Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Duminică, 12 Aprilie 2020 - Regional Press

Coronavirus la căminul de bătrâni Sf. Spiridon din Galați. Patru persoane, infectate

Patru persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” din Galați au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre doi bătrâni și doi salariați, care au fost spitalizați. Toți cei 139 de beneficiari și cei 67 de angajați ai căminului au intrat în carantină și urmează să fie testați.
 
”Deși s-au luat măsuri de protejare a părinților și bunicilor aflați în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, acest dușman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns și aici. Și asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistență medicală și nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriți. Solicit DSP să testeze urgent fiecare om în parte, atât angajat al acestui cămin, cât și persoană cazată, indiferent de faptul ca protocoalele instituite prevăd altceva, astfel încât situația să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în cazul căminului privat. Dacă protocoalele de testare nu prevăd o astfel de abordare, anunț pe această cale că Primăria municipiului Galati este dispusă să suporte cheltuielile aferente unei astfel de proceduri. Trebuie să facem tot ce e omenește posibil pentru părinții și bunicii noștri”, a informat Primăria Galați.
Citeşte mai departe ...

Scoţianul Kenny Dalglish, legenda lui Liverpool a fost externat din spital

  • Publicat în Sport

 Agenţia AFP a informat că Kenny Dalglish, fostul jucător şi antrenor al echipei engleze de fotbal FC Liverpool, în vârstă de 69 ani, a fost externat sâmbătă din spitalul în care a fost diagnosticat pozitiv la Covid-19. Dalglish s-a internat miercuri pentru a-şi trata o infecţie, însă medicii au descoperit cu această ocazie că este purtător asimptomatic al noului coronavirus. Scoţianul este o adevărată legendă a lui Liverpool, cu care a cucerit de trei ori Cupa Campionilor Europeni (1978, 1981, 1984), precum şi şase titluri de campion al Angliei. Dalglish a ţinut să aducă un omagiu personalului sanitar britanic, pentru munca depusă în această perioadă. „Avem cu toţii multă şansă să îi avem. Oamenii ar putea crede că eu am beneficiat de mai multă atenţie datorită numelui meu, însă toţi pacienţii Naţional Health Service primesc cea mai mare atenţie", a declarat fosta legendă a lui FC Liverpool pentru Sunday Post.

Citeşte mai departe ...

Fotbaliştii de la Anderlecht pot relua antrenamentele

  • Publicat în Sport

Echipa belgiană de fotbal Anderlecht Bruxelles a anunţat că jucătorii care doresc îşi pot relua antrenamentele la centrul de pregătire al clubului, la cererea antrenorului-jucător Vincent Kompany, informează radio-televiziunea belgiană. „Începând de luni, jucătorii sunt bineveniţi la Neerpede pentru şedinţe tradiţionale de pregătire, cu respectarea evidentă a măsurilor de siguranţă şi de igienă. Nu este nicio obligaţie, totul se face pe bază de voluntariat, iar jucătorii care nu se simt în siguranţă pot continua să lucreze acasă. Însă fiecare jucător prezent la Neerpede va păstra distanţa de siguranţă, iar antrenorii vor conduce exerciţiile respectând distanţa socială. Vor fi antrenamente în principal fizice, dar şi cu mingea, spre exemplu în cazul portarilor. Toate materialele utilizate vor fi dezinfectate, înainte şi după fiecare şedinţă de pregătire. Jucătorii nu vor avea acces la vestiare, fiecare se va schimba şi va face duş la el acasă", a precizat David Steegen, ataşatul de presă al clubului Anderlecht Bruxelles.

Citeşte mai departe ...

Pilotul britanic de Formula 1, Jenson Button s-a impus în cursa virtuală „Trofeul Legendelor”

  • Publicat în Sport

 Britanicul Jenson Button, campion mondial de Formula 1 în 2009, a câştigat cursa virtuală „Trofeul Legendelor", desfăşurată sâmbătă, reuşind să se impună în faţa unui alt fost pilot de Formula 1, columbianul Juan Pablo Montoya, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat pilotul britanic de touring Andy Priaulx.
Button a concurat sub culorile Brawn GP, echipa cu care a cucerit titlul mondial în urmă cu mai bine de un deceniu. Victoria de sâmbătă i-a adus şi un cec în valoare de 10.000 de dolari, bani pe care îi va dona în scopuri caritabile, după cum a precizat cotidianul francez L'Equipe.
„A fost o nebunie! Am fost mai nervos în timpul acestei cursei decât sunt în viaţa reală. Cred că asta s-a datorat faptului că la fiecare viraj aveai senzaţia că o să te loveşti de barierele de protecţie", a declarat Button. La cursa desfăşurată pe circuitul virtual de la Sebring (Florida), a participat şi canadianul Jacques Villeneuve, un alt fost pilot de Formula 1, care a plecat de pe ultimul loc al grilei, reuşind să termine pe locul al şaselea, profitând însă de un acccident în care au fost implicate mai multe monoposturi, imediat după start.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri