Menu
RSS
Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Spitalul din Târgu Bujor va fi reab…

Consiliul Județean Galați...

Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Prev Next

Joi, 17 Iunie 2021 - Regional Press

PSD a sesizat la CCR revocarea Avocatului Poporului

PSD a depus joi la CCR o sesizare de neconstituționalitate cu privire la revocarea de către Parlament a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, fiind încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de 5 ani a mandatului acestuia, se arată în sesizarea depusă de PSD la Curtea Constituţională.

Potrivit documentului, hotărârea Parlamentului a încălcat prevederile art. 1 alin. (5) referitoare la principiul legalităţii şi a art. 58 alin. (1) din Constituţie privind durata de 5 ani a mandatului Avocatului Poporului.

În mod contrar garanţiilor de independenţă ale Avocatului Poporului subliniate de jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi prevăzute de standardele europene, Parlamentul a adoptat hotărârea de revocare a Avocatului Poporului cu încălcarea Constituţiei, a standardelor de independenţă ale instituţiei, dar şi chiar a prevederilor art. 9 alin. (2) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, astfel cum au fost explicitate în jurisprudenţa Curţii Constituţionale, utilizând revocarea ca un mecanism de control discreţionar, politic, iar nu ca un control de legalitate în privinţa Avocatului Poporului, se arată în sesizare.

Renate Weber a fost revocată miercuri de Parlament din funcția de Avocat al Poporului. Au fost 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”. 

 

Citeşte mai departe ...

Zgura de furnal de la combinatul siderurgic Galați, folosită la producerea de ciment inovator

LIBERTY Galați a exportat recent 50.000 de tone de zgură granulată de furnal, un produs secundar al Combinatului care este acum utilizat și pentru a produce un ciment inovator, cu o amprentă redusă de carbon. Materialul utilizat este o zgură granulată de furnal, produsă în stațiile proprii specializate, prin prelucrarea zgurii lichide fierbinți.

„O navă încărcată cu zgură a fost trimisă în Franța, către un prestigios producător de ciment care folosește o tehnologie inovatoare ce combină zgura, argila și ghipsul într-un proces de producție fără cuptor și clincher. Astfel, se protejează mediul înconjurător deoarce nu se mai extrage calcar, nu se emit gaze în atmosferă și – într-un final – se reduce cu 80% amprenta de carbon a cimentului”, anunță LIBERTY Galați

Procesul clasic utilizează un cuptor rotativ în care materiile prime sunt încălzite până la 1.450 de grade Celsius, care generează și clincher, un produs secundar responsabil – în mare parte - de amprenta de carbon a cimentului.

LIBERTY Galați produce anual circa jumătate de milion de tone de zguri de furnal. Zgura de furnal granulată  este, mai apoi, folosită de producători de ciment din România dar și din alte țări din Europa și Africa. Utilizarea zgurii în industria cimentului reduce utilizarea materiilor prime naturale și – implicit – amprenta de carbon.

“Ambiția de a deveni neutri de carbon până în 2030 este deja bine cunoscută în cadrul conceptului nostru GREENSTEEL, care implică o nouă rută metalurgică (folosind reducerea directă a fierului și topirea acestuia în cuptoare cu arc electric), volume mai mari de fier vechi reciclat, precum și mai multă energie produsă intern, prin tehnologii verzi. Cu toate acestea, suntem foarte încântați că putem contribui și prin produsele secundare, cum sunt zgurile de furnal, la îmbunătățirea amprentei de carbon a cimentului.”, spune Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galați.

LIBERTY Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forță de muncă de circa 6.800  de oameni și o capacitate de producție actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeni cu care ne mândrim

  • Publicat în Sport

Sub egida Federaţiei Române de Karate Kyokushin şi în organizarea clubului sportiv Kanku Baia Mare, condus de Shihan Grigore Petruţ, a avut loc la Baia Mare, Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, probele de kata şi kumite pentru copii Under 12, Cadeţi U16, Tineret U20 cât şi Cupa Memorială Sensei Ioan Pop Masters.
C.S. Sakura Kiai, secţia de Kyokushin a făcut deplasarea cu 4 sportivi, 2 fete, 2 băieţi, care au concurat la Cadeţi, respectiv la Tineret, sportivi care s-au prezentat şi de data aceasta la un nivel tehnic ridicat, dăruindu-ne momente de mândrie şi admiraţie. Bilanţul a fost: un Campion naţional, o Vicecampioană naţională, un loc 3 la proba de kumite, şi un loc 3 la kata. Rezultate individuale: Alexandru Paul Lefter - Campion naţional Kumite Under 16 - 50 kg; Alexandra Veronica Corodi - Vicecampioană naţională Kumite U16 - 65 kg. şi locul 3 la kata U16; Alexandra Nicoleta Lungu - locul 3 kumite U20 -60 kg. Nu a prins podiumul, oprindu-se în sferturi după 2 meciuri în preliminarii, dar trebuie menţionat pentru dăruirea de care a dat dovadă, Iacob Marius Antonio - locul 5 kumite U20 - 55 kg. „Începutul concursurilor de Arte marţiale se dovedeşte a fi unul competitiv pentru secţia de Kyokushin a clubului după ce luna trecută la Tg Mureş a mai adus un titlu de campion naţional, sper să continuăm aşa pe tot parcursul anului. Ţin să-i felicit pe ei cât şi pe părinţii lor care fac mari eforturi financiare, susţinându-şi necondiţionat copiii. Încă o experienţă frumoasă trăită alături de sportivii mei. Osu!”, a concluzionat instructorul Viorel Mihai.

Citeşte mai departe ...

Un tezaur dispărut de demult

Un volum dedicat tezaurului românesc de la Moscova, care reuneşte documente, în mare parte inedite, din arhivele centrale ruse, semnat de dr. Ilie Schipor, fost diplomat în capitala Federaţiei Ruse, a fost lansat miercuri la Centrul de Perfecţionare Profesională şi Activităţi Sociale al Bancii Naţionale a României. Apărut la Editura Oscar Print, studiul "Destinul tezaurului României. Argumente din arhivele ruse" cuprinde 162 de documente, dintre care 120 inedite, identificate de autor în arhivele ruseşti şi obţinute de la instituţiile deţinătoare în fotocopii autentificate. "Am încercat să realizez o lucrare care să răspunda în acelaşi timp specialiştilor - istorici, economişti, finanţişti - care, într-un fel sau altul, sunt interesaţi de soarta Tezaurului României, în ansamblul lui, adică atât de componenta bancară, respectiv aurul BNR, care a fost evacuat, sechestrat şi niciodată întors, cât şi de cea patrimonială, cultural-artistică şi identitară, care nu e cu nimic mai puţin importantă decât prima, cât şi cititorului obişnuit", a declarat Ilie Schipor pentru AGERPRES.

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la noua bază de agrement de la Zătun

Se lucrează la noua bază de agrement de la Zătun. Acolo au fost ridicate mai multe spaţii de cazare din noua zonă de relaxare. Sunt unități de cazare mari, de peste 50 metri pătrați, cu baie şi bucătărie proprie, spun autoritățile.

La Zătun se construiesc și pontoane, foișoare și locuri de joacă pentru copii. „Noul spaţiu de agrement la care se lucrează intens va avea o suprafaţă de peste 12.000 de mp. Vor fi construite căsuţe, foişoare de diferite dimensiuni, spaţii pentru camping, pontoane pentru pescuit şi zone de joacă pentru cei mici”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investiţia prevede şi realizarea instalaţiilor de apă, canalizare şi iluminat. La final, complexul de agrement se va dubla ca suprafață.

Recent, Consiliului Județean Galați a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România pentru organizarea la Balta Zătun a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere. Anunțul a fost făcut de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„De câţiva ani, la balta Zătun, organizăm cel mai important concurs de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere. Doar anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am putut organiza această frumoasă competiţie. O vom relua anul acesta şi vom organiza, la începutul lunii august, tot la balta Zătun, cea de-a treia ediţie a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Toate cheltuielile legate de cazare, premiere și transport vor fi asigurate de CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Un nou cutremur în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Un cutremur cu magnitudinea de 3 a avut loc joi dimineața în județul Vrancea, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului.

 Cutremurul a avut loc la ora 5.25 în județul Vrancea, la o adâncime de 81 de kilometri, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (85 km), Bacău (90 km), Ploiești (104 km), Galați (111 km), Brăila (115 km), București (155 km).

Potrivit INFP, este al patrulea cutremur produ săptămâna aceasta.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri