Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 - Regional Press

Despescu anunţă o nouă Ordonanţă Militară pentru pensionari

  • Publicat în Social

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu spune că sunt posibile noi măsuri adoptate prin Ordonanţă militară privind deplasarea persoanelor în vârstă, acesta anunţând că se analizează stabilirea unui alt interval orar sau majorarea intervalului stabilit.

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară. E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături” a declarat Bogdan Despescu la Antena 3.

 

Citeşte mai departe ...

Program de măsuri prioritare pentru relansarea economică a României

După apelul lansat, zilele trecute, de patronate, către guvernanți si președinte, pentru salvarea economiei românești aflată în situația de criză provocată de efectele epidemiei de coronavirus, patronatele revin și propun un program de măsuri prioritare pentru relansarea economică a României. O sinteză a acestui amplu program ne-a fost transmisă, printr-un comunicat, de Consiliul Național al Patronatelor Întreprinderilor Mici și Mijlocii, filiala Galați, pe care o și facem publică:

Economia mondială și economiile naționale se află într-o criză profundă. Se produce așa numita “înghețare a economiilor reale”, în aproape toate țările. Nici România nu este ocolită de această situație. În acest sens am lansat primul set de măsuri prioritare pentru relansarea economică a României. Măsurile realizate de noi sunt împărțite îndouă capitole importante.

Primul capitol “Context Managerial relevă cele trei elemente esențiale ale analizelor efectuate de specialiștii din numeroase țări asupra crizei provocate de Coronavirus (premise, variante de scenarii și direcții și modalități de acțiune) și cele 3 posibile scenarii pentru ieșire din criză potrivit experienței mondiale: Scenariul V, Scenariul U și Scenariul L. De asemenea, capitolul prezintă și cele 5 direcții și modalități de acțiune: 

 Cererea de produse și servicii, internă și externă 

 Asigurarea lanțurilor de aprovizionare a companiilor și populației în țară și din străinătate

 Asigurarea de lichidități și finanțări pentru companii și populație

 Realizarea de investiții substanțiale, publice și private, autohtone și străine

 Asigurarea de resurse umane sănătoase, apte și disponibile pentru a munci.

Cel de-al doilea capitol este unul aplicat și prezintă măsurile prioritare pentru relansarea economică a țării. Astfel, pentru depășirea situației de criză în care ne aflăm și încercarea de a ne încadra în scenariul economic V, Consiliul Național al IMM-urilor din România ( CNIPMMR ) a propus un set de măsuri structurate pe cinci categorii  principale:

1. Investiții

2. Programe specifice IMM-urilor

3. Înființarea fondurilor de investiții

4. Măsuri sectoriale

5. Politici publice

Printre propunerile noastre, cele mai importante sunt:

 Investiții în infrastructură – o autostradă în fiecare regiune istorică

 Program finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020: o inițiativă națională sau regională care să vizeze asigurarea de mese calde sau de pachete cu alimente

 Fond de investiții de tip equity

 Program pentru accesul rapid la lichidităţi pentru IMM-uri

 Program național: FABRICAT ÎN ROMÂNIA

 Eliminarea taxelor parafiscale solicitate IMM-urilor de autorităţile publice

 Plan național de DIGITALIZARE a instituțiilor publice pentru digitalizarea instituțiilor și proceselor

 Achizițiile publice centrale și locale să fie făcute cu respectarea principiului: minim 50% de la un IMM local

 Debirocratizare masivă

 Reforma administratiei publice

Citeşte mai departe ...

Răzvan Burleanu: „Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiţi la reluarea competiţiilor”

  • Publicat în Sport

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că prin reluarea competiţiilor fotbalul poate contribui la ieşirea din anxietatea socială precum şi la relansarea economiei după încheierea pandemiei de coronavirus.„Reluarea fotbalului va avea un impact major asupra societăţii. Ţinând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră şi de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al statului şi să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de euro, prin contribuţie directă la economia naţională (183 mil. euro), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. euro) şi beneficii sociale (53.8 mil euro). Implicit, vom aduce, ca şi până acum, o contribuţie semnificativă la parcursul întregii societăţi, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată şi prin prisma valorilor sociale şi comunitare. Prin reluarea competiţiilor putem să contribuim la ieşirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenţi pe stadioane. Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare şi cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfăşurare a meciului, până la reprezentanţii media. În acelaşi timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competiţiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiţi la reluarea competiţiilor. Odată fotbalul repornit vom reuşi să redăm societăţii o bucată din ceea ce înseamnă viaţa normală", a precizat preşedintele Răzvan Burleanu, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Se vehiculează trei date de reluare pentru competiţii: 27 mai, 3 sau 13 iunie.

Citeşte mai departe ...

COSR va sprijini financiar şi pe perioada stării de urgenţă sportivii calificaţi pentru Olimpiada de la Tokyo

  • Publicat în Sport

Sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi cei cu obiectiv principal JO de la Paris 2024 vor fi susţinuţi financiar de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe perioada stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, se precizează într-un comunicat al COSR remis, vineri, AGERPRES.
„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român îi va susţine financiar pe toţi sportivii din loturile olimpice de seniori cu obiectiv JO Tokyo 2020, dar şi pe cei din loturile olimpice de tineret (CNOPT - BOPT) cu perspectivă intermediară de calificare la JO Tokyo 2020 şi cu obiectiv principal JO Paris 2024. Această finanţare a fost aprobată de Comitetul Executiv al COSR, întrunit în şedinţă azi, 10 aprilie 2020. Finanţarea a fost aprobată ţinând cont de recomandările Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanţă care a cerut adaptarea antrenamentelor conform acestei perioade de necesitate în care se află România. Primele de lot olimpic au fost diminuate cu 25 % pe toată perioada stării de necesitate pentru sportivi şi plafonate pentru antrenorii principali la nivelul celui mai bun sportiv aflat în pregătire", a precizat Mihai Covaliu, preşedintele COSR. Echipa Olimpică a României are în acest moment 59 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la 12 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă şi box.
Comitetul Executiv al COSR a mai decis, vineri, ca toate programele susţinute şi derulate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român să continue, cu o singură excepţie. Independent de voinţa COSR, din cauza închiderii şcolilor şi a unităţilor de cazare şi alimentaţie, necesare derulării activităţii, s-a oprit finanţarea pentru Centrele Naţionale Olimpice pentru Juniori şi Bursele Olimpice pentru Juniori, dar doar pe perioada stării de necesitate şi cu reluarea activităţii în momentul când acest lucru va fi posibil.

Citeşte mai departe ...

Poliția, mesaj de Florii: Nu ieșiți în pădure la grătar

  • Publicat în Social

„STIMAȚI CETĂȚENI trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și ATENȚIE

- Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră,

- Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei,

- Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult. Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii,

- Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat în pădurea Băneasa, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică și Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele. Parcurile sunt și rămân închise.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei. Cei peste 1.800 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră! Respectați Ordonanțele Militare!”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Naţional al Rectorilor din România cere OUG în Educaţie

CNR apreciază eforturile depuse de toți actorii implicați în învățământul superior pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm.
De asemenea, apreciem publicarea Ordinului ministrului educației prin care se permite ca examenele de finalizare a studiilor să se poată susține și online, se creează posibilitatea de a ne desfășura activitatea didactică și evaluarea studenților online, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, cu condiția ca universitățile să dispună de o platformă electronică adecvată.
Potrivit actului normativ, cadrele didactice au obligația de a raporta săptămânal activitatea desfășurată prin intermediul platformelor online.
Pentru activitățile didactice de tipul laboratoarelor, proiectelor sau activităților de cercetare, acolo unde se impune interacțiunea „față în față”, ordinul prevede că acestea vor putea fi recuperate în sistem modular, intensiv, după încetarea stării de urgență.
Potrivit aceluiași ordin, pot fi susținute și tezele de abilitare pe platforme online, în baza unor proceduri aprobate de senatele universitare.
Luand în considerare disponibilitatea de dialog a Ministerului Educației și Cercetării manifestata și pe parcursul întâlnirii de astăzi, avem convingerea că și pe viitor se vor putea identifica soluții pentru a reglementa toate problemele sesizate de către insituțiile de învățământ superior. Astfel, Consiliul Național al Rectorilor (CNR) a solicitat inițierea unei ordonanțe de urgență/reglementari cu putere de lege, pentru aplicarea unor măsuri specifice în educație, pe întreaga perioadă a stării de urgență, care să permită derularea online a activității didactice, precum și finalizarea în deplină legalitate a anului universitar curent, transmite Președintele CNR Profesor Sorin Mihai Cimpeanu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri