Menu
RSS
Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Spitalul din Târgu Bujor va fi reab…

Consiliul Județean Galați...

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Prev Next

Luni, 21 Iunie 2021 - Regional Press

10.000 de spectatori pot asista la întrecerile olimpice de la Tokyo

  • Publicat în Sport

Agenţia AFP transmite că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au autorizat, luni, prezenţa spectatorilor locali la întrecerile olimpice, impunând însă o limită de 50% din capacitatea fiecărei arene şi de maxim 10.000 persoane. Competiţiile s-ar putea însă desfăşura cu porţile închise în cazul în care infectările cu COVID-19 vor creşte din nou, au avertizat organizatorii cu prilejul unei conferinţe de presă. „Dacă va exista o modificare radicală în situaţia infectărilor, noi va trebui poate să reexaminăm această situaţie şi să luăm în considerare o absenţă a spectatorilor din arene'', a avertizat Yuriko Koike, guvernatoarea prefecturii Tokyo. Accesul spectatorilor străini a fost interzis în luna martie, o decizie luată în premieră în istoria olimpismului.

Citeşte mai departe ...

Accident grav în județul Galați. Un microbuz cu călători, implicat

Un microbuz cu călători a lovit frontal un autoturism pe DN25, în localitatea Șendreni. Mai multe persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar un bărbat a fost transportat la spital.

În urma impactului a fost rănit un bărbat, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital. Din microbuz, două femei și doi bărbați au suferit atacuri de panică, dar nu au refuzat internarea în spital.

„Au fost implicate un autoturism, în care se aflau două persoane, și un microbuz în care se aflau 6 persoane. Cele două vehicule ar fi întrat în coliziune frontală. A rezultat rănirea unui bărbat, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital. Din microbuz, două femei și doi bărbați au suferit atacuri de panică, dar nu au necesitat internarea în spital. În cauză a fost întocmit dosar penal și polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului", transmite IPJ Galați,

Citeşte mai departe ...

Parteneriat Brăila-Galaţi

Demers al managerului interimar al Muzeului Brăilei "Carol I", dr. Costin Croitoru, pentru încheierea unui parteneriariat cu reprezentanţii Universităţii "Danubius" din Galaţi. De la începutul lunii iunie, dr. Croitoru a încheiat protocoale de colaborare cu Muzeul Naţional de Geologie Bucureşti, cu Universitatea de Stat "B. P. Haşdeu" din Cahul şi, mai nou, cu Universitatea "Danubius" Galaţi. Totodată, a iniţiat demersuri la Secretariatul General al Guvernului pentru înfiinţarea, la Universitatea de Stat din Cahul, a unui Centru de Documentare a Istoriei Locale. "Astăzi 15 iunie, am avut o discuţie foarte interesantă relativă la ideea de patrimoniu local - sub diversele sale aspecte, de salvgardare, promovare, valorificare, cu accent pe avatarurile educaţionale. În acest context, s-a încheiat un acord de colaborare între Muzeul Brăilei "Carol I", reprezentat de subsemnatul, conf. univ. dr. Costin Croitoru şi Universitatea "Danubius" din Galaţi, reprezentată de domnul Rector, prof. univ. dr. William Bernard Harvey. Au participat la acest dialog constructiv Ionuţ Ciprian Dobre, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, conf. univ. dr. Corneliu Andy Puşcă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii şi conf. univ. dr. Emanuel Marinescu, prorector pentru relaţiile internaţionale", a precizat managerul interimar al Muzeului brăilean.

Citeşte mai departe ...

CNAIR, explicații cu privire la infiltrațiile de la Podul peste Dunăre: nu pun în pericol finalizarea proiectului în condiții de siguranță

Apariția recentă a infiltrațiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura podului și nici nu pun, în viitor, în pericol siguranța circulației, reprezentând o situație neprevăzută pe care CNAIR și constructorul o tratează cu prioritate.

Din acest motiv, CNAIR a solicitat o expertiză tehnică (finalizată în data de 25 mai 2021) și o intervenție de urgență în vederea remedierii acestor deficiențe și o monitorizare strictă și permanentă a lucrărilor efectuate la blocurile de ancoraj pe întreaga perioadă de execuție.

„În ultima perioada au fost constatate unele neconformități la blocurile de ancoraj, respectiv infiltrații de apă la rosturile orizontale și verticale de betonare a pereților perimetrali, precum și acumulări de apă în incinta blocurilor de ancoraj. În scopul executării în bune condiții de calitate a lucrărilor de intervenție, expertiza tehnică recomandă suplimentar și adoptarea următoarelor măsuri:

-lucrările de intervenție se vor realiza pe baza unui proiect tehnic fazat pe detalii de execuție;

-pe tot parcursul desfășurării lucrărilor de structură, beneficiarul va asigura supravegherea lucrărilor conform prevederilor legale;

-beneficiarul va dispune luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea normelor de protecție a muncii specifice lucrărilor efectuate”, a anunțat CNAIR. 

Reprezentanții CNAIR mai transmit că pentru buna exploatare a podului și corecta monitorizare a acestuia sunt inițiate unele acțiuni pentru formarea unui grup de specialiști care vor administra acest obiectiv de investiții. 

„Mai subliniem că în vederea evitării apariției unor consecințe asupra capacității structurale a blocurilor de ancoraj, Antreprenorul a început lucrările de etanșare a rosturilor. Aceste lucrări se realizează în baza unei proceduri tehnice de execuție aprobate de inginer. Structura podului nu va fi modificată și realizarea în continuare a acestui obiectiv se face conform cerințelor tehnice din documentația de atribuire a contractului.

Construcția podului este monitorizată și în ipoteza în care, după finalizarea acestei etape de supraveghere, se constată apariția altor degradări sau infiltrații, Antreprenorul va fi notificat în vederea extinderii perioadei de garanție a lucrărilor aferente acestui obiectiv de investiții”, a explicat CNAIR.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu îl taxează pe premierul Cîțu, după ce acesta a încurcat județul Suceava cu Vrancea

Marcel Ciolacu îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, după ce, la videoconferința cu prefecții pe tema inundațiilor, a greșit județul în care se află o localitate puternic afectată de ape.„Opriți inundațiile! Căci nu știu unde mă aflu!, poate fi cel mai de succes slogan al premierului Florin Cîțu!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD susține că în videoconferința cu prefecții, Cîțu a citit foile „ca un contabil începător, fără măcar să aibă minima curiozitate – de la nivelul funcției pe care neales o ocupă – unde sunt zonele afectate”.

„Cartea de geografie n-a omorât pe nimeni, domnule Cîțu. Și notați! Localitatea Biliești este în județul Vrancea și a fost puternic afectată, peste 50 de gospodării fiind distruse de ape. Localitatea Biliești este condusă chiar de un primar liberal, domnule candidat liberal Cîțu. Este clar tuturor acum de ce premierul nu s-a deranjat din mini-vacanța de Rusalii, să iasă să ajute sinistrații. S-ar fi pierdut pe drum, printre șuvoaie! Sub greutatea funcției, nici cu degetul nu își găsește drumul pe harta României! P.S. În loc să-i ascundă greșelile, Biroul de Presă al Guvernului mai bine i-ar cumpăra premierului o hartă! Declarațiile inepte ale prim-ministrului au fost modificate în transcriptul videoconferinței cu prefecții. Dar asta nu schimbă realitatea!”, a scris Marcel Ciolacu, pe FB.

Citeşte mai departe ...

Patriarhia Română, mesaj pentru elevi: Școala şi Biserica sunt lumini

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de binecuvântare şi încurajare pentru elevii care încep de mâine examenele naționale.

Scrisoarea Patriarhului Daniel

”Dragi elevi,Alături de familie, şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar.În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru psihic-afectiv şi intelectual. Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii.În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învăţătorul şi Lumina lumii, să vă inspire şi să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!Cu părintească dragoste şi binecuvântare”, a declarat Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeşte mai departe ...

Rafila, despre campania lui Cîțu: „36 de milioane de mici îl despart de atingerea țintei de vaccinare"

Alexandru Rafila l-a persiflat pe Cîțu, făcând trimitere la campania de vaccinare pe mici, care se desfășoară în Piața Obor.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că Guvernul a eșuat în atingerea țintelor fixate în campania de vaccinare. Rafila a atras atenția că primul prag anunțat de premierul Florin Cîțu, cel de 5 milioane de vaccinări până la 1 iunie, n-a fost atins nici acum, iar ținând cont de ritmul în care merge vaccinarea este previzibil că nici pragul de 10,4 milioane de vaccinări pentru 1 septembrie nu va fi atins

Medicul a atras atenția că problema nu a fost organizarea logistică a vaccinării, ci modul în care a fost făcută campania de informare, de câștigare a încrederii populației, pe care a calificat-o drept un eșec total.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri