Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Miercuri, 16 Iunie 2021 - Regional Press

Spulberați pe trecerea de pietoni. Două persoane, soţ şi soţie, au ajuns în stare gravă la spital

Două persoane, soţ şi soţie, din Tecuci, au ajuns, în stare gravă la spital, după ce au fost lovite pe trecerea de pietoni. 

Accidentul a avut loc pe strada 1 decembrie 1918 din municipiul Tecuci. O maşină care venea dinspre localitatea Drăgăneşti, la volanul căreia se afla un şofer de 26 de ani, a lovit două persoane pe trecerea de pietoni.

Potrivit IPJ Galați, mașina se afla pe banda doi, iar în faţa ei a oprit un alt autoturism, la trecerea de pietoni. Şoferul a încercat să evite maşina din faţă, a intrat pe prima bandă, apoi pe trecerea de pietoni, unde a lovit cele două persoane. În impact, autoturismul a lovit femeia, iar bărbatul a fost aruncat prin aer şi s-a izbit de o maşină parcată.

Victimele, soţ şi soţie, au fost transportate în stare gravă la spital. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările în acest caz.

Citeşte mai departe ...

19 medalii pentru karateka gălăţeni la Naţionalele de la Poiana Braşov

  • Publicat în Sport

În perioada 11-13 iunie s-a desfăşurat la Poiana Braşov, Campionatul Naţional de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, ediţia a XXX-a, la startul competiţiei fiind aliniaţi 185 de sportivi. Aşa cum ne-am obişnuit, Galaţiul a fost reprezentat de sportivi de la cele trei cluburi de tradiţie: Meikyo, Kodo şi CSM care s-au întors cu tolba plină de medalii.
C. S. Meikyo Galaţi a participat la această competiţie cu 5 sportivi la categoria de vârstă cadeţi, reuşind să cucerească 11 medalii: 5 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 4 medalii de bronz. Rezultatele individuale sunt următoarele: Răzvan Postelnicu, locul I kata individual masculin, locul I kata echipe masculin, locul II fuku-go masculin, locul III kumite echipe masculin; Alexandra Tomita, locul I fuku-go feminin, locul II kata individual feminin; David Rusu, locul I kata echipe masculin, locul III kumite echipe masculin; Ciprian Robu, locul I kata echipe masculin, locul III kumite echipe masculin şi Andrei Cucu, locul III kumite echipe masculin.
CS Kodo Galaţi a înregistrat rezultatele: Seniori: Mihai Cristian Tâmpeanu - locul 2 enbu mixt; Juniori: Andreea Marin - locul 2 enbu mixt, locul 3 fuku go; Cătălina Stamate -
locul 2 kumite individual. Antrenori: Mihai-Cristian Tâmpeanu şi Alin Daiciu.
CSM Galati a participat cu 3 sportivi: Roxana Stoica, Victor Mirea şi Andrei Coman care au obţinut rezultatele: Seniori: Kata individual feminin: Roxana Stoica - locul 2; Kumite individual feminin: Roxana Stoica - locul 1; Fuku Go feminin: Roxana Stoica - locul 3; Kogo Kumite feminin: Roxana Stoica - locul 3; Cadeţi: Kumite individual masculin: Victor Mirea - locul 6. Tot la cadeţi, Andrei Coman a avut o evoluţie notabilă. Antrenori: Nicolae Marandici şi Adrian Coman.
Sportivii gălăţeni au trecut cu brio testul în vederea obţinerii calificării pentru Campionatul European de Karate Tradiţional care va fi organizat în toamna acestui an competiţional.

Citeşte mai departe ...

Despre mijloacele de digitalizare a învăţământului românesc

Se vorbeşte tot mai mult despre integrarea şi utilizarea noilor metode de predare, avatarurile de învăţare digitală (e-learning avatars) fiind una dintre acestea. Implementate recent şi în România prin intermediul platformei Livresq dezvoltate de producătorul local de software-uri educationale Ascendia, avatarurile de învăţare digitală utilizează tehnologie Microsoft şi îi ghidează pe elevi prin cursurile concepute chiar de către profesorii lor, aducând o componentă inedită în activitatea acestora.

Livresq este o unealtă de creare de conţinut educaţional, care permite construirea de cursuri în format digital (fără să fie nevoie de cunoştinţe de programare, de grafică sau de procese de testare). În acestea pot fi integraţi asistenţi educaţionali (avataruri de învăţare digitală) cărora tehnologia Text-to-Speech (TTS) din platforma Microsoft Azure le generează automat vocea (transformă textul din aceste cursuri în voce). Un astfel de avatar va fi întotdeauna generat în funcţie de cursul în care urmează să fie integrat şi poate îndeplini multiple roluri, precum: generarea de întrebări şi de feedback; oferirea unor indicaţii, evidenţierea elementelor/informaţiilor relevante; generarea de rezumate la finalul fiecărui capitol din cursul respectiv de e-learning sau poate fi o unealtă de navigare în cadrul acelui curs etc.
Prin intermediul Livresq - şi implicit datorită avatarurilor de învăţare digitală - profesorii pot contura pentru elevii lor o experienţă comparabilă cu cea din clasă, chiar dacă procesul de învăţare, în sine, se desfăşoară online. Mai mult, platforma dispune de cea mai mare bibliotecă publică cu resurse digitale din ţară, care include peste 8.900 de lecţii interactive create (în total), din care 2.800 sunt publice şi oferite gratuit de cei care le-au construit, aceste resurse fiind aşadar accesibile pentru toţi elevii care au nevoie de materiale educaţionale. În plus, platforma are şi o funcţie de raportare a rezultatelor, tot ce face un cursant într-o lecţie Livresq fiind transmis mai departe către platforma de învăţare (LMS). Funcţia de raportare facilitează accesarea de către profesori a unor informaţii utile, privind rezultatele şi viabilitatea cursurilor respective – de exemplu, câte persoane au accesat un curs anume şi ce punctaje a obţinut fiecare sau care dintre cursuri au fost accesate şi care nu ş.a.m.d.

Citeşte mai departe ...

Rambursarea costurilor cu serviciile medicale acordate pacienților COVID

 Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a anunțat marţi că se lucrează la o nouă formulă pentru rambursarea costurilor cu serviciile medicale acordate pacienților COVID.

Aceste reguli vor intra în vigoare cel mai probabil spre sfârșitul anului, a menționat Adrian Gheorghe.

Partea de COVID va fi finanțată principial pe baza numărului de cazuri COVID înmulțit cu un tarif. Desigur că va fi o trecere graduală la această modalitate, nu va fi pus niciun spital în situația ca peste noapte să fi primit un anumit volum de fonduri pentru tratarea cazurilor COVID şi mâine vor trebui să trateze aceiaşi pacienți cu mai puțini bani. Nu este vorba despre așa ceva și suntem foarte atenți în această analiză.

Şeful CNAS, Adrian Gheorghe, a mai spus că încă nu s-a discutat despre decontarea testelor PCR pentru pacienții oncologici care se internează.

Citeşte mai departe ...

Faleza Dunării din Galați va fi modernizată. Parteneriat între Primăria Galați și Consiliul Județean

Primăria Galați demarat procedurile pentru modernizarea și punerea în valoare a Falezei Dunării. În acest scop, a fost lansat în licitație contractul privind serviciile de proiectare, respectiv elaborare DALI, proiect tehnic de execuție și proiect pentru autorizație de construire, ce vizează obiectivul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a orașului, atât de îndrăgită de către gălățeni și de către vizitatori să fie pusă în valoare și să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galați merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.  

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”. Acesta urmează a fi depus pentru finanțare în perioada de programare 2021-2027, acordul de parteneriat fiind parte integrantă a contractului de finanţare. Municipalitatea dorește să obțină fonduri europene pentru lucrările de modernizare a Falezei în cadrul unui proiect estimat la 100 de milioane de lei.            

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie 2021, valoarea estimată a contractului fiind de 1.953.058,82 lei fără TVA. Durata de realizare a contractului este de 8 luni. Proiectul tehnic este în evaluare pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

În această perioadă, se desfășoară și procedurile de actualizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării, iar gălățenii pot transmite opiniile și propunerile cu privire la aspectele ce urmează a fi reglementate prin noul plan urbanistic completând chestionarul disponibil la adresa https://www.survio.com/survey/d/M7I6L3M4D9R8R0Z3O, până pe 27 iunie 2021.

După această etapă de fundamentare, urmează întocmirea Planului Urbanistic Zonal și a regulamentului Local de urbanism aferent, etapă ce include mai multe faze: propuneri preliminare de reglementări urbanistice, consultarea populației, elaborarea Raportului de mediu și întocmirea documentațiilor necesare pentru obținerea avizelor.

Faleza Dunării este proprietatea publică a municipiului Galați și principalul loc de promenadă pentru locuitorii orașului, având o lungime de aproximativ trei kilometri și o suprafață totală de aproximativ 200.000 mp.

Citeşte mai departe ...

Premieră la UDJ Galați. Locuri speciale la admitere pentru absolvenţii din mediul rural și din sistemul de protecţie socială

În premieră, Universitatea Dunărea de Jos Galați anunţă că, în acest an, au fost prevăzute locuri speciale pentru absolvenţi cu diplomă de bacalaureat proveniţi din sistemul de protecţie socială (10) şi pentru absolvenţi de licee situate în mediul rural (44). Mai mult, dacă vor opta pentru una din cele 14 facultăţi de la UDJG, ei vor primi un kit al studentului, care conţine un rucsac, rechizite şi, foarte important, un laptop.

Pentru admiterea din acest, universitatea gălăţeană a pus la bătaie 1.540 de locuri bugetate la licenţă, din care cele mai multe merg către facultatea cea mai căutată de la UDJG şi anume cea de Medicină şi Farmacie (263).

Pe locurile următoare se situează Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (203) şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (197).
Facultatea de Arhitectură Navală, unică în ţară, are pregătite anul acesta 85 de locuri la buget, iar Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor va scoate, la admiterea din vară, 64 de locuri bugetate. Sub 100 de locuri bugetate sunt la Litere, Ştiinţe şi Mediu, Drept şi Facultatea de Arte. Cifra locurilor cu taxă de la UDJG este de aproape 2000.

Calendarul admiterii

Admiterea din luna iulie se desfăşoară în două etape: prima are loc în perioada 5-20 iulie şi constă în înscrierea candidaţilor online (excepţie o constituie facultăţile la care se susţin probe) şi 12-20 iulie 2021 înscrieri face to face la centrele special amenajate din cadrul facultăţilor.
Candidaţii declaraţi ADMIŞI în data de 21 iulie trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, până la data de 25 iulie, ora 10.00. Facultatea de Medicină şi Farmacie are un calendar propriu. Astfel: etapa I se desfăşoară în perioada 5-31 iulie, iar a doua etapă durează până pe 2 august. Data limită de depunere a diplomei de bacalaureat în original, pentru confirmarea locului, este 31 iulie, ora 10:00.

Examen doar la Facultatea de Medicină şi Farmacie

La Facultăţile de Arte, Educaţie Fizică şi Sport şi Istorie, Filosofie şi Teologie (domeniile: Teologie, Arte vizuale) dar şi la Transfrontalieră (specializarea Educaţie fizică şi sport) se susţin probe eliminatorii. Calendarul şi descrierea acestora sunt disponibile pe www.admitere.ugal.ro. În general, şi anul acesta admiterea se face pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 şi 100%, în funcţie de specificul facultăţilor.

Probe de examen se organizează doar la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Calendarul acestora este următorul: pe 24 iulie 2021 candidaţii vor susţine un test grilă cu 100 de întrebări pentru specializările: Farmacie, Asistenţă medicală generală, Moaşe, Tehnică dentară, iar pe 25 iulie 2021 un test grilă cu 100 de întrebări pentru specializările Medicină şi Medicină dentară.

Pot fi admişi în învăţământul superior fără concurs de admitere la studii universitare de licenţă, în cadrul numărului de locuri disponibile, pentru locurile subvenţionate de la bugetul de stat, olimpicii cu performanţe recunoscute la concursurile internaţionale, precum şi absolvenţii de liceu care au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare, concursuri artistice sau sportive la nivel naţional sau internaţional.

Pe perioada admiterii, candidaţilor le este oferită posibilitatea de cazare în Căminul studenţesc H din Complexul Studenţesc „AL. I. CUZA” - Strada Domnească nr. 115, atât în timpul desfăşurării înscrierii, cât şi în perioada probelor de concurs.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: PSD depune moțiunea de cenzură ”România eșuată” împotriva guvernului Cîțu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată ”România eșuată – recordul fantastic al guvernului Cîțu”. Acesta a subliniat că propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila.

"Categoric vom depune moţiunea de cenzură. Ne obişnuim cu sistemul ăsta bolşevic, cum spunea doamna Clotilde, în care nu contează ce votează românii sau politicienii, începe să pară că ar conta cine numără. Vom depune moţiunea de cenzură, vom face tot ce ţine de noi să treacă această moţiune. Vom merge tot în această nouă abordare unde nu ne adresăm numai politicienilor, ci şi partenerilor sociali, ca să ştie toată lumea ce a dus la depunerea unei astfel de moţiuni. Şi eu cred că oamenii responsabili trimişi de către români în Parlament vor vota această moţiune de cenzură. Este şi grupul minorităţilor destul... sunt oameni foarte serioşi, ca şi toate grupurile", a declarat Ciolacu la România Tv. 

Marcel Ciolacu susține că social-democraţii vor depune o plângere penală împotriva preşedintei de şedinţă de la Camera Deputaţilor care a prezidat forul la moţiunea simplă contra lui Ghinea, deputata USR PLUS Cristina Prună.

"Şi în ce priveşte ilegalităţile, categoric vom depune o plângere penală faţă de preşedinta de şedinţă de astăzi. Este inadmisibil, cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege, nu faci vot online. Nu poţi să vii să aduni (voturile date în plen cu cele date pe tabletă - n.r.) că aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid", a spus liderul social-democraţilor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri