Menu
RSS
Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Prev Next

Aprilie 2024 - Regional Press

Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

  • Publicat în Social

Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, precum și Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele vor fi deschise publicului în zilele de 1 și 2 mai și în primele două zile de Paște, anunță instituția.

Programul de vizitare este următorul:

Grădina Botanică:

- miercuri 1 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- joi 2 mai DESCHIS, interval - 10:00 - 18:00;

- vineri 3 mai DESCHIS, interval  - 10:00 - 18:00;

- sâmbătă 4 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- duminică 5 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- luni 6 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- marți 7 mai ÎNCHIS.

Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele:

- miercuri 1 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- joi 2 mai DESCHIS, interval - 10:00 - 18:00;

- vineri 3 mai DESCHIS, interval  - 10:00 - 18:00;

- sâmbătă 4 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- duminică 5 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- luni 6 mai DESCHIS, interval 10:00 - 18:00;

- marți 7 mai ÎNCHIS.

Citeşte mai departe ...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Lotul județului Galați la cea mai importantă competiție de profil - "Olimpiada de limba și literatura română", Secțiunea liceu- a înregistrat anul acesta un palmares bogat de premii și mențiuni. Nu mai puțin de 6 (șase) olimpici gălățeni au obținut titlurile într-o confruntare a excelenței, astfel: Premiul al II-lea, 4 Mențiuni și 2 Premii speciale

Potrivit comunicatului Inspectoratului Școlar Județean Galați, câștigătorii sunt:

- Stroiu Andreea- Denisa, clasa a IX-a, Colegiul Național "Costache Negri",Galați, prof. Tofan Onorica-Liliana - Premiul al II-lea;

- Tudose Maria-Lavinia, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Galați, prof. Gorovei Elena - Mențiune și Premiu special;

- Vasilache Andreea-Alina, clasa a X-a, Colegiul Național "Costache Negri",Galați, prof. Ciobanu Cristina - Mențiune;

- Ignat Ramona-Alecsandra, clasa a XI-a, Colegiul Național "Costache Negri", Galați - prof. Buzoianu Elvira - Mențiune;

- Aplugăriței Matei, clasa a XI-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Galați - prof. Popa Cătălina- Diana - Mențiune;

- Andrei Alexia, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Galați, prof. Gorovei Elena - Premiu special.

Citeşte mai departe ...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

În minivacanța de 1 mai, Consiliul Județean Galați va realiza plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”, conform următorului program:

1 mai (miercuri) - 6 mai (luni)

10:00-12:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

13:30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

17:00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)

Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe navă va fi de 10 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 30 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 10 pasageri.

Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 20 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe baza  biletului de călătorie, care poate fi achiziționat la urcarea pe navă. În caz de vizibilitate redusă (ploaie, ceață) sau vânt puternic, cursele nu se vor efectua.

 Tariful este următorul și se poate achita în această minivacanță doar cash:

- Copii 0-6 ani Gratuit;

- Copii 6-18 ani - 15 lei/persoană/oră (30 lei pentru o cursă de două ore);

- Adulți 25 lei/ persoană/oră (50 lei pentru o cursă de două ore).

Accesul se va face prin pontonul Schengen (terminal de pasageri) din fața Palatului Navigației și a sediului AFDJ, nava de pasageri a Consiliului Județean Galați fiind acostată la acest ponton.

Citeşte mai departe ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Cel de-al treilea episod al finalei Diviziei A1 la volei masculin dintre nou promovata, CSM Corona şi cvintupla campioană, CSM Arcada s-a desfăşurat duminică seara în sala sporturilor D.P.Colibaşi din oraşul de sub Tâmpa. Echipa gălăţeană pregătită de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a fost de nerecunoscut, nu a găsit soluţii, braşovenii au profitat la maxim, au jucat perfect şi au obţinut o victorie clară în minim de seturi. Rezultat final: CSM Corona Braşov -CSM Arcada Galaţi 3-0 (18, 21, 20). Echipa gălăţeană a început în formula: Aldea 4 puncte, Nikula 14 p, Gergye 13 p, Woch 1 p, Lescov, Bala -Toman, libero. Au mai jucat: Butnaru 1 p, Hamcher 1 p, Talpă 1 p, Karimi, Lopes 3 p -Cristudor, libero. Corona conduce cu 2-1 la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a cuceri în premieră titlul de campioană naţională. Meciul 4 se va disputa luni seara, după închiderea ediţiei tot la Braşov.

Citeşte mai departe ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a infracțiunilor asimilate corupției au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați într-un caz de corupție grav la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Potrivit DNA, este vorba de Sorin Dănăilă, fost șef serviciu/director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați, acuzat de luare de mită și folosirea informațiilor confidențiale. Alți inculpați sunt Ionuț Chiriță, administrator de fapt al SC HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL, și aceeași firmă, acuzată de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 19.05 - 30.09.2021, inculpatul Dănăilă Sorin, în calitățile menționate mai sus, ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la inculpatul C.I. suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Concret, în schimbul foloaselor respective, inculpatul Dănăilă Sorin s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare - Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu societatea HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de societatea HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL.

De asemenea, inculpatul Dănăilă Sorin i-ar fi transmis omului de afaceri  informații care nu erau destinate publicității, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în etapa de planificare/pregătire a achiziției publice.

Pentru “ajutorul” acordat în maniera de mai sus, inculpatul Dănăilă Sorin ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dănăilă Sorin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citeşte mai departe ...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

Ziua Veteranilor de Război a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007 şi se sărbătoreşte în fiecare an la 29 aprilie, în onoarea tuturor militarilor români care au luptat şi şi-au dat viaţa, pe timpul celor două conflagraţii mondiale, pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.
Data la care este marcată această zi aminteşte de 29 aprilie 1902, când regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război. La articolul 2, Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902 prevedea: ”Pentru ca fiecarui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispozitie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”, notează site-ul oficial al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

PSD Galați și-a depus oficial candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC).

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, și-a depus candidatura pentru un nou mandat. „Vom continua împreună să dezvoltăm județul Galați, să facem lucruri pentru oameni”,a transmis Costel Fotea. 

„Mă cunoașteți și știți cu toții că politica mea a fost și va rămâne una singură: cea pentru oameni, iar fiecare decizie a fost pentru a dezvolta și mai mult județul nostru. Pentru mine cuvântul a fost, este și va fi cuvânt. Iar astăzi, rezultatele vorbesc. Fie că vorbim de clădiri noi pentru spitale, tratamente mai bune pentru cei bolnavi, drumuri moderne și sigure, locuri de relaxare alături de cei dragi, îngrijire mai bună pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru, respect pentru patrimoniul nostru și pentru istoria de altădată a Galațiului.

De aceea, vin astăzi în fața dumneavoastră cu inima deschisă. Pentru că, prin multă muncă, ambiție și seriozitate, am arătat că și noi, aici la Galați, putem, că și la noi se pot realiza multe lucruri bune pentru oameni.
 
Nimic nu se poate realiza de unul singur, ci împreună cu cei care țin cu adevărat la comunitate, cu cei care vor cu adevărat să muncească pentru binele comunității, cu cei care aleg faptele în locul vorbelor.
 
O echipă pentru județul nostru. Asta propun gălățenilor pentru 2024-2028. O echipă de consilieri județeni alături de care vom duce mai departe lucrurile bune pentru județul nostru, vom atrage noi și noi fonduri europene, vom dezvolta și mai mult județul nostru, pe care îl vom conecta cu drumuri de mare viteză.
 
Doar împreună cu oameni valoroși, care au demonstrat deja în domeniile în care activează, poți dezvolta comunitatea, doar alături de profesioniști putem continua dezvoltarea Galațiului - profesori universitari, medici, ingineri, jurişti, economişti.
 
Aceasta este echipa PSD pentru Consiliul Județean Galați. Cu ei în echipă vom fi și mai buni, și mai performanți” susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Parcul Aventură din Pădurea Gârboavele a fost plin de copii și părinți în acest weekend, fiind cu siguranță cel mai căutat loc de către pasionații distracție și de adrenalină.

Toţi iubitorii de adrenalină, care vor să aibă parte de experienţe inedite şi de relaxare în aer liber, sunt așteptați să vină în Parcul de Aventură şi să încerce cele 15 trasee de aventură din Pădurea Gârboavele. Anul trecut, în primul an de funcţionare, Parcul Aventură a avut aproximativ 14.000 de vizitatori, susțin reprezentanții CJ Galați.

„Lucrăm și la extinderea parcului cu noi şi noi atracţii – bobul suspendat, peste 7 kilometri de piste de biciclete, locuri de joacă, un turn de căţărare şi spaţii de relaxare pentru adulţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Programul rămâne acelaşi ca-n primul an de funcţionare,  de miercuri până duminică, între orele 10:00 şi 20:00. Parcul va fi deschis de sărbătorile legale, inclusiv în minivacanţa 1-6 mai.

Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele a fost deschis pe 4 mai 2023, fiind realizat cu fonduri europene obținute de către Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate şi a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea, deci se menţine cuantumul cel mai favorabil. Este foarte important ca românii să ştie acest lucru. Este adevărat că noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Ce înseamnă asta? Că dacă ai muncit la fel şi ai cotizat la fel chiar dacă ai ieşit la pensie pe legi diferite, chiar dacă eşti femeie sau bărbat, vei avea acelaşi cuantum al pensiei. Atenţie! Noua lege a pensiilor are ca fundament contributivitatea, formula spune aşa, avem totalul punctelor acumulate care este format din totalul punctelor contributive plus punctele asimilate plus punctele de stabilitate. Punctele de stabilitate se dau pentru stagii lungi de cotizare peste 25 de ani pentru a recompensa, pentru a răsplăti munca. Vor creşte în mare măsură pensiile pentru care pensionarii au avut stagii peste 25 de ani”, a mai spus ministrul Muncii.

 

Citeşte mai departe ...

Greu cu Oţelul

  • Publicat în Sport
Oţelul, fără sprijinul Peluzei Nord care a decis să protesteze împotriva Jandarmeriei, a început în forţă derbiul cu liderul din play-out şi a deschis scorul foarte repede. În min.3 Bodişteanu a executat perfect prima lovitură liberă şi Yabre, cu o lovitură de cap l-a învins pe Căbuz. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au pus presiune, au continuat să atace şi au irosit ocazii prin Cisse (min.7), Bodişteanu (min.19). Sibiul a solicitat penalti la duelul dintre Zhelev şi Paraschiv dar jocul a fost lăsat să continue. Hermannstadt a replicat abia în min.30 cu un şut slab a lui Jipa care l-a încălzit pe Pap. Echipa gălăţeană a menţinut ritmul ridicat şi Bodişteanu (min.42) cu un şut deviat a trecut pe lângă cel de-al doilea gol. Repriza a doua a debutat cu Hermannstadt în careul gălăţean şi două oportunităţi prin Bejan (min.47) şi Neguţ (min.49). Oţelul a rămas în 10 după ce Teles a fost eliminat pentru un fault la Mino şi jocul s-a complicat. Oaspeţii s-au aruncat în atac, au încercat să profite, G.Iancu (min.68) a nimerit bara, cea mai mare ocazie a fost irosită de Neguţ (min.79) care a reluat dar Cisse a respins spectaculos de pe linia porţii. Hermannstadt a dominat haotic, reduta gălăţeană a rezistat şi Oţelul a obţinut o victorie eroică de Florii şi urcă pe primul loc în play-out.

caseta tehnică SC Oţelul Galaţi -Hermannstadt 1-0 (1-0) stadion Oţelul, spectatori: 5000 A marcat: Yabre (min.3) Formaţii: Oţelul: Pap - Zhelev, Yabre, Cisse, Silva - Lameira (min.70 Panait), Zivulic (min.38 Teles), Bodişteanu (min.70 Tănasă) - Maciel (min.70 Neagu), Pop (min.58 Adăscăliţei), Malle. Rezerve neutilizate: Stoian - Rusevic, Jardan, Bordun, Farcaş, Rus, Gaitan. Antrenor: Dorinel Munteanu. Hermannstadt: Căbuz -Medina (min.46 Butean), Bejan, Găman, Opruţ - Balaure, Mino (min.81 Dr.Iancu), Biceanu (min.66 G.Iancu), Jipa (min.46 I.Stoica)- Fonseca( min.46 Neguţ), Paraschiv. Rezerve neutilizate: Muţiu - Pop, Antoche, Gabi Iancu, Bucuroiu, Oroian, Ciubotaru. Antrenor: Marius Măldărăşanu cartonaşe galbene: Zivulic, Teles 2 respectiv Bejan, Stoica, G.Iancu, Neguţ. cartonaş roşu: Teles (min.54) Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti). A1: Daniel Mitruţi (Craiova), A2: Marius Cristian Marchidanu (Brăila); Arbitru VAR: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Asistent VAR: Cosmin Vatamanu(Bucureşti).
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri