Menu
RSS
Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Marți, 01 Iunie 2021 - Regional Press

Ziua Internaţională a Copilului, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

  • Publicat în Social

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în multe centre sociale şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost organizate o serie de activităţi religioase, cultural-artistice, educaţionale şi social-filantropice.

Programele dedicate copiilor au început în multe parohii încă de duminică, când slujitorii Sfintelor Altare în cooperare cu profesori şi voluntari parohiali au oferit daruri celor mici şi i-au implicat pe aceştia în diverse şi multiple activităţi creative şi recreative.

O astfel de activitate s-a desfăşurat şi la Aşezământul Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi pentru cei 75 de copii beneficiari ai serviciilor oferite de această instituţie socială a bisericii. Copiii au luat masa de prânz și s-au implicat apoi în ateliere de creaţie, jocuri, recitări de poezii, cântece, scenete şi multă voie bună.

Cu mare bucurie, cei 75 de copii asistaţi au primit darurile constând în pachete cu dulciuri, rechizite şi articole şcolare, precum şi articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de 6.000 lei.

”Pe lângă bucuria pe care o aduce o sărbătoare în viaţa unei persoane, prin aceste manifestări s-au urmărit: familiarizarea tinerilor cu actul artistic, dezvoltarea creativităţii, înţelegerea mecanismului de gândire şi comportament, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă şi de gestionare a emoţiilor, dezvoltarea simţului artistic, critic şi autocritic, socializare dar şi dezvoltarea capacităţilor de memorare, limbaj şi interpretare”, se arată într-un material postat pe site-ul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În ziua de 1 iunie, copiilor asistați le este oferită o excursie la câteva mănăstiri din Eparhia Dunării de Jos şi la alte obiective de interes pentru copii din judeţele Galaţi şi Tulcea.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi şi grădiniţele parohiale, dar şi în multe alte parohii din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos care au constant activităţi cu copiii şi tinerii.

Citeşte mai departe ...

Intrarea gratuită pentru copii la instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean

Vești bune de „Ziua Copilului” pentru cei mici. Astăzi, 1 iunie, la toate instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Galați intrarea va fi liberă. Anunțul a fost făcut de Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

„Dragi copii, vă iubim mult! Sunteţi bucuria şi fericirea noastră. Zâmbetul vostru înveseleşte orice inimă tristă. Voi, cu inocenţa voastră, ne binecuvântaţi viaţa în fiecare zi.
Astăzi, de ziua voastră, va puteți bucura şi distra la Acvariul și Planetariul de la Muzeul de Științele Naturii, Grădina Zoologică, Grădina Botanică, Muzeul de Istorie şi Muzeul de Artă Vizuală, instituţii de cultură ale Consiliului Judeţean. Intrarea este gratuită pentru voi! La mulţi ani, copii frumoşi! La mulţi ani, dragi părinţi!”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. 

Citeşte mai departe ...

Universitatea Dunărea de Jos Galați are doi „profi tari”: Veronica Jâșcanu și Dănuț Mocanu

Duminică, 30 mai 2021, a avut loc la București Gala Profesorului Bologna, un proiect de tradiţie al  Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ajuns la a XIII-a ediţie. Scopul său principal este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România, prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are și în acest an profesori apreciați de studenți. Este vorba despre Şef lucrări dr. ing. Veronica Jâșcanu, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică și Șef lucrări dr. ing. Dănuț Mocanu, de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor.

În opinia organizatorilor „profesorul Bologna este un specialist, pasionat de educație, care folosește tehnologia și metodele potrivite de predare cu scopul de a pregăti studenții pentru integrarea în piața muncii, și, mai important, în societatea de mâine. Un Profesor Bologna analizează și răspunde nevoilor morale, dar și etice ale studenților, știe să decodifice informația într-un limbaj corect, firesc, apropiat. El reprezintă pedagogul care lasă senzația generală de prietenie/ afecțiune/ apropiere, echitate între generații. Profesorul Bologna sau Proful Tare este orice dascăl care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Mai presus de orice, Proful Tare conştientizează responsabilitatea pe care şi-a asumat-o şi inspiră încredere, motivând studenţii să devină adevăraţi profesionişti în domeniul pe care îl aleg”.

 

Citeşte mai departe ...

Lista cu noile măsuri de relaxare care intră în vigoare începând de astăzi în România. Care sunt condiţiile stabilite de autorități

Începând de marți, 1 iunie, în România se reiau spectacolele, concertele, competițiile sportive în spații închise și poate fi depășită limita de participanți impusă dacă toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID. De asemenea, se redeschid cluburile și discotecile, până la miezul nopții, la fel locurile de joacă și piscinele închise.

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate  cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Masca de protecție rămâne obligatorie. Numărul spectatorilor poate fi mai mare cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Locurile de joacă în spații închise se pot redeschide cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori atât în spații închise, cât și deschise, la capacitate de 25%, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie.  Pot asista doar persoanele vaccinate, cele care au un test negativ și cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test COVID  șise vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului.

Sălile de sport și fitness pot funcționa cu 70% din capacitate dacă incidența este mai mică de 3 la mie,  cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Dacă incidența este până în 4 la mie, capacitatea scade la 50%. Totuși, poate fi permis accesul mai multor persoane, dacă acestea sunt vaccinate. 

Se reia activitatea piscinelor închise, cu 70% din capacitate dacă incidența COVID este sub 3 la mie. 

Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați e cel puțin 10 zile. 

Gradul de ocupare al spațiilor de cazare din stațiunile de pe litoral poate crește de la 70% la 85%. Dacă toți turiștii sunt vaccinați, administratorul poate permite ocuparea unității de cazare până la capacitatea maximă.

Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Creșterea gradului de ocupare crește la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența este sub 3 la mie. 

Se pot organiza festivități pentru finalul de an școlar în spații deschise, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală într-un interval de cel mult 90 de zile. 

Masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă  în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Activitatea la locul de muncă va fi realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajații aflați în intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.

Pot intra în România fără carantină persoanele vaccinate, cei care au trecut prin boală în înterval de cel mult 90 de zile, cei cu test PCR negativ. Copiii până la 16 ani pot intra în baza unui test negativ. Străinii pot intra în România în scopuri turistice.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri