Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Martie 2024 - Regional Press

Percheziții în Galați: amenzi în valoare de peste 37.000 de lei pentru jocuri de noroc ilegale

La data de 30 martie 2024, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați de la Secțiile de Poliție Urbană 1-5 și de la Biroul Rutier, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor gălățeni, au descins la o locație situată pe bulevardul George Coșbuc, din municipiul Galați, unde se dețineau date cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi organizat și participat la jocuri de noroc - altele decât cele autorizate potrivit legii.

La locația respectivă au fost depistați 25 de bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 60 de ani, cărora le-au fost efectuate controale corporale cu scopul de a preveni posibila ascundere a mijloacelor utilizate în activitățile ilegale, precum și de a asigura securitatea participanților și a forțelor de ordine în timpul intervenției.

„În timpul intervenției, au fost controlate și 14 autovehicule care se aflau în proximitatea locației, iar în urma acestor activități au fost găsite 4 cuțite de diferite dimensiuni. Aceste cuțite au fost ridicate în vederea confiscării, în conformitate cu legislația în vigoare”, a transmis IPJ Galați. 

De asemenea, asupra participanților la activitățile ilegale au fost găsite și ridicate sumele de bani aflate în posesia acestora, în valoare totală de 9000 de euro și 21313 de lei.

După identificare, persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, pentru verificări suplimentare și pentru implementarea în bazele de date ale Poliției Române.

„Totodată, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă față de toți participanții, în baza prevederilor Legii 61/1991 Republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice, valoarea totală a acestora fiind de 37500 de lei”, a mai precizat Poliția. 

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: O mare şansă pentru microîntreprinderile din judeţul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro

Fonduri europene nerambursabile pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi, care pot accesa între 20.000 şi 200.000 de euro prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Ghidul solicitantului şi anexele (Acțiunea 1.6  - Stimularea activităților inovatoare și creșterea competitivității IMM-urilor, Operațiunea A.1 Creșterea competitivității microîntreprinderilor) au fost publicate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, iar perioada de depunere a cererilor de finanţare este între 29 mai (ora 10:00) şi 28 iunie (ora 16:00).

„Este o mare şansă pentru microîntreprinderile din judeţul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro pentru realizarea de construcţii noi şi achiziţionarea de echipamente moderne de producţie, sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, dispozitive IT sau alte dotări de care au  nevoie pentru a dezvolta şi extinde gama de produse și servicii oferite. De aceea, îndemn toate microîntreprinderile eligibile să profite de această oportunitate, de a accesa fonduri europene cu o cofinanţare de doar 10%.

Îmi doresc ca foarte multe microîntreprinderi din judeţul nostru să depune proiecte şi să atragă aceste fonduri europene, care înseamnă dezvoltare pentru ele, cât şi pentru economia Galaţiului. E un apel competitiv, linia de finanţare fiind deschisă şi pentru microîntreprinderile din judeţele Brăila, Vrancea, Buzău şi Constanţa”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile din mediu urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, în cele cinci județe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Alocarea totală a acestui apel de proiecte, pe toata durata de derulare a programului, este de 43.362.593 euro.  Beneficiarul va asigura din resurse proprii cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus cheltuielile neeligibile.

Citeşte mai departe ...

Victorie în fieful celor de la FC U Craiova pentru Oţelul

  • Publicat în Sport
Cetatea Băniei le-a priit celor de la Oţelul în acest sezon. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu, fără atacant de meserie pe teren, au intrat foarte motivaţi pe teren şi au avut numai puţin de trei ocazii în primele cinci minute, cea mare mare fiind irosită de Cisse, cu capul după cornerul executat de Cisotti. Dominarea Oţelului s-a concretizat şi pe tabela de marcaj în min.17, căpitanul Cisotti a înscris cu capul, la o fază la care au mai contribuit Adăscăliţei şi Bodişteanu. Degrigolada din tabăra gazdelor a continuat şi după prima jumătate de oră, Albu l-a agăţat din imprudenţă în suprafaţa de pedeapsă pe Cisotti, care din păcate pentru noi a irosit lovitura de la 11 m. Fotbalul este nedrept şi te pedepseşte. FC U Craiova a egalat la prima oportunitate prin Bauza, nepermis de liber la pasa lui Albu. Repriza a doua a debutat după acelaşi scenariu. Oţelul a revenit în avantaj în min.51 cu reuşita de excepţie a lui Cisse, gol cu câlcâiul după pasa cu capul primită de la Ghiocel. Băieţii lui Dorinel Munteanu au continuat să se joace cu ocaziile prin Lameira şi Teles. Oltenii au încercat să revină, au avut o posesie superioară dar au fost ineficienţi. Finalul a fost incadescent, Sidibe a irosit în min.90 o dublă ocazie de egalare, la cea de-a doua remarcându-se Pap cu o paradă de zile mari. Oţelul obţine o victorie meritată, prima din 2024 în deplasare şi urcă pe locul 9 cu 23 de puncte la egalitate cu Hermannstadt. Echipa gălăţeană va reveni la Craiova pentru meciul cu CSU Craiova, programat joi 4 aprilie în sferturile de finală ale Cupei României Betano. caseta tehnică FC U Craiova -SC Oţelul Galaţi 1-2 (1-1) stadion Complex sportiv Craiova, spectatori: 3000 Au marcat: Bauza (min.39) respectiv Cisotti (min.17), Cisse (min.51) Formaţii: FC U Craiova: R. Popa - Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula ( min.57 Marcarenhas) - Achim (min.62 V.Pop), Dr. Albu (min.57 Bahassa) - Dragu (min.57 Sidibe), Bauza, Van Durmen - Chiţu (min.74 Blănuţă) Rezerve neutilizate: Gurău, Lekiatas, Kvakic, Blidar, Baeten, Ibrahim Antrenor: Nicolo Napoli Oţelul Galaţi: Pap - Adăscăliţei (min.77 Silva), Cisse, Ghiocel (min.56 Jardan), Zhelev - Lameira, Zivulic, Teles - Maciel (min.77 Malle), Cisotti, Bodişteanu (min.68 Tănasă) Rezerve neutilizate: Stoian, Cîrjan, Rusevic, Neagu, Farcaş, Panait, S. Rus, Gaitan. Antrenor: Dorinel Munteanu. cartonaşe galbene: Dragu, Achim, Van Durmen, Vl.Pop respectiv Adăscăliţei, Zhelev, Cisotti, Silva Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); A1: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); A2: Stelian Slabu (Braşov); Arbitru VAR: Ovidiu Haţegan (Arad ); Arbitru AVAR: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj )
Citeşte mai departe ...

Calificare în stil de campioană pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Cu orgoliul rănit după înfrângerea ruşinoasă de la Zalău şi având în spate minunatul public gălăţean, cvintupla campioană a României, CSM Arcada a spulberat pur şi simplu pe SCM Zalău în meciul decisiv programat sâmbătă la sala Dunărea. Băieţii lui Sergiu Stancu au intrat foarte motivaţi pe teren, şi-au respectat cartea de vizită, au controlat meciul în totalitate şi au obţinut o victorie în minim de seturi. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -SCM Zalău 3-0 (20, 18, 14). Echipa gălăţeană a început cu formula: Butnaru 6 puncte, Nikula 19 p, Gergye 2 p, Woch 4 p, Karimi 4 p, Bala 10 p -Toman, libero. Au mai jucat: Hamacher 7 p, Cristudor -libero. Cu scorul general 2-1, CSM Arcada Galaţi s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 unde va întâlni pe Dinamo Bucureşti /SCM U Craiova. Cealaltă semifinală este Rapid Bucureşti - CSM Corona Braşov. Semifinalele se joacă ca şi sferturile după sistemul 2 victorii din 3 meciuri. Primul meci se va disputa pe 6 aprilie la Galaţi respectiv Bucureşti.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Săptămână de foc pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

Tur de forţă pentru Oţelul care va juca trei meciuri în următoarele opt zile. Primul se va disputa duminică 31 martie, de la ora 14.00 în deplasare cu FC U Craiova şi contează pentru play-out-ul Superligii. „Ne aşteptă o serie foarte grea cu trei jocuri într-o săptămână, pentru că jucăm ştiţi foarte bine duminică, joi şi luni. O triplă foarte grea, dar ca-n totdeauna nu-mi fac planuri pentru cele trei jocuri, ci mă gândesc strict la jocul de duminică contra Craiovei. Un joc forte greu, un joc în care punctele sunt foarte importante. Venim după o pauză de două săptămâni cauzată de jocurile echipelor naţionale. Eu consider că ne-am pregătit foarte bine deşi nu am avut un meci amical, am făcut antrenamente intense, jucătorii au răspuns foarte bine la tot ce le-am cerut. Mergem încrezători, cum am spus, concentrându-ne pe primul joc care este foarte important. Nu fac o comparaţie între primul joc şi cel de al doilea, mă refer la jocurile de la Craiova, pentru că sunt jocuri total diferite, punctele sunt foarte importante calificarea este foarte importantă în Cupa României. Noi tratăm ambele jocuri la capacitate maximă. Este al treilea joc din acest sezon cu FCU Craiova, un meci cu o miză foarte mare, în play-out, fiecare punct este important. Ştiu că avem în faţă o echipă cu jucători valoroşi, o echipă euforică de a-şi obţine punctele de pe teren propriu, dar cum am spus suntem pregătiţi de orice provocare, de orice lucru ce ni se va ivi. Mai ales jocul propriu zis care trebuie să fie tratat de băieţii noştri foarte serios, foarte implicaţi, aşa cum am fost până acum”, a concluzionat managerul tehnic Dorinel Munteanu. Oţelul ocupă locul 11 în clasament cu 20 de puncte. Roş-alb-albaştrii vor juca din nou în capitala Olteniei, joi 4 aprilie cu CSU Craiova, în sferturile de finală ale Cupei României Betano iar luni 8 aprilie, pe teren propriu, de la ora 20.30 cu Dinamo în Superligă.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii lui Florin Nini speră să se salveze de la retrogradare

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95 a programat în weekend partidele celei de-a 26-a etape, ultima din faza a doua. Sala sporturilor Dunărea a găzduit vineri seara partida din grupa 11-18 CSM Galaţi -CSM Petrolul Ploieşti. Calculele hârtiei au fost respectate. Echipa gălăţeană condusă de Florin Nini a început în forţă, a condus pe tabela de marcaj vreo 17 minute dar ploieştenii şi-au revenit şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Petrolul Ploieşti 89-103 (27-19, 16-29, 24-33, 22-22). Lotul gălăţean: Planutis 21 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, 5 intercepţii; Nelson (8 p, 4, 5, 2); Calenic (12 p, 2, 1, 0); Ciotlăuş (21 p, 5, 1, 0); Razdevsek (12 p, 0, 6, 2); Johnson (12 p, 3, 1, 0); Păduraru; Boghean (1 p, 1, 0, 0); Berca; Gherman 2 p; Buboiu. CSM Galaţi, care a înregistrat a 23-a înfrângere sezonală, se clasează pe locul 17, penultimul cu 17 puncte şi va juca în continuare, după sistemul cel mai bun din cinci partide cu CSM Târgu Jiu, locul 12. Miza este uriaşă, cine obţine trei victorii se va menţine în Liga Naţională în timp ce învinsa va retrograda. Primul meci este programat pe 10 aprilie la Tg.Jiu.

Citeşte mai departe ...

Pistol letal cu glonț găsit în mașina unui bărbat din Galați

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, cu sprijinul tehnicienilor specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic, au efectuat o percheziție unui autoturism, care se afla parcat pe strada Laminoriștilor, din municipiul Galați.

Autovehiculul aparține unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în aceeași localitate, care se află în prezent arestat preventiv într-o cauză în care este bănuit de comiterea unei infracțiuni de viol.

„Cu ocazia percheziției efectuate, în torpedou a fost găsit un pistol letal cu glonț, calibru 6,35 mm, care avea în încărcător 5 cartușe, iar din verificările efectuate a reieșit că bărbatul nu figurează ca fiind deținător legal de arme și muniții letale sau neletale”, a transmis IPJ Galați. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările urmând a fi continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Românii care vor călători în Schengen vor uita de controlul clasic în aeroport

Premierul Marcel Ciolacu anunță că românii care vor călători în Schengen vor uita de controlul clasic în aeroport. „Vor merge direct la porțile de îmbarcare”, a transmis șeful Guvernului. 
 
„După 14 ani de nedreptate, puțin mai sperau ca România să deschidă vreodată ușa Schengen. Și iată, am reușit ca de la 31 martie să avem Schengen aerian și Schengen maritim. Și vă asigur că avem un plan pentru ca până la sfârșitul anului să reușim o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru”, a declarat Marcel Ciolacu. 
Citeşte mai departe ...

Cum se trece la ora de vară pe raza Regionalei CFR Galați

  • Publicat în Social

Începând de duminică, 31 martie, Sucursala Regională Căi Ferate (S.R.C.F.) Galați va înceta aplicarea orei Europei Orientale și va trece la ora oficială de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00.

În noaptea de 30/31 martie 2024, când ora 03.00  devine ora 04.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de îndrumare între orele 03.00 şi 04.00, vor pleca întârziate faţă de ora afișată în “Mersul trenurilor”, dar, practic, mai devreme.

În cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele de plecare ale trenurilor dintre orele 04.00 şi 05.00, trenurile se vor expedia în ordinea rangului.

Trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de îndrumare după ora 04.00 vor pleca şi circula la orele afișate în „Mersul trenurilor 2023- 2024”.

Pe raza Sucursalei Regionale C.F. Galaţi, trenurile de călători, aflate la îndrumare după ora 03.00, care devine ora 04.00, şi staţiile în care se va face schimbarea orei sunt următoarele:

- trenul 5010, cu ora plecării  03.25 (ora Europei Orientale), va pleca din stația Buzău la ora 04.00 (ora oficială de vară)

- trenul 7361, cu ora plecării 03.30 (ora Europei Orientale), va pleca din stația Buzău la ora 04.00 (ora oficială de vară)

- trenul 7367, cu ora plecării 03.48 (ora Europei Orientale), va pleca din stația Mărășești la ora 04.00 (ora oficială de vară)

- trenul 10348, cu ora plecării 03.48 (ora Europei Orientale), va pleca din h.m.Nehoiașu la ora 04.00 (ora oficială de vară)

Pe raza Sucursalei Regionale C.F. Galaţi, trenurile de călători, aflate în circulaţie după ora 03.00 care devine ora 04.00, şi staţiile în care se va face schimbarea orei sunt următoarele:

- trenul 401, la trecerea prin h.m. Putna Seacă,  ora trecerii 03.06 devine 04.06

- trenul 1667, la stația Tecuci, sosește la ora 02.45 și ora plecării 03.00 devine 04.00

- trenul 1668, la trecerea prin h.m. Zoița, ora trecerii 03.09 devine 04.09

- trenul 1654, la trecerea prin stația Gugești, ora trecerii 03.07 devine 04.07

- trenul suplimentar 14002 , la h.m.Tg. Bujor, ora sosirii 03.17 devine 04.17 și ora plecării 03.18 devine 04.18

- trenul suplimentar 14060 , la h.m. Foltești, ora sosirii 03.26 devine 04.26 și ora plecării 03.27 devine 04.27 

CFR SA informează că, la solicitarea SC Transferoviar Călători S.R.L., s-au făcut următoarele modificări în circulaţia trenurilor de călători în data de 31 martie 2024, astfel:

- trenul 10321, care circulă în Târgu Bujor - Bârlad, se anulează. În locul trenului 10321, în data de 31 martie 2024 circulă tren suplimentar 14001 în relaţia Târgu Bujor - Bârlad, din Târgu Bujor  pleacă la ora 00.42, în Bârlad soseşte la 01.52.

- trenul 10300, care circulă în relaţia Bârlad - Galaţi. În locul trenului 10300, în data de 31 martie 2024 circulă tren suplimentar 14002 în relaţia Bârlad – Galaţi. Din Bârlad pleacă la ora 02.02, în Galaţi soseşte la 04.37.

- trenul 10340, care circulă în Târgu Bujor - Galaţi, se anulează în data de 31 martie 2024. În locul trenului 10340, în data de 31 martie 2024 circulă tren suplimentar 14060 în relaţia Târgu Bujor  - Galaţi, care pleacă din Târgu Bujor la ora 02.31 și sosește în Galaţi la 03.50.

Citeşte mai departe ...

UniPE - Parlamentul European în dialog cu studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Peste 220 de studenți au participat astăzi la evenimentul organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați.

Dezbaterea adresată studenților sub numele „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen” a avut loc în Aula „Alexandru Ioan Cuza” (Aula Magna) a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

La dezbatere au participat Maria Grapini - Membră a Parlamentului European, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Răzvan Szabo, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, Ramona Strugariu - Membră a Parlamentului European, Grupul Renew Europe, Siegfried Mureșan - Membru al Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European și Eliza Vaș - Coordonator, Compartimentul Studii, Institutul European din România în calitate de moderator.

„A fost o onoare să particip astăzi la dezbaterea unui subiect de o importanță crucială în lumea contemporană: dezinformarea și rolul pe care inteligența artificială îl poate juca în combaterea acestui fenomen. Dezinformarea a devenit o problemă din ce în ce mai mare în societate, având un impact profund asupra noastră. Uniunea Europeană a recunoscut amenințarea pe care o reprezintă dezinformarea și adoptă măsuri decisive pentru a contracara acest fenomen. Mulțumesc studenților și cadrelor didactice prezente intr-un număr copleșitor la acestă dezbatere de inaltă ținută”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, Președintele Senatului UDJG.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri