Menu
RSS
Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Spitalul din Târgu Bujor va fi reab…

Consiliul Județean Galați...

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Prev Next

Vineri, 04 Iunie 2021 - Regional Press

Ziua Naţională a Transplantului, Ediția a XVI-a, omagiată de specialiștii Facultății de Medicină și Farmacie la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Transplantul este unul dintre marile succese ale secolului XX. În multe cazuri, acesta reprezintă singura soluţie pentru bolnavii care prezintă afecţiuni majore ale unor organe. Această „nouă“ viaţă nu poate exista fără un număr suficient de donatori de organe şi ţesuturi pentru transplant. Mai mulţi donatori şi mai multe transplanturi înseamnă mai multe vieţi salvate.

În România, transplantul este organizat în conformitate cu atribuţiile Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) privind promovarea activităţilor de donare şi transplant organe, ţesuturi şi celule umane, precum şi cu directivele şi recomandările Uniunii Europene.

Conform ANT, în anul 2021, până acum, au fost 19 donatori reali şi s-au realizat în România: 2 transplanturi de cord, 64 transplanturi renale (din care 30 cu donator în viaţă) şi 21 transplanturi hepatice (din care 5 cu donator în viaţă).

Ziua Transplantului este un omagiu adus „îngerilor” și familiilor lor, care au ales printr-un gest nepreţuit să acorde o nouă șansă la viață unor bolnavi care altfel nu ar supraviețui, dar și complexelor echipe medicale multidisciplinare, care luptă pentru „victoria și triumful asupra bolii și de multe ori asupra morții”, aşa cum frumos spunea Acad. Prof. Dr Irinel Popescu, pionierul transplantului în România.

Din anul 2003, la propunerea Consiliului Europei, în statele membre se sărbătoreşte anual Ziua Naţională a Transplantului, iar în România începând cu anul 2005, la iniţiativa Profesorului Dr. Irinel Popescu, care la acea dată era reprezentantul României la Consiliul Europei.

Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

 

Citeşte mai departe ...

De azi, o nouă tranșă de ser Moderna a intrat în țară

Un număr de 128.400 doze de vaccin Moderna sunt aduse, vineri, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din Bucureşti, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.Dozele de vaccin vor fi distribuite după cum urmează:
* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 43.200 doze
* Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 43.200 doze.
Până în prezent, 1.238.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 664.819 au fost deja utilizate pentru vaccinarea populaţiei.

 

Citeşte mai departe ...

Percheziții la persoane bănuite de trafic cu substanțe psihoactive. 25 de mandate de aducere

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de operațiuni neautorizate cu substanțe psihoactive.

La data de 3 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 5  percheziții domiciliare, în județele Galați și Brașov  la persoane bănuite de operațiuni neautorizate cu substanțe psihoactive. Totodată, au fost puse în aplicare 25 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, persoanele bănuite ar fi comercializat substanțe psihoactive, în județul Galați.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 50 de grame substanțe psihoactive, telefoane mobile și suma de 2 200 de lei.

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, față de alți trei fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

ACS Lucian Bute a pierdut cu Corona

  • Publicat în Sport
La Reşiţa continuă turneul final rezervat junioarelor 3. În cea de-a doua zi, ACS Lucian Bute Galaţi a întâlnit pe CSM Corona Braşov, una dintre favoritele la titlu. Olimpicele pregătite de Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad au luptat dar au trebuit să se recunoască învinse. Rezultat final: CSM Corona Braşov - ACS Lucian Bute Galaţi 31-25 (8-5, 9-8, 14-12. Pentru echipa noastră au jucat: Bianca Iacob- Ana Gavrilă 11 goluri, Andreea Zugrăvel 5 g, Rafa Popescu 3 g, Ana Anton 3 g, Daria Crăciun 1 g, Claudia Decianu 1 g, Andreea Albu 1 g, Andreea Movilă, sărbătorita zilei care a împlinit 15 ani. ACS Lucian Bute va juca vineri, de la ora 15.00 cu CSS Bacău. Alte rezultate de joi: CSS Bacău - HC Junior BB Buzău 29-19, CSM Bucureşti - CSM Slatina 35-29, CSS 6 Bucureşti - CSM Tg. Jiu 37-21.
Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Ghinea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru faptul că, "după cum a recunoscut, a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el".

„Vom veni cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva", a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV, potrivit Agerpres.

Despre moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o iniţieze, Ciolacu a precizat că sigur va fi depusă, în aşa fel încât votul să fie dat până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

„O să depunem în primul rând o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea şi moţiunea de cenzură să ne încadrăm cu ea, ca să fie votul până la sfârşitul sesiunii. Avem strânse semnăturile pentru ambele moţiuni. Urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susţine această moţiune, dacă au şi modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi cu colegii mei la partid", a precizat liderul PSD.

Citeşte mai departe ...

Călătoriii virtuale la Muzeul de Științele Naturii din Galați. Proiect cu fonduri europene

Gălățenii vor putea călători virtual la Muzeul de Științele Naturii din Galați. Totul datorită unui proiect european implementat de Consiliul Județean Galați. 

„Am semnat un nou contract cu fonduri europene. Le vom oferi gălățenilor o nouă zonă de relaxare la Complexul Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>. Pe o suprafață de peste 500 de mp, vom amenaja o expoziţie virtuală şi interactivă, cu echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare și ochelari de realitate virtuală. Astfel, cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din această zonă și despre aşezările pescăreşti din acest areal. În plus, vom amenaja și o instalație tridimensională, astfel încât cei mici să facă o călătorie aeriană virtuală pentru a descoperi într-un mod inedit și interactiv zona Prutului și a Dunării Inferioare. Sunt convins că toți gălățenii vor fi încântați de acest nou mod de a petrece timpul liber”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor afla informații despre căile de migrație a păsărilor din Lunca Dunării, biotopul acvatic, geneza Luncii Dunării, ecosistemele apelor curgătoare sau speciile de păsări pe cale de dispariție.

Citeşte mai departe ...

Parcul Carol (CFR) va fi modernizat cu fonduri europene

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru punerea în valoare a Parcului Carol care va deveni un spațiu modern de relaxare și petrecere a timpului liber.

„Am semnat contractul de finanțare europeană în acest scop, iar principalele lucrări presupun amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale; instalarea de mobilier nou; dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă; realizarea de fântâni arteziene; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lămpi LED; realizarea de reţele de apă-canalizare noi; montarea unei instalații de supraveghere video”, a anunțat Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului. 
 
Este un proiect de 9,6 milioane de lei, contractul de lucrări fiind acum în licitație.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri