neîncepută, luată dintr-un izvor, în sensul în care curge, în care se pune un ou roşu şi un ban de argint.

Se spală cu apa pentru a fi sănătoşi şi cu faţa frumoasă, argintul simbolizând, de asemenea, şi noroc la bani.

Conform tradiției, în anumite zone ale țării, la miezul nopții dintre zilele de sâmbătă și duminică, oamenii se trezesc din somn atunci când bat clopotele, se spală cu apă curată, își pun haine noi, iau o lumânare și merg spre biserică. 

Citeşte mai departe ...

Veste uriașă în ziua Paștelui: "Populația să mai aibă răbdare 10 zile"

  • Publicat în Social

"Populația să mai aibă răbdare 7-10 zile", a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru duminică, într-o intervenție telefonică la Antena3. Acesta le-a mulțumit românilor că au respectat măsura izolării.

„Le mulţumesc românilor care au înţeles mesajul şi au stat în casă şi îi rog să mai aibă răbdare 7-10 zile. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una-două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru.

Totodată, sursa citată a declarat că apariția unui vaccin într-un interval de 10 luni nu este posibilă.

„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent ", a conchis Nelu Tătaru.

Citeşte mai departe ...

Microsoft: mai 2020 - Update pentru toți

COVID-19 UPDATE: Din cauza epidemiei de coronavirus, lucrăm de la distanță, din casele noastre, pentru a rămâne în siguranță, dar acest lucru nu afectează serviciile pe care le oferim clienților noștri. Suntem, încă, aici pentru dvs. - 100%!

Windows 10 are pusă în distribuție pentru testare în versiune finală build-ul care ar trebui să fie oferit pentru PC-urile din întreaga lume ca actualizarea cunoscută acum cu denumirea May 2020 Update pentru toți. Noua versiune este în dezvoltare din 2019, foarte multe luni de pregătire și testări repetate fiind deja în spatele actualizării, în mod teoretic, ultima fază de testare ar trebui să decurgă fără vreo problemă, susțin membrii echipei de lucru.

Windows 10 nu va aduce schimbări structurale cu această actualizare, cei de la Microsoft concentrându-se pe posibilitatea de a ascunde Cortana din taskbar, și pe îmbunătățirea sistemului de căutare al sistemului de operare. Există și unele schimbări pentru interfața Cortana din Windows 10, plus alte mici schimbări pentru construcția generală a sistemului de operare.

Acum pregătim actualizarea Windows 20 mai 2020 (20H1) pentru lansarea și eliberarea Build 19041.207 către Windows Insiders în inelul Previzualizare lansare. Considerăm că Build 19041.207 este construcția finală și vom continua să îmbunătățim experiența generală a Actualizării din mai 2020 pe calculatoarele clienților, ca parte a cadenței noastre de service normal”, se mai spune în comunicarea oficială

Citeşte mai departe ...

În cursa pentru vaccin se va folosi și infectarea voluntară a subiecților cu virus

Revista Nature a anunțat vineri că, până în acest moment, au fost lansate 78 de proiecte de vaccinuri pe tot globul și alte 37 sunt în curs de dezvoltare. Unele dintre ele sunt în faze destul de avansate. Aceste date aduc speranțe că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi produs într-un timp destul de scurt. Specialiștii susțin, însă, că vaccinurile necesită studii de siguranță și eficacitate la scară largă, care ar dura mult timp.

Drept urmare, unii oameni de știință au propus o modalitate de a accelera procesul - expunând în mod deliberat voluntarii, din diversele proiecte de cercetări pe această temă, la virus pentru a determina eficacitatea unui vaccin.Nir Eyal profesor de bioetică la Universitatea Rutgers

Această abordare nu este lipsită de riscuri, dar are potențialul de a grăbi testarea vaccinului cu multe luni. Voluntarii ar trebui să fie tineri și sănătoși. Sănătatea lor ar fi de asemenea monitorizată îndeaproape și ar avea acces la terapie intensivă și la orice medicament disponibil”, spune Nir Eyal, profesor de bioetică la Universitatea Rutgers.

Rezultatul ar putea fi un vaccin care ar putea salva milioane de vieți dacă va fi gata de utilizare într-un timp mult mai scurt decât un vaccin care a trecut prin toate etapele obșnuite.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri