Menu
RSS
Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Prev Next

Duminică, 13 Iunie 2021 - Regional Press

ACS Lucian Bute și CSM vor reprezenta Galațiul în faza semifinală

  • Publicat în Sport

Câştigătoarele celor 4 grupe au jucat duminica dimineaţă în semifinalele Euroregiunii 2 de la Siderurgistul. Prima semifinală a adus faţă în faţă formaţiile ACS Lucian Bute şi Junior BB Buzău. Gălăţencele au câştigat meritat, scor final: 19-16 (5-4, 8-5, 6-7). În cea de-a doua semifinală s-au duelat HC Dunărea Brăila şi CSM Galaţi. Gălăţencele au câştigat la limită prima repriză, cu un gol reuşit în ultima secundă dar au fost dezavantajate de arbitrii gălăţeni, au pierdut clar repriza a doua, au revenit în ultima dar nu au putut schimba deznodământul, scor final: 26-31 (11-10, 7-14, 8-7). Atmosfera s-a încins după prânz când s-au desfăşurat finalele. Junior BB Buzău, antrenori: Dana Branişte şi Alina Horjea au terminat pe locul 3 după ce au învins CSM Galaţi, antrenori: Marilena Lupică, Miron Stanciu şi Sanda Asandei, scor: 34-23 (12-10, 12-2, 10-11). Finala mare a adus în faţa a două galerii inimoase pe ACS Lucian Bute şi HC Dunărea Brăila. Olimpicele antrenate de Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad au intrat motivate pe teren şi au obţinut o victorie scontată şi meritată: 26-17 (11-3, 6-8, 9-6). Clasament final: 1. ACS Lucian Bute, 2. HC Dunărea Brăila, 3. Junior BB Buzău, 4. CSM Galaţi. Cele patru echipe s-au calificat pentru turneul semifinal programat în perioada 18-20 iunie într-o locaţie ce va fi stabilită ulterior. Loturile echipelor gălăţene semifinaliste: Sofia Bălan, Ioana Popoiu, Beatrice Maxim - Allesia Barbu, Ana Maria Isac, Delia Ghimpu, Denisa Munteanu, Mihaela Căuş, Ioana Vrabie, Teodora Dohotariu, Laura Mazilu, Maria Palade, Crina Andrei, Ioana Trifan, Ana Dâmbu, Erika Buric, Adnana Ancerencu - ACS Lucian Bute; Miruna Lupu, Ştefania Roşu - Diana Muşat, Maria Bucner, Maya Darie, Alexandra Postolache, Maria Bercaru, Andra Zisu, Cristina Gavril, Alexandra Stroiu, Maria Dinică, Diana Neculai, Andra Andrei, Aurelia Calotă, Andreea Avram, Andreea Zagoneanu - CSM Galaţi

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Revenim la normalitate

Bucureştenii au participat sâmbătă în număr mare la evenimentele organizate în Noaptea Muzeelor, managerii instituţiilor de cultură caracterizând drept "îmbucurătoare" prezenţa "peste aşteptări" la evenimentele organizate cu această ocazie şi "un pas evident" în procesul revenirii la normalitate. Managerul Nopţii Muzeelor, Dragoş Neamu, a apreciat că participarea în numar mare a publicului la Noaptea Muzeelor demonstrează că oamenii au aşteptat cu nerăbdare evenimentul. "Lume multă, oameni care au aşteptat cu mare nerăbdare evenimentul, niciun incident, muzee în premieră, noi, care au fost surprinse de spiritul şi disponibilitatea oamenilor de a le vizita: Arcul de Triumf, Primăria, Romanian Design Week în topul interesului din Bucureşti", a transmis Dragos Neamu, pentru AGERPRES. Sâmbătă, 51 de instituţii publice de cultură sau independente şi-au deschis porţile, la Noaptea Muzeelor în Bucureşti, după ce, la ediţia precedentă, din cauza pandemiei COVID-19, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au participat la "întâlnirea nocturnă", pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

 

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la cel mai mare sistem de management al deşeurilor din România

Cel mai mare proiect de management al deșeurilor din România este în plin proces de implementare. Este vorba de un proiect unic, în valoare de peste 100 de milioane de euro, care aparține Consiliului Județean Galați.

La Valea Mărului, acolo unde se lucrează la depozitul de deșeuri menajere, a fost finalizată una din cele două subcelule ale depozitului, iar la cea de-a doua lucrările sunt mai bine de jumătate realizate.

„Se lucrează deja, într-o fabrică din Elveţia, la componentele staţiei de epurare care va fi montată la depozitul de la Valea Mărului. La jumătatea lunii viitoare vor începe testele, iar în această vară va fi livrată. Construcţiile sunt aproape gata, utilajele care vor fi folosite în cadrul depozitului de deşeuri menajere au fost deja aduse la Valea Mărului, iar reţelele electrice, de apă sau de incendiu sunt realizate în proporţie de 60%. În curând, la Valea Mărului vor începe şi lucrările la staţia de sortare. Deja materialele de construcţie au fost aduse la faţa locului”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul proiectului vor fi construite mai multe staţii de compostare, de sortare şi de transfer pentru deşeuri şi vor fi cumpărate maşini şi pubele de gunoi pentru toate localităţile din judeţul Galaţi. Investiţia creează 800 de locuri de muncă. 400 dintre acestea sunt disponibile în perioada lucrărilor, iar celelalte 400 vor fi după finalizarea investiţiei.


Citeşte mai departe ...

Posibilă criză de imunoglobină în spitalele românești

De o săptămână 11 mari spitale din țară au rămas fără imunoglobulină, iar criza de acum riscă să fie mai gravă față de cea din 2017, în timpul căreia au murit mai mulți pacienți rămași fără tratament, transmite Realitatea Plus. Medicii spun că în ultima săptămână cel puțin 3 copii au ajuns în stare gravă, iar viețile lor au fost puse în pericol. Salvarea a venit din partea principalului distribuitor de imunoglobulină din țară.

Potrivit unei informări de presă, situația imunoglobulinei este în atenția Ministerului Sănătății (MS), iar în ultima perioada se află în evaluare și strictă monitorizare la nivelul structurii de specialitate.

Citeşte mai departe ...

Schimbarea schimbării. Concursurile pentru directori de școli, mutate în septembrie

Ministerul Educaţiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

Ministrul Educaţiei a adăugat că se ia în considerare ca ponderea la probele de examen să se schimbe astfel încât să conteze în nota finală - 50% examenul scris şi 50% interviul.

El a menţionat că a agreat şi propunerea de a exista posibilitatea de a se putea contesta şi proba de interviu, nu numai proba scrisă, precizând că se va analiza şi concluziile vor fi făcute publice.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri