Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Iulie 2023 - Regional Press

Licitații organizate de Apele Române pentru 11 terenuri din albia minoră a Siretului

În prima jumătate a acestei luni, Administrația Națională „Apele Române” închiriază, prin licitație, 11 suprafețe de teren în albia minoră a râului Siret, cu suprafețe cuprinse între 2 și 27 de hectare.

Prima licitație va avea loc pe 8 august și vizează șase terenuri, pe raza comunelor Movileni și Umbrărești.

O zi mai târziu, pe 9 august, va avea loc a doua licitație, pentru cinci terenuri de pe raza unităților administrativ-teritoriale Cosmești și Nicorești.

Ofertele de participare pot fi depuse până în ziua licitațiilor.

Citeşte mai departe ...

Încă o șansă pentru proiectele culturale care au nevoie de finanțare

Ministerul Culturii anunţă prelungirea perioadei de depunere a proiectelor culturale în cadrul sesiunii de finanţare nerambursabilă a Programului ACCES 2023.

Calendarul de desfăşurare a sesiunii de finanţare a Programului ACCES 2023 indică ca termen final pentru depunere 23 august 2023

Programul ACCES reprezintă un instrument de finanțare menit să susțină acțiuni și proiecte culturale din următoarele domenii: arte vizuale/arhitectură, cultură scrisă, cinematografie/audiovizual, artele spectacolului, dialog intercultural, patrimoniu imaterial/patrimoniu cultural mobil.

Principalele sale obiective sunt: promovarea valorilor culturale contemporane din România și stimularea valorificării acestora prin intermediul acțiunilor și proiectelor culturale în domenii diverse precum arte vizuale/arhitectură, cultură scrisă, cinematografie/audiovizual, artele spectacolului, dialog intercultural, patrimoniu imaterial/patrimoniu cultural mobil; sprijinirea dialogului intercultural și a acțiunilor de cooperare culturală ale comunităților etnice la nivel național, în domeniile mai sus amintite; valorificarea potențialului creativ al tinerei generații, evidențiindu-se astfel contribuția creativă și inovatoare a acesteia la patrimoniul cultural național; susținerea valorilor culturale contemporane românești și integrarea acestora în patrimoniul cultural universal.

Citeşte mai departe ...

Începe pelerinajul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam

 
În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi şi în municipiul Brăila.
 
„Astfel, în acest an, peste 150 de parohii din cele cinci protopopiate ale județului Galați şi biserica ”Sfinţii Arhangheli” din municipiul Brăila se pregătesc ca în perioada postului Adormirii Maicii Domnului să primească cu bucurie, cu evlavie și cu credință acest odor de mare preț aflat în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos”, a anunțat Arhiepiscopia Dunării de Jos. 

Procesiunea se va încheia în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, duminică, 14 august, cu revenirea icoanei la Mănăstirea Adam. Tot în ajun, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian va oficia slujba privegherii şi cea a Prohodului Maicii Domnului. 

 
 
 
Citeşte mai departe ...

Ministrul Sănătății anunță compensarea vaccinurilor de interes pentru public

Rafila spune că din toamnă mai multe tipuri de vaccin vor intra în sistem de compensare, adică tipurile de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice.

În principal, primul care este în atenția ministerului de resort, pentru asigurarea fluxurilor financiare necesare, este vaccinul HPV.

”Vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat. Şi, ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi", a declarat Alexandru Rafila, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte mai departe ...

Examen de BAC care trebuie să pună pe gânduri specialiștii din învățământul gălățean

În analiza Inspectoratului Școlar gălățean privind prima sesiune de concurs la Bacalaureat, din vară, s-a evidențiat faptul că absolvenții de liceu care au obținut note peste 7, veniți pe filiera teoretică au fost considerabil mai mulți.

Astfel, din cei 1906 elevi de la filiera teoretică, înscriși la examen, au fost declarați reușiți 1716 și doar 228 dintre aceștia au luat note sub 7.

Din cei 1129 de elevi proveniți de pe filiera tehnologică, 673 au fost declarați reușiți, 226 dintre ei obținând note sub 7.

Cât privește absolvenții de filieră vocațională, s-au înscris la examen 202 de elevi, 144 au reușit să ”ia Bac-ul” și 45 dintre aceștia au obținut medii sub nota 7.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Eliminăm cele 200.000 de posturi bugetare neocupate

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi eliminate cele 200.000 de posturi bugetare neocupate, ceea ce va duce „la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări şi desfiinţări de instituţii”.

„Am reușit astăzi, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului. Principiul care stă la baza acestui plan este că, în efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetățeanul și mediul privat! Am identificat, astfel, zeci de măsuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări și desființări de instituții. Reducem numărul de funcții de conducere în sistemul public și plafonăm îndemnizațiile de conducere la societățile de stat”, a transmis premierul Ciolacu, pe Facebook.

În plus, Guvernul va introduce un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanță pentru autoritățile de stat în scopul favorizării proiectelor și investițiilor care chiar fac diferența.

 

„Vom forța procesul de descentralizare a unor decizii, mai ales pentru a construi un cadrul legal pentru consorții sau parteneriate de achiziții centralizate. Doar așa vor exista economii importante și constante, pe termen lung, la bugetul de stat. În același timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevențelor cu rata inflației!

Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5.8- 6 miliarde de lei până la finalul anului. Suma va fi aproximativ egală cu ceea ce ne propunem să aducem ca venituri suplimentare la buget prin eliminarea unor excepții fiscale. Fiindcă așa credem că este corect: să existe un efort comun, distribuit echilibrat în societate, pentru un stat mai suplu și mai eficient, în care să existe mai multă echitate și transparență!”, a mai adăugat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Fonduri europene pentru dotarea școlilor speciale din județ, a cluburilor sportive școlare și a Palatului Copiilor

Contractele de finanțare au fost semnate deja, astfel că, în cel mai scurt timp, vor demara procedurile de licitație. Dotările vor fi achiziționate pentru: Școala Gimnazială Specială “Constantin Pufan”, Liceul Tehnologic “Simion Mehedinţi”, Şcoala Profesională Specială “Emil Gârleanu”(inclusiv Școala Specială de Arte și Meserii “P.P. Neveanu”), Şcoala Specială “Constantin Păunescu”, Palatul Copiilor, inclusiv pentru filiala de la Tecuci, Clubul Sportiv Școlar Galați, Clubul Sportiv Școlar Tecuci și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

“39 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, iar 31 de săli de curs și două laboratoare de informatică vor fi dotate cu echipamente IT moderne. De asemenea, vor fi dotate și 7 cabinete de asistență psihopedagogică, două săli de sport și patru ateliere de practică.

Mai mult, am obținut finanțare și pentru dotarea a șase săli de antrenament de la Clubul Sportiv Școlar Galați și Clubul Sportiv Școlar Tecuci. Este vorba despre echipamente de forță, sisteme performante indoor pentru îmbunătățirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte și judo, porți și mingi de handbal, trambuline și saltele pentru săritura la înălțime.

Iar investițiile nu se opresc aici. Am atras fonduri europene și pentru dotarea a trei cabinete școlare de la Palatul Copiilor, respectiv cele de navomodele și limbi străine de la sediul din Galați, precum și cel de cultură și civilizație românească de la filiala din Tecuci”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției este de aproape 2,8 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citeşte mai departe ...

Vioara Diavolului la Versus pub din Galaţi

Vioara Diavolului ajunge sâmbătă, în 5 august, la Galaţi. Vara asta stă sub arcuşul Diavolului – clasic, rock sau folk? Toate la un loc, într-un stil imposibil de definit şi sub cupola unui singur nume: farfarello! Cap de afiş: Mani Neumann, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), considerat cel mai „sălbatic” violonist al Germaniei, revine în Galaţi alături de Ulli Brand şi Urs Fuchs pentru a prezenta un nou concert, la cererea publicului. Concertul va avea loc la Versus pub în 5 august, începând cu ora 20:00. Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua IaBilet şi pe iabilet.ro, şi la Versus pub. Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă.

Citeşte mai departe ...

Începe Programul Rabla Local. Proprietarii de maşini vor primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi

Programul privind casarea autovehiculelor uzate-Rabla Local începe luni, de la ora ora 10:00, persoanele fizice putându-se înscrie pentru a primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant.

”Proprietarii de maşini vor primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant. Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local”, a anuntat ministrul Mediului Mircea Fechet.

 Aproximativ 500 de primării sunt înscrise în programul Rabla Local şi că fiecare român care va aplica la program va primi 3.000 de lei în schimbul casării autovehiculului vechi. 

„Lista celor aproximativ 500 de unităţi administrativ-teritoriale se află deja pe site-ul Agenţiei pentru Fondul de Mediu. Cetăţenii ar trebui, înainte de a încerca să aplice şi înainte de a se înscrie, să se asigure că unitatea administrativ-teritorială unde îşi au domiciliul este eligibilă în program”, a declarat Mircea Fechet, potrivit News.ro.

 Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei localităţi validate în program.
Citeşte mai departe ...

Premiul pentru regie la festivalul BOOVIE, adjudecat de o elevă a Liceului Tehnologic "Paul Dimo"din Galați

”Și a fost Boovie, festivalul care a devenit un eveniment și care face din elevi la început cititori, apoi actori, scenariști, regizori. Pentru elevii și profesorii implicați, un premiu la Boovie este echivalentul unui Oscar al adolescenților. Fără niciun fel de exagerare.

Echipa Media Team, minunații reprezentanți ai Liceului Tehnologic "Paul Dimo", împreună cu profesoara lor inimoasă, Alexandra Moza, s-a întors cu marele premiu pentru regie, obținut de Andra Mircea”, anunță cu entuziasm reprezentanți ai CCDidactic Galați.

De asemenea, au obținut următoarele nominalizări:

- nominalizare la marele premiu pentru montaj - Căldărea Robert

- nominalizare la marele premiu pentru rol principal feminin - Mirela Grecu și Lorena Varghes

- nominalizare la marele premiu pentru regie - Mircea Andra

- nominalizare la marele premiu Boovie - echipa La o cafea cu familia Media

Felicitări, copii! Ați transformat pasiunea în profesionalism și ȘCOALA într-un loc în care vă simțiți ACASĂ.

MARELE PREMIU PENTRU REGIE - Mircea Andra

----------------------------------------------

Construit ca un festival, Boovie propune o nouă metodă de abordare a cărților, prin transformarea lor în book-trailere de către echipe formate din elevi, coordonate de un profesor.

Se adresează atât elevilor de liceu, cât și celor de gimnaziu și prespune:

  • formarea unei echipe de 6-11 membri
  • realizarea integrală a unui trailer după citirea romanului suport (scenariu, regie, interpretare, montaj etc.)
  • evaluarea trailerului de către un juriu de specialitate, care stabilește câștigătorii

Ca premii:

  • pentru echipele înscrise la fiecare carte se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni
  • Gala Boovie – sunt nominalizate și premiate cele mai bune book-trailere pentru următoarele categorii: interpretare feminină, interpretare masculină, scenariu, imagine, montaj, coloană sonoră originală, scenografie și costume, regie și Marele Premiu/Trofeul Boovie

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri