Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Miercuri, 23 Iunie 2021 - Regional Press

Evaluarea Națională în Galați. Prima probă.

 Ieri, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) - sesiunea 2021.

La concurs au fost prezenţi 3342 de candidaţi din județul Galați. Potrivit datelor făcute public de Inspectoratul Școlar Județean, nu s-au prezentat la examen 215 elevi. Nici un candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă şi nu au fost solicitate subiecte de rezervă în Galați.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi susţinută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2021, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 3.557 de elevi, reprezentând un procent de 86.93 % din totalul celor înregistraţi în acest an şcolar la clasa a VIII-a . Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galați a informat că, pentru 53 de candidaţi din învăţământul de masă şi 12 candidaţi care provin din învăţământul special, Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale 2021 a aprobat desfăşurarea probelor scrise în condiţii speciale.

Citeşte mai departe ...

Reprezentanții studenților din România atrag atenția că Guvernul nu a făcut nimic pentru ei

„Învățământul superior a suferit diferite deficiențe cauzate de contextul pandemic și, cu atât mai mult față de un sistem care și așa avea nevoie acută de reformare, multiple măsuri erau necesare pentru a limita riscurile la care acesta a fost supus”, atrage atenția Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) într-un comunicat de presă.

Reprezentanții studenților spun că în primele 6 luni de guvernare nu s-au văzut măsuri concrete luate de autorități pentru a veni în sprijinul lor.

”După o injustă și „ideologică” eliminare a gratuității la transportul feroviar al studenților, pe care Guvernul a descoperit-o ca marea presiune exercitată pe bugetul public în timp ce recunoștea în aceeași ordonanță de urgență situația precară a studenților, interesul pentru studenți a fost curmat subit.

Pandemia a creat sau a întărit în mod acut numeroase probleme cu care se confruntă studenții. Statisticile au arătat proporția covârșitoare a studenților care nu și-au găsit un loc de muncă la absolvire, iar studenții români întâmpinau deja probleme financiare peste media europeană și anterior pandemiei. Mai mult decât atât, sănătatea mintală a studenților a fost vădit periclitată de această perioadă.

Enunțate în acest an de nenumărate rânduri de către ANOSR, consilierea psihologică și orientarea în carieră trebuiau să reprezinte o cărămidă de rezistență în viața studenților, ținând cont de numărul acestora care au raportat stări de anxietate, nervozitate sau frustrare cauzate de învățământul online și de nevoile suplimentare aferente contextului pandemic, o serie de acțiuni cu costuri minimale pentru bugetul de stat putând garanta un sprijin relevant și imperios acordat studenților.

Pe de altă parte, lipsa competențelor digitale în privința multor cadre didactice și abuzurile dovedite de ocazia de a înregistra orele desfășurate în mediul online sunt alte teme care necesitau măsuri actuale, prin reglementarea clară la nivel național a formării profesionale obligatorii în sfera pedagogică, incluzând competențele digitale și învățământul centrat pe student, precum și evaluarea continuă care să ofere garanția unei relevanțe a evaluării activității cadrelor didactice de către studenți.”

Citeşte mai departe ...

PSD depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Parlamentarii PSD depun, astăzi, moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu. Moţiunea de cenzură este intitulată „România eşuată. Recordul “fantastic” al Guvernului Cîţu”.
 
 „Este o moţiune de cenzură care îşi propune să răspundă simplu, clar şi documentat la câteva întrebări. Românii trăiesc mai bine ca în urmă cu un an şi jumătate? Îşi permit românii mai multe lucruri decât în urmă cu un an şi jumătate? Este mai puţină sărăcie în ţară decât în urmă cu un an şi jumătate? Este România mai respectată în Uniunea Europeană sau în lume? Răspunsul este: evident că nu. În guvernarea de dreapta, România trăieşte de pe o zi pe alta din împrumuturile de zeci de miliarde de euro la nişte dobânzi extraordinar de mari, cele mai mari din UE”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD. 

Ciolacu a anunțat că, dacă moţiunea va trece, social-democraţii sunt pregătiţi să vină cu o propunere de prim-ministru, în persoana lui Alexandru Rafila, şi să creeze o nouă majoritate.

 
 
Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Se lucrează pe Drumul de Centură

Pe Drumul de Centură vor fi realizate în această săptămână lucrări de subtraversare pentru rețeaua de canalizare (pluvială). Lucrările vor fi realizate pe lăţimea drumului, în timpul nopţii.

Astfel, de miercuri, 23 iunie, ora 19.00, și până joi, 24 iunie, ora 05.00, vor fi realizate lucrări de subtraversare în zona companiei MediaTrans. De asemenea, de joi, 24 iunie, ora 19.00, şi până vineri, 25 iunie, ora 05.00, vor fi realizate lucrările de subtraversare în zona companiei MatHaus (imediat dupa zona semaforizată -sensul către Viaduct).

„Lucrările se vor desfăşura alternativ pe câte o bandă de mers, iar traficul pe aceste porţiuni de drum va fi dirijat de pe o bandă de circulaţie pe alta, în funcţie de evoluţia lucrărilor. Pentru buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, rugăm toţi participanţii la trafic să respecte semnalizarea rutieră. Mulțumim pentru înțelegere și ne prezentăm scuze pentru disconfortul creat”, au transmis autoritățile.

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la Farmacia „Ținc”, una dintre clădirile simbol ale orașului Galați. Va putea fi vizitată virtual

Se lucrează la reabilitatea sediului Muzeului „Casa Colecţiilor”, una dintre clădirile istorice ale oraşului Galaţi, care va putea fi vizitată și virtual, datorită unei investiţii cu fonduri europene de 3,5 milioane de lei, atrase de Consiliul Județean Galați.

O parte din faţada acestei bijuterii arhitecturale a fost deja restaurată, folosindu-se aceleaşi materiale şi tehnici ca acum 120 de ani.

Totodată, clădirea de patrimoniu din Galaţi, unde a funcţionat celebra Farmacie Ţinc, va fi dotată cu sisteme de detecţie şi alarmare la incendiu şi efracţie, de supraveghere şi înregistrare video.

„Proiectul prevede dotarea spaţiului muzeal cu vitrine moderne şi panouri mobile, dar şi digitizarea monumentului de arhitectură, astfel încât sediul Muzeului Casa Colecţiilor să poată fi scanat 3D şi să se realizeze tururi virtuale. Vrem să fie cât mai accesibilă oamenilor, de aceea instalăm echipamente mo-derne cu ajutorul cărora se vor putea organiza tururi virtuale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Clădirea este modernizată de Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Un nou cutremur în România! Orașele în care s-a simțit

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 3:29, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Seismul a avut loc la o adâncime de 78 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 79 km Est de Braşov, 94 km Sud de Bacău, 99 km Nord-Est de Ploieşti, 116 km Vest de Galaţi, 119 km Nord-Vest de Brăila şi 151 km Nord de Bucureşti.

 

Citeşte mai departe ...

Olimpicele de la ACS Lucian Bute îşi dau examenele finale la Rm. Vâlcea

  • Publicat în Sport

Turul de forţă continuă pentru handbalistele junioare 4. La mai puţin de 96 de ore de la terminarea turneelor semifinale, 16 echipe vor participa în perioada 24-27 iunie la turneul final ce se va disputa la Rm. Vâlcea. Tragerea la sorţi a stabilit cele patru grupe care vor avea componenţa: ACS Lucian Bute Galaţi, Sporting Ghimbav, CSC Moşniţa Nouă - Timişoara, CSM Ploieşti - grupa A; CSU Ştiinţa Bucureşti, LPS Vaslui, Chimia Rm. Vâlcea, CSS Făgăraş - grupa B; CSM Corona Braşov, CSM Bucureşti, CSM Slatina, HC Dunărea Brăila - grupa C; Grupul Şcolar Energetic Rm. Vâlcea, Academia Junior Ploieşti, Junior BB Buzău, Tranilvania Braşov - grupa D. Primele două clasate din fiecare grupă vor continua în grupele principale, locurile 1-8 iar ocupantele locurilor 3-4 se vor duela în grupele secundare pentru locurile 9-16. Programul va fi infernal, fiecare din echipele participante urmând să dispute 7 meciuri în patru zile. Olimpicele antrenate de Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad sunt neînvinse în acest sezon, cu 11 victorii şi vor încerca să continue pe aceeaşi linie cât mai mult poibil. Lotul de jucătoare: Sofia Bălan, Ioana Popoiu, Beatrice Maxim - Allesia Barbu, Ana Maria Isac, Delia Ghimpu, Denisa Munteanu, Mihaela Căuş, Ioana Vrabie, Teodora Dohotariu, Laura Mazilu, Maria Palade, Crina Andrei, Ioana Trifan, Ana Dâmbu, Erika Buric, Adnana Ancerencu . Programul echipei gălăţene în prima fază a grupelor: CSM Ploieşti, joi 24 iunie, ora 9.00; Sporting Ghimbav, 24 iunie, ora 14.00; CSC Moşniţa Nouă, vineri 25 iunie, ora 9.00. Pentru faza grupelor principale şi secundare, împerecherea se va face A cu B şi C cu D.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri